Jedenáctka (3)

26.11.2007, 00:49
Fejetony
Ještě vás to baví číst? Dobrá, budeme tedy v jedenáctkové jízdě pokračovat. Dnes se zaradujeme společně s Chorvaty, odskočíme si na jih Asie, samozřejmě, že nemůžeme být bez Realu a Barcelony, podíváme se na anglické starosti a skončíme na Strahově. Hezká a zajímavá okružní jízda, ne? Dámy a pánové, připoutat se, ať mi cestou nevypadnete!

Přeřeknutí

Se zájmem a úsměvem jsem si přečetl článek o záměně slov, tedy také jejich smyslu, v chorvatské hymně při utkání ve Wembley. Jen aby se ti "protitemelíňáci" taky nespletli u nás a nezpívali "...ženský ráj toť na pochled a to je ta žena krásná, žena cecká..." Fóni totíš sou s tým fyslofofáním spráfná cestin móc spatné!

Žádný Mercedes!

Mladen Petrič, autor vítězné branky Chorvatska v utkání s Anglií, si dres s nikým nevyměnil. "Ani jeden z jejich dresů nemá takovou hodnotu jako ten můj!" prohlásil po návratu domů. Odmítl, tak jako ostatní, i Leonidem Fedunem, ruským milionářem a majitelem Spartaku Moskva, darovaný Mercedes. Hmmm, i ten má nižší cenu?

Zvířátka, vodka a kaviár

O široké a bezedné ruské duši se toho navyprávělo víc než dost. Nyní mají možnost vychutnat si dobrosrdečnost lidí této země také zástupci Chorvatska v Moskvě. Velvyslanectví je doslova zaplaveno zvířátky z plyše, nechybějí šály různých ligových klubů, květiny a spousta jiných darů. Radost panu velvyslanci ale zcela jistě udělala zejména láhev vodky a hned kilo červeného kaviáru!

Šikmooký Maradona

Sven-Göran Eriksson si zahrál na jakousi novodobou kněžnu Libuši a začal věštit budoucnost. A hned si to zamířil pěkně vysoko, dokonce až k božskému Maradonovi. A že prý ten nový vyrůstá v Asii, a že to nebude dlouho trvat, a že všichni budeme zírat a mít pusu dokořán!

Eriksson strávil několik dnů na návštěvě fotbalových akademií v Čině a Thajsku a domů se vrátil nadšený tím, co viděl. Trenér Manchestru City je velice nakloněn plánům na úzkou spolupráci tohoto klubu s asijskými líhněmi talentů a na zkoušku si hned tři hráče, reprezentanty Thajska, do Anglie přivezl. Jména nám nic neříkají, ale zapamatovat si je můžeme, ne? Zde jsou : Sureeho Sukhu, Kiatpravuta Saiwaewa a Thirasilpa Dangda. Co když právě mezi nimi je ten nový Maradona lin - čin - tin?!

Mají mne rádi, nemají mne rádi?

Mahamadou Diarra si prý v jednom madridském květinářství koupil několik desítek kopretin a místo tréninku sedí doma a trhá jednotlivé plátky. "Mají mne rádi, nemají mne rádi? Prodají mne, neprodají mne? Zůstanu, nezůstanu?"

Je totiž ze slov vedení Bílého baletu jelen! A nutno dodat, že nejen on...Jeden den se objevila zpráva, že je na transfer listině a v lednu odejde z Realu Madrid. Ale dnes se jako blesk z čistého nebe objevil před novináři velký a vševědoucí Predrag Mijatovič a prohlásil: "Není to pravda, na žádnou listinu jsme ho nezařadili, jsme s ním spokojeni. Za ten půlrok, co za nás kope, jasně ukázal, že jsme udělali dobře, když jsme ho z Lyonu koupili!" Ale neřekl, jestli ho mají rádi nebo ne...

Aragones se ho nezbaví!

Trenér španělské reprezentace Raúla Gonzálese vyřadil po 102 zápasech z kádru hráčů. Věčně nepřející a Realu se posmívající tvrdili, že tento klub hraje o deseti. Ale Raúl se nedal a hledal a hledal až našel! Ptáte se co? Elixír věčného mládí! Ve španělské lize dal již šest gólů, v utkáních LM přidal další dva.

Mnohým vrtalo hlavou jak, je to vůbec možné a ze stárnoucího Raúla se stal nesmrtelný mladík. Přišli na to jistí novináři z jistého bulvárního plátku! Raúlova ložnice se prý proměnila v kyslíkový stan a hráč Realu Madrid tak každou noc podniká výpravu do hor, aniž by si musel balit kufry. "Living high, training low" aneb "Žijeme ve výškách, trénujeme na rovině". Otázkou v tomto případě je, co na to říká paní Raúlova Gonzálesová...

Černá ovce?

Kdo to ví odpoví, odpoví mi na otázku co je amfóra..., tak kdysi zpívala Eva Pilarová v jednom televizním klipu. Dnes by mohla zpívat podobně, jen slovíčko co zaměnit za kdo a amfóru za černou ovci. Tu totiž objevil Edmílson v šatně Barcelony a za nic na světě nechce říci, jaké má jméno.

Podle čeho ji hledat? Barva pleti? To zavání rasismem! Barva duše? To jsme zase blízko okultních věd a věcí nadpřirozených. Podle předkusu a velikosti předních zubů? Že by znovu R. de A.? Samuel to říkal už vloni a jedna paní ze Žižkova, tam vod Krejcárku taky, a naše pošťačka to má prý z první ruky, protože její snacha ze třetího synova manželství má hrobku v Barceloně a na hřbitově, milá paní, se dozvíte skoro všechno... Chudák Rijkaard, i tohle musí řešit!

Dobrák od kosti!

S nevinným výrazem ve tváři se brankář Realu Madrid Iker Casillas vyjádřil k problémům Barcelony: "Tak v tom vám kluci moc neporadím, to si musíte vypít až do dna! My jsme si něco podobného užili před 4 roky, v šatně, ale i mimo ni, bylo pořád něco fantastického. My už teď žádné černé ovce do šatny nepouštíme a je klid!"

Zajímavé na tom je, že tato slova zazněla z útrob Muzea voskových figurín, kde se dnes ta Ikerova objevila po boku dalších slavných jako jsou například Zinedine Zidane, Raúl González, Fernando Torres a Pelé. Muzeum, vosk, figuriny, Pelé, zní to tajuplně, něco jako černá magie...

Klídek, Rafo, klídek!

Něco jiskří v Liverpoolu a hrozí to vyvoláním požáru. A tak se objevil "americký hasič” Tom Hicks, jeden z majitelů klubu, a Benítezovi vzkázal: "Přestaň mluvit o posilách a trénuj ty hráče, které máš k dispozici! A pořádně!"

Rafa střídal náladu jako počasí na horách a střídavě se usmíval a naříkal. Že prý tento týden nepatřil k nejlepším v jeho životě, že se cítí zklamaný, ale pokračuje se stejným zápalem a nadšením, dává vše klubu, který trénuje. A kdyby to dál nešlo, tak nahradí Steva McClarena u reprezentace, horší už to snad ani být nemůže. Jen "ten hrozná anglištín” Rafaeli budeš muset zlepšit!

Máte spoustu času...

Anglická reprezentace je bez trenéra a hledá tedy někoho jiného. Ale není nutné pospíchat a ukvapit se v rozhodnutí. Vždyť hrát bude zase až někdy v březnu a to jen přateláček proti Francii. Ta se bude připravovat na EURO 2008. Padají různá jména. Mezi nimi také to mnohdy polemického a problematického Mourinha. Ale ten, který má nejvíce šancí je již jednou odmítnutý trenér Aston Villy, Martin O'Neill. Sázet můžete začít ihned, kurzy jsou velice zajímavé: Martin O'Neill 3:1, Fabio Capello 7:2, José Mourinho 6:1, Alan Shearer 10:1.

A tak tedy: peníze na sázky připravit, ale před rozhodnutím klid a nohy v teple. Zejména ve vedení Anglické fotbalové asociace...

Ta naše Slávka to zas válí!

Bude se opakovat historie a zbytek republiky, tedy především té "letenskosparťanské" se bude znovu radovat? Kolikrát již se opakovala stejná situace... Slavia si vybojuje náskok, vše vypadá moc a moc nadějně, a najednou bum a bác! Plichta na Viktorce, teď doma s Olomoucí a Sparta dýchá na záda. Ale snad to alespoň v tom Rumunsku vyjde a sešívaní dosáhnou v této sezóně již třetího vítězství proti žluté a modré a červené barvě. I když pozor: není Rumun jako rum(un)!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to uz je traparna

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to necti! Jak se zda, tak se to vetsine libi. Je to neco jineho nez jen pretistene clanky z jinych zdroju.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíce se mi líbilo to o Diarrovi.. ty kopretiny..

Hala Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta dýchá na záda

Reagovat
alegre

no tak vcera dodychala...

Reagovat
smazaný uživatel

V naší gambo lize nikdo nedýchá, tady všechny mančafty lapají po dechu.

Reagovat
alegre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele