JAK VYHRÁT NAD REALEM?

23.08.2006, 02:06
Aktuality
Chcete-li zaručený recept, musíte se zeptat mexického fotbalisty ve službách Villarrealu, Guille Franca. V neděli se představí v zahajovacím kole nejvyšší španělské ligové soutěže na stadiónu Santiago Bernabéu. Říká se, že v tomto fotbalovém chrámu se každému rozklepou kolena již při vstupu na trávník. Ale Villarreal má psychickou výhodu! Vyhrál nad svým soupeřem poslední, byť přípravný, zápas!

"Chcete porazit Real Madrid? Záleží na vaší inteligenci, jak umíte užívat vlastní mozek. A také být přesvědčen o vlastní síle, o výkonnosti celého kádru hráčů!" Jednoduché a jasné! "Musíme hrát inteligentně a tato inteligence se musí projevit na naší hře. Stane-li se tak, vyhrajeme, protože tým je složen z velice kvalitních hráčů, hrajeme velice dobrý fotbal. To vše nám pomůže v tomto zápase, chopíme se taktovky od první minuty a dovedeme ho do vítězného konce!" Věří si chlapec, věří...

Ale i tak je reprezentant Mexika srozuměn s tím, že vyhrát nebude zase až tak snadné, byť si všichni jeho spoluhráči dělají naděje, že se jim podaří do této sezóny vstoupit úspěšně a odvezou si z Bernabéu tři body.

"Výhra na turnaji Trofeo Carranza je jiná historie, to je věc minulosti. V neděli se bude hrát úplně jiný fotbal. Jinak budeme hrát my, čeká nás jiný soupeř, i když se stejným jménem. Je nám jasné, že je to jejich premiéra před vlastním publikem, všichni od nich čekají jen a jen vítězství. Nakoupili spoustu nových hráčů, utratili za ně milióny eur. Budou mít motivaci, ale také se může stát, že jim nervozita bude svazovat nohy. My musíme hrát náš fotbal, měli jsme výbornou přípravu. Pravdou je, že přijedeme dost oslabeni, Gonzalo Rodríguez a Robert Pires jsou velice důležití hráči v našem systému hry, smůla, že se zranili právě nyní, před zahájením ligy."

Franco lituje toho, že Villarreal zůstal mimo evropské poháry, ale zároveň je přesvědčen, že na tento ročník je tým připraven mnohem lépe, než tomu bylo v minulosti. "Bylo by dobré vyhrát, ale jedná se o první zápas a po něm následují další!"

Kdo je Guillermo Franco?

Narodil se 3. listopadu 1976 v argentiském Corrientes. Fotbalový klub z Monterrey v Mexiku ho získal ze San Lorenza de Almagro. První sezóna mu, pod vedením Daniela Passarelly, ale vůbec nevyšla a hrozilo, že bude prodán do Puebla, které v současnosti hraje 2. mexickou divizi.

Následující sezóna byla o něčem jiném. Začal dávat góly a pomohl svému klubu až k 3. místu v celkové tabulce a tím k probojování do Liguilla, závěrečného turnaje. V něm dal 5 gólů, do sítě Atlas de Guadalajara, Tigres de la U.A.N.L. a Monarcas Morelia. Po skončení posledního zápasu mohl nad hlavu zvednout pohár pro mistra Mexika, pro Monterrey první po 17 letech.

To se psal rok 2003 a v tom následujícím se znovu tým probojoval do finále, kde ovšem podlehl Pumas de U.N.A.M., které vedl známý Hugo Sánchez. Ale bez trofeje Guillermo nezůstal, stal se nejlepším střelcem dlouhodobé části ligové soutěže. V Mexiku se hrají každý rok vlastně dva ligové ročníky, tak, jak je tomu zvykem v celé řadě zemí Ameriky. Na podzim Torneo de Apertura a na jaře Torneo de Clausura. Zahajovací a závěrečný turnaj. Jmenováni jsou tedy dva mistři země každým rokem.

V první části roku 2005 Franco mnoho nehrál, byl po operaci ruky. Ale v té druhé doslova zářil. Společně s Alexem Fernandesem, Oribe Peraltou a Carlosem Casartem III, pod vedením "El Colorado" Miguela Herrery, odehrál v dresu Monterrey tu nejlepší sezónu tohoto klubu za mnoho let. "Desítka" na dresu, vyhrazená těm nejlepším a nejslavnějším v latinskoamerickém fotbale, zářila na jeho zádech nejen v lize, ale objevila se i na reprezentačním tričku. Stal se Mexičanem, změnil národnost, jako vyjádření diků zemi, která mu pomohla ke slávě. A také se stala odrazovým můstkem ke skoku do Evropy, do Villarrealu.

V Mexiku dal za Monterrey 50 gólů, hrál sedm ligových turnajů, stal se jednou mistrem země (Clausura 2003), získal titul nejlepšího střelce (Apertura 2004), startoval 2x v semifinále Poháru mistrů CONCACAF (2004 a 2005), získal celou řadu ocenění, mezi nimi také titul nejlepšího cizince, samozřejmě před přijetím mexické národnosti a státního občanství.

Po startu na MS 2006 se nyní připravuje na zahájení sezóny v dresu španělského týmu Villarrealu, loňského semifinalisty LM, kde prohrál s Arsenalem.

Heslem, kterým se v životě řídí, jsou poněkud polemická slova: "Bůh odpouští, Guille ne!"

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (64)

Přidat komentář
HOST*rychlík do Madridu

Nebude se opakovat, Real je smete z trávníku!

Reagovat
Il Principino

Doufám, že vyhraje Villareal......Forlán je prožene.....

Reagovat
Il Principino

Tak toto bude seznam podle mě nejlepších současných záložníků.....pořadí není podle kvalit, ale jen szenam těch nej....pořadí ať si udělá každyý sám....ale zkusím to pořadí tipnout

1.Ronaldinho

2.Riquelme

3.Lampard

4.Gerrard

5.Kaká

6.Totti

7.Deco

8. Robben

9. Ballack

10.Nedvěd

11.Rosický

12.Pirlo

13.Xavi

14.Camiasso

15.C.Ronaldo

16. Camoranesi

17.Essien

18.Giggs

19.Van der Vaart

20.Fabregas

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda, neser to do každý diskuse.

To pořadí je hrozně subjektivní a nějaký žebříčky nemají cenu, dokud nezadáš určitý bodově ohodnocený kategorie, kterejma to chceš opravdu komplexně hodnotit

Reagovat
HOST*Il Principino

A ty máš nějaké právo, mě odsud vyhazovat? Jsi snad spávce tohoto servru, nejsi, tak laskavě neargumentuj něčím, na co nemáš pravomoce.......toto je svobodná země a já se můžu srát do jakékoliv diskuze.....a nějakej přiblblý blbeček mě odsud nebude vyhazovat......

Reagovat
Il Principino

Pro ignoranty jako ty to sem dám raději podruhé

A ty máš nějaké právo, mě odsud vyhazovat? Jsi snad spávce tohoto servru, nejsi, tak laskavě neargumentuj něčím, na co nemáš pravomoce.......toto je svobodná země a já se můžu srát do jakékoliv diskuze.....a nějakej přiblblý blbeček mě odsud nebude vyhazovat......

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady ty tvoje žebříčky nikoho nezajímaj, protože se nedaj sestavit, je to subjektivní záležitost, nic řešení a hlavně je tu tisíce kritérií...navíc to trapně cpeš do každý diskuse.

Tohle si dělej doma sám pro sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tě od někad vyhazuju, ty brzdo?

Já jen píšu, že by ses měl krotit a nepsát svůj subjektivní žebříček do každé diskuse, že stačí, když to napíšeš jednou a lidi si to tam stopro přečtou neboj ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už není prdel, tady končí veškerá legrace. Musíme mu nějak pomoct...

Reagovat
smazaný uživatel

Kámo myslím že napsat z hlavy seznam 20 nejznámějších záložníku tady umí každý.... tak nevim cos tim jako chtel říct... zkrátka je to podle mě debilni pokus o to zoufale se zapojit do diskuze a nahodit nějaké tema ale myslím že z toho nic nekouká seš k smíchu a tvuj seznam utočníku je tady po tom webu rozesetý jak cholera ... vzpamatuj se...

Reagovat
smazaný uživatel

a například Juninho je kde?

Reagovat
smazaný uživatel

A co má být tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl si na Mascherana a toho Riquelmeho bych vyměnil s Ronaldinhem. Ale jinak s tím souhlsim

Reagovat
HOST*el butre

MÁŠ RECHT KÁMO

Reagovat
HOST*EL BUTRE

mam takovej pocit, že jsi trochu opomenul toho nejlepšího Lea Messiho (no můžeme se dohadovat že je to útočník, ale každopádně je to šéf)

Reagovat
HOST*

To není žádný umění porazit Real... To zvládne každý druhý tým...

Reagovat
smazaný uživatel

A může hrát i druhou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň tak jsem to dal v Tiplize.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to uršitě vyjde máš 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud hrál v tom utkání Real špatně (a to hrál), pak Villarreal hrál přímo otřesně. Vyhrál hodně náhodně díky tečované střele těsně před koncem.

Ten zápas v květnu byl nádherný, nebýt ztráty koncentrace, tak jsme jim mohli dát docela nášup.

Proto jsem mírným optimistou, ale...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeháněj Real hrál dobře ale na Villarreal v součastnosti nikdo nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Capello si spletl na tiskové konferenci Ikera Casillase s Bodo Illgnerem. "Máme dva výborné brankáře: Illgnera a Diega"

Reagovat
smazaný uživatel

Už má svý roky. Senilitu nezastavíš

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za tři roky se podle svých slov chystá do vyslouženého fotbalového důchodu....

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám není "senilní" sám... Říká se "zasloužený"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, ehm Barcelona - Bayern Mnichov 4:0

Podívejte se na goly, stojí to zato

http://www.fcbarca.com/index.php?goto=komentarze&news=14186

Ted si stáhnout torrent a bude vymalováno.

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž bysme si javiera nechali. Jestli se Etoo ještě jedno předvede jako kripl, tak okamžitě prodat.

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu možnost...

Pokud v létě Saviolu neprodáme- a vypadá to, jako že ho fakt neprodáme... zůstane u nás tuhle sezonu.

Pokud se Eto'o zase v průběhu sezony zachová jako debil, a že to nebylo poprvé, tak bysme ho mohli za slušný peníze prodat a Saviolovi nabídnou novou smlouvu. To by jistě neodmítl. Měli bychom solidní náhradu a ještě ňákejch 30 mega navíc.

Nechci aby to vypadalo, že se chci Eto'a zbyvit, to ne!

Podle mě je skvělej hráč a jeden z nejlepších útočníku současnosti.

Ale!!! Chováním mi neni vůbec sympatický. Sice se angažuje do charitativních akcí a to ho šlechtí, ale svym chováním v týmu je černá ovce.

Oproti ostatním hráčům se chová jako svině.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, jestli mu Frank dá důvěru, což asi těžko. Ale Etoo to přehání, chvílema je jak Kluivert ( ač ho chápu, třeba je taky klidnej člověk, ale když už pohár přeteče nějakou poslední věcí, byť pitschovinou, tak vybouchne... ).

Reagovat
smazaný uživatel

"Černá ovce"? I ty rasisto...

Reagovat
smazaný uživatel

Saviola hrál otřesně, kdykoli získal míč, tak byl zády k bráně...

Reagovat
PJ

Tak první gól - pěknej přímák... Druhej - pěkně to Etoo sklepnul, ale jinak co měli dost snadný, většina hráčů Bayernu stála na místě... Třetí - náhodně odraženej míč, Etoo to pak udělal pěkně... Čtvrtej - chyby obrany a gólmana, nic víc. No nevim, jestli tady je nad čim se rozplývat...

Reagovat
smazaný uživatel

no to je, nad čím jako kroutíš oči. Třeba na čtvrtém golu se ukázal vynikajicí presink hráčů Barcy a Giuly suprově vypekl a přesprintoval Kahna a pak poslal přesnou přihrávku na kopačku Savioly.....

Reagovat
smazaný uživatel

Přesprintovat Kahna není žádné umění...

Reagovat
PJ

Presing? Já tam teda spíš vidim neschopnost Bayernu si přihrát na deset metrů...

Reagovat
smazaný uživatel

to vidíš špatně, byli pod očividným tlakem, jak můžeš vidět, hráči Barcelony k nim hned přistupovali a řešit věc fotbalově se jim zkrátka proti nám nepodařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys viděl celý první poločas, tak bys pochopil, proč stáli na místě a že se je nad čím...

Reagovat
PJ

Hodnotim góly, který "stojí za to". Podle mě nic extra nebyly, až na ten první, toť vše. Zápas jsem neviděl, hru nehodnotim...

Reagovat
smazaný uživatel

To se dá v tom případě tvrdit i o Manchesteru v zápase proti Fulhamu..

Reagovat
HOST*

Mohl by mi někdo říct, který post znamená u obránce anglická zkratka SW? Díky

Reagovat
Xavi

Stoper.

Reagovat
HOST*

OK, díky, ale pak nechápu, jaký je rozdíl mezi CB a SW.

Reagovat
RMCF

S SW se hrávolo dříve a dnes se často u nás hrává v nižších soutěžích, pak obrana hraje osobní bránění má dva krajní obrance kteří se zdaleka nemohou zapojovat do ofensivi tak jako v zoně, jednoho středního takzvaného předstopera a SW(stoper, poslední každý to nazívá trochu jinak) který nehraje přímo na žádného hráče a jistí svoje spoluhráče a často se stará o rozehrávku.Taky se často hrávalo takový ten systém na pomezí 3-5-2 a 5-3-2 kdy byl SW dva předstopeři a dva krajní obránci/záložníci... doufám že mám pravdu

Reagovat
PJ

Jj přesně tak. SW je zametač, co napravuje všechno, co ti před nim posrali..

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě libero. Nejlepší byl stejně Sammer

Reagovat
HOST*

Díky!

Reagovat
Il Principino

Tutti insieme siete ebole di mente!!!

Eccettuazione ci sono puramente Riquelme!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jseš debil?

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc neznalý jazyka Danteho...

Reagovat
HOST*elbutre

mam takovej pocit, že jsi trochu opomenul toho nejlepšího Lea Messiho (no můžeme se dohadovat že je to útočník, ale každopádně je to šéf)

Reagovat
HOST*HOST

messi? jeste nic nedokazal a na cristiana ronalda, robbena i robinha jeste nedorostl ale nechme mu jeste cas

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, prý mají přijet na Trofeo Bernabéu zástupci AC Milán... Proč asi? Říká se, že chtějí Ronalda, Calderón oponuje, že prachy ho nezajímají a chce něco/někoho jiného. Prý buď rovnou nebo na preferenční opci. Že by si to chtěl u mě aspoň trochu vyžehlit? Já ale korupčníkům nevěřím, jsou schopni každou dohodu porušit, jen aby dosáhli svého. Poslední zprávy hovoří o částce 20 mega + preferenční opci za Kaká, na to bych se vysral. Radši vzít rovnou Pirla, bylo by vymalováno a na místo CF však víte koho (ač by se asi Inter cukal). Tak dneska se uvidí...

A k tomu Villarrealu, jsem zvědav, jak si poradí Riquelme s Diarrou, jestli teda bude hrát, elánu má na rozdávání...

Atlético jde po Reyesovi mimochodem...

Reagovat
sansiro

Galliani řekl, že AC chce jen Ronalda a o ničem jiném se nebude bavit...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se divím, že se s ním vůbec baví...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, poslal bych ho do prdele na plnej ceres....

Reagovat
sansiro

Reagovat
smazaný uživatel

Ronnie jedine na výmenu! Veď si predstavme, že sa RVN zraní alebo stratí formu , kto bude hrať útok?

Atletico ma mimochodom serie, a to kvalitne. Nie že mi zobrali Jurada a okukovali sa po Gutim, teraz chcú aj Reyesa.. Vychádza mi to tak, že keby som fandil Atleticu, bol by som relatívne spokojný

Reagovat
smazaný uživatel

Do útoku se přesune Raúl no ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Trofeo Santiago Bernabéu

Real-Anderlecht 2-1, góly oba Ruud. První půlka dost dobrá...

Debut Diarry ušel, kazil fakt málo, snažil se dávat míč rychle od nohy. Kolega Emerson nic moc. Ruud dobrej, spálil ještě docela šancí. Cannavaro a Ramos (jedna zkur.přihrávka) v pohodě, Cassano světovej, fakt dobrý přihrávky...

Raúl dobrý presink, dvě spálené šance. Salgado cítí, že mu hoří koudel u prdele a snažil se hodně. R.Carlos sice střílí, sice hraje celý zápas, ale nesmí přihrávat na dálku a víc myslet na spoluhráče. Nic moc. Iker bez práce, takže se nemohl předvést. Beckham tragédie, cpe se do středu, kde nemá co dělat, nestíhá, nemá fyzičku, na lavičku s ním a koupit včas Joaquína...

Druhá půlka bída, Baptista a R.Bravo hráli jen krátce, nelze posuzovat. Woody jedinej náhradník co za něco stál, má přehled. Cicinho se sice snaží hrát dopředu, ale zapomíná na spoluhráče, ale aspoň se snaží. Robinho na to má, ovšem je jistý problém s přihrávkami, které jaksi nedostával. Mejía ven z Realu, zavinil gól, kurví to, nevím kdo ho tam vůbec drží!!! Javi García se snaží, ale je na něm vidět, že je nervózní, to se zvládnout dá. Diego López výborné tři zákroky, za gól naprosto nemohl... Takže chce promluvit skoro se všemi náhradníky s Emersonem, Carlosem a Becksem, protože takhle by to nešlo, nelze hrát s jednou jedenáctkou dobrou a druhou blbou... Hala Madrid!

Reagovat
alegre

Felicidades! Ya queremos pastel, ya queremos pastel...Falta el partidito de Barca con Sevilla y... La Liga! Veremos yarda, veremos! Yo sigo como aficionado de Deportivo y malicioso "periodista" escribiendo de los fracasos de Real. Pero ya me conoces, verdad?

Reagovat
smazaný uživatel

Sí, ya te conozco de sobra, víbora de lengua bifurcada! A ver quien tendrá más cojones, si la Farsa o el Real! Saludos a Honduras...

Reagovat
smazaný uživatel

yardo, dostávaš sa do malej dilemy. Keď to berem z pohľadu Fabia - keby aj kúpili Joaquína, tak by Fabio posadil Cicinha. Takže musíš si vybrať - buď jeden alebo druhý. Lebo Fabio hraje vždy " s menami " , a preto aj podľa mňa Michel bude mať pred Cicinhom prednosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s Joaquínem už je to pasé...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele