Jsme v krizi, "šokoval" Beguiristain

31.03.2008, 10:54
Aktuality
Možná to tak nepřipadá, ale teprve nyní je Barcelona "oficiálně" v krizi. Špatné výsledky sice provázejí celý průběh sezóny, ovšem vedení katalánského velkoklubu přesto neustále veškerá slova o krizi popíralo. Nyní přišla mnohými fanoušky vítaná změna...

Ne že by v Ciudad Condal nezažili i horší sezóny, nicméně vzhledem k velkému očekávání se třetí místo rovná naprostému propadáku. Barca se ani jednou jedinkrát neobjevila v letošní tabulce první a to ani tehdy, kdy měla o jeden odehraný zápas více.

Dost se věřilo úspěchu v Copa del Rey, ale ani po vypadnutí s Valencií členové vedení o krizi nemluvili. Až nyní, kdy hráči Barcelony naprosto nepochopitelně prohráli velmi dobře rozjetý zápas s Betisem.

V rozhovoru pro katalánskou televizi sportovní ředitel Txiki Beguiristain nastínil důvody, proč je na místě mluvit o krizi. Hráči prý nejsou schopni se vzchopit a zabrat v těžkých momentech, což je však problém již od konce sezóny loňské.

”Plánují se změny, ale na ty přijde čas až na konci sezóny,” prozradil někdejší člen barcelonského Dream Teamu z devadesátých let. ”Fanoušci nechtějí slova, chtějí vidět, že se věci dějí tak, jak mají. Barcelona musí zareagovat. Rijkaard ale nebude ze své pozice odvolán”

V reakci na debakl s Betisem Txiki přiznal šok z toho, že Barca ztratila to, z čeho tak dlouho těžila – nedát soupeři šanci vrátit se do zápasu. "Tento tým takřka vždy udržel vedení, jako když jsme vyhráli Ligu mistrů. Dokonce i letos, například proti Seville v poháru. Ale teď se věci změnily, jsme v krizi."

"Naše obrana není dostatečně konzistentní. Tým dokáže řešit problémy, ale proti těžkým soupeřům obrana selhává." Obrana je v roce 2008 skutečným problémem, pokud by Barca každý zápas obdržela jeden gól (v sezóně 2006/2007 měla průměr 0,89), měla by o třináct bodů více a vše by vypadalo jinak...

Co se týče Rijkaarda, Beguiristain sice ujistil, že nizozemský kouč zůstává, ovšem zítra by mohlo být všechno jinak. Pokud by přišel v Lize mistrů debakl, pravděpodobně se ke slovu dostane Josep Guardiola. Legendární záložník Barcelony, který v současnosti úspěšně vede Barcelonu B.

Proč Guardiola? Guardiola na lavičce by asi znamenal opravdu pořádnou změnu. Vždyť "Pep" je v Katalánsku symbolem odhodlanosti a bojovnanosti, vždy dal za klub všechno a to samé by očekával od svých svěřenců. A přitom právě to se zdá, že je několika hvězdám tak trochu cizí. Guardiola by se s jistotou těšil mnohem většímu respektu, ať by šel proti němu jakýkoli hráč, měl by fanoušky a členy klubu na své straně. A to je ta pravá cesta – tvrdý a nekompromisní přístup vůči hráčům, kteří do hry nedávají maximum. Obnovit týmový duch a zařídit, aby hráči za klub znovu dýchali.

Autor: Petr Kilian / sport.es, goal.com

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V barceloně je třeba čistka.... Deco, i ten YaYa se mi moc nelíbí, dále Edmilson a asi Xavi.... a do dtředu nekoho nevkokoukanýho a pracovitýho.... myslim že ten utok je dobrej ale nejvetší slabinou je myslim ten střed zálohy no... jen muj názor

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, že Edmilson je dost pracovitej . . .

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi, Toure, Deco

Reagovat
smazaný uživatel

to je prostě úlet, to se na mě nezlob

Reagovat
Xavi

Xavi jo? Ty seš regulérní blázen.

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi si myslím, že teď hraje hodně dobře

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole ty kecas....ved Xavi patri k najlepsim v Barcelone ...Yaya tiez nie ja az tak zly

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola , možno by už teď mohl nastoupit co by hlavní trenér či jako asistent (Neskeens mi přijde, že se jen veze a nic nedělá).

Reagovat
smazaný uživatel

obrana moc slaba, pasivní

Reagovat
smazaný uživatel

spíš bych to popsal, ne dost tvrdá...

Reagovat
smazaný uživatel

No výborně, v outerý jasná jedna

Reagovat
smazaný uživatel

jasná dvojka:)

Reagovat
smazaný uživatel

meli by vyhodit Dinha ten na zbytek tymu urcite prenasi ten laxni pristup k fotbalu nebo aspon ho pritlacit ke zdi at se vykasle na ty bary a zacne makat.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, tak konečně to vím. Už mi začínají některý naše špatný výkony dávat smysl ...

Otázka je, jak z tý šlamastiky ven Txiki

Reagovat
smazaný uživatel

A taky ta poznámka o tom, že by snad měl Frank zůstat ve své funkci se mi ani za mák nelíbí. Frank raus - to musí být začátek! Posléze sehnat nového kouče a pak pokračovat Koemanovským stylem čistkou v kádru

Reagovat
smazaný uživatel

a podívej se jak na tom Valencie taky je...0:3 s Mallorcou doma...to nevím no...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Já nechápu, že i Barca je schopna si vytvořit pár nedotknutelných, když to prostě nemůže fungovat. Nedávno měl s nedotkutelnými problém Real a po jejich odchodu se ukázalo, že to skutečně byly žáby na prameni!!! A teď? Nedotknutelný je Rijkaard, který situaci absolutně nezvládá, a Ronaldinho, kterj na to totálně sere!

Ať už tu komedii/trágédii ukončí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je zbytečný mluvit o změnách v kádru, já to moc dobře vim, vzhledem k tomu, že jistý neni nic a i zítřek je ve hvězdách... ale stejně...

odejít by měli samozřejmě Edmílson, Ezquerro, Ronaldinho, Guddy a Thuram pryč.

Naopak zůstat by měli Oleguer, Sylvinho... jsou to dobří náhradníci.

O Zambrottovi a Dos Santosovi by se dalo polemizovat. Ale vzhledem k tomu, že Dani Alvés je moc drahý, tak by Zambrotta mohl zůstat a vzhledem k teoretickému potenciálu, který má Giovani by měl místo odchodu jít na hostování...

A co se týče příchodů: Garay nebo Coloccini, to je mi jedno, ale stoper by měl přijít. DM asi Poulsen, ten by byl výborný, ale spíš bych byl rád, kdyby šanci dostal Crosas.

Chce to i tvořivého záložníka, tady mě napadá Lucho - výborný přehled, možná lepší volba pro nás, než Diego. A útok? Co takhle Van der Vaart na "LWM"? Víc mě zatim nic nenapadá, ale každopádně s Bojanem bych počítal jako se 4.volbou do útoku!

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona je v kríze ale tá je daná trénerom, ktorý nemá rešpekt hráčov a nielen obrana ale aj brankár Valdes je len priemer-robí veľa chýb a najviac ma pobavilo keď mal ísť robiť dvojku do barcy Van Der Saar-to bol zlý vtip!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zmenit trenera, obranu a i toho brankere

Reagovat
smazaný uživatel

Co furt máte proti Valdesovi?! Proti Betisu chytil penaltu, před tím další tutovku a stejně je to někomu málo . Tenhle názorový plevel je třeba vymítit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakub 19, neviem či pozeráš všetky zápasy Barcelony ako ja, ale ten plevel ako si to nazval je daný jeho výkonmi v bráne-aké kiksy? mal by stáť pri centrovaných loptách v bráne lebo keď vybieha z brány do súboja s útočníkom tak to končí trápne, darmo chytí jednu tutovku keď potom pustí dva lacné góly, je to o vyrovnanosti výkonov a nie zábleskoch, ak toto niekto nevidí -v inom klube by robil len dvojku !!!

V BARCELONE by mali kúpiť kvalitného gólmana =TITUL !!!

Reagovat
smazaný uživatel

No ty si jasny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si ten pravý odborník na futbal, len tak ďalej !!! AJ španielsky reprezentačný tréner má váš názor-preto je Valdes v poradí tam kde je.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco vacsina Valdesovym kritikov zufalo obhajuje svoje nazory Aragonesom, ktoreho nie len v Spanielsku v jednom kuse kritizuju za jeho nominacie ?

Reagovat
smazaný uživatel

LEBO : Casllas, Reina, Almunia - každý jeden tréner je vystavený kritike ale to ty vieš !!!

A zabudol som na Andresa Palopa ktorý chytá tiež vynikajúco, ak si videl posledný zápas!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě César je dobrý... možná by se našlo místo i pro Jorqueru.

Reagovat
smazaný uživatel

Len argumentovat nominaciou reprezentacneho trenera, ked ta je dlhodobo na roznych postoch postavena na hlavu, to chce fakt odvahu.

Mimochodom, Casillas bol 1ka i v dobe, ked mal Reina jasne lepsiu formu.

Vcerajsi zapas ? Co s nim ? Myslel som si, ze hodnotis na zaklade len nejakeho zapasu...

Reagovat
smazaný uživatel

Každý tréner má svoju predstavu o zložení svojho tímu a novinári nenesú zodpovednosť za neúspech mužstva na eure, som zvedavý ak sa španiely dostanú ďaleko, či aj potom si niekto spomenie na TVOJHO BRANKÁRA, alebo budú ním nadšení - vždy je to tak.

A Palop chytá dlhodobo na úrovni, ale včerajšie zákroky boli super napriek prehre-TOTTENHAM???

Reagovat
smazaný uživatel

Ked uz si pri tych vysledkoch, tak v prvej polovici kvalifikacie tie boli na spanielske pomery velmi biedne. Kritika opravnena.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som hovoril o EURE- aká kvalifikácia??? ak uspeje tak bude dobre ak nie tak bude odvolaný,či tam bude Raul alebo nie,spomen si na Domenecha a iných kritizovaných!!

Reagovat
smazaný uživatel

A vykony v kvalifikacii, za ktore bol v tom case tak kritizovany, nic ? Nominacie hracov, za ktore bol v tom case tak kritizovany, nic ?

Kritiku na jeho nominacie si obhajoval vysledkami. Tie vsak na Ms 2006 a v prvej polovici dalsej kvalifikacie optimalne neboli, takze smola...

Reagovat
smazaný uživatel

Z najlepšieho brankára sveta sme prešli k Aragonesovi, o neho ani repre mi nejde,máš pravdu že výsledky v kvalifikácii boli rôzne, je mi jedno či vyhrajú euro alebo nie-každý tréner musí čeliť tlaku keď sa nedarí a nesmie sa nechať ovplyvniť okolím - to je chyba v slovenskom športe globálne- môj chlapec je brankárom-viem o čom hovorím, takže španieli??? ,nie je to ono-mne imponuje Premier Laegue, je najlepšia na svete!!! diváci, nasadenie, herný prejav, aj brankári sú iný ako v španielsku a taliansku....ROMINHO STAČÍ TI TOTO????

Reagovat
smazaný uživatel

Co mi ma na tom stacit ? Co si mi tym prispevkom vyvratil alebo cim si ma presvedcil ?

Argumentujes Aragonesovymi nominaciami, ale ze by ten trener ukazal, ze je na spravnom mieste, tak to teda zatial povedat rozhodne nemozes...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ťa nemusím presviedčať, ja som povedal svôj názor a to je všetko ,neviem čo ešte chceš???

Či je na správnom mieste to musia riešiť kompetentný a nie ty, veľmi ti leží v žalúdku ale ja za to nemôžem, možno sa časom ukáže že nemal pravdu-počkaj na euro !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pytal si sa, ci mi to staci ? K comu mi to ma stacit ? Aby som akceptoval tvoj nazor...no to rozhodne nestaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Neakceptuj môj názor, ani po týždni diskusie by ti nič nestačilo, tak si večer pozri V.V. ako podrží svoje krízou zmietané mužstvo a možno budeš nadšený.

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš tu poprvý, co?!

Reagovat
smazaný uživatel

Asi aj naposledy, nemienim strácať čas s futbalovým odborníkom ako si TY !!!

Reagovat
smazaný uživatel

nikomu chybět tvůj plevel nebude

Reagovat
Kapřík

Tyhle názory jsou vážně už otravný. Momentálně mu to jde asi líp než Čechovi, nebo ze Španělů například Reinovi a furt ho tu bude někdo zpochybňovat. Tahle kritika byla oprávněná tak před dvěma rokama, ale rozhodně ne teď . A s podobnými názory se pro příště obracejte rovnou na Dr. Kyslíka, on už vám to vysvětlí... .

Reagovat
smazaný uživatel

no řek bych, že s Reinou jsou momentálně tak na stejný (stejně kvalitní) úrovni...

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés je jeden z nejlepších brankářů světa už dva roky, tyhle tvoje (už bohužel stereotipní) kecy jsou scestný.

Reagovat
smazaný uživatel

barcelone nepomoze uz ziaden trener . real madrid nema v lige absolutne ziadnu konkurenciu

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že úspěšnost a neúspěšnost klubu je přímo úměrná počtu novejch fandů ...

PS: nemysli si, že se za rok přisomruješ k nám, socko ...

Reagovat
smazaný uživatel

A jak to bylo u tebe?Začal jsi fandit Barceloně, protože hrála na hovno?Nebo hned po narození jsi měl čepici Blaugranas na hlavě?Každej nějak s fanděním začíná a že si léčíš asi nějaký komplexy na člověkovi, kterej sem napíše svůj názor, je chabý. Nechápu vás, abyste se jednou z té vaší namachrovanosti neposrali.

Reagovat
smazaný uživatel

No... hele já nevim, to má asi každej jinak. Já začal fandit Barce v době, kdy nehrála o tituly... je fakt, že to bylo těšně potom, co skončil Dream team, ale to nejde o aktuální výsledky, že...

Někdo prostě fandí klubům, které právě vyhrávají, jiní se s něčím stotožňují a hledají v tom trochu víc.

Každopádně Jiří ho usměrnil dobře, tyhle názory jsou fakt excelentní.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady ale přece nejde o tom, kdo jak začal komu fandit. Někdo tu napíše názor (ať už je jakýkoliv) a hned tohle. To PS tam vůbec nemuselo být, ale to už je věc každýho. Diskuze jsou fajn, když se baví o fotbale jako o sportu, to je radost číst. Ale nechápu, proč tu u každého ať už třeba debilního názoru, musí být hned tři zesměšňující příspěvky. Polovina diskuze je o hledání chyb na přispívajících než o samotném fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

"Nechápu vás, abyste se jednou z té vaší namachrovanosti neposrali. "

A teraz si precitaju prispevok Kuba.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, kazdej hleda hned chyby, kde jsou ty casy, kde se tu rozebiral fotbal a ne tyhle, s prominutim, kraviny...

Reagovat
smazaný uživatel

No neviem, skor by som reagoval na prispevok Kuba...

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že máš na mě žízeň. Brát ti ji nebudu. Jen dodám, že já fandím Barce od začátku devadesátých let a hned někde ze začátku mého fandění byla lata 0:4 od Milána ve finále PMEZ

Reagovat
smazaný uživatel

jo, a jen dodám, že fandit může, komu chce, ale z tohohle člověka mě vyloženě vyplývá, že fandí kvůli úspěchům.

A za další - když fandí, tak ať fandí, ale začít fandit tak, že jeden klub vychválí a druhej totálně shodí - to pak nemůže čekat nic jinýho než facku z druhý strany barikády

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidím nepochopils můj příspěvek, tady nejde o fandění. Ale pro mě za mě, klidně si tu zvyšuj ego na každým děcku a dej jim, jen co se do nich vejde.

Reagovat
smazaný uživatel

počkej, počkej. On sem přijde a začne se vytahovat (zvyšuje si ego) a když mu oplatím stejnou mincí, tak jsem blb já. To nemyslíš vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si mé příspěvky a uvidíš jak jsem to vše myslel. Už nepotřebuji nic vysvětlovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý stěr. Takový jako Kubo mám nejradši.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči by měli prohru s Betisem hodit za hlavu a soustředit ze na Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem první krok k vyléčení je si nemoc přiznat.

Reagovat
smazaný uživatel

A taky doufám, že to s Rijkaardem potáhnou dále.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona si zažila svoje 2 roky na vrchole a opäť potrvá dlhý čas, než sa jej to podarí zopakovať. Jej najväčším problémom je zle poskladaný káder, kde ofenzívna sila až príliš pravžuje tú defenzívnu. Z obrany sa mi v poslednej dobe páčil len Zambrotta na pravej strane, naopak Valdes toho zachraňoval prekvapivo veľa, čo znamená a potvrdzuje, že tá obrana velmi slabá. V zálohe mi šmakuje Iniesta, Xavi, ako stálice, niekedy ma milo prekvapí aj Guddy, ktorému to v Barce ide lepšie v zálohe než útoku (avšak z PL som bol u neho zvyknutejší na väčšiu odolnosť v súbojoch a väčšiu bojovnosť). V útoku si tie megahviezdy často zavadzajú a aj keď Eto'o sa už snaži hrať týmovo, ešte stále v ňom rezonuje ten egoizmus. Dos Santos ma však zatiaľ nepresvedčil, v porovnaní s Bojanom je ten rozdiel markantný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň ta poslední věta za něco stojí...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to len môj názor, nie príručka na úspech

Reagovat
smazaný uživatel

DESPERADO má pravdu vo všetkom, DR.O. egoistická je tá tvoja posledná veta-ak niekto napíše pravdu tak to veľmi bolí !!!

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jseš kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bylo trapne, ten prispevek nad tim tvym jeste vic

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsi to hezky shrnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Už som napísal na dnes k vašim úžasným názorom dosť, tak čítaj a niečo sa naučíš alebo len egoisticky kritizuj-hezky sem to zhrnul, sem překvapenej ža si rozuměl naši krásne slovenčine-SI FRAJER DR.O.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude asi tím, že jsem nereagoval na tebe...

Reagovat
smazaný uživatel

A ty, čo sa ti nepáči???

Reagovat
smazaný uživatel

On je doktor, mal by si ho vážiť

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím s tebou ohľadne článku, ale na to aby som si ho začal vážiť ma musí presvedčiť.nemám 15 rokov ako niektorí........

Reagovat
smazaný uživatel

tiez nazor dobry..az na tu poznamku o Eto´ovom egoizme suhlasim vo vsetkom

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu prisilné slovo, egoizmus, to súhlasím. Chcel som tým len povedať, že Samko ťažko odoláva pokušeniu všetko zakončovať sám.

Reagovat
smazaný uživatel

A proto má tolik asistencí, mnohdy přihrává i do prázdné branky...

Reagovat
smazaný uživatel

No, medzi slepými je aj jednooký kráľom

Reagovat
smazaný uživatel

no, ty máš fakt dost . Mezi slepými? Koho tím myslíš? Trochu tu myšlenku rozveď

Reagovat
smazaný uživatel

Že Eto'o by mohol byť ešte tímovejší, nakoľko je u neho strašne veľa situácií, kde dobrú pozíciu (sám zakončím) môže riešiť ešte lepšou pozíciou (prihrám lepšie postavenému).

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to je pravda. Ale jen částečně. Např. na Africa Cupu hrál vyloženě na sebe, ale v Barce je týmovej fakt dost. Podle mě hraje podle toho, jakou roli mu uloží trenér, což je velmi dobrá vlastnost, když dokáže hrát různými styly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele