Je těžké nechávat Modriče na lavičce, rozhodnutí je na něm, uvedl Ancelotti

26.02., 12:57
Aktuality
Luka Modrič (© AFP)

Dlouho aktuální lídr španělské nejvyšší soutěže nemohl najít cestu za vítězstvím. Real však nakonec potvrdil roli favorita a před vlastními fanoušky skolil Sevillu. Favorita zachránil až v posledních pasážích střetnutí Luka Modrič, který je neustále spojovaný s letním odchodem z klubu. Madridský lodivod Carlo Ancelotti pak po zápase přiznal, že by se mu těžko loučilo.

Zbývalo necelých deset minut do konce nedělního klání, když se k chorvatskému záložníkovi dostal míč za hranicí pokutového území, narovnal si ho na svou pravačku a usměrnil přesně k tyči. Od sezóny 2003/04 se tak stal druhým nejstarším hráčem LaLigy, který skóroval z pozice za vápnem. "Byl to krásný gól. Znovu se mi potvrdilo, jak těžké je nechávat ho jenom na lavičce,” okomentoval Modričův výkon Ancelotti.

Kontrakt má rodák ze Zadaru platný v Realu do konce této sezóny a zatím není jasné, zda dojde k prodloužení spolupráce. Hovoří se také o tom, že by se mohl vrátit do Dinama Záhřeb, odkud nakročil pod velká světla reflektorů, či že úplně ukončí kariéru. "Co se rozhodne udělat v budoucnu, je v jeho vlastních rukou. My pak musíme jen počkat na jeho rozhodnutí,” dodal šéf lavičky Bílého baletu. "Rozumím tomu, o čem může přemýšlet, když nehraje.”

Ve španělské nejvyšší soutěži letos zasáhl Modrič do 21 utkání, jedenáctkrát se objevil v základní sestavě. Dříve přitom platil za stabilní součást úvodní jedenáctky. "Nevypadá na to, že mu bude 39 let. Z respektu, který k němu chovám, mu nedokážu poradit,” dodával Ancelotti. "Je velmi inteligentní, je to velký profesionál a ví, co má dělat. Kvalita odehraných minut je důležitější než jejich kvantita. Modrič, Kroos a Nacho budou na konci tohoto ročníku ve stejné situaci. V příštích měsících je v každém případě čas to vyřešit."

Autor: Patrik Sandev / realmadrid.com, twitter.com/OptaJose, football-espana.net

Komentáře (50)

Přidat komentář
wyqinac

Vek bohuzel nezastavis, ale porad dokaze bejt skvelej ale lepsi je takhle, kdyz jde do hry pozdeji, bohuzel mi obcas prijde, ze kdyz jde od zacatku, tak uz nestiha uplne

Reagovat
Kokesh

Kde přesně nestíhá?

Reagovat
Well

Vždyť má pravdu, celých 90 minut už to není ono, když jde na méně tak je jeho přínos větší.

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Kokesh

Tak to neznamená, že nestíhá omg...já fakt nevím co se očekává od 38 letého hráče...

I Nacho letos vypadá nejhůř co je v RM a máme s ním nejlepší defenzivu za poslední roky...

Reagovat
smazaný uživatel

Od 38letého hráče se očekává, že nebude stíhat, nikdo to Modričovi nevyčítá, jenom je prostě čas odejít z klubu.

Reagovat
janinho

pokial by prijal rolu nahradnika a nizsi plat, tak by bolo super mat ho v time. tolko co sa mladi mozu naucit od neho, to nedostanu nikde inde. zapasov je vela a minut by dostal stale dost. cele je to len o tom, ci by prijal ovela mensiu minutaz. ja by som ho strasne rad videl ukoncit karieru v reale, ci toto leto alebo kludne o 2 roky, podla toho na co sa on citi. zase neviem v com by bolo lepsie ukoncit karieru niekde v diname z. alebo SA. tam tiez mladi nabehaju 10-11 km za zapas a uprimne, vidiet ho hrat s nejakymi drevakmi v SA by mi bolo fakt luto. kludne tie 2 roky nech este potiahne ako mentor mladsich hracov s tym ze odohra 700-800 minut za sezonu a ukonci karieru po MS 2026.

Reagovat
Sigma Olomouc

Třeba by mohl být hrající asistent. Nebo u mládeže

Reagovat
janinho

tak on uz dostal ponuku robit carlovi asistenta a odmietol takze je zjavne ze chce este hrat. tym by som vylucil tu mladez. uvidime do konca sezony, ale velmi som si zelal aby niektora z klubovych legiend realu konecne ukoncila karieru poslednym zapasom klubovej karirery na Bernabeu. odekdy to urobil ZZ preslo uz dost casu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kokesh

Asi si nerozumíme v tom hlavním, a to je výraz stíhat/nestíhat. Pokud by nestíhal, těžko by hrál v jeho letech za RM.

Odchází mu rychlost, dynamika, horší regenerace, atp...to už se nedá ničím ovlivnit, to si vezmou roky. Proto dostává v těch zápasech které jsou opravdu atletický náročnější už více volna je pro něj daleko horší udržet top výkonnost ze střídání na 20 minut...

Stále se ale udržuje v nadlidské formě a připravenosti, taky proto nemá minutáž třeba Ceballose, to bych pak řekl že opravdu nestíhá.

Reagovat
kattos

Hlavně furt hraje hodně a Realu se daří, nějakej regress tam je ale kdyby nestíhal tak vůbec nehraje

Reagovat
Well

Shrnu ti to asi takhle. Na jedné straně máš neustále ty spekulace, že není spokojený s herním vytížením a na druhé jde vidět, že když má větší tu minutáž tak už nestíhá. To jeho nestíhání se projevuje tím, že odchází fyzicky = prohrává mnohem více osobních soubojů nebo se do nich nedostane, nestíhá vykrývat nebezpečné prostory a dostupovat hráče a netvoří už takovou nabídku pro spoluhráče. Tohle vše jsou věci se kterými se ale v jeho věku musí počítat, on je pořád fantastický hráč a určitě je přínosem pro tým. Když nastoupí na hřiště je schopen dodat klid když se vede nebo naopak myšlenku, když je potřeba dát gól. Kopaci technika a ta myšlenka mu pořád zůstane a vyčnívat bude, ale bohužel jiné věci pomalu ztrácí. Největším přínosem je teď když hraje menší porci minut, ale nechá tam vše, než když má minutaz větší a na hřišti se pomalu ztrácí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

I včera ztratil v soubojích několik míčů nebo byl vytlačený, což bude zastíněno tím, že dal gól.

Reagovat
One-Real

Co ten Davies, mate ho někdo hodně nesledovaného? Co nabídne proti Mendymu, a kde naopak Mendy vede? Kdykoliv je míč u Mendymu s jeho nenapodobitelnou technikou, člověk trne, současně letos velmi dobrej dozadu, v soubojích tělo na tělo možná nejsilnější v kádru, občas je tý kritiky na něj až příliš. Upgrade směrem dopředu chápu, za 2 roky bude muset hrát roli Kroose Valverde, a s tou fyzickou zálohou Fede, Cama, Tchoua bude výrazně vyšší tlak na kreativitu i od beků.

Reagovat
Lemond Laws

Rychlej jak kokot, umí s balonem, nebojí se průniku po lajně až do vápna. Dobrá střela i centr.

Sice asi ideální na levý kraj, ale přijde mi trochu jako Bale dříve, že nakonec by mohl hrát kdekoliv a že v repre snad hraje AM, nebo něco takového.

Reagovat
Freedo

Tak AM tam asi hraje jen kvůli možnostem Kanady, která moc kvalitních hráčů mít nebude, takže ho raději dají dopředu.

Reagovat
Kucka

nebo takový rychlejší Marcelo

Reagovat
Salfovic

Oproti Marcelovi je to dřevák. Většina jeho pozitiv vychází z jeho rychlosti. A třeba v bránění je to průměr.

Reagovat
Laliga

Tak čo sa týka techniky tam má Marcelo latku veľmi vysoko, no v bránení bol tiež v druhej polovici pôsobenia v Realu skôr priemer . Davies ale rozhodne nie je drevák, to by sme mu veeľmi krivdili.

Reagovat
king23

"za 2 roky bude muset hrát roli Kroose Valverde" - těžko říct, ono je dost možné, že po příchodu Mbappeho bude chtít Carlo nacpat všechny ty ofenzicní hráče tj. Rodrygo, Vini, Mbappe i Bellingham do jedné sestavy a pak bude defacto roli Kroose hrát Bellingham. Tak jako tak si myslím, že je nutné, abychom měli na becích hráče, který umí poslat kvalitní centr do vápna, což umí všeichni naši beci až na Mendyho.

Reagovat
One-Real

To by znamenalo připravit Bellinghama o to nejlepší, co letos Realu poskytuje, náběhy do prostoru/vápna, výběr místa ve vápně, pohyb mezi liniemi, cit pro hru bez míče směrem dopředu.

Reagovat
kattos

Rodryga fakt ne

Reagovat
Salfovic

Tak ho tam nenchávej. Rozhodně si zaslouží větší minutáž. Třeba včera tam měl jít nejpozději v 60´ minutě.

Reagovat
Kokesh

Těch minut nemá zas tak málo, kolem 2000 za sezónu La Ligy a CHL určitě dá, což měl i třeba Xavi při jeho finální sezoně, o tři roky mladší.

Klidně bych s ním ještě rok prodloužil a nechal jako málokoho skončit v RM karieru, nějaký šejky ani Ameriku nemá s jeho skromnosti zapotřebí. Je to opravdu jen na něm...

Reagovat
misinho7

Ale on nechce byt na lavicke. Teraz sa cosi vravelo o navrate do Chorvatska. To by bolo tiez pekne.

Osobne by som vsak tiez chcel, aby este rok predlzil a potom skoncil u nas. A vtedy asi skonci aj Toni. To by bolo pekne.

Reagovat
Kokesh

Nikdo nechce být na lavičce. Jenže v RM nehraješ jen kvůli jménu, tady je ta konkurence trochu na jiné úrovni než u velbloudů a indiánů...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mateo16

Real Madrid reach verbal AGREEMENT with Alphonso Davies. @MarioCortegana

Reagovat
Seydou Doumbia

At si ho vezmou, my si vezmeme Teoše z AC

Reagovat
Sigma Olomouc

Vy si vezmete Grimalda, Pingponga za Stanišiče, Palaciose za Kratziga, Tapsobu za Upamenacana, Wirtze za Choupa...

Reagovat
Seydou Doumbia

Můj plán byl jiný

Kratzig - Grimaldo

Stanisic - Pinpong

Upamecano - Hincapie

Pavlovic - Palacios

Tilman - Wirtz

Reagovat
Sigma Olomouc

To je jedno

Reagovat
Salfovic

A Bayern jako souhlasil s tím, že s ním budete jednat ?

Reagovat
Tomik111

Jo.

Reagovat
Grupma

"Od sezóny 2003/04 se tak stal druhým nejstarším hráčem LaLigy, který skóroval z pozice za vápnem.! To zní blbě jako by starší hráči měli co dělat, aby dokopli do brány z víc jak 16m

Reagovat
Salfovic

To zní, stačilo napsat zpoza vápna.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Lemond Laws

Slušný statistiky

Reagovat
Laliga

Ono už ich veľa ani v tom veku nehrá

Reagovat
delfin

Tak jestli je hodně inteligentní, mohl by jít do Slavie, raději než do Dynama.

Reagovat
delfin

Dinama*

Reagovat
Salfovic

Pro Budějovice slušná posila

Reagovat
Spalovač šancí

Obávám se, že ve Slavii by nestíhal tuplem.

Reagovat
RickNash

Nebyla by ho na wingbeku škoda?

Reagovat
icka

Trpiš by z něj udělal dělo.

Reagovat
kattos

Ty vole mluví se jako kdyby nehrál vůbec přitom tu minutáž má furt dobrou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele