Kanadský trenér Herdman povolal i devětatřicetiletého Hutchinsona

14.11.2022, 00:25
Aktuality
Tajon Buchanan (© AFP)
Konečnou nominaci pro MS v Kataru zveřejnila Kanada. Reprezentační výběr se účastní světového šampionátu vůbec poprvé od roku 1986, prozrazení šestadvaceti jmen tak bylo v zemi velkou událostí. Očekávaně v ní nechybějí Jonathan David, útočník Lille, Alphonso Davies, křídelník Bayernu, nebo Atiba Hutchinson, devětatřicetiletý záložník z Besiktase.

Hutchinson svou reprezentační kariéru zahájil již v roce 2003, za Kanadu si připsal 97 startů a je v tomto ohledu historickým rekordmanem. Neschází mimochodem ani Cyle Larin, který je s pětadvaceti trefami nejlepším kanadským střelcem. Svěřenci trenéra Johna Herdmana se o osmifinále poperou s Belgií, následně vyzvou Chorvatsko a na závěr se utkají s Marokem.

Nominace Kanady na MS:

Brankáři: Milan Borjan (Crvena Zvezda/Srbsko), Dayne St. Clair (Minnesota United/USA), James Pantemis (CF Montréal),

Obránci: Sam Adekugbe (Hatayaspor/Turecko), Derek Cornelius (Panetolikos/Řecko), Alistair Johnston (CF Montréal), Richie Laryea (Toronto FC), Kamal Miller (CF Montréal), Steven Vitoria (Chaves/Portugalsko), Joel Waterman (CF Montréal), Alphonso Davies (Bayern Mnichov/Německo),

Záložníci: Atiba Hutchinson (Besiktas/Turecko), Stephen Eustaquio (FC Porto/Portugalsko), Mark-Anthony Kaye (Toronto FC), Jonathan Osorio (Toronto FC), Samuel Piette (CF Montréal), Liam Fraser (KMSK Deinze/Belgie), Ismaël Koné (CF Montréal), David Wotherspoon (St. Johnstone FC/Skotsko),

Útočníci: Tajon Buchanan (Club Bruggy/Belgie), Junior Hoilett (Reading/Anglie), Lucas Cavallini (Vancouver Whitecaps), Jonathan David (Lille/Francie), Cyle Larin (Club Bruggy/Belgie), Iké Ugbo (Troyes/Francie), Liam Millar (FC Basilej/Švýcarsko).

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (12)

Přidat komentář
Csaplárova past

Tak tyhle jsem nikdy hrát neviděl a musím říct, že s přibývajícím věkem se na MS vždy těším na tyhle nováčky nebo jinou exotiku. Nevím, asi jsem už těch Evropanů překoukaný, když na ně člověk čumí každý víkend.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
QooBo

Reagovat
Seydou Doumbia

já to tak mám vždy, těším se na repre jako kanada, usa, ekvádor, senegal, argentína jak píšeš na evropu se dá čučet furt, málokdo si však pustí africkou nebo JA kvalifikaci během roku

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně tu Jižní Ameriku, drtivá většina zápasů po půlnoci našeho času, tedy v čase, kdy se akorát slušní lidé vrací z hospody a nemají to kde sledovat. Ta Afrika se ještě občas dá ulovit nějaký stream, když to běží v pracovní době, kdy člověk stejně musí být v kanclu.

Reagovat
oli9

Reagovat
Batigol

Davies útočník jo ? ono to možná jen tak působí asi

Reagovat
domingo

v repre hraje na křídle nebo na desítce

Reagovat
Unai

Reagovat
Csaplárova past

Co se ti nezda? Alaba hral v Bayernu taky LB a v repre CM ...

Reagovat
domingo
Reagovat
Seydou Doumbia

Hutchinsona jsem jednou viděl v LM za Besiktas a to už mu bylo tak 34...masakr hráč jinak jsem zvědavý i na Larina, nejlepší střelec té jejich kvalifikace, ale v Club Bruggy letos nic moc...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele