Kariéru jsem ukončil nejlepším možným způsobem, řekl loučící se Pereira

20.05.2021, 13:59
Aktuality
S mistrovským pohárem v rukou se v noci s aktivní kariérou rozloučil João Pereira. Sedmatřicetiletý portugalský obránce se na závěrečné měsíce vrátil do lisabonského Sportingu a zkušenostmi mu pomohl k návratu na trůn, jeho posledním zápasem byl souboj s Marítimem...

Sporting vyhrál jasně 5:1 a někdejší portugalský reprezentant se objevil v základní sestavě, na trávníku vydržel necelou hodinu, než jeho místo zaujal Gonzalo Plata.

"Jsem nadšený, kariéru jsem ukončil tím nejlepším možným způsobem a stal se mistrem Portugalska, což bylo něco, co klub potřeboval. Uzavřel se jeden cyklus, který je součástí mého života," prohlásil Pereira.

Pereiru pro velký fotbal vychovala lisabonská Benfica, výraznější stopu v jeho srdci ovšem zanechal Sporting, s nímž smlouvu podepisoval hned třikrát. Vedle toho hájil i barvy Gil Vicente, Bragy, Valencie, Hannoveru a tureckého Trabzonsporu, který s ním přestal počítat letos v lednu.

"Můj život se v té chvíli úplně otočil. Měl jsem podepsat smlouvu s jiným klubem, pak mi zavolali ze Sportingu a jednalo se o tu nejlepší možnou věc, která se mi mohla stát. Možnost návratu mě okamžitě uchvátila. Sporting jsem se naučil milovat a neskutečně ho respektuji," vrací se k dění z letošní zimy.

Pereira už má jasno o další etapě svého života a čekají ho studia na trenérskou licenci. Následně by se měl opětovně vrátit do Sportingu jako kouč mládeže.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Taky docela legionář

Reagovat
Han střelil první

Díky! hlavně první angažmá před odchodem do Valencie bylo super.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele