Japonky dál míří za obhajobou světového titulu

28.06.2015, 10:59
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
veikko

Netrvá jim to už nějak dlouho?

Reagovat
Horcmen

Škoda, že je japonská polovina pavouka podstatně slabší. Němky v takovém předčasném finále nezaslouženě porazily výborné Francouzky, teď chytnou USA, Japonky oproti tomu "jenom" Austrálii a Anglii

Reagovat
monty25

Ještě se vrátím k těm čtvrtfinálovým zápasům, které se hrály z pátka na sobotu...

Německo - Francie: Dorazil jsem domů akorát na penalty. Přál jsem Francouzkám, ale měl jsem takové tušení, že postoupí Němky. A ještě k tomu jedinou penaltu nedala Claire Lavogez, kterou mám rád a bylo mi jí hodně líto. Ona šla kopat v hodně těžké situaci, když v páté sérii věděla, že musí dát. Už když jsem viděl, že tam jde, tak jsem se trochu bál. Ona je skvělá fotbalistka, ale hrála na svém prvním dospělém MS, což se možná taky projevilo. V 21 letech prostě ještě nemá takové zkušenosti a tohle byl strašně těžký moment. Možná kdyby šla kopat dřív, tak by to dala...

Každopádně musím říct, že Francouzky mají nehoráznou smůlu. Už od MS 2011 mají tým na medaili a pokaždé jsou buď čtvrté (MS 2011, OH 2012), nebo prohrajou ve čtvrtfinále na penalty (ME 2013, MS 2015). Věřím, že si to brzy vynahradí a pokud to nebude na úkor USA, tak jim to budu jedině přát. A hlavně Claire si to určitě vynahradí, protože má ještě celou kariéru před sebou a je to skvělá hráčka.

USA - Čína: Tohle bylo jediné čtvrtfinále, které jsem viděl celé. Musím říct, že jsem se trochu obával absencí Megan Rapinoe a Lauren Holiday (obě vykartované), ale nakonec bylo všechno v pohodě. Američanky měly obrovský tlak a byla jenom otázka, jestli a kdy to tam spadne. Sice daly jenom jeden gól, ale stačilo to, protože Číňanky tam toho moc neměly a Hope si připsala jenom lehké zákroky... Jinak musím říct, že čínská brankářka se mi taky hodně líbila.

http://www.fifa.com/womensworldcup/players/player=386983/index.html

Co se týče semifinále, tak USA - Německo může vypadat jako takové předčasné finále. Já nevím proč, ale jak jsem se té Číny trochu obával, tak tady jsem vcelku optimista. Němky mají hodně silný tým, ale já věřím, že po tom čtvrtfinále už podruhé takové štěstí mít nebudou. USWNT na mě zatím působí velmi dobře a jak ta příprava vypadala všelijak, tak v Kanadě si to opravdu sedlo. Kromě zápasu s Austrálií výborná hra směrem dozadu (už 4 čistá konta v řadě) a nejvíc se mi líbí výkony Julie Johnston (která si ve čtvrtfinále připsala asistenci na gól). Jenom by to chtělo větší produktivitu v útoku, tak snad to proti Němkám vyjde...

Pokud jde o druhé semifinále, tak Anglie je bezesporu největším překvapením turnaje. Čekal jsem, že v domácím prostředí postoupí Kanada... Ale velký pozor bych dával na Japonky. Postupují celkem nenápadně, ale klidně můžou dojít až na vrchol jako před 4 lety. Co je zajímavé, tak všech svých 5 zápasů vyhrály o gól... Zase nevím proč, ale z pohledu USA bych se případného finále s Japonskem obával víc než semifinále s Německem.

Reagovat
smazaný uživatel

Japonky jsou pro mě rozhodně největší favoritky. Předvádějí nejlepší fotbal. Sice vyhrávají jen o gól, ale v každém zápase byly ty lepší a měly spoustu šancí. Němky měly štěstí, Francie byla lepším týmem a doplatila na neprom졡nování šancí. Thiney nedala v prodloužení do prázdné brány

USA sice nedostávají branky, ale jsou hodně kritizování za svoji hru. Hlavně teda trenérka Ellis je kritizována, že nedokázala za celý turnaj najít základní jedenáctku.

Anglie je překvapení tak trochu, protože i na mynulých turnajích měly šanci na úspěch, ale dopadlo to u nich stejně jako u chlapů. Vždy vypadly na penalty

Přiznám se, že jsem Kanadě nevěřil, protože jim se podařil jen jeden turnaj OH v LOndýně, jinak celou dobu nic pořádného nepředváděly. Viděl jsem pára jejich přáteláku proti USA a Německu a vůbec se na nečapaly.

Ten turnajový pavouk už kritizovala francouzka Abilly. Proč to nebylo jako u chlapů, že domací tým je dán do skupiny A a ostaní se losujou. FIFA to zdůvodnila tím, že to nastavila tak, aby chodil co nejvíc lidí na stadiony, proto týmy s největší návštěvností USA a Kanada byly dány tak, aby byly na opačných stanách pavouku. No a právě proto třeba Německo (v žebříčku na 1. místě a Francie (na 3. místě) se už potakyly ve ČF.

Francie mě taky mrzí, protože bych jim nějaký velký úspěch přál. Po Německu mají nejlepší ligu a ženský fotbal je tam populární. Tak snad jim to už výjde na domácím mistrovství.

Reagovat
monty25

Vidíš to, Gaetane Thiney mám taky rád. Byla to obrovská šance, ale bohužel nedokázala správně nastavit nohu... Já bych to Francii přál už za 2 roky na Euru. Ale hlavně teda doufám, že se tam konečně dostanou Češky.

Jill Ellis byla kritizovaná, to je fakt. Ale tak zatím jí ty změny v sestavě docela vychází. Navíc třeba Alex Morgan na začátku turnaje nemohla hrát v základu, takže se tam podle očekávání dostala až později... V tom americkém útoku je docela přetlak. Proto mě překvapuje, že těch gólů zatím nedávají tolik...

Pokud vím, tak Anglie vypadla na penalty akorát na MS 2011 ve čtvrtfinále s Francií... Pro mě to je docela velké překvapení, i když vzhledem k tomu pavouku se to dalo tušit, že se tam dostane možná někdo nečekaný. Kanada asi nebyla nějaký velký favorit, ale přece jenom jsem jim věřil víc než Anglii. Na druhou stranu je fakt, že Angličanky je letos porazily ve finále Cyprus Cupu. Před měsícem v přáteláku ale zase vyhrála Kanada...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty Angličanky jsem zaměnil za chlapy. Ti vypadli na OH na penalty.

Morgan bych tak ani neřešil kvůli jejímu zranění. Hodně Ellis kritizujou za Press, že ji dává na křídlo, když je to útočnice. Vadila taky nominace Boxx, která se v 38 letech vrátila po mateřské a na její úkor nejela vycházející hvězda Dunn. Dále lidem vadí, že moc šancí nedostávaj O'Hara a O'Reilly přitom 4 roky patřilly k hlavním oporám.

U těch Češek nevím. Já to moc růžově nevidím, dokud se jich víc nedostane do ciziny a nestanou se z nich profesionálky nebo aspoň poloprof. Proto je v ženským fotbale taková nerovnováha mezi týmy. Je vidět rozdíl mezi hráčkami, které se tím živí a ženskýma, které to mají až po práci.

Reagovat
monty25

S tou Crystal Dunn určitě souhlasím. Když se dívám na výsledky Washingtonu v NWSL, tak ona skoro vždycky dává gól (dneska v noci zas). Nevím, co má za smysl nominovat hráčky typu Boxx nebo Rampone...

Taky si myslím, že to Češky budou mít těžké. Sice nemáme až tak těžkou skupinu, ale ty Švýcarky z druhého koše jsem teda nechtěl. Itálie se mi z 1. koše jevila jako hratelná, ale v kvalifikaci na MS od ní Češky dostaly strašné náklepy (1:6, 0:4), což teda vůbec nechápu... Cílem je každopádně postup na Euro, takže se uvidí, jestli na to máme nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti němkám smůla ohromná moc jsem jim to přál jak nikdy ale měl jsem pocit že i němky tam šli s takovou jistotou že vyhrají protože angererová skvěle chytá penalty předvedla to několikrát.To samí Lavogez mam rád škoda že nedala je fakt , kritická situace a poprvé na MS pochopitelné.Necib skvělý zápas moje nejoblíbenější fotbalistka ta technika prostě paráda ale fakt skvělý zápas odehrála dala gol myslím že celý francouzský tým parádní zápas němky si to semifinále prostě vypenaltovali no... Francie můj nejoblíbenější tým (ženy) Přál bych jim to za to všechno co se jim děje měli na to i vyhrát MS nebýt těch posraných penalt věřím tomu že by to dokázali. Škoda no tak moc přeju těm němkám 4 místo tak moc Thiney mam rád škoda té šance ale fakt je že Thiney na tom MS nic moc nepředvedla Le sommer s Delie parádní útok.Pro několik hráček poslední MS a za 2 roky Euro je jejich poslední příležitost na zisk velké trofeje doufám že se jim to podaří VivaLaFrench

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda viděl taky penalty a jak to ty holky kopou Stokrát lepší než chlapi. Jinak Francie měla smůlu no... ale od toho gólu co dala byla pasivní.

Reagovat
monty25

Koukni na tohle (penaltový rozstřel ve finále play-off americké ligy před 4 lety)...

https://www.youtube.com/watch?v=ewu8c0ohf60

Sinclair, Adams a Seger v pohodě do šibenice...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si to dávaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. Jejich trenér hrůza. Necib dala gól a do té doby skvělé Francouzky nepřelezly vlastní půlku.

Reagovat
Bayernista18

Němky měly proti Francii fakt velký štěstí, zato postup Američanek byl naprosto zaslouženej, celej zápas holky dominovaly. Škoda Australanek, hodně jsem jim to přál, ale Japonky jsou možná největší favorit na zlato společně s USA.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jediný ženský tým na turnaji, kde bych nechtěl být po zápase ve sprše.

Reagovat
smazaný uživatel

Francie - Německo byl skvělý fotbal. Louisa Necib a Celia Sasic jsou fantastické hráčky. A Japonky, co předvádí za kombinace. To je úchvatné. Snad finále Japonsko - USA.

Reagovat
Bayernista18

Škoda Austrálie. Tak snad to vyhraje USA.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Močiace japonky ale teraz vážne, nemá niekto zákulisné info. týkajúce sa problematiky či japonky ( všetky hentaiky) majů alebo nemajú pič* zkríža? Ďakujem za odpoveď

Reagovat
smazaný uživatel

Japonky hrajou fotbal?? Japonky vyhrály poslední MS?

Reagovat
veikko

A že ženy hrajou fotbal jsi věděl?

Reagovat
fantomas

Ty vole, Bassett tak to je fakt nezkurvenější vlastnák, co sem kdy viděl. Uplný travesty.

Reagovat
pedro-pedro

Jako pěkně to tam zavěsila ne? Myslím, že hezčí gól už v životě nedá škoda že byl do vlastní branky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele