Jeleň chce zabojovat o titul, ale bere i páté místo

23.04.2010, 15:33
Aktuality
Auxerre je nyní nejvážnějším konkurentem Marseille v boji o francouzský titul, na druhém místě má ztrátu pěti bodů. Útočník Ireneusz Jeleň věří, že jeho tým ještě Olympique potrápí. Polský reprezentant už teď považuje sezónu za úspěšnou.

"Samozřejmě, můžeme vyhrát titul, ale je potřeba být realisty. Jakékoliv umístění do pátého místa by bylo skvělé," říká Jeleň.

Auxerre naposledy hrálo na špici Ligue 1 v sezóně 2001/2002, kdy skončilo na bronzové pozici. Poté přišly hubenější roky a záchranářské boje, letošní atak nejvyšších příček je velkým překvapením. "Na začátku sezóny jsme se hlavně chtěli zachránit. To jsme splnili. Místo toho bojujeme o poháry," usmívá se polský kanonýr.

Jeleň je klíčovým hráčem svého týmu, letos nastřílel už jedenáct ligových branek. Chvále se ale brání. "Všude se píše, jak je na mně Auxerre závislé, ale já nejsem hlavním důvodem úspěchu, i když se svou sezónou mohu být spokojen," říká. "Klíčové je, že mi věří trenér i spoluhráči, já jdu na hřiště s touhou podat co nejlepší výkon. Ale na hřišti je nás jedenáct, jeden bojujeme za druhého a vždy může vyhrát jenom tým."

29letý útočník upoutal svými výkony pozornost bohatších klubů než je Auxerre, Jeleňe mají údajně v hledáčku Aston Villa, Marseille či Monako. "Budoucnost vůbec neřeším, teď dělám vše pro to, abychom skončili co nejvýš," prohlásil. "V Auxerre jsem šťastný. Perfektně jsem se tu adaptoval a mám tu spoustu přátel. Fanoušci mě mají rádi, a proto bych tu rád zůstal."

Autor: Radim Šantrůček / ligue1.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Práve tento prístup im nakoniec môže ten titul vyhrať...

Reagovat
smazaný uživatel

proc ?

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo v podstate nemajú čo stratiť, aj to býva častokrát dobrá výhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze marseille uz nikdo neohrozi, sice ted meli trochu vypadky, ale uz maj dost solidni naskok..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si myslíme obaja Možno som sa mohol vyjadriť ešte obratnejšie. Vyhra´t im to môže čo najvyššie umiestenie. Tak je to lepšie povedané a ani to ma neteší

Reagovat
smazaný uživatel

jakto? takovej sympatickej klub. i kdyz je pravda, ze jejich hra teda ke koukani moc neni..

Reagovat
smazaný uživatel

To a zároveň nedôvera k nim. AJA v LM v budúcom ročníku na úkor Lyonu či Bordeaux, bŕŕŕ...

Reagovat
salami

to je sice fakt, ale v podvědomí maj to, že moc to co nejlepší umístění chtěj a to je možná horší než kdyby na ně byl tak zvenčí

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím. Nieje to klub hviezd, nie je to klub, na ktorý je vytvorený enormný tlak ako v podstate na každého z troch favoritov. Navyše väčšinu ešte odfiltruje Fernandéz. Práve naopak, u nich by som to skutočne považoval za výhodu. Pre nich je aj to 5te miesto úspech, takže môžu len prekvapiť a kedže sa im to darí, aj herné sebavedomie stúpa.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelennn typicky poliak, dobre vies ze na to nemas, co taras do sveta, nedost ti bolo v le havre kde sme ti dali po pysku s chalanmyyy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nazdar kámo, ako sa má hacienda v Snine, stojí?

Reagovat
daewa

Ten výblitek je ze Sniny? To abych před ním varoval mojí rodinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň sa tým chválil... Aj ty? Aj spanhel. No zdá sa, že Snina v Čechách vedie

Reagovat
tomasinho

Tys nám tu scházel, tak co kolik tisíc éček si vsadil na víkend?

Reagovat
smazaný uživatel

kolik znáš poláků? Jenom Jeleńa, ne?

Reagovat
herbage

Heleme se, král Skocka se nám vrátil

Reagovat
soukup

píšeš z Madridu?

Reagovat
-Kopy-

"Francouzský mladík Sofiane Feghouli přiznal, že hodlá v nejbližší době podepsat smlouvu s Valencií, kam by přestoupil toto léto kdy vyprší jeho smlouva v Grenoble."

Nějaké info francouzáci ?

Reagovat
smazaný uživatel

no, letos toho moc nenahral (od rijna mel problemy s kolenem a pak ho trener z nejakyho duvodu odmital nasazovat. Rika se, ze mu slava stoupla do hlavy a nehraje to, co minulej rok.) Tak ted to co si pamatuju z minuly sezony - zo hral vyborne. Byl jeden z nejlepsich hracu Grenoblu, je to tvorivej zaloznik (ale dokaze hrat taky v utoku ci na kridle). Ve Francii se o nem mluvilo jako o velkym talentu, pred vama ho mel podepsat manchester city. V minuly sezone byl dokonce prirovnavanej k Zidanovi. Je rychlej, vcelku robustni, technicky je na tom velice dobre. Ma vynikajici a presny centry, dokaze projit jeden na jednoho, dokaze hru ozivit. Ma dost tvrdou ranu, ale zatim mu tam moc golu nespadlo. to je asi tak vse..

Reagovat
-Kopy-

dík :-*

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobrej, ale ještě by se měl vypracovat.. Přestoupit do nějakého průměrného klubu L1.. Ne rovnou do City, nebo Valencie.. Na tyhle kluby zatím nemá ani omylem.. Jinak bych ho stylem hry přirovnal ke Kaká, Gourcuffovi atd.

Reagovat
-Kopy-

dík :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se narodil o 500 metrů na východ od místa narození reprezentuje nás

Reagovat
smazaný uživatel

ksakru.. to bychom meli apson kanonyra.. i kdyz baros se ted taky rozehral..

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, jediný, kdo dost táhne česko, je právě Baroš ...

K tomu textu nahoře mohu jen dodat, že hodně napoví o mistru právě vzájemné utkání AJA vs OM, které se hraje už za týden . Na ten zápas bych si tipl plichtu - to už by pak OM stačilo, protože AJA jede pak do Lyonu a tam nemá šanci na 3 body ... Allez L'OM

Reagovat
soukup

tohle už sem někde slyšel a myslím, že se to všeobecně komentovalo, že je to připosranost a klasika trapné české ligy, že titul chce jen Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím a přeju

Reagovat
smazaný uživatel

5. místo taky místo, proč ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tým se zvedá a dává najevo, že se s ním musí počítat nejen v pohárech, ale ještě výše ...

Už v minulé sezóně se začal zvedat a teď hraje na nejvyšších frontách, líbí se mi ...

Reagovat
domingo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele