JANKULOVSKI CHCE UKONČIT KARIÉRU V AC

25.03.2007, 14:14
Aktuality
Marek Jankulovski, český levý obránce ve službách italského velkoklubu AC Milán, prohlásil, že by rád v AC zůstal ještě čtyři roky, na které má podepsanou smlouvu. Poté prý již bude čas na konec kariéry. V roce 2011 mu totiž bude už třicet čtyři let.

Ortodoxní levák nedávno v AC Milán podepsal novou smlouvu, která má platnost do léta roku 2011. "Pokud vydržím v AC až do konce kontraktu, bude mi již čtyřiatřicet a to bude ten správný čas na pověšení kopaček na hřebík," myslí si Jankulovski. "Uvidíme, ve fotbale je možné vše, ale troufám si tvrdit, že toto je moje poslední hráčská smlouva. Nechci se již nikam stěhovat. V Itálii se mi moc líbí a klub jako AC Milán byl vždy můj sen. Teď se mi to splnilo, a tak nemám důvod být nespokojen."

Marek Jankulovski si v posledních měsících vypracoval také místo v základní sestavě a stal se hodně důležitým článkem tůmu Carla Ancelottiho. Sám si ale nemyslí, že by byl nějakou hvězdou a prý se nemůže srovnávat s Kaká nebo Ronaldem.

"Jsem samozřejmě velice rád za místo v sestavě, zvláště když jsem se tu tak dlouho nemohl prosadit. Cítím, že týmu mám co dát, ale tahouny a hlavními pilíři týmu jsou jiní. Brazilci Kaká nebo Ronaldo jsou o stupeň výše," říká skromně stabilní člen reprezentačního výběru České republiky.

Na Ronaldovu adresu Jankulovski dodává: "Slyšel jsem o něm spoustu věcí, ale nyní vím, že je to normální pohodový kluk. Každý si myslí, že je to nějaká namyšlená hvězda, ale on je úplně v pohodě. Je navíc moc příjemné vidět, jak si fotbal užívá."

Je však jasné, že Jankulovskému na pozici stabilního člena základní jedenáctky pomohla některá zranění v kádru AC Milán. Potíže se zdravím měl levý bek Serginho a také stoper Nesta. Nyní jsou oba dva již v pořádku, a proto bude zajímavé sledovat, jak se vyvine pozice Marka Jankulovského.

Autor: Ondřej Štícha / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*rbettega

Jo, já chci taky ukončit kariéru v AC Milán. je mi osnáct. Když každej den uběhnu 10 km a k tomu přidám tréning s balónem, tak si myslím že po mě AC v 25 sáhne a už nepustí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele