JUVENTUS: NA VYSVĚTLENOU...

18.03.2005, 01:25
Aktuality
Pro všechny, kteří neviděli utkání Chievo - Juventus, a proto nevěří: Gazzetta dello Sport: "Skandál! Byl to gól!" Corriere dello Sport: "Juve, další skandál!" a ten samý deník uveřejnil v článku titulek: "Byla překročena hranice mravnosti!" Jsou snad všichni v Itálii zaujati proti Juventusu? Trpí mindrákem jako autor tohoto článku? Posuďte sami...

Opravdu se jedná o hranici mravnosti, slušnosti! Týden poté, co italské sdělovací prostředky psaly o skandálním rozhodování zápasu Roma - Juventus panem Recabultem na Olympijském stadiónu v Římě, kde Juventus vyhrál góly ne právě regulérními, poté, co si prezident Italské fotbalové federace pozval oba šéfy komise rozhodčích na kobereček, Bergama a Pairetta, žádajíc důrazně záruky, že liga bude dohrána regulérně, je zde nový poprask Serie A, nové a zcela nepřijatelné rozhodování ve prospěch tohoto klubu. Tentokráte se ale nedá mluvit o dvojích pravidlech, ta jsou jasná. Chievo dalo gól, míč zcela jasně překročil brankovou čáru, celý stadión to viděl, jen sudí NE! Prakticky nemožné bylo nevidět! Ale jak se říká: "Nejhorším slepcem je ten, který nechce vidět!"

Takže definitivně: "Hranice slušnosti byla překročena, pohár trpělivosti přetekl!" Je to opravdu politováníhodné, ale tímto zápasem bylo zničeno vše, protože toto vydání italské ligy, té nejtěžší, jak se říká, na světě, je neodvratně nezákonné. Jak v boji o titul, Juventus v posledních dvou zápasech získal o 4-5 bodů více než měl, ale také v boji o záchranu. Kdo vrátí Chievu ony 3 body, které mu patří? Kdo vysvětlí fanouškům AS Řím, proč právě jejich tým musel v boji o místo v "Evropě" prohrát? Škoda, velká škoda! Bez těchto škůdců fotbalu by italská liga byla opravdu daleko nejkvalitnější na světě! Jejich jména? Ať si je každý doplní sám!

A poznámka na závěr. Autor tohoto článku vždy fandil týmům, kde hráli reprezentanti České (Československé) republiky. Ať to byl Janov s Tomášem Skuhravým, Atlético Madrid s Bejblem, Deportivo s Koubou, Manchester, Benfica, Lazio s Poborským... Proto do této chvíle přál Juventusu s Pavlem Nedvědem... Ale ať mi všichni odpustí!

Byl použit a přeložen materiál z komentářů v úvodu zmíněných italských deníků a úryvky z článku odborníka na Serii A Vito De Palma, píšícího na espndeportes.com...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (10)

Přidat komentář
Votrok

Musím souhlasit s panem Vilémem, taktéž fandím Juventusu, ale takto, aby vyhrával můj tým to nechci.

Reagovat
Mr.Jindros

Jj .... To fakt ať radši hrajou klidnej střed tabulky.

Reagovat
HOST*Brl

Teda pardón: Odpúšťam.

Za iných sa vyjadriť nemôžem.

Ale je to hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

Gól to byl a SA řím to je taky pravda. Ikdyž fandim Juve, letos si AC Milán titul zaslouží.

Reagovat
exmafie

Tak to jsem zvědavej jak uspěje Juve proti Barinovi a spol...

Reagovat
HOST*LoCknAr

Nie som velky fanda talianskeho futbalu..ale rad sledujem novinky..ale moj nazor je,ze rozhodcovia to prehanaju..pripada mi to ako keby sa bali talianskeho Mourinha..to co Mourinho predviedol otriaslo celym rozhodcovskym svetom..mozno sa boja toho co sa stalo Friskovi..co ja viem?..ale tie momenty som videl a ten gol rozhodca proste musel vidiet..takze kazdy si moze s toho urobit svoj zaver..

Reagovat
smazaný uživatel

Pripominam,ze Frisk neodisiel (len) kvoli Mourinhovi

Reagovat
HOST*LoCknAr

A kvoli comu?..Zakladom vsetkeho bol Mourinho..

Reagovat
HOST*PUYOL

A s Juve už pekných pár rokov?

Ale to asté je v Reale,Bayerne.....,lepšie povedané vždy sa fandí lepším tímom

Reagovat
smazaný uživatel

v

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele