Kdo ovládne výroční ceny Ligue 1?

17.05.2015, 13:30
Názory a komentáře
Už dnes večer bude na slavnostním ceremoniálu oznámeno, kdo si odnese prestižní individuální trofeje za letošní sezonu ve francouzské nejvyšší soutěži - tradičně se vyhlašuje nejlepší hráč, trenér, brankář a mladík. Jaké jsou šance jednotlivých nominovaných?

Favoritem číslo jedna na hlavní cenu je samozřejmě Zlatan Ibrahimovic, už nyní živoucí legenda Ligue 1, pro nějž by šlo o třetí trofej v řadě. Takové pocty se ještě nikdy nikomu nedostalo, pouze dva další hráči dokázali vyhrát alespoň dvakrát po sobě (Pauleta v letech 2002 a 2003 a Eden Hazard v letech 2011 a 2012).

Švédského kanonýra doplňují na seznamu jeho spoluhráči Marco Verratti a Javier Pastore, stejně jako lyonský ostrostřelec Alexandre Lacazette. O cenu pro trenéra roku si to rozdají Laurent Blanc (PSG), Hubert Fournier (Lyon), Christophe Galtier (Saint-Étienne) a Jocelyn Gourvennec (Guingamp); vítěz vystřídá na pomyslném trůnu Reného Girarda, jehož (loni třetí) Lille letos prožilo průměrnou sezonu.

Nejlepší brankář vzejde ze čtveřice Anthony Lopes (Lyon), Stéphane Ruffier (Saint-Étienne), Steve Mandanda (Marseille) a Danijel Subašić (Monaco). Také zde se trofej bude stěhovat; loni ji totiž získal Salvatore Sirigu, který (možná trochu překvapivě) v nominaci chybí. Tato kategorie je tak zároveň jedinou, v níž nemá klub z hlavního města své želízko v ohni.

A konečně mezi mladíky bude loňský vítěz Marco Verratti symbolicky předávat svůj titul některému z kvarteta Nabil Fékir (Lyon), Morgan Sanson (Montpellier), Marquinhos (PSG) a Anthony Martial (Monaco). Vyhlášena bude také ideální jedenáctka sezony a cena za celoživotní přínos. Teď už ale k tipům na jednotlivé kategorie..


Hráč roku: Alexandre Lacazette (Lyon)

Při vší úctě k Javieru Pastoremu s Markem Verrattim, hlavní kategorie bude soubojem dvou těžkých vah - dvou útočníků, kteří letos opakovaně ukazovali, že zvládají terorizovat celou ligu s nevídanou lehkostí. U Ibrahimovice nejde o žádné překvapení; mohutný Švéd koneckonců loni prožil jednu z nejlepších sezon kariéry, a přestože tu letošní poznamenala zranění a výpadky formy, dokázal i tak nastřádat 19 gólů a 6 asistencí ve 24 zápasech. Zároveň prolomil hranici 100 nastřílených branek v modro-červeném dresu a v rozhodující fázi sezony se v něm na pár týdnů opět probudil ten starý, nezastavitelný zabiják. Lacazetteho fazona je však ještě silnější, zčásti i proto, že takovou erupci u něj zřejmě nikdo nečekal; vědělo se, že je dobrý, ale 27 gólů ve 32 zápasech (což je mimochodem absolutní lyonský rekord) je opravdu mimořádné číslo. Touto sezonou překonal i nejlepší léta Karima Benzemy, stal se symbolem nové lyonské generace, která až do poslední chvíle sahala po titulu, a to mu podle mého názoru k prolomení Ibrova monopolu bude stačit.

Hipsterova volba: Claudio Beauvue (Guingamp)

Vpád Claudia Beauvueho mezi nejlepší hráče v celé Francii byl naprosto nečekaný. Zejména proto, že tento útočník - který v létě zamíří (nejspíš) do Anglie s vizitkou elitního zakončovatele a (spolu s Gignacem) nejnebezpečnějšího hlavičkáře Ligue 1 - vlastně původně ani klasickým útočníkem nebyl. Dlouho v Guingampu zaujímal pozici jakéhosi ofenzivního "allroundera", hráče, který je schopen vyplnit jakoukoliv pozici v útočné fázi. Loni hrál ještě většinu času na křídle. Na začátku prosince jej však Jocelyn Gourvennec přesunul na hrot, a výsledek byl mimořádný - do té doby Beauvue dal za celou sezonu tři góly, od prosince jich stihl dvanáct. Právě tento Gourvennecův tah katapultoval Guingamp ze záchranářských vod do klidného středu tabulky.

Trenér roku: Laurent Blanc (PSG)

Zasloužil by si Gourvennec také svoji trofej? Upřímně řečeno, ano - žádný z jiných nominovaných trenérů nepřekonává hranice možností svého kádru tak efektivním způsobem, jako právě on. Neviděli jsme Blancovo PSG přehrávat Barcelonu, neviděli jsme Christophe Galtiera hledat nové cesty ze svého tvrdohlavého, vojensky defenzivního 4-3-3. Pouze Hubert Fournier odvádí v Lyonu práci, která se tou Gourvennekovou dá srovnávat, a v ideálním světě by se tak s ohledem na letošní sezonu mělo rozhodovat právě mezi těmito dvěma. Jenže Galtier i Blanc si zaslouží ocenění za dlouhodobou práci a trvalý vzestup, který je pod jejich rukama viditelný zcela zřetelně, ač letos oba dva narazili na svůj vlastní výkonnostní strop. Není pravděpodobné, že by zástupci PSG opouštěli galavečer bez jediného ocenění, a vzhledem k tomu, že se Blanc zřejmě stane prvním trenérem, který dokáže v jediném roce posbírat všechny čtyři domácí trofeje, tipuji na výhru právě jeho.

Hipsterova volba: Willy Sagnol (Bordeaux)

V kontextu celé sezony nelze na riskantní angažmá Willyho Sagnola pohlížet jinak než jako na úspěch, ba dokonce úspěch s potenciálem napodobit bohatá léta pod Blankem. Od doby, kdy Les Girondins vyhráli titul a došli do čtvrtfinále Ligy mistrů, se sice ve Francii mnohé změnilo, současný Sagnolův tým však má při vhodném doplnění potenciál zaútočit napřesrok na elitní trojici. Někdejší reprezentační bek si zaslouží maximální možnou známku za to, jak vyřešil tři zásadní problémy, tedy zranění elitního forvarda Cheicka Diabatého, děravou obranu a prudký pokles formy po slibném začátku sezony; vše se mu podařilo vyspravit definitivním zimním přechodem na systém 4-1-2-1-2 a angažováním Clémenta Chantomeho. S ním a Plašilem má Sagnol rázem na hřišti dva kreativní hráče, kteří přitom umí vypomáhat defenzivě, z čehož následně prosperuje celý tým na obou stranách hřiště. Výsledkem bude pravděpodobně kvalifikace do Evropské ligy, což je pro Bordeaux sice možná "pouze" splněným cílem, leč z dlouhodobějšího hlediska vypadá Sagnolova vize mnohem pevněji a slibněji než cynický destruktivismus negativního pragmatika Francise Gillota.

Brankář roku: Danijel Subašić (Monaco)

Ačkoliv u těchto anket bývá zvykem recyklovat známá jména a hvězdy velkých klubů, nominace Steveho Mandandy a Stéphane Ruffiera potvrzují, že s gólmany to letos nebylo vůbec slavné. Oba tito borci prožívají personálně nejhorší sezony v posledních pěti letech, takže pokud káráme Sirigua za pokles formy, můžeme jedním dechem dodat, že v této nominaci přesto klidně figurovat mohl. Nejlepším brankářem, co se výkonnosti týče, byl letos Benoit Costil z Rennes. Pokud ale vybíráme z dané čtveřice, měl by titul zamířit do rukou (rukavic) Anthonyho Lopese nebo Danijela Subašiće. Lopes v lyonské kleci nechyběl ještě ani minutu, a přestože se na post jedničky propracoval díky odchodům Llorise s Vercoutrem a klubové finanční tísni, neumožňující nákup posil, prakticky od prvního kola z něj vyzařuje nevídaná jistota a suverenita. Subašić je zase nenápadným gólmanem, který se nevyžívá ve světle reflektorů, chytá ale za nejlepší obranou soutěže a nyní už si zřejmě nikdo nedovolí spekulovat, kdy Monaco konečně přivede na jeho místo někoho "pořádného". Sergio Romero ani Maarten Stekelenburg jej z branky nevytlačili, a vzhledem k monackému tažení Ligou mistrů vidím jako reálné, že si Subašić coby symbol jejich defenzivní dominance svoji cenu nakonec odnese.

Hipsterova volba: Geoffrey Jourdren (Montpellier)

Kdyby se tato anketa vyhlašovala na podzim, neměl by Jourdren nejspíš konkurenci; po Vánocích jeho výkonnost lehce poklesla, nadále ale zůstává mezi absolutní ligovou špičkou. Koneckonců on sám si před pár týdny hořce posteskl, že už měl dávno být nominován do reprezentace. To není tak naivní myšlenka, jak by se mohlo na první pohled jevit - Jourdren je spolehlivý, nedělá chyby, výborně organizuje obranu, má znamenitý reflex a ve vyloženě ofenzivně laděném Montpellieru drží průměr méně než jedné obdržené branky na zápas. Je nepravděpodobné, že by takovýto brankář "druhého sledu" někdy něco vyhrál; Jourdren se jednou zařadí po bok Jérémieho Janota nebo Fabiena Audarda, skvělých gólmanů, na které si budou pamatovat jen věrní fanoušci. To ale jeho kvality nikterak nesnižuje.

Mladík roku: Nabil Fékir (Lyon)

V podstatě jediná kategorie, kde by o vítězi nemělo být pochyb, je ta závěrečná. Anthony Martial hraje na jaře jako z partesu a svůj přesun z levého křídla na hrot monackého útoku si užívá plnými doušky, Marquinhos působí uprostřed obrany nejlepšího týmu země jako pětatřicetiletý mazák a Morgan Sanson v Montpellieru úspěšně přebírá žezlo svých předchůdců, playmakerů Younese Belhandy a Rémyho Cabelly (ačkoliv na rozdíl od nich je mnohem méně produktivní), jenže "lyonský sen" Nabila Fékira přebíjí vše. Dvanáct gólů, devět asistencí, pozvánka do reprezentace, skvělé výkony v útoku i v ofenzivní záloze - Fékirova sezona je zkrátka excelentní, společně s Lacazettem je nejlepším hráčem celého Olympique a nepochybuji o tom, že bude za své výkony po zásluze oceněn.

Hipsterova volba: Carlos Eduardo (Nice)

Claude Puel nedá na Carlose Eduarda dopustit. Zkušený kouč Les Aiglons o svých hráčích konkrétně příliš nemluví, jméno mladého brazilského playmakera však opakuje s železnou pravidelností - ať už chválí jeho vynikající přímé kopy, komentuje jeho herní vývoj či jej naopak kárá za přílišné 'sólování' a zdůrazňuje, že se ještě musí vyvinout v lepšího týmového hráče. Puel má velice dobrý čich na mladé fotbalisty, a tím, že právě z Carlose Eduarda udělal ústřední ofenzivní postavu ve svém experimentálním 4-2-4-0, vložil do něj maximum důvěry a připravil mu ideální podmínky pro další rozvoj. A ačkoliv Eduardo střídá excelentní zápasy se slabšími, není pochyb o tom, že se před ním rýsuje zářivá budoucnost. Už za své galapředstavení proti Guingampu, kterému nasázel z pozice ofenzivního záložníka pět gólů, si zmínku na tomto místě bezesporu zaslouží.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (103)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli tam nacpou Penaltoviče, tak to bude vypovídat o celé věrohodnosti této ankety.

Reagovat
juninho8

Lacazette a Fekir minimalne musia vyhrat. Lopes to ma tak pol na pol so Subasicom a Fournier tak 30% oproti Blancovi z mojho pohladu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

A proč je tam vyfocenej ten chlapík, co ho tak nikdo nemá rád?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrocni ceny zlatana ibrahimovice?

Reagovat
smazaný uživatel

No jinak zcela objektivně by to měl vyhrát Lacazette, Fournier, Lopes a Fekir.

Reagovat
smazaný uživatel

sranda je, ze ja bych tam objektivne rad vecpal i nekoho z jineho tymu, ale u kazdeho z te kategorie mi prijde, ze zastupce lyon byl letos nejvyse ale vidim to stejne jako domingo: laca, blanc, subasic, fekir, aby to bylo rozlozenejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to Aulas nezaplatí, tak to asi tak bude. Bo bylo celkem divné, kdyby z mistrovského týmu nezískal nikdo ani fň. Ale jako bez nadsázky mi přijde taky, že všichni z Lyonu byli nejvýš, možná rasista by to měl nahnuté trochu.

Reagovat
domingo

Rasista je kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

hubert

Reagovat
domingo

On chodi se Sagnolem na pivo, nebo cim si vyslouzil toto oznaceni? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nestaví Benziu, protože je Arab.

Reagovat
smazaný uživatel

+ bahlouli nedostal skoro zadnou sanci a treba mvuemba byl casto nepochopitelne ignorovany, je to takovy inside joke

Reagovat
domingo

Tak Mvuemba ma na svy pozici asi nejvetsiho "drzaka" z celyho kadru Lyonu, kterej je schopnej odehrat uplne vsechno. Nemuze za to, ze je bilej

Reagovat
smazaný uživatel

tak oni i tolisso a ferri meli zapasy, kdy byli na vystridani a kdyz uz, tak tam fournier stejnak soupl ledatak dedka steeda... dalsiho belocha!

Reagovat
domingo

Tolissa sundat nemuzes, bez nej ten tym vubec nefunguje, a Ferri hraje zprava. Mvuemba musi hrat zleva, jinak je tam na hovno.

Ale jo, pekna teorie, pocitam ze ho zmatlo Lacovo "bily" jmeno

Reagovat
smazaný uživatel

A semtam nastupoval na AM, jenže tam hrál pokaždé bilý Gourcuff, když byl zdravý. Prostě je toho tam víc.

Reagovat
smazaný uživatel

sagnol, ne?

Reagovat
Grahf

S tipom na blanca nemôžem súhlasiť, naopak, je to skôr sklamanie. PSG s tým kádrom mal viesť ligu tak o 20b a nakoniec získal titul v hodine dvanástej. A nebudem sa diviť, ak blanc bude po sezone odvolaný. Určite nie preto, že by získal cenu trenera roku

Reagovat
domingo

Je to realistickej tip, ne prani - ja bych to osobne z fleku dal Gourvennecovi, pripadne Fournierovi. Ale PSG coby tym, ktery (pravdepodobne) ziska 4 domaci trofeje, proste nemuze odejit bez individualniho oceneni, a Blanc je k nemu imo bliz nez Ibra, Verratti, Pastore a Marquinhos.

Reagovat
Grahf

je velmi ťažké hodnotiť jednotlivcov, ak je celý team silne nadpriemerný oproti zvyšku ligy.

Reagovat
domingo

No to kazdopadne. Ja nemyslim ze je Blancovi treba vytykat, ze nevyhral L1 vyssim rozdilem, cilem bylo ten titul udelat a on to zvladl, vic po nem Khelaifi nechce. Letos mel za ukol prolomit to prokleti ctvrtfinale LM, coz se mu nepovedlo, a to bych vnimal jako vetsi fail. Na druhou stranu presel pres Mourinha a vyradil ho nejlepsi tym soucasnosti, takze nakonec tu sezonu zvladl dost dustojne.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Rarášek

Jasnej Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

Musí vyhrát ibramovic je skvjelej

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle anketa musí být objektivní jak ho*no v hajzlu..

Reagovat
fantomas

Pětadvacetiletí hráči ještě můžou ve Francii vyhrát mladíka sezony? Wow, to je ještě horší než v Anglii, a to už tam se ta hranice zdá bejt moc vysoko.

Reagovat
juninho8

ako kto z tych kandidatov ma 25?

Reagovat
fantomas

No domingově hipsterově volbě je 25.

Reagovat
juninho8

jaj takto....na toho som zabudol....to je dost nestastna volba to je skor taky objav ako mladik...uz ma svoj vek ale na tej najvyssej urovni zatial tolko nahrane nema....najviac snad za Estoril

Reagovat
fantomas

Jj, ono to je pochopitelný... já se taky často přistihnu, že hráče považuju za mnohem mladšího, protože prostě vyletěl relativně pozdě. Třeba včera sem se takle divil, že Mertensovi je už 28.

Reagovat
domingo

Mas pravdu samozrejme

Ok, rikejme tomu treba objev. Uprimne jsem stejne vubec nevedel, koho do ty kategorie zvolit, zadnej vylozene novej mladej talent nijak extra nevylitl. Teda krome Boufala, u nejz ale mluvime o dvou mesicich, ne cely sezone.

Reagovat
smazaný uživatel

rolan

Reagovat
domingo

Vlastne jeste Amavi, no Nejlepsi bek sezony. Hah.

Reagovat
domingo

Jinak btw jsem tu hranici nikde nenasel, i kdyz jsem hledal jenom tak zbezne. Pocitam ale ze to bude treba rok narozeni 1992.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim, ze to bude do 93, kdyz v te nominaci neni imbula a hlavne verratti, ten by byl samozrejme horky kandidat na vyhru, letos byl fantasticky, ani fekir nebyl lepsi z toho vyberu mladiku

Reagovat
fantomas

Druhá možnost je, že to mají ve Francii na rozdíl od Anglie ošetřený, a neexistuje, aby se o cenu hráč ucházel ve dvou kategoriích.

Reagovat
Godwinson

Nemají

Reagovat
Talker

Nevyhrál to Hazard 2x za sebou?

Reagovat
fantomas

Myslim naráz v jednom ročníku.

Reagovat
smazaný uživatel

Meanwhile the nominees to succeed Verratti as Young Player of the Year are Nabil Fekir (Lyon), Morgan Sanson (Montpellier), Marquinhos (PSG) and Anthony Martial (Monaco).

dava mi smysl jedine, ze sis tu pasaz od dominga precetl az tak spatne, ze sis vyhledal zminene belhandu s cabellou, kterym jedinym je opravdu tech 25

Reagovat
smazaný uživatel

lol beru zpet, tys myslel eduarda... domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Blanc? Vážně? s tím kádrem měli mít titul už před několika koly..

Reagovat
smazaný uživatel

Jardim nič?

Reagovat
Godwinson

Tyhle ceny jsou tedy většinou jen pro srandu, ale Blanc by byl i v těhle mezích dost mimo. Letos by měl mít z PSG šanci jen Marquinhos, ale Fékir se Sansonem byli stejně lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Prosim o radu. Jak byste prelozili nasledujici vetu?

"The higher your Curve rating the more bend & swerve you'll get on the ball when shooting & crossing."

Nevim si tam s jednou casti vubec rady a dost to potrebuju. Diky

Reagovat
Rarášek

Mně spíš nenapadá, jak rozumně přeložit "curve rating" Napadá mě něco jako "hodnocení schopnosti falše" .. tím pádem by ta druhá věta ale nedávala moc smysl

Jinak: "Čím vyšší je váš "curve rating, tím větší změna směru a faleš při střele, či centru."

Reagovat
smazaný uživatel

no presne k tomu jsem dosel taky...

Reagovat
Rarášek

Máš ještě něco ve zprávách, ať to tu nesviníme.

Reagovat
PBLead

Asi tak volně přeloženo mnou - "lidovou vypravěčkou". Čím větší máte hodnotu falše, tím více budete moci dát míči rotace (nebo třeba ... budete moc docílit změny směru míče apod.), když budete střílet nebo přihrávat.

Jinak na co to potřebuješ? Na FIFU, PES nebo snad i něco do života?

Reagovat
Godwinson

Jinak Marseille má údajně dohodnutého Kantého a uchází se o Stambouliho, což možná naznačuje, jak se hodlají vypořádat se ztrátou Ayewa. Bude se hrát na pět středních záložníků.

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

takze navrat krale elieho?

Reagovat
Godwinson

Mohli by vzít Blanca, ale on si asi bude chtít dát voraz

Reagovat
lampard8

Blanc trenér roku dobrej vtip

Reagovat
juninho8

a zrejme mame aj najlepsiu hracku ak som to srpaven vydedukoval Eugénie Le Sommer

Reagovat
Godwinson

Reagovat
juninho8

zle som to vydedukoval?

Reagovat
Godwinson

To nevím, ale nejlepší ženská by měla být vždy Lotta, letos navíc dala historicky nejvíce gólů

Reagovat
smazaný uživatel

21 zapasu 34 golu dle wiki

Reagovat
juninho8

je to sranda aj z pohladu timov...Lyoncanky 22 zapasov 22 vyhier a PSG 22 zapasov a 20 vyhier..prehrali len s lyonom

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ted koukam, skore 147:6 ve 20 zapasech je docela sranda akorat skoda, ze v zenske LM zrovna s parizi letos vypadly

Reagovat
juninho8

skoda ze aj muzi nedopadli nejak podobne ale staci to aj takto

Reagovat
smazaný uživatel

no budu rad, jestli se zvladne aspon postoupit ze skupiny LM, lyon asi bude mit dost tezkou skupinu juventus, real, lyon, wolfsburg by treba byla hodne chutna skupina

Reagovat
juninho8

chutna asi pre Juventus,Real a Wolfsburg ja by som skor bral hratelnu mozno nejakeho top favorita z prveho kosa aby mu nepobrali body ani iny a potom si to rozdat s niekym o postup a zo stvrteho kosa nejakeho outsidera

Reagovat
smazaný uživatel

mne by se libilo psv/benfica/zenit, leverkusen, lyon a treba plzen

Reagovat
juninho8

aj to by slo....ale kazdopadne je hlavne ze bude ta LM...nech tam uz dostaneme hocikoho...LM,novy stadion,snad zostanu opory a moze to byt dalsia skvela sezona

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, hlavne to chce jeste posilit tym, ted ke konci ligy se dost dobre ukazuje opravdova kvalita soucasneho kadru, kdyz lyon vypadl z vitezne formy, tak snad aulas nezaspi, lacazette take bude mit vetsi motivaci zustat, kdyz uvidi, ze tym posiluje

Reagovat
Talker

V takové skupině by se mohl bát i Real o postup ze skupiny... Pokud teda Wolfsburg a Lyon udrží kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

podle me by to teda juve a real zvladli v suchem triku, ale mohlo by se povest prekvapko pripadne, no

Reagovat
Talker

Tak jako já bych si i tipl, že jeden z nich by se ze skupin nedostal. Real by na 90% do toho druhého místa byl, ale oba? Tak 50:50 bych řekl..

Reagovat
juninho8

jaj takto...ako ja to nesledujem vobec da sa povedat ale to meno Le Sommer mi nic nehovori narozdiel od mena Lotta Schelin...to mi nieco hovori

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pastore

Reagovat
juninho8

medzi trenermi Blanc...to sa dalo tak nejak cakat

Reagovat
smazaný uživatel

tak po fekirovi byl nakonec oceneny i laca, rozhodne zaslouzene

Reagovat
juninho8

tak je to zhruuba tak ako sa cakalo...Fekir,Blanc,Lacazette a brankara ma kto? to som nejako nezachytil

Reagovat
smazaný uživatel

mandanda tak to je ulet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Reagovat
juninho8

milodar pre OM

Reagovat
domingo

3/4 trefeno, slusny

Mandanda je dobrej vtip.

Reagovat
juninho8

podla mna z tych styroch mal Mandanda skoncit stvrty skor by som povedal ze ti nevyjde Fekir na ukor Marquinhosa alebo teda Laca na ukor Ibru (lebo Ibra)....Blanc bol asi vdaka tym 4(3) trofejam jasny...a nevies este aka je jedenastka roka? videl som akurat obrazky ze by tam mal byt Fekir,Lacazette a Jallete

Reagovat
fantomas

Mandanda - Jallet, Silva, Luiz, Maxwell - Payet, Verratti, Pastore - Lacazette, Ibrahimovic, Fekir.

Reagovat
domingo

To je fakt neskutecny

Reagovat
domingo

Mandanda, Maxwell, Luiz

Reagovat
fantomas

Luize bych na výsměch trefil i já, co to vůbec nesleduju.

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes- Jallet, Silva, Abdennour, Maxwell/Amavi - Payet, Verratti, Pastore - Lacazette, Ibrahimovic, Fekir.

Reagovat
domingo

Costil - Jallet, Silva, Hilton, Amavi - Payet, Imbula, Verratti, Gradel - Lacazette, Ibrahimovic

Jen tak od oka.

Reagovat
juninho8

Subašič-Jallet,Silva,Sane,Amavi-Veratti-Payet,Imbula-Fekir-Lacazette,Ibrahimovic

Reagovat
domingo

Sane mel pomerne dost slabsich momentu, to uz spis Pallois, ten je letos vynikajici.. ale jinak dobry, jde hlavne o to LCB a LB.. mi rekni kdo soudnej muze dat do sestavy roku Luize, kterej si na tom stoperu hraje na Ronaldýňa a lita tam jak hadr na holi.. Maxwella jeste jakz takz beru, ten hraje furt stejne proste.

Reagovat
juninho8

toho Saneho som tam hodil tak trochu podla sympatii....odohral len nieco cez 20 zapasov tusim....ale zly nebol....tam by sa dal dat napriklad taky Abdennour....hocikto len nie luiz ktoremu by bola treba zastera sice to bola ina sutaz ale nezabudnem asi na tie dvoje dudy co dostal....a to LB bud ten Amavi,popripade Kurzawa....este mozno keby nemal Ibra take meno tak aj jeho vymenit za Andre-Pierra....na rozlucku

Reagovat
Godwinson

Z Montpellieru tedy letos spíš Abdel, ten šel hodně nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes - Jallet, Umtiti, Rose, Bedimo - Gonalons, Ferri, Tolisso - Lacazette, Fekir, N'Jie.

Reagovat
Langi

by me zajimalo, na zaklade ceho to sestavuji...objektivne 3 obrance z PSG, kde Luiz je sam od sebe atrapa na obrance, a treba zadny z Monaca, ktere ma nejlepsi obranu v lize...Ibra a Maxwell klasicky protlaceni, aby tam mistr nemel malo hracu...Gignac/Beauvue, Amavi/Guerreiro, nebo aspon ten blby Kurzawa...se zbytkem asi souhlas, ale tohle je do oci bijici

Reagovat
smazaný uživatel

hu

Reagovat
Godwinson
Reagovat
juninho8

tak PSG to vratili aspon v jedenastke roka a v trenerovi.....nieco predsa dostat museli

Reagovat
fantomas

Gól sezony: https://www.youtube.com/watch?v=BK5FVz8NWBg

Na obránce slušně trefený

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele