JUVENTUS MÁ GRYGERU. KDO BUDE DALŠÍ?

22.02.2007, 16:31
Aktuality
Letní přestup Zdeňka Grygery z Ajaxu Amsterdam do Juventusu Turín je definitivně hotovou věcí, obě strany se dnes dohodly na pětileté smlouvě. Český reprezentant je již druhou posilou "Staré dámy" pro příští sezónu a na dlouho možná nebude poslední. Italský tým i nadále shání posily a nejnovějšími jmény na seznamu jsou Lucio a Frederic Kanoute...

Grygerovi v červnu vyprší v Ajaxu smlouva a o jeho odchodu do Turína bylo jasno prakticky již od ledna. Dlouho se řešila otázka, kdy vlastně hráč na Delle Alpi zamíří. Stát se tak mohlo v zimě, oba kluby se však tehdy nedohodly na odstupném a celý transfer se tak uskuteční až v létě. 26letý obránce měl původně s Juventusem podepsat čtyřletý kontrakt, nakonec se mu však zavázal ještě o rok déle.

Turínský klub byl v létě přeřazen do Serie B a i kvůli nižším finančním příjmům se tak po posilách zatím ohlíží především mezi volnými hráči. Člen základní sestavy reprezentačního kouče Karla Brücknera je již druhou novou tváří, na kterou se mohou fanoušci Juve těšit. Vedení "Staré dámy" se před časem dohodlo na kontraktu s univerzálem Hasanem Salihamidžičem, jemuž pro změnu konči smlouva v Bayernu Mnichov.

A obchodování s úřadujícím německým mistrem dost možná ještě není u konce. Juventus má totiž eminentní zájem o brazilského stopera Lucia, za něhož je ochoten do Mnichova uvolnit záložníka Maura Camoranesiho. Stále otevřen pak zůstává i možný příchod útočníka Claudia Pizarra. Peruánský reprezentant je jednou z mnoha variant na seznamu hrotových hráčů, na nějž nyní přibylo další jméno.

Juventus má delší dobu zájem například o Miroslava Kloseho z Werderu Brémy, barcelonského Javiera Saviolu nebo Klaase Jana Huntelaara z Ajaxu Amsterdam, teď by rád ulovil Frederica Kanouteho. Reprezentant Mali je v letošní sezóně zatím nejlepším střelcem Primera Division a podle některých španělských médií do Sevilly již dorazila nabídka na přestup znějící na 12,8 milionu liber. Reprezentant Mali má v týmu úřadujícího vítěze Poháru UEFA smlouvu do léta 2009 a v ní zakotvenou výkupní klauzuli ve výši 17,8 milionů liber, některé zdroje v Itálii a Španělsku však informují, že Sevilla by mohla kývnout i na částku o pět milionů liber nižší.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*ds

Kanoute v Turíně to by byla bomba toho bych bral Trezeguet ať táhne stejně už nehraje tak dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jen plno spekulací, aby bylo o čem psát... stejně jako přestupy C.Ronalda či Ronaldinha a ostatní "bubliny"..

Reagovat
Xavi

Ty seš bublina.

Reagovat
HOST*bob

mnely koupit aspon 2 obrance a 2 zalozniky,i utocnik by nebyl spatnej nekoho rychlyho Robinho to by byl nakup a cristiano ronaldo to by znamenalo 1 misto v serii A hned po postupu,juve nato penize urcite ma

Reagovat
HOST*R9

Máš naprosto pravdu znamenalo by to jedno místo v Serii A a to tak přinejlepším třetí...

Reagovat
HOST*

našel jsem sktránky Klaas-Jan Huntelaar,www.klaas-jan-huntelaar.blog.cz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele