Iaquinta se připomněl Donadonimu

17.03.2008, 18:06
Aktuality
Velké očekávání zavládlo na Olympijském stadionu v Turíně v nedělním utkání mezi Juventusem a Neapolí zhruba po hodině hry, kdy na hřiště vyběhl místo Salihamidžiče Vincenzo Iaquinta. Turínský klub nemohl dlouho prolomit hostující obranu, ale nakonec se mu to právě díky své letní posile z Udinese podařilo a samotný hráč o sobě dal opět vědět reprezentačnímu trenérovi.

Iaquinta musel v Juventusu prokázat značnou trpělivost. Když přestoupil z Udinese za více než 11 milionů eur, musel v turínském klubu snášet roli náhradníka a nastupoval až v průběhu utkání. Jenže i v této roli se 28letému útočníkovi dařilo a téměř pokaždé, kdy takto nastoupil, udeřil. A utkání proti Neapoli nebylo výjimkou. V 88. minutě mu ve vápně naservíroval míč Del Piero, obelstil obránce a chladnokrevně zakončil, čímž zajistil 3 body pro svůj tým.

Podobný kousek se Iaquintovi se v letošní sezóně povedl již popáté, díky tomu se 2,5 měsíce před evropským šampionátem opět připomněl kouči italské reprezentace, Robertovi Donadonimu. Sám Iaquinta k tomu říká: "Chci pokračovat v možnosti oblékat azurový dres a rozhodně chci na evropský šampionát."

"Donadoni ví, co cítím ke své zemi a ví, jak jsem odhodlaný tomu, abych jel, i když nehraji v Juve pravidelně. Jsem rád, že pomáhám týmu a doufám, že jsem mu (Donadonimu) poslal zprávu," řekl dále.

Iaquinta letos nastoupil k 20 ligovým zápasům, v nichž vsítil 8 branek, což je poměrně pádný důvod, aby dostal italský útočník více místa v základní sestavě, přesto si nikdy nestěžoval na kouče Ranieriho a jeho výběr týmu. "Myslím, že bych měl hrát častěji, ale Juventus má více skvělých hráčů," řekl Iaquinta o své pozici v týmu a nakonec dodal: "Musím tvrdě pracovat a přesvědčovat trenéra zápas o zápasu."

Útočníkův příkladný postoj se líbí koučovi Ranierimu: "Je to velký šampión. Jsem rád, že mám tak spolehlivého hráče."

Bývalý trenér Itálie Marcello Lippi je také fanouškem Vincenza Iaquinty. Byl kvůli tomu sice kritizován v průběhu světového šampionátu v Německu, když Iaquintu často stavěl do svého výběru, ale teprve úspěšný semifinálový zápas proti Německu ospravedlnil Lippiho výběr a útočník si získal mnoho nových obdivovatelů v jeho rodné zemi. Pokud Iaquinta i nadále bude ukazovat, jak je cenným hráčem pro Juventus, Donadoni napodobí Lippiho s nominací tohoto hráče právě na nadcházejícím evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku.

Autor: Aleš Ratzka / uefa.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
M11

žakintovník nas zolik jak vino

Reagovat
smazaný uživatel

alebo ako REMEN!

Reagovat
smazaný uživatel

Iaquinta je hodně dobrý ... mě by ale úplně nejvíc potěšilo kdyby se do Squadry azzurry navrátil Francesco Totti

Reagovat
smazaný uživatel

ano bol by oporou a hlavne by pomohol skusenostou

Reagovat
smazaný uživatel

zářný příklad toho jak by měl vypadat pokorný hráč. hodně sympatické chování. jiní by si mohli vzít příklad a přestat fňukat, že nehrají pravidelně a pořádně začít na sobě makat. vždycky se dřina vyplatí a vrátí se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

presne... to na nem obdivuju.. je to hrac ktery muze hrat porad v zakladu... ale ikdyz dostava min sanci nez dvojice trezeguet del piero... tak proste vzdy kdyz nastoupi jde na nem videt jak chce udelat vse pro tym je to borec

Reagovat
smazaný uživatel

Uplna pracda a dal by si ho do zakladu namiesto koho ja asi namiesto DAVIDA! ty?

Reagovat
M11

tak ono se nabizi ze pokud by mel nastoupit v zakladu tak misto Trezegueta kdyz to jsou typove stejni hraci

Reagovat
smazaný uživatel

ale DAVID vychadz asi z formy ! to je tak kazdy zapas je iny ze?

Reagovat
M11

sak jo

Reagovat
smazaný uživatel

Pan autor asi neví, že Juve už dva roky nehraje na Delle Alpi ...pro informaci: Stadio Olimpico je domovem zeber

Reagovat
M11

jen docasne

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme, zlatý Delle Alpi

Reagovat
fantomas

ten iaquinta vypadná na tý malý fotce z hlavní strany jako v dresu Bocy to se musí člověk podívat zblízka, aby poznal že to je dres Juve...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, taky jsem měl ten pocit:-)

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

je mi ho i trochu líto .... sice o něm CR vykládá co to je ža šampiona , ale víc šancí mu nedá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele