Kaká odcházet nechce, v jeho setrvání doufá i Galliani

04.04.2014, 21:46
Aktuality
Brazilský záložník Ricky Kaká nedávno oslavil třísté utkání v dresu AC Milán, ale na přílišné oslavy zřejmě mnoho myšlenek nemá. AC se topí ve středu tabulky, vzdáleno od možných bojů o evropské poháry. Logicky se proto vyrojily spekulace hovořící o záložníkově odchodu do zámoří, ale ty dnes Kaká vyvrátil jasným tvrzením.

Na slavnostním ceremoniálu, který se konal právě na počest Kákáho výkonu, padlo mnoho zajímavých komentářů. Některé z nich se vážou také k budoucnosti Brazilce v italském klubu. Při předávání medaile za svůj přínos slavnému klubu prezidentem Berlusconim se Brazilci Kaká dostalo mnoha uznání a poct. Mezi ty, které vyjadřují náhled klubového vedení na budoucnost slavného hráče, se bezesporu řadí prohlášení šéfa AC Adriana Gallianiho. "Ještě za AC nehrál ani sedm let, takže meta, na kterou se dostal, je neskutečný úspěch. Celý klub věří, že zde Kaká zůstane až do konce kariéry. Že spolu oslavíme ne tři sta, ale čtyři sta nebo pět set odehraných zápasů za náš klub."

"Je to legenda AC a jeho fanoušci Rickyho milují. Stále je ještě hráčem světového formátu, může za nás odehrát mnoho utkání. Jsem moc rád, že jsme se poznali za společného působení v AC a že se v tomto klubu cítí šťastný. Je pro nás důležitou postavou a jsem si jist, že může své okolí inspirovat k velkým věcem. Doufám, že uvidíme ještě hodně z jeho nesporného talentu," složil Adriano Galliani svému chráněnci kompliment.

Někdejšímu hráči Realu Madrid je 31 let, takže se pomalu rozmýšlí, kam povedou další kroky na konci jeho bohaté a slavné kariéry. Oproti předpokladům italských deníků však on sám z klubu nikam nespěchá a vede jej k tomu jednoduchý motiv - Rossoneri totiž miluje celým svým srdcem. V krátkém interview pro Milan Channel Kaká uvedl: "Jsem velmi šťastný, že jsem překonal metu tří stovek utkání v tomto dresu. Rád bych navázal na slova pana Gallianiho. Opravdu tento klub miluji a je mi ctí oblékat jeho barvy."

"To, co cítím k tomuto klubu, dresu, mým bývalým spoluhráčům a těm současným, se nedá slovy popsat. Je to opravdu hluboký cit, vychází přímo ze srdce. Doufám, že brzy navážu na tuto metu dalšími úspěchy v tomto dresu," uzavírá brazilská hvězda. Milánskému klubu se v poslední době nedaří a nepomohla mu ani změna trenéra. Maxe Allegriho nahradil na trenérské stoličce nezkušený Clarence Seedorf a ani pod jeho vedením AC do boje o poháry výrazně nezasahuje. Další možnost bude mít o víkendu v utkání proti CFC Janov.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hodil by se nam

Reagovat
smazaný uživatel

No do toho vašeho týmu průměráku by zapadl zcela jistě.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

ha-ha-ha .. trápko

Reagovat
smazaný uživatel

Copak, Milánku se nedaří, tak sis dal pro sichr Řím, ať máš komu fandit v pohárech?

Reagovat
Vtáky cez tepláky

AS mám v srdci od tvojho roku narodenia..

Reagovat
smazaný uživatel

Takže si začal potom fandit AC až se jim zase začalo dařit...

Reagovat
Milan.B

no od teba to sedi neskutocne

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a proč? Od doby co sleduju fotbal, jsem si oblíbil 3 kluby a bez nějakýho měnění jim fandím, sleduju 3 ligy, každý hraje očividně jinou a prožívám to stejně a stejně jim přeju, aby tu ligu vyhráli. Nepochopit to, nebo odsuzovat to může jen kkt.

Reagovat
Milan.B

aha, tak preco odsudzujes tepláky?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože fandí třem týmům ze stejné ligy, kteří dá se říct pravidelně bojují o poháry. To je úplně něco jinýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je taky důležitý za jak velkého fanouška těch tří klubů se člověk považuje. Hádám, že všem třem fandí od televize nebo od počítače, a to je prostě něco jinýho než když chodíš fandit na stadion a máš svůj klub blíž než stovky kilometrů daleko kdesi za kopečky. Sice to v tomhle přehledu vypadá divně, ale v zásadě na tom není nic špatnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně že fandím nejvíc Spartě, ale stejně ty zápasy prožívám a nedovedu si představit fandit třeba ještě Barceloně a Atleticu, to prostě nejde. Už prostě z principu, a jak bys to chtěl dělat...Římu budu přát 1. místo, AC 2. a Neapoli 3. nebo jak, to vypadá otřesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Proto říkám, že je důležitý brát v potaz, jak moc člověk těm uvedeným klubům fandí. Když je má někdo oblíbený třeba proto, že hrají pěknej fotbal nebo tam hrají zajímavý hráči, tak mu může být nějaká rivalita u prdele.

Reagovat
Svatej

vždyt je to jeho věc proboha

Reagovat
Vtáky cez tepláky

kto kedy povedal, že fanúšik musí byť fanúšiok iba jedného tímu z jednej ligy a tak je to správne? Aby som ti to dal na pravú mieru, taliansky futbal sledujem od roku 1990, a už vtedy som fandil neapolu. Dokonca z návštevy neapolu mám aj slávne berlusconiho slzy, ktoré predávali po tom, čo neapol vyfúkol AC titul. Ja na také marketingove a vandalské sračky ako rivalita neverím. Aby som bol presný, ja mám rád všetky kluby z talianska, ale najradšej mám tieto tri zmienené. Moje fandenie nieje umelo vytvorené, všetko má svoj dôvod od fanatizmu futbalom v neapole cez môj milovaný rím až po rodinu a tradíciu v AC miláno- ak by som to mal zjednodušene povedať. Vznikalo to postupmi rokov, sledujem každý jeden zápas, avšak najviac fandím stále AC milánu. A to že či skončí neapol pred milánom, alebo AS rím.. beriem to športovo, to sú detaily z ktorých sa nenajem, stále je to iba šport. Neživým sa s tým , nedáva mi peniaze, iba radosť z pozerania. Ked ide v telke AC vs Neapol, držím ac, ak ide ac vs rím, držím AC ak ide AS vs neapol, držím neapolu, je to dáko úplne prirodzene. Neviem na čo sa tu hráš, u teba na dáke tri umelo vytvorené fanúšikovské fandenie len preto že sú z iných líg?.. je to len futbal a to že ja mám rád tri kluby z jednej ligy a ty to odsudzuješ nepochopím.

Reagovat
smazaný uživatel

me e e e

Reagovat
The Krupy

Zabanujte už niekto tohto kokota, ten mamrd je nasraný pod každým článkom panebože

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, dejte The Krupy ban.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
r.mrazik

Nehodil...

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Mily Eurofotbal.

Chapem ze nemas svojich dvornych fotografov ktori by ta denno-denne zasobovali fotkami ale ked uz hladas na nete mal by si mat aspon trocha novinarskej etiky a citu pre vhodny vyber.

K clanku o tom ze Kaka ma / nema opustit AC MILAN dat fotku v drese BRAZILIE mi pride bud ako odflaknuty vyber alebo jednoducho neznalost k danej veci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje starosti by jsem chtěl mít...

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal není o fotkách, ale o článcích a na ně navazujících diskuzích. Navíc shánění fotek není až tak jednoduchý jak si možná myslíš. Zrovna tohle je to poslední, co bych zdejším redaktorům, editorům a adminům vyčítal.

Reagovat
smazaný uživatel

"shánění fotek není až tak jednoduchý jak si možná myslíš"

to ako co ma byt preboha? chodia od jednej agentury k druhej a pytaju fotky? ved si to vygooglia a maju a to dokonca bez povolenia. sledujem rozne portaly a nikde takyto nevhodny vyber nestretnes len tu. su weby kde vyberu fotku este aj podla tematu spravy (smutny, vesely atd.).

mozno su to pre niekoho nepodstatne malichernosti ale mne to pride praveze celkom zabavne vyhrat sa aj s fotkou aby to korespondovalo s textom. ale to chcem asi vela od tohto webu tak mi prepacte ospravedlnujem sa ze som vas s tym otravoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že na googlu najdeš fotek milion. Ale některý redakce si na porušování autorských práv prostě dávají pozor. I když...u fotek ze zahraničních webů se většinou problémů obávat nemusí. Ale i tak jsou leckde obezřetnější. Z vlastních zkušeností vím, že shánění fotek, aby byl editor spokojený, je pěknej voser. A jak jsem říkal, Eurofotbal není o fotkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Maly nazorny priklad:

http://www.gazzetta.it/Calcio/Nazionale/04-04-2014/nazionale-pepito-rossi-stage-14-15-aprile-cassano-forse-no-totti-80379377622.shtml

Preco tam nie je Rossi v drese Fiorentiny ked clanok pojima o repre Talianska? Lebo Gazzetta ma cit pre spravny vyber fotky.

Reagovat
smazaný uživatel

To chceš srovnávat Gazzettu s Eurofotbalem ?

Reagovat
smazaný uživatel

nejde srovnat, tam nemají v diskusi Merleho, F.Torrese , Nr.Nobodyho, Yunga, kiwwiho a podobný formáty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
The Krupy

No to pozor, na tieto fotky si rôzne fotobanky dávajú kurevský pozor. Nedávno sme riešili problém na webe práve s fotkami hoci sme tam dali aj zdroj nájdený na internete...musíš mať povolenie priamo od autora fotky ak to chceš mať ošéfované aj z legálneho hľadiska.

Reagovat
smazaný uživatel

Berou to z flickeru. Není problém napsat přímo majiteli fotky a zeptat se ho. Když si vytipuješ autora se slušnou databází fotek, které se ti hodí, a on souhlasí, pak to dost usnadní práci. Fotografie je stejně důležitá jako nadpis, gramatika, stylistika, zdroj a další náležitosti.

Reagovat
The Krupy

S tým autorom sme to tak urobili aj my, to je najlepší možný zdroj fotiek. Fotky s futbalovou tématikou sa isté zháňajú ľahšie než tie wrestlingové, len hovorím že to nie je taká banalita za akú to ally pokladá.

Reagovat
Mrvinho

Musí zůstat

Reagovat
Free_player

no, kdyby odešel tak jsou uplně v hajzlíku

Reagovat
CubONE

Nie sme.

Reagovat
CubONE

No Ricky, uvidime ako dohras sezonu. Lebo tie vykony na jar boli tragicke, ina tu obrovsku snahu a srdiecko bolo vidno.

Reagovat
smazaný uživatel

no jak ktery zapas.. v LM byl jeden z nejlepsich a treba posledni zapas uplne nejlepsi.. kazdopadne jsem 100% za jeho setrvani!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele