KAHN ZA ROK KONČÍ

14.07.2007, 19:50
Aktuality
To, o čem se dlouhou dobu spekulovalo, je nyní oficiální. Oliver Kahn, dlouholetý kapitán Bayernu Mnichov, oznámil datum konce své kariéry. Kopačky se chystá pověsit na pověstný hřebík po skončení následující sezóny, čtrnáct let od přestupu do bavorského klubu.

"Zcela jistě vím, že následující sezóna bude mu poslední," prohlásil Kahn a zároveň tím vyloučil možnost, že by na stará kolena ještě jednou změnil dres. A co bude dělat poté? "Chystám se vyřídit pár věcí v Asii. Často jsem navštěvoval Japonsko, Čínu a Koreji, mám tam spoustu přátel a líbí se mi mentalita tamních lidí. Pár let tam zůstanu."

Co se týče cílů do následující sezóny, Kahn rozhodně nemluví skromně: "Máme tým na to, abychom vyhráli vše. To je také můj cíl, po tak dlouhé kariéře nechci skončit sezónou, jako byla ta poslední."

Bývalý německý reprezentant započal svou fotbalovou kariéru v klubu Karlsruher, v němž vydržel sedm let až do roku 1994, kdy se po účasti na Mistrovství světa ve Spojených státech (byl tehdy třetí německou volbou za Bodo Illgnerem a Andreasem Kopkem) přestěhoval do Mnichova. Krátce po svém přestupu se Kahn stal neochvějnou jedničkou a velkou oporou. Již s kapitánskou páskou vedl svůj celek do finále Ligy mistrů 1999, vysněné trofeje se nicméně dočkal až o dva roky později.

Krom řady kolektivních úspěchů se dočkal i několika individuálních cen a rekordů. Byl zvolen nejlepších hráčem Mistrovství světa 2002, je rekordmanem v počtu čistých štítů v Bundeslize (185), nedávno se dočkal 500. zápasu v německé nejvyšší soutěži a 400. za Bayern Mnichov.

Autor: Petr Kilian / goal.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Krysa

Už aby odešel méně sympatického hráče neznám typický němec

Reagovat
HOST*1860

je to legenda..

Reagovat
HOST*

je to hlavně pes

Reagovat
HOST*FEROAS

a co bude robit ked skonci? pocul som ze v mnichovskej Zoo nedavno zdochla gorila...tak mozno by sa chalan uchytil

Reagovat
smazaný uživatel

Fero a ty by si nechcel ist do tej Zoo na brigadu ?

Reagovat
HOST*FEROAS

no zacnem nad tym uvazovat...a vies to vybavit? mas tam nejaku znamost?

Reagovat
HOST*GEGE

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Mind_Killer

aspon si zachytá rensing teď bych ho poslal někam na hostovačku ať se rozchytá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*CeceFCB

hocikto "ochcat" pri dopingovych testoch laboratorium

Reagovat
smazaný uživatel

...na to bych si teda určite nevsadil...

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Greta

Nahodou Oli je uzastny brankar! Je svojsky co je svojim sposobom velmi sexi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele