Je Rémi Garde tím pravým mužem pro Arsenal?

03.05.2014, 20:50
Názory a komentáře
Manažer Kanonýrů Arsene Wenger je v současném fotbale dost možná posledním žijícím symbolem trenérské dlouhověkosti, ani on však není nesmrtelný a s přibývajícími léty stále sílí spekulace o ukončení jeho bohaté a úspěšné kariéry. Hledání nástupce je v takovém případě vždy složité (v Manchesteru to jednohlasně potvrdí), jedno jméno se však přímo nabízí..

Rémi Garde je hlavním trenérem Lyonu od roku 2011, a přestože druhdy suverénní klub pod jeho vedením nemá prostředky na to, aby stačil bohatým molochům z Paříže a Monaka, bylo by hloupostí snižovat jeho nepopiratelné úspěchy. Potvrdí to i kontroverzní prezident Jean-Michel Aulas, který proslul často svérázným přístupem ke svým "poddaným", avšak na Gardeho nedá dopustit; naposledy dokonce prohlásil, že jeho ztráta by pro současný Lyon znamenala "katastrofu". Kdo je tento muž a proč by byl ideálním Wengerovým nástupcem?

Profesorovo dítě

Když Arsene Wenger přebíral v roce 1996 slavný klub po Bruce Riochovi, začal prakticky okamžitě s posilováním. Prvním hráčem, kterého si do Londýna (zadarmo) přivedl, však nebyla žádná z tehdejších hvězd, ale nenápadný třicetiletý defenzivní záložník z "Profesorova" rodného Štrasburku: Rémi Garde, lyonský odchovanec a někdejší kapitán. Garde se nikdy nestal důležitým členem sestavy, spíše střídal a po třech letech strávených u Kanonýrů ukončil aktivní kariéru. Důvod, proč z jeho příchodu Wenger udělal prioritu, však ležel jinde.

"Pamatuji si, že po tréninku spolu často rozmlouvali mezi čtyřma očima," vzpomíná v rozhovoru pro The Independent někdejší Gardeho spoluhráč Adrian Clarke. "V té době mu bylo třicet, ale působil mnohem starším dojmem. Myslím, že většina z nás v něm už tehdy viděla jakéhosi hrajícího kouče, přestože nebyl součástí trenérského týmu," dodává. Už v té době bylo jasné, že se v nenápadném středopolaři skrývá velký talent, který nemůže naplno rozvinout s kopačkami na nohou.

O šest let později, tedy ještě před dovršením čtyřicítky, pak černovlasý elegán dostal práci coby asistent tehdejšího lyonského trenéra Gérarda Houlliera. Řada pozorovatelů očekávala, že po Houllierově odchodu v roce 2007 to bude právě on, kdo usedne do uvolněného křesla, místo toho však jeho cesta vedla "do podzemí", konkrétně ke slavné akademii Olympique. Když z něj potom v roce 2011 udělal Aulas stěžejní symbol nové, úsporné éry klubu, měl Garde v rukou jeden obrovský triumf - nikdo neznal lyonské mládežnické struktury lépe než on. Letos se ukazuje, že šlo o mistrovský tah.

Poradit si za každou cenu

Dnes osmačtyřicetiletý stratég má skutečně nezáviděníhodnou pozici: ačkoliv Lyon stále operuje s jedním z nejvyšších rozpočtů v zemi, značná jeho část jde na splátky nového stadionu, další výrazný obnos spolknou důsledky neuváženě nastavené Aulasovy platové politiky, a na nějaké velké nákupy tak zkrátka už nezbývají prostředky. Pro hrdý klub jde o jedinou cestu, jak se udržet ve hře a finančně nevykrvácet - vždyť mezi lety 2008 a 2011, tedy mezi posledním titulem a Gardeho nástupem, kdy kabině vládl Claude Puel, utratil Aulas ohromujících 131 milionů Eur. To je číslo, za něž by se nemusely stydět i mnohem bohatší kluby. Lyonu přitom tento přístup přinesl přesně 0 trofejí.

V současnosti, kdy Olympique čeká třetí sezona v řadě bez Ligy mistrů, je navíc nutno vyžít bez tučného obnosu, který s sebou kvalifikace do milionářské soutěže přináší. Garde přitom musí každý týden hrát na vítězství, protože lyonští fanoušci (a ostatně i sám Aulas) patří k nejnáročnějším ve Francii a pád do středu tabulky by pro někdejšího hegemona byl obrovskou potupou. Někdejší klubový kapitán to zvládá s grácií, která zaslouží obrovské uznání.

Nevypadá to sice jako bůhvíjaký úspěch, ale triumf v Coupe de France 2012 - dosažený hned v prvním roce Gardeho vlády - byl první lyonskou trofejí od ukončení sedmileté vítězné éry. Toho roku pak klub ovládl i Trophée des Champions. V lize pak v první sezoně skončil čtvrtý s 64 body, rok nato se posunul na třetí příčku (67 bodů), a letos ztrácí tři kola před koncem dva body na čtvrté Saint-Étienne. Pokud se Gardemu podaří vyhrát všechny zbývající zápasy, znovu dorovná metu 67 bodů. Od jistoty kvalifikace do Evropské ligy - soutěže, kde letos Olympique dokráčel až do čtvrtfinále - jej pak dělí pouze krůček. Pokud si uvědomíme, že Garde drží tuto úroveň i přes každoroční výrazné oslabování, nezbývá než smeknout.

Právě schopnost zabrat v pravý čas a držet jakž takž stabilní formu je obrovskou - a nedoceněnou - devízou stále ještě mladého kouče. Za ty tři roky, co je ve funkci, ještě Lyon nezaznamenal jediný dlouhodobý výsledkový výpadek; jediným dalším klubem, kterému se něco podobného povedlo, je neporovnatelně lépe zajištěné PSG. Všichni ostatní konkurenti jako Marseille, Saint-Étienne, Lille nebo Bordeaux za tu dobu vystřídali období velkých vítězných šňůr i vleklých trápení, Lyon se však stále drží v popředí jako neochvějná jistota. Není snad právě tato schopnost dlouhodobě a úspěšně čelit špičkové konkurenci jednou z největších devíz Wengera samotného?

Mládí vpřed!

Další stabilní doménou Profesorova Arsenalu je spoléhání za zapracovávání vlastních mladých hráčů. Podle mnohých je právě tato charakteristika nejvýraznější předností a zároveň slabinou současných Kanonýrů. A Garde je živoucím příkladem toho, jak se to má vlastně dělat.

Seznam "čerstvých" odchovanců, kteří letos tvoří páteř lyonského týmu, je zdánlivě nekonečný: Clément Grénier, Samuel Umtiti, Maxime Gonalons a Alexandre Lacazette patří mezi vůbec nejlepší hráče sezony, důležitou roli hraje i Jordan Ferri, svoje šance dostávají Mehdi Zeffane, Naby Sarr, Nabil Fekir, Corentin Tolisso, Yassine Benzia a Clinton N'Jie. Řadu skvělých mladíků pak doplňuje Gueïda Fofana, vytipovaný a vykoupený z Le Havru ve věku dvaceti let. To je materiál, který má Garde k dispozici, který si sám vypiplal a s nímž nyní sklízí zasloužené úspěchy. Aneb jak podotýká komentátor serveru ligue1.com Matt Spiro, pouze Barcelona (44) má nyní v evropských top ligách více odchovanců než Lyon (31). Kombinace odchodů a zranění nutí Gardeho týden co týden vysílat do boje nové a nové neozkoušené mladíky, na výsledky to však nemá zdánlivě žádný vliv.

Rodák z L'Arbesle je navíc pro mladé hráče ideálním "tátou", což je rovněž faktor, který by mu v tradicionalistickém a dlouhá léta jednotně vedeném Arsenalu mohl v začátcích pomoci. Jeho angažování zásadní měrou pomohlo "vyléčit" rozháranou lyonskou kabinu, zmlsanou nedávnými úspěchy, které se i přes mohutné investice nedařilo zopakovat; hráči tehdy přijali Gardeho jako přátelskou, ale nekompromisní autoritu, což byla oproti chladnému, psychologicky ne příliš zdatnému Puelovi obrovská změna. (Ne že by Claude Puel byl špatným stratégem - naopak, v otázkách fotbalové taktiky je géniem, nad něhož ve Francii není. Šest stovek odkoučovaných zápasů a dosažené výsledky mluví za vše. Není však typem kouče, za nímž by hráči přirozeně šli, na rozdíl od Gardeho.)

Současný kouč Olympique je klidným, rozvážným mužem, který nevyvolává skandály a z každé situace se snaží najít diplomatické východisko. Hodně mu pomáhá také jeho realistický přístup - je sice ohromně ambiciózní, zároveň si však uvědomuje reálné možnosti týmu, který má k dispozici. Kabina si po jeho nástupu pochvalovala, že s ní nový šéf komunikuje na denní bázi, snaží se řešit každý problém už v zárodku a o věcech přemýšlí mnohem střízlivěji než jeho předchůdce. Není divu, že během aktivní kariéry dělal Garde v Lyonu kapitána - jeho povaha jej k tomu přímo předurčuje. Nikdy se ještě nestalo, že by nějakou interní rozmíšku řešil přes média, proto to navenek vypadá, že k žádným ani nedochází.

Taktický chameleon

Charismatický lodivod plně potvrzuje staré klišé, že z přemýšlivých, inteligentních defenzivních záložníků bývají po skončení hráčské kariéry nejlepší trenéři. Na této pozici nelze uspět bez obrovského přehledu a citu pro hru, což je pochopitelně základní vlastnost, kterou musí úspěšný stratég disponovat. Garde není výjimkou.

Zní tak nějak logicky, že po svém dosazení do současné funkce jmenoval jako svůj největší vzor právě starého známého Arsene Wengera - jeho mix idealistické filozofie založené na krásném útočném fotbalu a klasicky britského pragmatismu a zarputilosti mu vždy imponoval, a snaží se jej prosazovat i na Stade Gerland. Jedním důležitým rozdílem proti současnému Wengerovi je fakt, že Garde není ani zdaleka tak paličatý - místo aby se za každých okolností snažil vnutit soupeřovi svoji hru, nedělá mu problémy přizpůsobit zvolenou strategii silným a slabým stránkám protivníka. Základem je však vždy agresivní pressing a obrovské odhodlání, tolik příznačné pro tým sestávající z velké části z čerstvých klubistů, produktů vlastní akademie, pro něž je Garde plnohodnotným fotbalovým otcem.

Za ony tři roky u kormidla prostřídal už celou řadu herních systémů, což je přímým důsledkem omezených možností jeho zraněními decimovaného a nezkušeného kádru. Lyon tak hrál prakticky vše, od klasického 4-4-2 přes moderní 4-2-3-1 a 4-3-3 až po experimenty s "italským" 3-5-2. Garde je natolik inteligentním stratégem, že dokáže "přepínat" mezi jednotlivými systémy i během zápasu; často se tak například stávalo, že Maxime Gonalons coby jediný štít ve 4-1-4-1 nedokázal úspěšně likvidovat všechny soupeřovy útoky. Garde tuto situaci vždy řešil zesílením středu zálohy, často do podoby jakéhosi diamantu (4-3-1-2). S vyloženě průměrnou obranou, v níž nezkušené mládežnické reprezentanty letos poprvé po dlouhé době doplňuje gólman podobného střihu (Anthony Lopes), to občas ani jinak nejde. Většina gólů, které Lyon dostává, plyne z individuálních selhání - jen zřídkakdy zkolabuje Gardem pečlivě vymyšlený a nastavený systém.

Obrovskou Gardeho výhodou je mimořádný cit pro reálné (a často skryté) možnosti jednotlivých hráčů; v týmu, který nemůže jednoduše koupit adekvátní náhradu na potřebný post, je často zapotřebí improvizovat. Spousta lidí si klepala na čelo, když před loňskou sezonou přivedl na Gerland volného odchovance Steeda Malbranqua - vyčpělý křídelník, který skoro rok nehrál fotbal poté, co ukončil angažmá u arcirivala ze Saint-Étienne kvůli psychickým problémům, zdánlivě neměl v mladém a hladovém kádru žádné místo. Jenže Garde dobře věděl, co dělá: veterána postavil do středu zálohy, a Malbranque se na nové pozici okamžitě zařadil mezi nejlepší hráče ligy. A mohli bychom pokračovat: byl to Garde, kdo přišel s nápadem postavit rozeného trequartistu Gourcuffa na pravý kraj zálohy, to on udělal z křídelníka Lacazetteho jednoho z nejobávanějších francouzských hrotů současnosti. Tyto kroky vyžadovaly mimořádnou odvahu, lyonský trenér však nepochyboval o jejich úspěchu.

"Musíme se naučit vyhrávat 1:0," prohlásil Garde loni na podzim, když Lyon trpěl obrovskými minelami v obraně. To se nakonec nestalo - tento tým na takovou hru ostatně není vůbec stavěný - k něčemu však i tak došlo. V prvních deseti zápasech sezony posbírali Les Gones všehovšudy dvanáct bodů a byli reálně namočeni v záchranářských vodách, Gardemu se však za pět minut dvanáct podařilo vymyslet plán. Tehdy přešel Lyon na "diamantové" 4-4-2, což umožnilo postavit vedle sebe na hřiště dva geniální kreativce Gréniera s Gourcuffem, a výsledky byly ohromující - stačí se podívat na současnou tabulku.

Spojení sil?

Gardemu končí v červnu 2014 smlouva a zásadní jednání o jejím prodloužení je naplánováno na příští úterý. Jak bylo řečeno v úvodu, Aulas udělá vše pro to, aby nejdůležitější součástku lyonského soukolí udržel, lehké to však mít nebude - je veřejným tajemstvím, že Gardeho vazby na Arsenal jsou mimořádně silné, navíc reálně hrozí, že v létě přijde o své nejdůležitější hráče (kapitána Gonalonse a Gréniera).

Otázkou samozřejmě zůstává, co vlastně bude s Wengerem. Zásadní nevýhodou případného Gardeho angažmá se může jevit fakt, že v Lyonu zastává skutečně pouze funkci trenéra - experiment s "generálním manažerem" anglického střihu zkoušel Aulas už za Puela, výsledkem však byl rozvrat prakticky veškerých hodnot, které se na modrobílém břehu Rhony utvářely předchozí dekádu. Na druhou stranu, to je právě jádrem kritiky, která se snáší na Profesorovu hlavu - že je skvělým manažerem, ale trenérsky mu takříkajíc ujel vlak.

Mohou si fanoušci Arsenalu vůbec přát lepší řešení, než ponechat protřelému Wengerovi odpovědnost za zákulisní pohyby v kádru a "k lajně" dosadit talentovaného a oddaného Rémi Gardeho? Pravda, není to klasicky "anglické" řešení, Arsenal ale také není klasicky "anglický" klub..

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (276)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten zrovna.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tenhle komentář je v kontextu s tim dlouhym vyargumentovanym článkem dokonalej

Reagovat
risk je zisk

ty píčo, tys to cele precetl za 2 minuty?....

Reagovat
smazaný uživatel

aj skor, on je johny petka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už drž proboha hubu.. co příspěvek, to sračka.

Reagovat
smazaný uživatel

A to se tu dneska v jednom vláknu potkali Merle, krleš a SLOSY SEF.

Reagovat
smazaný uživatel

to muselo vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

To už je apokalypsa?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, protože jirka-fcb se nedostavil ve smluvený čas

Reagovat
smazaný uživatel

Ty krávo ty si hroznej tragéd..ani si to nepřečteš a hned ho zesmešňuješ..chtěl bych vidět tebe jako trenéra..!

Reagovat
smazaný uživatel

Pro všechny retardy? Na co si budu číst nějaký kecy o trenérovi, kterýho znám a vím jestli je vhodnej pro Arsenal nebo ne. Číst si to můžou ti, co fotbal nesledují.

Reagovat
smazaný uživatel

traktor

Reagovat
Atlético de Madrid

Už sis přečetl ty články o Falcaovi? To bylo naposled co jsem ti něco objasňoval, tak doufám, že to aspoň bylo k něčemu..

Reagovat
teenz

Nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

na merleho se vyser, mnoho vetsich idiotu na tyhle strance neni...

Reagovat
Atlético de Madrid

taky už jsem se na něj vysral.. fascinovaly mě ty krystalicky čistě debilní komentáře, to se jen tak nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou se Atleticu daří a už si otvíráte hubu, pak zase na dalších 10 let zalezete do nor a bude klid.

Reagovat
Atlético de Madrid

Spíš se tu dá diskutovat s lidma o Atleticu, dřív ho mel kazdej nekde..

Reagovat
smazaný uživatel

Přečetl.

Reagovat
risk je zisk

Ty a provokather jste rodina...?

Reagovat
smazaný uživatel

tpč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Wenger zůstat ! nadosmrti

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Janča4

Reagovat
smazaný uživatel

Článek ani číst nemusím a vím, že tenhle chlapík na Arsenal nemá. Wenger bude Arsenal koučovat ještě i po smrti.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hezký, že můžeš takhle kecat aniž by sis to přečetl

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyjadřuj se prosím k článku, který seš líný si přečíst jen proto že je dlouhej..víš o Gardem prd když tohle napíšeš bez přečtení.

Reagovat
Tuxedo

Za Wengera jedine Moyes .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Garde dúfam že ma nesklameš a predĺžiš zmluvu

Reagovat
fantomas

Konečně už při svý vytrvalý tlačence Gardeho nemusim odkazovat jen na "nákou dlouhou debatu nad pivem" a maj to tu všichni černý na bílym. (I když jak tak zatim koukám, oni si zřejmě stejně budou z většiny plácat furt tu svou, pouhym pohledem na tabulku podloženou.)

Poslední odstavec, odstavec a půl, by pak bylo naprosto ideálnim řešenim. Pokračovánim tradice s vitálníma prvkama modernizace (a to i kdyby se Wenger uklidil ještě dál a Garde působil opravdu v roli GM).

Cokoliv dalšího by se rovnalo akorát modernizaci, který se přitom všichni ti Kloppovi bandwagoneři kuriózně tolik bojej.

Reagovat
Fenri

Tohle řešení by bylo naprosto ideální. Ale je otázka, jestli by se Arsene nechal takhle uklidit, to si spíš myslim, že by s tim rovnou seknul.

Reagovat
domingo

Zas oni jsou podle vseho docela kamosi.

Reagovat
Fenri

Tak jsem to nemyslel. Spíš mi přijde, že si Wenger chce dělat vždycky a všechno po svym. Ať mu do toho nikdo nekecá a on bude dělat, ale takhle si myslim, že by se mu asi nechtělo pracovat.

Reagovat
domingo

No, je to uz 18 let

Ja vubec nevim, jestli je ten mnou nastinenej scenar vubec realnej, jenom mi prijde v realny situaci jako solidni win-win. Teda Lyon bude mit asi problem, ale je par koucu, kteri by to mohli prevzit a mit vysledky, staci jenom spravne vybrat.

Reagovat
Fenri

Jj, jak jsem psal v tom prvnim komentáři, takovej scénář by byl asi ideální, nebo se alespoň tak zdá. Bohužel je podle mě prostě nereálnej. Osobně si myslím, že Wenger ještě zůstane nějakej ten rok a s výběrem manažera tak budem muset počkat. A až odejde, tak podle mě odejde ve stylu SAFa, prostě to ustřihne a nebude dalšího trenéra zaučovat.

Reagovat
domingo

Koho bys chtel ty?

Reagovat
Fenri

Proti Gardemu nejsem, spíš naopak, mám ho mezi favoritama :)

Jinak můj vysněnej nástupce by byl Berkgamp, to je pro mě asi něco, jako pro mufany Ole To je ale asi mimo, ale kdo ví, třeba teď dostane šanci v Ajaxu, pokud de Boera vezme Tottenham...

Jinak pak takový ty módní a vyhajpovaní trenéři - Klopp (nereálnej), Martinez se taky profiluje hodně slibně, ale to už jsou jen takový nenormální výstřely, nic takovýho asi neklapne.

Beztak přijde ten Stojković nebo jak se jmenuje.

Reagovat
domingo

Co vlastne ted dela Bilic? Klopp je prehajpovanej, btw.

Reagovat
fantomas

V Turecku

Reagovat
Fenri

Však píšu, že je vyhajpovanej, to už je rozdíl jenom předponě Ale pořád je to kvalita, sympaťák a všechno okolo. A navíc by mu asi Arsenal byl malej, kolem něj se brzo budou slítávat úplně jiný kluby.

Reagovat
Fenri

A já taky už píšu jak malej

Reagovat
smazaný uživatel

(Klopp)

Reagovat
domingo

Nevim, nemuzu si pomoct, pusobi tak na me. Zaprvy mi svym chovanim neprijde jako sympatak (ale to je subjektivni), zadruhy mam pocit, ze soucasnej Dortmund je proste absolutne svebytna nika, kde vsechno funguje v ramci genialne nastavenyho systemu, kterej z kazdyho macka 150%.. Uvidime no. Pro Kloppa bude asi nejlepsi zustat v BVB, tam muze bejt legenda, v Arsenalu nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvedomujes si, kdo celej ten system nastavil a nastartoval?

Reagovat
Fenri

Vrba samozřejmě.

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

to ma byt vtipek?

Reagovat
Azza

Jak by mohl

Reagovat
domingo

Jo, ale porad se pohybujes v tom jednom prostredi. Ja Kloppa nechci nijak shazovat, je to podle vseho fantastickej trener, jenom mam realny pochyby, jestli by zfleku podaval podobny vykony i jinde. Do soucasny Top 5 bych ho asi neradil, do Top 10 uz bezpochyby jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on je podaval i predtim v Mohuci. Tymu, kterej byl na prumerny druholigovy urovni a podivej se, kolik let je ted v BL a jak si vede.

Reagovat
domingo

Vzdyt ja rikam, ze je podle vseho fantastickej trener. Jenom nevidim duvod, proc z nej delat spasitele a jednoho z nejlepsich koucu sveta. Zatim. (!!!!)

Reagovat
cristiano.K.

protože zkrátka jde vzestupnou tendencí, on opravdu ty výsledky měl i v Mohuči, a proto se dostal do BVB, kde hraje nádhernej fotbal,sebral Bayernu jeden titul,finále LM, hráči odchází za 4x násobek. To není zkrátka hype,ale zkrátka realita. Když si tohle všechno všechno vemeš,tak on je vcelku po právu brán jako "polobůh"

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle rozepsaný to hned vypadá o 501% lépe a rozumněji.

Prostředí BVB je určitě "specifický" a Klopp – velmi dobrej kouč a řekl bych i docela komplexní (hráčům rozumí, taktice taky, dokáže nebo případně se snaží někoho zapracovat do týmu...), ale ... k těm sympatiím... je to trochu rapl.

Trochu Trochu dost.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dost velký problém je v tom,že by se zase našla tlupa lidí, kteří by chtěli úspěch hned, pokud možno první sezonu. Kdyby šel do United, tak by musel vymetat 2 roky ten hnůj, co tam ferguson (bez urážky) s moyesem nechali, to je docela odpad ten roster celkově. Pokud by dostal 3-5 let, tak by to prostě pozvedl a nastartoval na úroven, kterou má třeba tedka dortmund. Těm věřím tolik, že pokud udrží hráče, tak přejedou bayerny i barcelony do 3 let

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Třeba by se nevytvořilo explicitně dvouhlavý vedení týmu, ale nákou roli si v tom klubu podle mě udržet musí. I kdyby to třeba měl bejt jen čestnej prezident klubu, ten určitej vliv na rozhodování tam podle mě furt bude i po jeho odchodu z lavičky. Zas takovej stařík to neni a furt by ho koneckonců lanařily jiný top kluby k začátku odznova.

Reagovat
domingo

Docela dulezity podle me taky je, ze Khelaifi to podle toho definitivne vzdal, ted uz tam moc moznosti nezbejva.

Reagovat
Fenri

Jj, to mi spíš připadá tak, že to holt s Wengerem ještě budem muset nějakej ten rok vydržet. Tyhle řešení jsou podle mě dost nepravděpodobný.

Reagovat
Chazy

Dlouhou?

Reagovat
fantomas

No tys u ní nebyl

Reagovat
Chazy

Tak to je pak v pořádku

Reagovat
Fenri

Uvědom si konečně, že svět se netočí kolem tebe

Reagovat
Chazy

Hej? Dobře pro svět

Reagovat
Fenri

Reagovat
domingo

Tu jsme s Tomem vedli X tydnu predtim, nez jsi prisel se svou obhajobou smouli hudby, Jirko.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Chazy

Pro změnu dobře pro mě, ani nevím, kdo to Garde je

Reagovat
Fenri

Reagovat
domingo

Ti to v autobuse vysvetlim, vem pivo

Reagovat
Chazy

No super

Reagovat
domingo

Vezmu si zapisnik

Reagovat
fantomas

Při něm budeš potřebovat i slovník.

Reagovat
Chazy

Tak to se očekává, když v něm jsou zaznamenaný naše herní schémata

Reagovat
domingo

Vezmu si i tuzku

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že by se mi Garde nelíbil, ale doufám, že Arsene u nás ještě pár sezon zůstane.

Reagovat
Zdechlina

Wenger nech jde, jen ne prosím dalšího frantíka ještě k tomu Wengerového učně...

Reagovat
Janča4

opravdu myslíš toho Wengera ? toho nejúspěšnějšího kouče v dějinách klubu ?

Reagovat
Zdechlina

Ano, už několik let tomu klubu nemá co dát, to že se rok co rok kvalifikujem do LM je sice pěkné ale to je asi tak všechno. Už by to chtělo nějaký ten pohárek...

Reagovat
Mada

Reagovat
Zdechlina

Netuším co ti je k smíchu? To že se začínáme podobat blbečkům od totenhaimu a spokojíme se se slušným umístěním?

Reagovat
Mada

všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední 3 odstavce

Reagovat
Godwinson

Filozofickým nástupcem asi určitě, kvalitativně už je to otázka :) Ale tak, k Rudymu jsem byl také nedůvěřivý.

Reagovat
domingo

Francouzsti treneri jsou podcenovani, ale kvalitni. Prave Garcia (a Montanier) to snad v Evrope prorazili, tak uvidime

Reagovat
Godwinson

Pravda, to jsou i hráči. Na můj vkus ale Garde nepředvedl ještě v L1 nic, co by ho mělo dělat Arsenalu schopným. Samozřejmě kromě té filozofie. I když tohle vyznělo trochu drasticky :)

Reagovat
domingo

Je to samozrejme otazka, na druhou stranu je nutny si uvedomit, ze on prisel do Lyonu (jako hlavni kouc) jako zelenac a prvni rok jim ukoncil cekani na trofej. Myslim si, spolecne s komentatorama jako Spiro, Bairner a prakticky kdokoliv, kdo do toho vidi, ze tam odvadi vynikajici praci..

Samozrejme je tu ten faktor, ze jeho Lyon je tymem, ktery proste ve Francii trofeje pravidelne sbirat nebude, je ve stejny pozici jako Arsenal v Anglii. Pak uz je to otazka, jestli pokracovat v nastoleny ceste stability a vyrovnanosti, nebo jit primo po uspechu. Na to prvni je Garde idealni, na to druhe je idealni treba Benitez

Reagovat
Godwinson

Jistě. Tím výše jsem nechtěl zpochybnit práci, kterou odvádí pro Lyon, protože je nezpochybnitelná. Otázka ale je, zda-li ty výsledky nemohly být lepší a já si myslím, že ano. Částečně se to tedy vylučuje s prvním bodem, ale snad si rozumíme. Arsenal je slušný skok, tam to moc s Montanierem nebo Garciou porovnávat nejde. Na druhou stranu, po těch letech tam bude mít asi následník snažší pozici díky dostatečně vycvičeným (nejen)fanouškům v trpělivosti, takže :)

Reagovat
domingo

Mohly by byt lepsi, jako dulezitejsi otazku ale vnimam, jestli by ty lepsi vysledky udelal jiny trener - a to si myslim, ze ne.

Reagovat
Godwinson

To si nemyslím. Z poslední doby máš v L1 dost případů, kdy ti kouči z hovna pletou úspěchy. Na můj vkus je tady až moc vypichováno, v jaké situací musí pracovat. Lyon určitě šel dolů, ale to dole je pořád výše než má drtivá většina v lize.

Reagovat
domingo

Jenze prostredi v Lyonu je hrozne specificke, stejne jako v Marseille. Borci jako Fournier, Hantz, Der Zakarian by to imo na tyhle urovni neudrzeli, dopadli by jak Fonseca v Portu. Garde fakt vykazuje vsechny znamky mimoradne kvalitniho kouce

Ostatne je taky nominovanej na kouce roku, coz si ted uvedomuju, ze jsem v clanku nezminil.

Reagovat
Godwinson

To určitě je, ale pořád má jednoduše možnosti, které mají asi dva další kouči v lize ... a Anigo :) Je to hodně spekulativní, no, u Fourniera se o tom třeba budeme moci reálně přesvědčit, něco se o něm nedávno spekulovalo. Nechtěl bych to moc rozmazávat, mám ho rád a o jeho kvalitě mám vysoké mínění, ještě se tu ze mně pak udělá Gardehater.

Nominaci jsem asi v tom článku přehlédl, ale pokud je tam Garde, tak tedy

Reagovat
domingo

Fournier je totalni betonar, by ho na Gerlandu sezrali zaziva.

Reagovat
Godwinson

Neviděl bych to tak tragicky. A pokud by jim udělal výsledky :) Ale já si moc nedovedu představit, že by Garde odešel a ani si moc nedokážu představit, koho by za něj Aulas případně hledal (byť se spekuluje, no)

Reagovat
domingo

Videl jsi nekdy Remes? On mi ani neprijde jako buhvijakej taktik, spis umi z tech hracu vymlatit vsechno. To uz je zajimavejsi ten Der Zakarian.

Reagovat
Godwinson

Tak ale co má k dispozici za kádr. Jeho elitní hráče tvoří dřeva a ten zbytek je tam od toho, aby bořil Já bych to přál Gillotovi (folklórně:)), proč něj by byla situace v Lyonu po Bordeaux prakticky snobská, fotbalová pohádka.

Reagovat
domingo

Gillot musi asap pryc, to je pravda, z Bordeaux uz vic nevymlati. Taky dobra volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, zrovna tenhle urcite

Reagovat
teenz

Jedině Mou je bůh oléééé.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Ale pak je spousta kvalitnich koucu. Ale proc zrovna tenhle nymand?

Reagovat
domingo

Do hajzlu dolare, si to aspon precti.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak znova - proc zrovna tenhle nymand, to muzes vytahnout skoro kazdyho kouce, hrajiciho kolem 7. mista s malo penezma a poslat ho do Arsenalu..

Reagovat
domingo

Vysvetluju to v clanku. To jsou ty pismenka tam nahore.

Reagovat
teenz

Reagovat
domingo

Napriklad se tam i pise, ze v prvni sezone byl 4., pak 3. a ted je 5. s dvoubodovou ztratou na ctvrtyho. Jestli je tohle "kolem 7. mista", potom kolem 7. mista hraje i Blanc, blbce.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduchej dotaz - pracuje s horsim tymem, nez Viktorka Plzen?

Reagovat
domingo

Ne, pracuje s lepsim tymem v neporovnatelne silnejsi lize. K cemu ten dotaz miri?

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel jsem si udelat obrazek, jak kvalitne teda pracuje se svym kadrem.

Reagovat
domingo

Obrazek

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba do Arsenalu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ne

Reagovat
Fenri

Dokud tam byl Darida, tak s horším

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak nejak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

PS: V Nemecku je takovejch treneru mraky..

Reagovat
fantomas

Kolik tam těch sedmejch míst maj?

Reagovat
smazaný uživatel

Oni maji dokonce 3., 4., 5., 6., a i kdyz vim, ze bys to necekal, tak i 8. a 9.

Reagovat
stas87

akoze v Nemecku maju mraky trenerov schopnych trenovat Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to mel zvladnout Garde, tak urcite.

Reagovat
stas87

Guardiola,Favre,Klopp..zvysok na to s istotou nema alebo momentalne na to nema(Tuchel)

ja Gardeho nepoznam ale nesmejem sa automaticky a nemyslim si ze by musel nutne zhoriet

Reagovat
domingo

Tam jde hlavne o ty zakulisni veci, pac v Arsenalu vic nez kde jinde hraje roli nejaka tradice a filozofie. Vysvetluj to ale Dolarovi..

Jinak Favre je fakt vybornej, jsem zvedavej, kde nakonec skonci Kdyby odesel Klopp, mel by na Dortmund? (si hraju na tebe ted )

Reagovat
stas87

BVB praktikuje futbal hore-dole,vela brejkov a ofenziva,Favre toto nezavrhuje ale klade ovela väcsi doraz na defenzivu ako Klopp,ak by bol v Dortmunde tak by prvorada snaha asi bola zodpovednejsie branit na ukor utoku,pozri si tabulku BL a uvidis rozdiel v skore oboch Borussii..

tou zatvorkou myslis to mnozstvo otazok ktore ti davam?ja by som rad sledoval L1 ale som rad ze tak tak stiham BL+Rayo,na viac fakt nemam cas asi som uz dost otravny

Reagovat
domingo

Ne, tak nejak obecne, ze se furt na neco ptas Vsak na tom neni nic spatnyho, smarja. Ja to delam taky, furt lepsi nez hrat si na vseveda jako jisti lide, kteri jsou i v teto diskusi.

Reagovat
stas87

tak nepojdem do priamej konfrontacie ked nemam ten tim/ligu/hraca nasledovaneho by som akurat placal a oponent stracal cas

zvedavy som na Schmidta ktory pride po sezone do Bayeru,v RB sa mu darilo velmi tak ci dokaze prebudit aj Bayer ktory celu jar nepekne tape,z tych BL trenerov este casom moze za nieco stat Weinzierl,Korkut a Gisdol..samozrejme nie hned do Arsenalu

Reagovat
domingo

Jo, Gisdol si vede podle vseho dost dobre. Musim na ne kouknout aspon v poslednim kole

Reagovat
db18

Dobře směrem dopředu, ještě by potřeboval někoho kdo mu vysvětli bránění...

Reagovat
domingo

Co Hecking? Vysledky ma..

Reagovat
db18

Jo, výsledky měl i s Norimberkem, kvalitní kouč to je, ale mně je extrémně nesympatický, takže na něj mám docela zkreslený pohled... A jinak by taky bylo dost těžký ho od Vlků dostat pryč.

(přišel k nim díky výkupce, kterou měl v FCN, takže si myslím, že oni mu tam žádnou pro jistotu nedali)

Reagovat
stas87

dost mu to ulahcuje Firmino a Volland,bez nich to bude velka skuska..on ale prisiel,zachranil ich ked sa uz zdalo ze je tutovka ze spadnu,to svedci o jeho kvalitach dostatocne

Reagovat
Godwinson

Koukal jsi na sedmej? Dobrý, ne?

Reagovat
stas87

nie nie,radsej som sa vyspal,tusil som ze to chlapci nezvladnu,sak Patrick to potom na tiskovke dobre povedal zamrzi akurat to ze 4x viedli a aj tak ten mac nedokazali vyhrat,zasa ale v tejto sezone vyhrali 28x o gol..v zakladnej casti to slo,v PO nie,v buducnu to bude len lepsie prajem Wild proti jastrabom

Reagovat
Godwinson

Musí je zlomit, i když tomu za mák nevěřím.

Reagovat
stas87

:))) treba Markus zasa vytiahne nejake eso v pravu chvilu si s nim zatial po serii s Avs spokojny?

Reagovat
stas87

*Mikael

Reagovat
Godwinson

Po sérii ani ne, ale celkově je v téhle sezóně úžasný. Škoda zmrdů Kadriho s Methotem, mohla být ještě lepší. S Pominvillem si letos sedli úžasně. Takový příběh ala Belhanda, v začátcích na kopačku do prdele, později hvězda. Mohl by Wild dotáhnout k titulu jako Belhanda

Reagovat
db18

Weinzierl - ale ten snad doroste pro Bayern

Reagovat
teenz

Já nevim, má cenu ti to vůbec vysvětlovat ?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, nemá to cenu

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělej z nás ještě větší blbečky prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný a čtivý článek, autor má solidní přehled. Pan domino opět nezklamal.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

bohužel nezklamali ani zdejší čuráci v diskusi

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by šel do horšího?

Reagovat
domingo

Jsem zvedavej na vase reakce, az vas letos daj Stepani. hehe.

Reagovat
smazaný uživatel

Co už, nedá se svítit pokaždé...

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádně ale je zřejmé, proč tolik otálí s podpisem smlouvy. Uvidíme osmnáctého

Reagovat
domingo

Nejvetsi prdel je, ze ja fakt uprimne verim, ze jestli odejde, tak Aulas pujde po Galtierovi

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne teda...ale je fakt, že na stranu dobra už přešlo více hráčů, v čele s Gomisem, Galtiera bych asi rozdýchával docela dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

vezme to Juninho

Reagovat
domingo

Tak on by neprisel, ale Aulas by ze sebe udelal dobryho debila, coz je posledni dobou jeho zvykem

Reagovat
domingo

Jinak vazne - nejlepsi volba za Gardeho je Casanova.

Reagovat
smazaný uživatel

nepreferuje on moc defenzívu?

Reagovat
domingo

O nem taky napisu clanek On je z cely Francie nejbliz nejakymu tiki-taka, takze de facto jo, zalezi na tom, jak to definujes. Rad drzi mic, vali vsechno stredem, je to na delsi vypraveni. Letos hraje 3-5-2 a ostatni treneri ho hooodne chvali, ze je odvaznej a celkove vi, co dela.

I kdyz je fakt, ze se vyjadruje jak kokot

Reagovat
smazaný uživatel

tá posledná veta ono ako vravíš, možno by nám to aj sadlo, a naša defenzíva by potrebovala poriadne preškoliť, pretože toľko individuálnych chýb ako robia naši obrancovia to sa len tak nevidí.

Páčil by sa mi aj Kombouare ale tak neviem ako by to sním dopadlo...

Reagovat
domingo

Ten se ma v Lens dobre a musi s nim bejt maximalne spokojeni..

Reagovat
Godwinson

Mně by tedy lákal Casanova maximálně z toho hlediska, že by existovala alespoň minimální naděje na to, že by s sebou přitáhl Auriera

Reagovat
domingo

Ja ho mam fakt rad, prijde mi dobrej. Kreten, ale dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

akurát som tom podotkol

Reagovat
smazaný uživatel

a ak by si Casanova pribalil na cestu aj Auriera utópia

Reagovat
Godwinson

Už vidím Romeyera ..

Reagovat
domingo

By v celym Lyonu asi otravil pitnou vodu.

Reagovat
Langi

Uz jim dochazi dech...skonci za nama

Reagovat
teenz

Já myslel, že tyhle vtípky lítaj u článku o United.

Reagovat
Fenri

Hehe

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal je se vší úctou k Lyonu lepší týmem a s vyšší reputací.

Reagovat
Lacko_Boh

je to tesne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Guingamp

Reagovat
smazaný uživatel

ma porazí keď pôjdu do EL, resp. do predkola, do EL sa asi nedostanú..

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes nebo Guingamp...ono to stejně vyjde nastejno

Reagovat
Godwinson

Bezpochyby nejhorší tým sezóny, strašně zklamali :) A tohle bude třešnička.

Reagovat
domingo

Tak stavi to od zacatku, vsak dobre vis, v jakym stavu to tam Antonetti nechal.

Reagovat
Godwinson

Ale s takovým kádrem (a koučem) hrát pár bodů nad sestupem? Teď mě napadlo, co Gourcuff? Poslední šance vzkřísit ztraceného syna francouzského fotbalu?

Reagovat
domingo

Co s nim? Pujde k Alzirsku podle vseho.

Reagovat
Godwinson

Dovedl bych si představit pro Aulase tuhle možnost. Minimálně by nemusel vyplácet Alžírsko? Tak to je škoda.

Reagovat
domingo

Ja myslim, ze by se s Aulasem zabili, on je fakt palicatej mezek. Lyon potrebuje nekoho tvarnyho, ergo Gillot/Casanova.

Reagovat
Godwinson

To je fakt, Féry by mohl vyprávět

Reagovat
smazaný uživatel

no tak čakal som že aspoň ten pohár Montanier urve, a ďalšiu sezónu sa zdvihnú a niečo aj uhrajú v EL, káder nemajú najhorší, ale Guingamp?

Reagovat
domingo

V Rennes je evidentne neco hrozne spatne.

Reagovat
smazaný uživatel

mi to tam príde ako v OM len v menšej forme, akurát tam majú kvalitného kouča a aj tak im je to na h...

Reagovat
SunFells

Wenger out, Wenger in.

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger out, Henry in

Reagovat
Fenri

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za skvělý článek. Francouzskou ligu jako takovou vůbec nesleduji a o Garde jsem jakživ neslyšel. Po přečtení jsem však přesvědčen, že by jeho angažování místo AW nemuselo být krokem vedle. Jsem vážně zvědavý, jak se Arsene nakonec rozhodne na konci sezóny. Liga Mistrů je zajištěna a pohár po 9 letech téměř na dosah. Případný odchod do vyššího vedení s postupným zaučováním Gardeho do plně manažerské role by nemusel být špatným tahem. Působí to na mně tak, že AW plánuje stejné rozloučení jako loni Ferguson, s pohárem v ruce.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně rozumný názor

Reagovat
SunFells

Wenger potvrdil, že zůstane. To znamená, že setrvá v Arsenalu i pro další sezónu. Tedy nikam neodchází. Bude manažerem Arsenalu i dál.

Reagovat
J0EL

Ak by to bolo take jednoznacne, tak by uz davno oznamil podpis novej zmluvy.

Reagovat
fantomas

Reagovat
SunFells

A nebo taky ne.

Reagovat
J0EL

Ale snad ano.

Reagovat
domingo

Tak totez se da rict i o Gardem.

Reagovat
SunFells

Garde zkouší možnosti, to Wenger nedělá.

Reagovat
klvana

V anketě mi chybí možnost "Miluju Lyon, Arsenal je mi u prdele"

Reagovat
smazaný uživatel

Kvůli jednomu hlasu tam přece nebudou přidávat tak stupidní možnost...

Reagovat
smazaný uživatel

tých hlasov by to bolo viac, o to sa ty báť nemusíš

Reagovat
Fenri

Hm, to je fakt. Dost blbá anketa.

Reagovat
smazaný uživatel

tu bude asi tím, že jsi tvůrci ankety u prdele ty

Reagovat
fantomas

Reagovat
Ferguson6

Ale tá anketa sa nepýta na to, koho máš rád ani na to, koho máš u prdele

Reagovat
klvana

Ta anketa je dělaná pro fanoušky Arsenalu, ale někdo, kdo Arsenalu nefandí si z těch možností prostě nevybere. A ušetřím vám práci když rovnou řeknu: Ne, taky že jsem v ní nehlasoval. Ale výsledky by mě zajímaly, protože se týká trenéra mého milovaného klubu.

Reagovat
Counter

Tak za pár let buď on, nebo Martínez. Ještě Löw by mohla být zajímavá volba, ale nemám ponětí, jestli by měl vůbec zájem a jak by si na klubové úrovni vedl.

Reagovat
smazaný uživatel

Co takovej Pochettino, toho by sis tam nedokazal predstavit?

Reagovat
Counter

To zatím netroufám soudit. Garde s Martínezem u mě mají náskok, ale třeba jej do Wengerova konce smázne a taky bude připadat v úvahu.

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavne at se Wenger nechysta koncit zrovna v roce, kdy Martinezovi bude koncit smlouva, to uz by byl asi definitivni konec vsech snu o lepsich zitrkach.

Reagovat
SunFells

V cuku letu by sis našel nového hrdinu a o falešném Bobovi bys tu hlásal nejvíc

Reagovat
smazaný uživatel

Bob neni Dave, to se nestane, i kdyby mel odejit, jakoze jednou to prijde, on vyznava urcite hodnoty, ktera Daveovi zasadne chybely... A Bob je buh, zadnej falesnej nouma jako Moyes.

Reagovat
Counter

When Ramsey was fighting the mental demons that followed his comeback from fracturing his fibula and tibia at Stoke four years ago, and the naysayers, including some Arsenal fans, were losing patience, Wenger stayed loyal and was remarkably supportive. "The manager had loads of chats with me about it and always said: 'Never let it get to you, because I know what you can do,'" Ramsey says. "I'm grateful for what he's done for me and for the faith that he's had in me.

"Even when I was injured he gave me a new contract. Through the criticism he played me. He's always believed in me and I can't thank him enough for that. I owe a lot to him and hopefully I've delivered some of that back this season."

Wenger

Jinak celý rozhovor s Aaronem stojí za to přečíst -

http://www.theguardian.com/football/2014/may/03/aaron-ramsey-arsenal?CMP=twt_gu

Reagovat
fantomas

Megasympaťák zkrátka ♥♥♥

Reagovat
SunFells

A pořád bys ho vyhazoval

Reagovat
Counter

Reagovat
fantomas

Hm, tušil sem.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
Trand

Aaron. Spousta hráčů by se sesypala, takovýho dříče a tak psychicky odolnýho hráče těžko hledat. Myslím, že spousta jiných by to nezvládla. Jinak palec Wengerovi, za to, že ho podržel. I když většina tý kritiky byla naprosto tragická a neopodstatněná.

Reagovat
j_mrazik

Kritika tehdy opodstatněná byla, stejně jako ještě dřív na Rosu.

Reagovat
SunFells

200. pro Gardeho nadále v Lyonu.

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Francouz proc?idealne bych tam videl kloppa napresrok

Reagovat
Godwinson

Mohl by vzít Aulas Ranieriho, když ten podle všeho dostane padáka

Reagovat
smazaný uživatel

byt vecne druhy by byl docela prijemny posun oproti soucasne situaci, proc ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Suprovej článek

Reagovat
smazaný uživatel

To s tým Gardem ako head coachom a Wengerom v úzadí znie krásne, ale škoda, že je to asi nereálne.

Reagovat
SunFells

O tom jsme snili už tak před pěty lety a potom postupně vystřízlivěli, že se to nikdy stát nemůže.

Reagovat
tomasinho

Pěkný článek, jsem se dozvěděl něco nového

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja, nevedel som ani, že Garde bol hráčom Arsenalu.

Reagovat
tomasinho

To já taky ne, vlastně celkově jsem jeho práci vůbec neznal, jen jméno a to, že ho fantomas zmiňoval párkrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

OMG, vždycky sem zároveň jako faktor, proč ho chci, zminoval i to, že byl v Arsenalu a zná se s Wengerem.

Reagovat
smazaný uživatel

ja tvoje príspevky nečítam

Reagovat
fantomas

Mhm.

Reagovat
Chazy

Tos teď reagoval naslepo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, trafil som?

Reagovat
Chazy

Jj, pěkně, ono se to dá, já takhle hodnotím výkony Wiganu

Reagovat
SunFells

Tam máš výhodu, že ti to nikdo nemůže zkontrolovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
papos182

Reagovat
Counter

Taky se přidávám k velebení článku, akorát si raději už odpustím ten dovětek o zbylých podvyživených chudinkách.

Reagovat
fantomas

Reagovat
SunFells

Ten pocit, když přijedu na koleje a můžu hlasovat v anketě znova ..to mi vždycky udělá den.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak fantomas si to naklikal 111krát, tak tvoje dva hlasy se ztratí

Reagovat
fantomas

110 kolejí.

Reagovat
SunFells

Běhá od dveří ke dveřím, chuligán.

Reagovat
kiwwi

na intraku je snad jedna proxy, nie?

Reagovat
SunFells

Nevím, nedělám jim tu sítě.

Reagovat
Swarley

což je škoda, jinak bys to věděl

Reagovat
SunFells

A ještě bych měl vydělané

Reagovat
Swarley

kdybys ho měl při tom vydělané, nejspíš by to většina nepobrala dobře

Reagovat
SunFells

Prý dvě ze tří zaberou, ne?

Reagovat
Swarley

fakt? a já se je snažil vždycky ukecat

Reagovat
smazaný uživatel

To je zas vlákno

Reagovat
papos182

Reagovat
Dawon

Reagovat
SunFells

*tam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele