Jordan Ayew dnešní finále nebere jako odvetu za rok 1992

08.02.2015, 10:17
Aktuality
Ve 20 hodin se dnes začne rozhodovat o tom, kdo bude pro další dva roky vládcem fotbalové Afriky. Ve finále tamního šampionátu se proti sobě postaví Ghana a Pobřeží slonoviny. Týmy si tak zopakují vzájemné finále z roku 1992, ghanský útočník Jordan Ayew ale dnešní duel nebere jako odvetu...

Třiadvacet let starý rozhodující zápas přinesl velké drama a remízu 0:0, na níž nic nezměnilo ani prodloužení. O šampionovi tak musel rozhodnout penaltový rozstřel, který se řádně protáhl a po němž slavili Sloni (11:10).

"Jsme jenom šťastní z účasti ve finále a jsem si jistý, že rozradostníme celou naší zemi. V neděli chceme vyhrát ne kvůli odvetě za rok 1992, ale kvůli tomu, že jsme turnaj nevyhráli od roku 1982," nechal se slyšet Ayew.

Ayew o onom finále z roku 1992 často slýchával i od svého otce. Abedi Ayew Pele tehdy byl členem ghanské reprezentace, rozhodující duel si ovšem nezahrál a vinou disciplinárního trestu jej sledoval pouze z tribuny.

"Celé je to jenom o týmu. Když jsem v Evropě a hraji za svůj klub, tak můj osobní aspekt roli hraje, v reprezentaci se ale počítá pouze tým," dodal útočník Lorientu.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Manau

Jak by mohl, když měl rok =/

Reagovat
smazaný uživatel

třeba mu někdo z CIV natrhl plínu

Reagovat
ernyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mel asi 3 mesice

Reagovat
smazaný uživatel

Ghana vyhrá 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni vyhraju 3:1 . 2 x Bony, Gervinho - A. Ayew.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska da gol yaya.. Vzpomente si pak na me ;)

Reagovat
Neuro

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to stejně

Reagovat
Neuro

snůška keců ale kdyby se jim nelíbily prémie co dostanou tak najednou nějaké vlastenectví jde stranou a hrát by nechtěli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

hlavne ze pred dvoma rokmi som nabil sto eur na slonov pred turnajom, zadarmo kurz 2.6 a zlata generacia nic :-(( teraz nech si to vyhraju, jasne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele