KDO ULOVÍ ARGENTINSKÝ TALENT?

24.02.2007, 12:07
Aktuality
Nejenom o španělský titul spolu v závěru sezóny budou bojovat Barcelona a Real Madrid. Oba španělské velkokluby totiž svedou boj ještě na jedné frontě - oba by do svých řad rády zlákaly vycházející hvězdu Laureana Luduenu...

Luduenovi je sice teprve jedenáct let, přesto okolo něho již krouží pozorovatelé z celého světa. Útočník z Pozo del Molle ve středu provincie Cordoby si tuto pozornost vysloužil nevídanými střeleckými manévry v letech 2005 a 2006. V tomto období nastoupil k 75 mistrovským utkáním, v nichž nasázel neuvěřitelných 160 branek.

O hráče mají pochopitelně velký zájem dva nejslavnější argentinské kluby - Boca Juniors a River Plate, jeho otec má však v otázce dalšího rozkvětu talentu svého syna jasno a chce ho co nejdříve odvést do Španělska.

"Ve Španělsku budeme patnáct dní, pak se vrátím do Cordoby a rozhodnu se, co budu dále dělat a za jaký klub budu hrát," říká Argentinec, jehož na Pyrenejském poloostrově čekají testy v Realu Madrid, Barceloně a Espanyolu. "Jsem klidný, trénuji a hraji, abych se teď dostal do formy. Připravuji si všechny novinové výstřižky, hledám videa svých gólů a nějaké časopisy, které bych ve Španělsku mohl ukázat," prozrazuje Luduena, jak se připravuje na březnový pobyt v jiné zemi.

11letý fotbalista již mohl další krok ve své kariéře učinit, nedávno ho zkoušela Boka Juniors. "Byl jsem tam na jednom tréninku, chtěli mě získat, ale já chci radši do River Plate," říká Luduena, který má pro vstup do nějakého velkoklubu to nejlepší doporučení. Jeho nákup všem doporučuje Ramon Maddoni, trenér mládežnických týmů Boky Juniors, jenž vychoval takové hráče, jakými jsou například Juan Roman Riquelme, Fernando Gago nebo Juan Pablo Sorin.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
HOST*

Proc je tam logo Realu, kdyz je o nej vice zajemcu?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Real má dlouhodobě čich na tyto talenty...

Reagovat
HOST*

Vypada to dost zaujate, kdyz je o nekoho nekolik zajemcu a autor clanku tam da jen jedno logo.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj. Autor článku Realu Madrid nefandí.

Reagovat
Kily

autor článku Real doslova nesnáší, po Bayernu Mnichov je to jeho nejneoblíbenější klub, ale nikde nenašel obrázek toho kluka, tak musel použít logo jednoho z uchazečů

Reagovat
HOST*

Aha.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá jak David Beckham, do toho se v Realu zamilují.

Reagovat
smazaný uživatel

Odstranil jsem z hlavní stránky logo Realu Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Lépe řečeno stále jsme za tím, že se odstranilo, nedostanu od místních barcelonistů nějakou cenu?

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Jedenáct let. Tak to mi urvalo bránici.

Asi si budu rvát vlasy, když tento "souboj" vyhraje Real. V budoucnu tak můžou být neporazitelní, protože jakýsi Luduenu jim to prostě za všech okolností vystřílí.

Reagovat
RMCF

proč hned utočíš na Real když o něho má zájem taky Barcelona a další kluby...

Reagovat
smazaný uživatel

Neútočím. Jen konstatuji, že humbuk kolem jedenáctiletého hráče je nesmyslný.

Reagovat
HOST*

Nesmyslné jsou jen tvé příspěvky....

Reagovat
smazaný uživatel

Ani podepsat se to neumí.

Reagovat
HOST*Ondras

Doufam ze ho koupi Real...pak se boroček ve 14 rozodne ze se na fotbal vysere a pujde hrat golf

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

To už je opravdu hnus!Známá čeká mimino a jeho otec má fotbal v krvi,tak to asi poradím at už si ho jde nějaký velkoklub zamluvit a podepíšou předkupní smlouvu...

za chvíli to bude u velkoklubu bežná praxe!

Reagovat
HOST*

no neco na tom bude,ale 11 let je opravdu malo, muze se stat este milion veci a u fotbalu nemusi vubec nakonec skoncit....pripomina me to humbuk kolem freddyho adu a nebo mladeho maradony, a nic z toho zatim....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako jestli to půjde takhle dál, tak za pár let zkontrolujou náš genetickej kód a pak už budou chodit jen dopisy, aby sis zapíchal s tou a tou holkou, protože vědci prokázali, že z toho bude skvělej levej obránce

Reagovat
HOST*R9

Reagovat
smazaný uživatel

Jen škoda, že mně nechtěla taková Barcelona, jak jsem hrál v mladších žácích, nastřílel jsem na jaře v jednácti zápasech dokonce 14 gólů!

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale oni by byli radši, kdyby to nebylo do vlastní branky

Reagovat
smazaný uživatel

Střílíš slepými kovboji, nad tvým příspěvkem se vážně nejde ani pousmát.

Reagovat
HOST*

ale jde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele