JEN FLORENTINO BYL GALÁCTICO

22.08.2006, 20:43
Aktuality
Od koho jiného než od Luise Figa se dala očekávat tato slova. "Ne hráči, ale bývalý prezident Realu Madrid Florentino Pérez byl tím opravdovým a nadpřirozeným mimozemšťanem!", prohlásil tento fotbalista milánského Interu, který ještě před rokem hrál v Realu.

Luis Figo nevysvětlil blíže co je motivem tohoto názoru. Mnohé se ale dá vyčíst mezi řádky z jeho dalších slov: "Inter Milán, klub, v kterém hraji nyní, v žádném případě není týmem z jiné hvězdné soustavy. Panuje zde úplně jiná atmosféra, než tomu bylo v mém předešlém působišti. Moji spoluhráči, a já samozřejmě s nimi, jsou opravdoví profesionálové a pracovití dělníci fotbalu! My jsme takovým univerzálním, celosvětovým, týmem. Hrají zde fotbalisté mnoha národností, těch pozemských, ale i tak jsme jednou rodinou. Není zde žádný Florentino Pérez, který se cítil nadpřirozenou bytostí, galáctico."

Figo se také vyjádřil k losování skupin Ligy mistrů, které se uskuteční tento týden, po odehrání odvetných zápasů 3. předkola. "Je mi celkem jedno na koho narazíme, jen by mě nepřineslo mnoho radosti mít za soupeře někoho z mého rodného Portugalska."

Lusi Figo se narodil 4. listopadu 1972 v hlavním městě Portugalska Lisabonu, ale prakticky celé mládí strávil v Cova da Piedade, jedné ze čtvrtí Almady. Je jediným synem Antonia a María Joany Figo, své rodiče velice miluje a nevynechá jedinou příležitost k jejich návštěvě. Je ženatý se švédskou modelkou Helen Swedim, s kterou má tři děti.

S profesionálním fotbalem začal v roce 1989 v klubu Sporting Lisabon. V tomto klubu zůstal šest let až do svého přestupu do Barcelony. Také té byl věrný, hrál zde pět roků, právě tak jako v Realu Madrid, jehož hráčem se stal v sezóně 2000/01. Podle očekávání mu toto rozhodnutí fanoušci Barcy nikdy neodpustili a při každé návštěvě stadiónu Camp Nou mu dávali patřičně najevo až fanatickou nenávist. V létě roku 2005 přestoupil zatím naposledy, stal se hráčem Interu Milán. V reprezentačním dresu Portugalska se představil ve 127 zápasech a dal 32 gólů.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (12)

Přidat komentář
Shevchenko

pls kdy se presne losuje LM a jestli to je nekde v TV treba na Eurosportu, diky ...

Reagovat
PJ

Losuje se v pátek v 18:00, ale v programu sem to nikde nenašel... Eurosport to ale pokud vim vždycky dával, tak nevim. A pokud postoupí Liberec nebo Boleslav, tak bych se nedivil, kdyby to dávala ČT2 nebo aspoň ČT4 Sport...

Reagovat
Shevchenko

dik

Reagovat
Il Principino

Reagovat
HOST*

Tak to bych se divil. Vůbec se divím, že na ČT2 nebo ČT4 nějaký fotbal je

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš? Na čt dávají ligu mistrů,už minimálně 5 let.Ještě k tomu letos dávají gambrinus ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštní, teď ho pomlouvá a v roce 2000 mu byl nalezlej v řiti, twe to je fakt rovnej chlap, i paragraf by se styděl. Zvláštní je, že Figo každý svý působiště děsně miluje, ale jakmile přestoupí, tak pomlouvá o 106...

Reagovat
smazaný uživatel

Nám to ale vadit nemusí. Skončili jsme druzí, zatímco ta jeho "rodina" třetí. Ehm, teda pardon, vlastně první

Reagovat
Mr.Jindros

Mně ani nepříde, že ho pomlouvá...

Reagovat
smazaný uživatel

tiež si myslím...

Reagovat
smazaný uživatel

"Bývalý prezident Realu Madrid Florentino Pérez byl tím opravdovým a nadpřirozeným mimozemšťanem...". Tak to v tom případě řadu věcí vysvětluje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele