Inzaghi je s Müllerem nejlepším střelcem v evropských pohárech

07.11.2007, 18:24
Aktuality
Fillipo Inzaghi se díky dvěma brankám v zápase Ligy mistrů na půdě Šachťaru Doněck ditáhl v historické tabulce střelců v evropských pohárech na vedoucího Gerda Müllera. Německá legenda i italský mistr světa z roku 2006 mají na svém kontě nyní 62 branek.

"Je to skvělý pocit. Jen doufám, že teď dám také nějaké góly i v Serii A," citovala Inzaghiho agnetura AP. V italské lize se zatím čtyřiatřicetiletému Inzaghimu příliš nedaří. Nedal zatím ani gol, z části také proto, že Carlo Ancelotti dává přednost spíše Albertu Gilardinovi.

"S AC jsem vyhrál dvakrát Ligu mistrů. To jsou pro mě ty opravdové rekordy. Ale samozřejmě, rád budu překonávat další rekordy, abych ukázal lidem, co říkají, že jsem moc starý, že se mýlí," staví týmový úspěch na první místo Inzaghi, který sice vstoupil do historie, ovšem otázkou je na jak dlouho.

Müller už svou sbírku 62 branek nerozšíří, ale v závětří číhají další aktivní kanonýři. Raúl z Realu Madrid a Andrej Ševčenko z Chelsea dali po šedesáti gólech o další 4 méně má pak na kontě Raúlův spoluhráč z Realu Ruud van Nistelrooij.

Nejlepší střelci v evropských pohárech: 1. Gerd Müller (naposledy Bayern Mnichov), Filippo Inzaghi (AC Milán) oba 62, 3. Andrej Ševčenko (Chelsea) a Raúl (Real Madrid) oba 60, 5. Eusébio (Benfica Lisabon) a Ruud van Nistelrooij (Real Madrid) oba 56, 7. Henrik Larsson (Helsingborg) 52, 8. Thierry Henry (Barcelona) 51, 9. Alfrédo di Stéfano (Real Madrid) 50, 10. Carlos Santillana (Real Madrid) 47.

Autor: Jiří Fišara / čtk

Komentáře (24)

Přidat komentář
HOST*

pipo to je kadr

Reagovat
HOST*fifin

a co ste cekali asi

Reagovat
HOST*

Tohodle parchanta vysloveně nesnášim.

Reagovat
HOST*kedlub

jesli nekoho nesnasim - ikdyz to je trochu silny slovo- tak je to gattuso...

Reagovat
HOST*

Já si vždycky myslel že Gattuso je vymytej idiot, protože on tak vypadá, ale můj pohled změnil Bosák, protože o něm při nějakym fotbale hrozně hezky mluvil, že dává spoustu peněz na charitu a opuštěný děti, a takhle...on se na hřišti dokáže vybláznit a hraje dost tvrdě, ale jinak to asi špatnej člověk neni, zdání může klamat

Reagovat
HOST*

tak ty jsi peknej vul,,gattuso,,to je aspon frajer.kdyby jsi hral jak on tak by jsi byl rad,,ty bys mu mohl tak mozna lestit kopacky ani to ne:D

Reagovat
HOST*GATTUSO

sice mám jeho nick, ale holt je pravda, že se chová v civilu úplně jinak, než na hřišti. je to hráč s dokonalou koncentrací na zápas a bojovným duchem. v civilu pohodář s dobrým srdcem.

Reagovat
HOST*

no jistě prťka!

Reagovat
HOST*

bodejt by jo protoze bys tohle nikdy nedokazal

Reagovat
HOST*

Máš pravdu, simulování mi nikdy moc nešlo.

Reagovat
HOST*R17

Z tych aktívnych je najmladší takže by ich mohol teoreticky este vsetkých predbehnúť keďže zasa chytá starú formu ktorá ho zdobila v Arsenal....Visca El Barca,Visca El Catalunia

Reagovat
HOST*R17

*Arsenale

Reagovat
HOST*GEGE

Reagovat
HOST*

Pippo je borec, on bude hrat jeste minimalne 3 roky, takze svoje statistiky jeste vylepsi...

Reagovat
HOST*

pippo je nejlepší útočník světa už dost dlouho. nikdo nemá takovej čich na góly a takovej chlad v koncovce.

Reagovat
HOST*allpapa

filipo je nej nej nej strelec a bude hrat ve finala proti batcelone ta ma letos fakt nadupanej kadr

Reagovat
HOST*

a co když se potkají dřív ty hluby hmm? a pipo prohraje...

Reagovat
HOST*Josifek

Inzaghi je jeden z nejlepších zakončovatelů, ve vápně je úplně největší zabiják, jinak je v podstatě k nepoužití...gattuso je borec, hraje tvrdě, ale ne zákeřně a to že přispívá na charitu jsem slyšel taky.Jinak fandim Raúloj, konečně se zas blíží starý formě, je o 4 roky mladší než Pipo, tak ho určitě ještě překoná.A koho fakt nežeru je namyšlenej Ibrahimovič, zákeřnej Materazzi, jehož loket, kterým sejmul Sorína mě straší ve snech ješte dneska...jo a Totti to je zas plivajíci lama, holt já tu simulanstou Serii A nežeru Škoda je tam Kaká, do Madridu s nim, čenžnem ho za Sneidera

Reagovat
HOST*

v realu by ho byla škoda, co máš proti AC, nej. klub pokaď vim. Materazzi je super obránce jeden z nejlepších, každej někdy fauluje.

Reagovat
HOST*Josifek

Proti AC nic nemám, z italskejch týmů jsou mi nejsympatičtější, ale chtělo by to víc mladý krve... je strašnej rozdíl mezi AC v LM a AC v Serii A. Ale nemůžu si pomoct, Kaká by se mi v Realu líbil víc, asi proto, že mám Real nejradši. Materazzi je určitě kvalitní, ale v mých očích je to tak trochu zákeřňák, stejně tak herně respektuju Zlatana, ale neni to zrovna sympaťák

Reagovat
HOST*

všicni italovou sou kundy jenom si polámat nohy a uplatit fotbal ze všech je mi nablití a ke gattisovi aMatezacimu se ani nevyjadřuju

Reagovat
HOST*

Berlusconi seria

Reagovat
HOST*inzaghi

superpippo je ve vápně totalkiller a všem píčusům co o něm říkají, že je simulant atd, si můžou vyhulit, tenhle rekord stačí za vše...FORZA AC, FORZA SUPERPIPPO

Reagovat
HOST*Forza Milano

Souhlasím s tebou Pipovi fakt moc fandím, zcela si zasloužil ten rekord vyrovnat a brzy ho taky překoná. Je mnohem lepší než Gilardino, kterému Ancelotti dává mnohem více prostoru. Superpipo je mi velmi sympatický tak celkově.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele