KANOUTE MYSLÍ NA TITUL A ZLATOU KOPAČKU

05.01.2007, 17:59
Aktuality
Před rokem a půl si takovou situaci ani nedokázal představit. Tou dobou Freddy Kanoute přicházel do Sevilly s cílem pomoci klubu k účasti v Lize mistrů, teď tým z Andaluzie útočí na titul a útočník z Mali má choutky na Zlatou kopačku...

"Když jsem přišel do Sevilly, nedokázal jsem si něco takového ani představit, teď to není nemožné. Chci i nadále střílet branky v každém zápase a pokud se to podaří, bude to obrovský osobní úspěch," odpovídá bývalý hráč Tottenhamu na dotazy ohledně jeho současného vedení v tabulce střelců Primera Division a postavení mezi kanonýry v celé Evropě. Kanoute má na svém kontě již čtrnáct branek, o dvě více než druhý v pořadí španělské ligy Ronaldinho a dobře si stojí i v pořadí o Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce Evropy. Zde mu s 28ti body patří třetí místo za Danielem Nannskogem z norského Stabaeku (28,5 bodu) a Maksimem Gruznovem z estonského klubu Trans Narva (31 bodů). Ani jeden z této dvojice už ale žádný bod přidat nemůže, neboť jejich ligové soutěže již skončily. Z renomovanějších střelců jsou Kanoutemu nejblíže na dostřel Alfonso Alves z Heerenveenu (27 bodů) a Didier Drogba (26 bodů).

Sevilla v současnosti zažívá nejsladší období své historie. Na konci loňské sezóny triumfovala v Poháru UEFA, v jehož finále roznesla Middlesbrough 4:0. Na začátku letošní sezóny přehrála jasně Barcelonu (3:0) a v krátké době získala již druhou trofej, v tomto případě určenou vítězi Evropského superpoháru. A nyní, po dalších několika měsících, myslí v Seville ještě výše.

"Budu se rvát, abych Seville pomohl k úspěchům, tohle byl můj nejlepší rok, ale chci víc. Nebude to však jednoduché, je za námi teprve polovina soutěže a Barcelona s Realem Madrid jsou těžcí protivníci," přiznává Kanoute, že týmový úspěch v podobě zisku mistrovského titulu pro něho má daleko větší hodnotu než ten individuální. Zatím k němu má jeho klub nejblíže ze všech dvaceti účastníků Primera Division, po šestnácti odehraných zápasech má tříbodový náskok na druhou Barcelonu, která má ale jeden zápas k dobru.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

titul pujde atleticu....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim ze Barcelona si nenecha ujit hattrick . Atletico bude tak bojovat o predkolo LM

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*1860

tak toto je hodne dobry utocnik...

Reagovat
smazaný uživatel

můj oblíbený z Tottenhamu...

Reagovat
smazaný uživatel

No prč ne zatím střílí Sevilla je první uvidime dnes proti Zarogoze ale myslím jestli budou takhle šlapat i nadále tak asi jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele