Kdo bude trénovat Benfiku?

24.03.2008, 11:59
Aktuality
Evropská média se přou, kdo se stane novým trenérem fotbalistů Benfiky. Na tuto funkci nedávno rezignoval Jose Antonio Camacho a důvěru vedení pro zbytek letošní sezony dostal tehdejší asistent Fernando Chalana. Otázkou je, kdo bude na lavičce stát na začátku sezony 2008/2009, hodně hlasitě se spekuluje především o dvou trenérech...

Benfika je v tabulce sice na druhém místě, jinak zažívá ale hodně mizernou sezonu. Na vedoucí Porto ztrácí sedm kol před koncem již šestnáct bodů a musí se tak ohlížet za sebe. Stejně bodů již posbírala i Guimaraes, o čtyři méně pak na svém kontě mají Sporting Lisabon a Setubal. Stačí tedy dva nevydařené zápasy a ze druhé pozice znamenající Ligu mistrů se může stát příčka pátá.

Chalana u kormidla vydrží do konce letošní sezony a v létě pak podle všeho dojde k další změně. Jedním ze žhavých kandidátů na tuto funkci je Carlos Queiroz, který je asistentem Sira Alexe Fergusona v Manchesteru United. "Nikdy neříkej nikdy. Benfika o mě má zájem, ale nikdo mě zatím nekontaktoval," prohlásil Queiroz v rozhovoru pro Daily Telegraph. Queiroz za sebou jedno velké angažmá v roli hlavního trenéra již má, v Realu Madrid mu ovšem pšenka příliš nekvetla a z klubu odešel hodně rychle.

Dalším adeptem na funkci trenéra Benfiky je italský stratég Alberto Zaccheroni. Ten v roce 1999 dovedl k titulu AC Milán a jeho poslední trenérskou štací byl v loňském roce Turín. "Jsem k dispozici, je to jeden z největších klubů na světě. Nicméně ještě mě nekontaktovali. Do práce se vrátím v sezoně 2008/2009. Letos jsem se nevrátil, protože kluby trénuji od začátku sezony, ne od prostředka," řekl Zaccheroni.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
One-Real

Karel Bruckner

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Queiroz podle mě zůstane u United a pak převezme kormidlo po "tom" co tam je teď ..

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele