Jihoafričané vyhráli, kouč Mashaba je ale trestán vlastním svazem

14.11.2016, 11:55
Aktuality
Na Jihoafrickou republiku čeká zítra přátelský zápas s Mozambikem, do toho však ambiciózní reprezentaci nepovede hlavní kouč Shakes Mashaba. Ten se dostal do problémů kvůli výrokům na tiskové konferenci po výhře nad Senegalem a fotbalovým svazem byl dočasně suspendován...

Jihoafričané si v sobotu poměrem 2:1 zajistili klíčovou výhru a v kvalifikační skupině o účast na MS 2018 nyní sdílí první příčku s Burkinou Faso. Přesto si kouč proslulý svéráznými výroky opět zavařil.

Nejprve Mashabovi zabralo celou hodinu, než se dostavil na tiskovku, a potom měl 66letý veterán učinit narážku na jednání prezidenta domácí fotbalové asociace Dannyho Jordana, když na otázku, co pro něho výhra nad Senegalem znamená, odvětil: "Načal jsem druhý život. Už jsem byl pohřbený."

Shakes Mashaba, který JAR vedl i v předešlé dekádě, byl dříve ostře kritizován za neschopnost dostat tradiční kontinentální velmoc na nadcházející Africký pohár v Gabonu.

Právě k ostré kritice veřejnosti a médií se Mashaba patrně vracel, svaz ovšem jeho vystoupení označil za "politováníhodné" a utkání s Mozambikem zítra odřídí trenérův asistent Owen da Gama.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A co jako řekl špatnýho? Tam se teda dějou věci...

Reagovat
DerekZoolander

parádní jak tam šermovali rukama

Reagovat
smazaný uživatel

Afrika

Reagovat
REPLIKATOR

TJA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele