Jsem vděčný, že mi Bayern umožnil odejít, prohlásil Badstuber

11.01.2017, 16:48
Aktuality
Holger Badstuber bude během jarní části letošní sezóny nastupovat za Schalke. Obránce Bayernu Mnichov nedostával po zranění tolik příležitostí, načež je rád, že mu bavorský celek vyšel s hostováním vstříc...

Jednatřicetinásobný reprezentant Německa se do mnichovského velkoklubu stěhoval ještě ve velmi útlém věku ze Stuttgartu a postupně se vypracoval do prvního týmu FCB.

Poslední tři roky však kariéru 27letého obránce vážně přibrzdily zdravotní neduhy: Badstuber si nejprve vážně poranil koleno a následně ho opakovaně zradil stehenní sval.

Nyní je defenzivní univerzál znovu plně fit a s odchodem do Schalke souhlasil hlavně proto, že chce pravidelně nastupovat, což se mu pod vedením Carla Ancelottiho nedařilo. "Jsem vděčný, že mi Bayern dovolil odejít," prohlásil Badstuber. "Chci Schalke pomoci, zejména se však těším, že budu moci znovu pravidelně hrát fotbal," dodal. "Holger si zaslouží hrát. To je ostatně také důvod, proč jsme souhlasili s jeho hostováním," řekl předseda mnichovského celku Karl-Heinz Rummenigge.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A plánuje Anchelotti přivést nějakého obránce na podzim?? Boateng mimno hru zase kdo ví jak dlouho Badstuber, Martinéz je taky zdravej málo kdy a o obranu Kimmich Hummles nestojím.

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels taky patřil před odchodem z Dortmundu k těm méně zdravým hráčům

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Z piče jsem se kouknul na stránky Slavoje Vyšehrad a málem mě jeblo, koho jsem tam uviděl

http://www.slavojvysehrad.cz/images/a-tym/2015/soupiska/volesak%20vladislav.jpg

Reagovat
Rock

To budou centry na Laviho

Reagovat
smazaný uživatel

Snad sa zase nezrani.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan

Schalke super přestup, snad bude slouží zdravit aspoň nějakou sezónu.

Reagovat
andrew96

Se ani nechce věřit, že stihl 31 zápasů za národní tým. Ať se daří, Holgi.

Reagovat
cetto

No jo no kdyz Němci dojdou na každým turnaji az do finále.. chudáci Češi jak maji sbírat ty starty kdyz se na turnaj ani nedostanou.

Reagovat
Filip12

Kapsy prázdný mám tak nech mě odejít

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda Bayernu nebo Stuttgartu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dávám mu 4 zápasy...

Reagovat
smazaný uživatel

maximálně 5

Reagovat
Rock

Co by s tebou dělali ty porcelánovej panáčku

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo, to se vážně nedal sehnat někdo "normální" ? A jak tenhle stihl dát jednatřicet zápasů za repre, to je mi záhadou....

Reagovat
Rudnevs

Do roku 2012, keď ho zranil Götze, tak bol top obranca a hral pravidelne v repre. aj za Bayern. Akurát potom sa to už dosť vlieklo. Trojica Nastasic - Badstuber - Höwi je asi druhá najlepšia obrana v lige, ale žiaľ sú všetci traja náchylný na zranenia.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, já jsem ohledně těch skleněnějších hráčů skeptickej a nevěřim v nějaký "šťastnější" nebo spíš zdravější zítřky u borců, s kterejma se to takhle táhne dlouhodoběji, proto jsem vždycky akorát nas**nej, když do mých oblíbených týmů přichází (nebo se tam drží) nejrůznější Badstuberové, Jonesové, Robbenové, Rosičtí a podobně. Tak nějak nevěřím na to, že někdo měl prostě jen tři roky smůlu a teď bude jak ze železa.

Reagovat
vladino10

Tak pri robbenovi napríklad to nie je až taká tragédia, on prematodi vždy tak pol sezóny, ale potom sa vráti a dokáže rozhodovať zápasy, pokiaľ máš hraca ktorý ho dokáže nahradiť tak si myslím že mať niekoho ako robben je len a len plus aj keď je casto out..aj keď samozrejme podobne na zranenia náchylných hráčov nesmie byť v klube priveľa..

To obrancovia lazari to majú o dosť horsie- keď robbenovi ujde po zranení lopta tak sa nič nedeje, keď ale zachybuje stopér tak je to väčšinou v prdeli, plus stopéri zápasy veľmi nerozhodujú a tréneri často radšej stavia na stabilnu zostavu v obrane..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Robben toho i tak odehraje dost a je v tech zapasech vzdy oporou tymu, takze si ho porad clovek pamatuje v souvislosti s umenim na hristi, zatimco Rosickeho a spol. uz znas jenom jako notoricke marody, co kdysi umeli. Pro srovnani Rosicky za 10 sezon v Arsenalu 14050 minut, prepocteno na cele zapasy 156. K tomu 25 golu. Robben za 7 a pul sezony v Bayernu 16594 minut, coz odpovida 184 zapasum. A pozor vstrelil 116 golu!!!!

Reagovat
vladino10

Ono to je sranda, čo si ja pamätám tak on pred tým zranením zo zápasu proti bvb snad ani nemal zdravotné komplikácie a zrazu csetko naraz..

Snáď to bude lepšie..

Reagovat
PV-maister

Měl teď podstatně pomalejší návrat, tak snad to tělo stihlo zesílit, ale Holger už může jen překvapit, protože jak už tu bylo řečeno, ve chvíli kdy se začnou s hráčem podobné problémy vléct, většinou už ho pronásledujou celou kariéru. Jinak poslední rok před zraněním nejlepší německej stoper..

Ale teda proč zrovna náš odchovanec do Schalke . Byl bych mnohem raději za to HSV. Navíc pokud nepříjde nějaká náhrada, obávám se, že se spálíme..

Reagovat
vladino10

Presne v to dúfam aj ja, že nenaskocil hneď do zápasov, šlo to fakt slimačím tempom..A podľa tých jeho vyjadrení je toto jeho posledný veľký návrat..

A prečo nie? Kašlať na rivalitu, pre holgera je to lepšie riešenie ako HSV, tam v tom neporiadku sa už popalilo kopec hráčov, hsv je aspoň podľa mňa to najhoršie možné miesto na rozohravanie sa..a páči sa mi, že aj cez rivalitu ho tam bayern pustil, v záujme hráča..mne sa to páči, práve pre toto fandím bayernu..

Jj no, boateng je zranený do Začiatku mája, momentálne sú k dispozícii len javí a hummels.. javi je tiež marod, hummels v bvb tiez nebol nejaký držiak, este jedno dlhodobé zranenie a je to v prdeli..v lige môže hrať stopéra alaba (lenže alaba na stoperovi=Bernat na lb), ale v lige majstrov by nas to mohlo stať sezónu..

Reagovat
vladino10

*do začiatku marca

Reagovat
Rudnevs

Aká je rivalita medzi Schalke a Bayernom?

Aj tak ste Hinrunde zvládli bez Badstubera. Pri najhoršom tam môže hrať Kimmich, ktorý sa mi tam minulú sezónu celkom páčil, aj keď ten sa vyjadril, že chce hrať najmä na jeho primárnej pozícií a nie v obrane. A možno ešte niekoho kúpite, tak ako pred rokom Tasciho.

Napadla ma taká bláznivá myšlienka ... keby to Badstuberovi už nevyšlo (čo mu teda neprajem), tak by sa mohol zobrať príklad od Nagelsmanna (ktorý skončil v mladom veku kariéru kvôli zraneniam) a mohol začať trénovať. Trebárs vo dvojici s Deislerom.

Reagovat
vladino10

Ja nie som nejaký pamätník, bl sledujem iba od 2011,takze ti úprimne neviem povedať z čoho to prameni, ale možno sa tu niekto ozve :)

Ja som to zaregistroval keď sa piskalo na neuera po prestupe zo schalke, pískali práve preto, lebo hráča odtiaľ nechceli..

Možno to ma niečo do cinenia s tým keď bayern v 2001 vyfúkol S04 titul v poslednom kole (ak si teda dobre pamätám čo som čítal), alebo to bolo aj predtým, fakt ti neviem povedať..

Veď áno, ale videl si aj ty urcite- vždy bol jeden stopér zranený, vždy a vždy to bol niekto iný..jediné šťastie bolo, že sa na maródke striedali a zázrakom boli vždy dvaja k dispozícii..

To ja mám na kimmixha v obrane úplne iné spomienky, proti juve to bola hroza

Taký nejaký tasci by sa mi páčil najviac..

Ja dufam, že mu to ešte aspoň čiastočne vyjde :)

A to trénovanie to uz moc polemizujeme, ale taký vzostup ako nagelsmannovi sa podari málokomu..každopádne rad by som holgera videl ešte v oblasti futbalu, úspešného..:)

Reagovat
PV-maister

On na stoperovi jednou nastoupil i Alonso a byl to jeho nejlepší zápas za nás snad. Vidal by tam byl taky určitě schopnej odehrát, ale to už je příliš lepení. Podle mě základ úspěšnýho týmu je kvalitní a stabilní stoperská dvojice. A bohužel se tím pádem nejspíš ani nevyřeší náš problém s absencí DM, pokud hrajem 4-2-3-1, tak to až tolik nebolí, ale ve chvíli kdy je tam jeden čístej štít v podobě Alonsa, tak hoříme především při bránění protiútoků

Jinak to HSV jsem bral především z hlediska sympatií, ale máš pravdu, že aktuálně tak nestabilní tým by asi nebyla nejšťastnější varianta. Ještě by tu byla možnost stažení Benatii, ale to by byl jen další porcelánovej dynamit na soupisku

Jinak já rivalitu mezi Bayernem a Schalke vnímal jako poměrně značnou, ale možná že to bylo něco na způsob naší současný rivality mezi Bayernem a BVB tzn. známka "konkurence", nikoliv zášť jako je např. mezi S04 a BVB..

Reagovat
vladino10

Tak čo som si všimol za tú polsezonu, tak pod carlom ked sa vyhráva, tak ten tím sa stiahne dozadu a čaká na protiútoky..

A teda takýto "betón" kde super centruje do tvojho vapna skúšať v obrane s alonsom, kimmichom alebo alabom čo sú teda vyhlásení hlavickari asi nie je dobrý nápad..

Ono samozrejme sú varianty koho tam postaviť na toho stopéra, ale ako sám hovoríš, tak základ vo veľkých zápasoch je dobrá, zohrata obrana..

Porcelánovy dynamit..asi hej, ale to by predsalen zvýšilo šancu, že aspoň dvaja stopéri budú zdravi..Ale ktovie, ono by to fakt chcelo nejakého co na sklonku kariéry už bude rád že si zahrá za bayern a pozbiera dajake trofeje a nebude mu vadit až tak lavička..hráč čo možno nie je úplný top ale svoje si odohrá..

Tak ja fakt neviem, ale len keď si vezmes..keď došiel gotze do bayernu, tak naňho fans bayernu nepiskali vôbec..to proti neuerovi sa na bayerne vešali transparenty, vypiskany bol prvé zápasy atď..

Reagovat
Rudnevs

Tak s tým Neuerom to neni kvôli rivalite Bayern - Schalke, ale ako sa k Schalke zachoval. V tom spomínanom roku 2001 vtedy tínedžer Neuer vbehol na ihrisko a spolu s davom začal oslavovať a následne plakať. Keď už chytal, tak v roku 2008 vychytal pre Schalke výhru v Allianz Arene a išiel oslavovať tým spôsobom, ktorý predviedol v roku 2001 Kahn. Vyjadroval sa, že by do Bayernu nikdy nešiel. V roku 2011 vo Veltins Arene mal celý štadión papiere s napísom "Manu Bleib!" a celá Allianz Arena s napísom "Koan Neuer" (kein neuer) a on aj tak odišiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som nepovedal ze je tam rivalita,skor vypety suboj timov co hraju na prednych poziciach hlavne teda po tych par zapasoch co Schalke dostalo vyprask tak pre ich fans to mozno aj rivalita je.

Reagovat
Bayern +

Tak Benedikt, spiatočný lístok na S-Bahn je voľný...

Reagovat
Hardwell

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele