I defenzivní dominance je pořád dominance

20.04.2015, 13:52
Názory a komentáře
Barcelona v době své největší slávy fascinovala celý fotbalový svět. Mnohdy až doháněla k šílenství a nenávisti. Chelsea se v Anglii daří něco podobného, jen mezi veřejností významně převládají naopak negativní emoce. Důvod je prostý. Ofenzivní dokonalost a preciznost vyměnila za perfektní obranu a nepříliš pohledný fotbal. I to je však cesta k titulům a právě ty José Mourinho počítá.

Po sobotním utkání mezi Chelsea a Manchesterem United se utvořily dva tábory. Nebo spíše upevnily. Zaběhnutému AntiChelsea klanu, do kterého se připojuje stále více a více nezaujatých fanoušků, tentokrát vyjma příznivců Chelsea konkurovali i odpůrci Rudých ďáblů. Pravdu přitom mají oba.

Tradiční fotbalový fanoušek chce vidět spoustu gólů. Chce vidět pohledné akce, kombinace a parádičky. A není se čemu divit. Když v televizním zápase běží souboj dvou velkoklubů, asi málokdo plánuje strávit hodinu a půl taktickou bitvou, mnohdy nudnou, které vévodí pasivita jednoho z celků. Když se to opakuje zápas co zápas, zákonitě vzniká averze. Není povinností takového fanouška hledat na tomto herním stylu pozitiva, které bez bližšího zkoumání vidí jen příznivci Chelsea.

Analytické vnímání, které stojí za jakýmkoli objektivním východiskem, už ovšem takové zkoumání jednoznačně podněcuje. A zůstává jasným faktem, že Terry a spol. předvádí v obranné činnosti ve většině zápasů dokonalou práci, která stojí za uznání stejně jako ofenzivní show Messiho, Eto’a, Xaviho či Iniesty v letech 2008 až 2011.

A není to jen hra obranné čtyřky. Je sice pravda, že kromě Cahilla, jenž po Novém roce paběrkoval, by si zbylí obránci, tedy Ivanović, Azpilicueta a především kapitán John Terry, zasloužili nominaci do nejlepší sestavy Premier League. Důležitou roli ovšem plní i Nemanja Matić, patrně nejlepší defenzivní záložník v Anglii.

Matić jako středobod těžiště hry

Právě srbský středopolař řídí "kreativní defenzivu" londýnského celku. Jeho největší přínos spočívá v takřka dokonalé poziční hře. Svých 194 centimetrů a nekonečně dlouhé nohy využívá perfektně a mnohdy může na hřišti působit skutečně jako "pavouk". Matić souboje vyloženě vyhledává, což má vliv i na úspěšnost "tackles", která jen lehce přesahuje 60 %. Vysoký záložník jich přesto vyhrál druhý nejvíce z celé Premier League - 105 (ještě o tři více má George Boyd z Burnley).

Tímto atributem Matić obrovsky usnadňuje práci zadákům. I když takový souboj prohraje, ofenzivní hráč soupeře z něj zpravidla vyjde rozhozený. Fantastické výkony předváděl především na podzim, kdy zápas co zápas aspiroval na titul muže utkání. Podle serveru WhoScored.com jím ostatně také čtyřikrát byl. Vícekrát tento vavřín získali jen Diego Costa a Eden Hazard.

Matić je výtečný i v další defenzivní disciplíně zvané "clearences", tedy jakési čištění nebezpečného prostoru. I to je při jeho výjimečné poziční hře logické vyústění dobré práce; z defenzivních záložníků má vyšší počet "clearences" v průměru na utkání pouze Francis Coquelin, Mile Jedinak a James McCarthy. Ti všichni ovšem ani zdaleka neodehráli tolik ligových zápasů jako Matić.

Vedle Matiće nicméně odvádí velký kus obranné práci i zbytek týmu. Kromě útočníka a volného Edena Hazarda nakonec celý tým na vlastní polovině perfektně presuje. Velice důležitou roli má v těchto těžkých zápasech pravý defenzivní křídelník. Tím je obvykle Willian nebo Ramires.

V sobotu měl částečně svázané ruce i nohy Oscar, ale popasoval se s tím náramně. Kromě perfektní asistence u jediného gólu byl v ofenzivě nulový - vždyť ani jednou nevystřelil. Naopak na vlastní polovině uspěl se všemi třemi pokusy o "tackle", jednou na půlící čáře přerušil nebezpečný útok soupeře a jednou zblokoval střelu Rooneyho, která by jinak pravděpodobně zapadla přesně k tyči.

A tím se dostáváme k další podobnosti s Barcelonou na přelomu roku 2010. Katalánci opanovali především díky neúnavnému presinku na celé hrací ploše, což je nejen obrovsky účinná taktika, ale v první řadě enormně náročná. Chelsea nemá tak kvalitní kádr, aby tento systém mohla praktikovat, avšak nahrazuje to podobnou prací alespoň na vlastní polovině.

Obrovské odhodlání a kvalita "tacklingu" potom dává velké možnosti právě útočníkovi a Hazardovi, kteří z brejků uštědřují soupeři smrtící údery. Podobně dominantní výkon v zadních řadách je pak téměř nepřekonatelný a v konečném důsledku rychlých protiútoků de facto i těžko bránitelný.

Je důležité podotknout, že tento herní obraz není v zápasech Chelsea ani zdaleka pravidlem a je užíván pouze proti silným soupeřům. Letos víceméně pouze dvakrát proti Man City a právě v sobotu. To ostatně potvrzuje i bilance vstřelených branek, jichž Blues nasázeli už 65; s průměrem 2,031 gólů na zápas v této statistice vládnou Premier League (o fous před Man City).

Velký podíl na úspěchu v defenzivní činnosti má pochopitelně otec taktického plánu Chelsea José Mourinho. Jeho strategie mají jen málokdy trhliny, ale i tady platí, že výjimka (PSG doma) potvrzuje pravidlo. Na sobotní zápas nicméně připravil svůj tým perfektně; ani v tomto utkání si koneckonců neodpustil jeden chytrý a účinný tah.

Chelsea vs. Man Utd aneb Neefektivní držení míče je k ničemu

Proti United vyrukoval s Kurtem Zoumou vedle Matiće s jasným cílem. Mladý Francouz měl eliminovat jednu z největších zbraní Manchesteru Marouana Fellainiho. Mourinho dokonce přiznal, že Zoumu nasadil proto, "aby se hrálo 10 na 10, nikoli 11 na 11". A to se mu podařilo takřka dokonale. Většinu osobních soubojů sice urostlý stoper prohrál, ale už jen to, že je rovnocenně podstoupil, Belgičana prakticky vymazalo z hřiště. I díky tomu mohl Matić řídit vířivou obrannou činnost mezi vápnem a půlící čarou, která dle mého názoru celý zápas rozhodla.

Lze bez okolků říct, že Manchester United byl v utkání aktivnějším týmem. To je prostě holý fakt. Kámen úrazu ve hře Red Devils však - kromě propírané defenzivní preciznosti Blues - byl další holý fakt, totiž že si s nabídnutou převahou nevěděli rady. I proto se pojem "aktivnější" nemůže při nejlepší vůli změnit v "lepší".

United měli obrovskou územní převahu. Chelsea držela míč na svých kopačkách pouze 29,4 procenta času; přestože si Londýňané občas v defenzivně aktivní poloze libují, takové číslo nemá obdoby. Podle serveru squawka.com se Chelsea dostala do pasivních čísel už pojedenácté v této sezóně; od roku 2006, kdy Opta měří statistiky, však Blues nikdy takto nízko nešli.

Až příliš častým obrázkem v utkání však byla obranná čtveřice United, která spolu se záložní řadou v poklidu kombinovala na vlastní polovině hřiště. A tam prostě Chelsea nevadila; v utkáních tohoto typu Blues presují skutečně až od půlící čáry.

Ne náhodou naměřila Opta nejvíce přihrávek mezi Smallingem a Herrerou, Smallingem a McNairem a pro změnu Smallingem a Valenciou. Patrick McNair dokonce hned 14 přihrávek vyslal na brankáře Davida de Geu. Až na jedenáctém místě se v této statistice neumístil jeden z obránců United. Z celkových 662 přihrávek pouze 162, tedy necelých 25 %, mířilo na obrannou třetinu Chelsea. Naproti tomu právě v týmu Blues šla nejčastěji přihrávka z kopačky Fábregase na Hazardovu.

Další dokonalou ukázkou toho, že pasivní byl v utkání i Manchester, jsou statistiky všech křídelníků. Mata s Youngem se dohromady pokusili jen jednou (!) o průnik jeden na jednoho. Jen takový Hazard prošel přes hráče pětkrát ze sedmi pokusů. Zlepšení v tomto směru nabídl Di María, který byl však pro změnu zoufale neúspěšný.

Na obranu Rudých ďáblů, v utkání na Stamford Bridge skutečně neměli kudy. Již zmíněná aktivní defenziva Chelsea před šestnáctkou a skálopevná obrana i uvnitř čtverce znemožnila svěřencům Louise van Gaala - až na jednu výjimku na konci první půle - zahrozit ve vápně. Proto se museli omezit na střely zpoza a ty Courtois pohodlně sesbíral.

Stejně jako vysoké míče, jichž v utkání United vyprodukovali víc než dost. Obrovská převaha Chelsea ve vzdušných prostorech - hned šestice hráčů v modrém, včetně gólmana, mělo přes 187 centimetrů. Tohle z ofenzivních hráčů United splňoval pouze Fellaini, který tak byl dokonale eliminován. Ne náhodou zmíněná šestice Courtois, Terry, Cahill, Ivanović, Matić, Zouma z 30 pokusů hned 26 úspěšně odvrátila.

A nesmíme zapomenout ani na Azpilicuetu, který zase vládl na zemi. Mimo útočnou třetinu Chelsea uspěl ve všech 13 pokusech o clearence, tackle či interception.

Defenziva Chelsea v náročném a důležitém utkání v celkovém boji o titul zkrátka "zavřela krám". Předvedla dostatečně agresivní a dominantní výkon, který i přes pochopitelnou nelibost většiny zaujatých i nezaujatých fotbalových fanoušků přinesl stejné ovoce jako ofenzivní převaha. Přinesl vydřené vítězství, které bylo z určitého úhlu pohledu skutečně zasloužené.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (963)

Přidat komentář
vitasrp

Přesně vím, co se tady objeví jako jeden z prvních komentářů.

Reagovat
Counter

"Usty"

Reagovat
Usty

bez toho by to snad nebylo ono

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
fenixLFC

sorry nebol som tu

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Ustohal, to bylo jasné.

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Paddy

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter

Troufnu si tohle negovat ofenzivní statistickou perličkou -

Mesut Özil created 9 chances on Saturday, which is the most in an FA Cup game this season, beating his own season high of 8 v Middlesbrough.

Po návratu ze zranění je letos úžasný.

Reagovat
smazaný uživatel

lol a jenom 2 góly

Reagovat
Svatej

Teď reaguješ jak klasická ženská, najít negativum i na něčem dobrým

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Trand

Tak to by mě zajímalo, co vše počítají za šanci.

Reagovat
Counter

Opta tu definici beztak někde vysvětlenou mít bude.

Reagovat
terry

Chances jsou přihrávky vedoucí ke střele, ale ne ke gólu.

Reagovat
valloire

Messimu každej jeho dotyk s míčem na soupeřově polovině.

Reagovat
j_mrazik

Neměli náhodou nejvyšší úspěšnost clearence stopeři Stoke? Ti to vždycky pálili na tribunu nebo pánubohu do oken. Trochu je podezírám z toho, že se takhle snažili nabrat "držení balonu".

Reagovat
Usty

já zohledňuju jen DM; jinak jednoznačně vládnou obránci Burnley

Reagovat
j_mrazik

Tak Stoke už taky není, co bývávalo.

A počítá se "posession" podle toho, kdo se balonu dotkl poslední, pokud je mimo držení někoho z hráčů? Je to taková kravina, ale vcelku by mě to zajímalo.

Reagovat
Usty

tak to opravdu netuším. a mám podezření, že to každej měří jinak - proti MU měla Chelsea 29 (442), ale i 37 (squawka) procent

Reagovat
j_mrazik

Právě to by bylo zajímavé vidět tu metodiku měření. Je mi jasné, že se to musí lišit.

Reagovat
Messi14

efektivni to asi je, ale na tu barcu se tenkrat dalo aspon divat (sice pod guardiolou to uz bylo taky odporny) .. ale porad lepsi nez tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jenom vyjímečně? Proč není možnost dát že se mi líbí pokud tak hrají pořád ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechutny trener, nechutny futbal, nechutny klub FC Plastika Chelsea

Reagovat
valloire

A co teprv Plastika Nitra

Reagovat
smazaný uživatel

ved to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
edejv

Reagovat
supporter

Být fanouškem chelsea tak bych svoje prachy za takový hnus nedal-navíc na domácím hřišti a proti týmu, který byl ještě před půl rokem všem k smíchu. Jak už tu bylo poznamenáno, Chelsea dokulhá k titulu.

Reagovat
r.mrazik

tyvoe...a dalsi

Reagovat
Whitemedia

To zase bude diskuze

Reagovat
Pipo123

Chelsea a precízna defenzíva ? to k sebe vôbec nejde

Reagovat
r.mrazik

simte...je dominantni,viriva a aktivni...co bys chtel vic?

Reagovat
Pipo123

Stačilo by aby precízna defenzívna udržala 2x vedenie v LM

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Svatej

podle tebe by precizní defenzíva za celej rok pravděpodobně nesměla dostat gól

Reagovat
Pipo123

Já som moc zápasov Chelsea nevidel, tak to neviem posúdiť, ale na môj vkus často hrajú zle v obrane, spomínam si hlavne teda na zápas proti PSG a Hull City, tam si vybavujem že ich obrana bola doslova tragická, ale ono to boli asi skôr individuálne chyby

Reagovat
smazaný uživatel

Kare 2 zápasy

Reagovat
Aldeano

Reagovat
-Carles-

A zůstává jasným faktem, že Terry a spol. předvádí v obranné činnosti ve většině zápasů dokonalou práci, která stojí za uznání stejně jako ofenzivní show Messiho, Eto’a, Xaviho či Iniesty v letech 2008 až 2011.

Strašné sračky, pokiaľ by sa každý klub vydal touto cestou tak by futbal nikto nepozeral. A hlavne ofenzívna show je podstatne náročnejšia ako nejaký deštrukčný šachový antifutbal.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
j_mrazik

Vyladit ofenzivu je oproti obranné fázi mnohem těžší.

Reagovat
Usty

to ostatně v článku přiznávám; proto se Chelsea spokojuje s "poloviční prací" - mimo to ta generace Barcelony okolo roku 2010 je nenapodobitelná a podobnej styl hry v současný době nikdo nemůže dlouhodobě předvádět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Možná jsem to přehlídl, ale on to pouze přirovnává, tak co řešíš

Reagovat
Usty

Já se právě tím článkem snažím odkrýt to, co fanoušek, který se jen kouká, prostě nevidí. Je obrovskej rozdíl v tom, jak - speciálně proti MU - bránila Chelsea, a jak se brání obyčejně. Na tenhle styl bránění musíš mít za A hráče a hlavně za B takticky zdatnýho trenéra, který na to ty hráče připraví.

Samozřejmě, jsem fanoušek Chelsea, nepočítám s tím, že u řady lidí budu za zaslepence. Já se ale pokouším co nejobjektivněji nabídnout trošku analytičtější pohled na tu hru. Hru, prakticky nebránitelnou, která prostě má takovou defenzivní kvalitu, že z ní finále vzejdou ofenzivní akce.

Reagovat
patas92

To srovnání je ale úplně mimo, no.

Reagovat
Usty

ok

Reagovat
patas92

Neber to nějak útočně. Jen prostě srovnávat ofenzivu Barcy z té doby, které se v historii fotbalu vyrovná málokterá, a defenzivu Chelsea, která je sice obdivuhodná, ale nijak převratná, je hloupost.

Reagovat
Usty

Možná máš pravdu; jenže je to zase ten trošku zastřenej pohled, díky kterýmu jsou nejplacenější ofenzivní hvězdy, který získavají Zlatý míče a uznání celýho světa. Především Terry, Azpilicueta a Matić totiž celou sezónu předvádí tak precizní defenzivní výkony, který jsou skutečně srovnatelný s ofenzivou Messiho (částečně), Eto'a nebo Iniesty.

Reagovat
Svatej

Culés alert za 3...2...1

Reagovat
-Carles-

Celý článok som nečítal, zastavil som sa pri tej vete ktorú som skopčil do komentára, možno neskôr

Každopádne je pre mňa velká neznáma, s akými pocitmi chodia fanúšikovia Chelsea na zápas a s akými odchádzajú. Ja rozumiem tomu že Chelsea má perfektne organizovanú defenzívu a určite si svojím spôsobom zaslúži obdiv. A je jasné že v konečnom dôsledku sa počítajú len úspechy ale chodiť každý víkend na zápas, kde prebieha poprava futbalu, aby som sa následne v máji tešil z titulu, to je proste šialené.

Ale proti gustu, niekomu sa to páčiť môže, prosím. Ale to, čo predvádzala spomínaná štvorka v rokoch 2008-2011 napríklad, to je na míle ďaleko od toho čo vzadu predvádza Terry a spol. Kreativita bude vždy náročnejšia ako organizovaná deštrukcia hry.

Reagovat
Usty

Míle, nemíle, bylo ten jen lehká paralela a asi i parabola.

Nicméně je asi fakt důležitý přečíst si to celý, spousta komentářů je směřovaná na to, co už v článku vysvětluju. Tenhle defenzivní výkon jsme v sezóně PL předvedli potřetí (2x Man City a teď). Jinak máme nejlepší průměr vstřelených branek, nejlepšího nahrávače, třetího nejlepšího střelce.

Reagovat
Usty

*hyperbola... už jsem z tý vší defenzivní dokonalosti zblblej

Reagovat
-Carles-

Reagovat
vitasrp

Ono jde taky o to, že takhle rozhodně nevypadá každej (ani většina) domácích zápasů Chelsea.

Reagovat
-Carles-

Potom je škoda, že sa Mourinho zakaždým pri nejakom šlágri poserie a divák čakajúci atraktívny duel uvidí len deštrukciu futbalu, snahu čo najviac eliminovať všetko futbalové.

Reagovat
Arbiter

obránci do fotbalu nepatří?

Reagovat
technecium

Ne, viz my

Reagovat
TopinB

Vy hrajete hazenou (pokud mluvis o barce)

Reagovat
kvasha16

trepes blbosti, bud pozeraj kazdy zapas Chelsea aby si vedel o com pises alebo radsej nepis nic, vidis 3 zapasy Chelsea za rok a zovseobecnis vykony z tych zapasov na vsetky ostatne a este sa cudujes fanusikom ze na co na tie zapasy chodia

Reagovat
Counter

Fajn, ale "zůstává jasným faktem"? To je prostě moc, nikdo nemá rád, když se mu něco takovým způsobem vnucuje.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Usty

to je možná trochu nešťastná formulace, no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea

Reagovat
Aldeano

Nikoliv "šachový". Pouze antifotbal a štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja pokladam za defenzivny futbal aj 60-70% drzanie lopty a pritom malo sanci a vyhra 1:0, takto hrala pod Pepom niekedy Barca a Spanielsko tak vyhralo MS, hnusny nepozeratelny futbal...

Za kvalitnu atraktivnu hru povazujem Juppom Bayern, (treble) ci Barcelonu pod Rajkaardom a z casti aj Pepom... a niekedy aj futbal Arsenalu, ci Dortmundu pod Kloppom...

Reagovat
-Carles-

Pepova Barca a defenzívny futbal? Často sa hrávala "údržba" ktorá možno tak pôsobila ale to vo väčšine prípadov už šlo len o šetrenie síl pri 2-3 gólovom náskoku. Do zápasu sa nenastupovalo s tým, že dozadu musí byť všetko bezchybné a keď sa podarí, treba streliť nejaký gól.

Reagovat
Dawon

Tak ono to je asi spis mysleno tak, ze kdyz souperi prakticky nepujcis balon, tak je to svym zpusobem ta nejlepsi mozna obrana...a bohuzel musim souhlasit, ze ta Barca pri konci Guardioly a Spanelsko na viteznem MS vazne hrali hodne nekoukatelny fotbal, kdy z drtive casti jen recyklovali drzeni mice a vetsinou jim k vitezstvi stacil 1 gol...do Barcy zhruba kolem toho roku 2009 to melo bohuzel dost daleko

Reagovat
-Carles-

Barce už dochádzal dych, čo je normálne po toľkých rokoch dominancie, stratí sa motivácia, súperi našli spôsob ako ten futbal eliminovať, záloha zostarla.

Obrana samozrejme musela byť na vysokej úrovni, bez toho by sa vyhrávať tituly nedalo. Ale celý ten systém bol skôr o snahe streliť gól ako o snahe zabrániť inkasovaniu gólu. Španieli nehrali moc pozerateľný futbal na ME, ale stále hrali to čo potrebovali. Potom prišlo finále a Talianov sfúkli ako sviečku

Reagovat
smazaný uživatel

Po zraneniach a fatálnych chybách Talianov ale.

Reagovat
technecium

Barce stačil jeden gól a proto Messi jich za kalendářní rok měl 91

Reagovat
alcantara

Proste Ta bavi tak trochu hura futbal, na tom nie je nic zle. Kazdy tim, ktory nieco znamenal, musel mat dokonale prepracovanu defenzivnu zlozku. Potrebujes vyvazenost, inak mozes hrat s detmi za barakom, nie o tituly. Barcelona mala pod Pepom malo sanci mozno v 5% percentach zapasov, aky velky to je pomer, nech si uvazi kazdy sam Spanieli boli trochu extrem, ale uvedomujuc si dolezitost tych zapasov, tak vsadili na istotu a nikto na nich nestacil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, nebavi ma hura futbal, bavi ma totalny futbal, Juppov futbal je za posledne obdobie toho najjasnejsim prikladom... Dobre, Barcu, az tak casto nesledujem, ale zaznamenal som aj take zapasy.

Carles: ale ano. Do zapasu sa nastupovalo neurobit chybu v defenzive a HLAVNE nedostat gol, to je podla mna defenzivna taktika, ktorej prejav bol ale iny, kedze sa prejavovala vacsim drzanim lopty a naoko posobila ofenzivne.. najjasnejsim prikladom je hra Spanielska, ked vyhrali MS a niektore zapasy Pepa(najma bez utocnika )...

Na druhu stranu, prvy titul ME Spanielov bol po peknom futbale...

Reagovat
vodka

Reagovat
technecium

Vy všichni jste si Juppův bayern pěkně zbožštili, vsadím se, že jste viděli 3 jeho zápasy za ten rok a podle nich usuzujete

Reagovat
smazaný uživatel

Ani prd. Bayern sem v té době, i před Heynckesem koukal hodně. Z van Gaala jsem nebyl nadšený, ale byl skvělým předskokanem pro nastupující styl. Problémy tam byly na podzim po nástupu, ale už jaro měl Bayern skvělý a byla setsakramentská smůla, že to nedotáhl k titulu. Ale holt sezonu nevyhraješ za poločas...

Ten fotbal byl přesně to, co od fotbalu očekávám - dynamiku, rychlé náběhy do vápna, využití širokého spektra hry. Co nabídla Barca, z které si pro změnu ucvrkáváš asi ty? Držení míče, perfektní hru na malém prostoru a schopnost prokombinovat se až na brankovou čáru.

Obe herní styly bych z diváckého pohledu srovnal takto - Juppův Bayern = box, dostihy, apod. Barca = návštěva divadla. Obě nabízí vysokou kvalitu, ale ty emoce, které většina z nás chce zažívat u fotbalu, nabízel v míře vrchovaté Bayern, nikoliv Barca.

P.S. i proto mi nevadí styl, který Slavii naordinoval Baránek. Jen to holt s naší kvalitou ve srovnání s Bayernem nejde tak rychle Snad se udržíme a bude čas to rozvinout i další sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbostil-nezbostil, hrali totalny, pekny futbal...rad ich nemam, ale za ten futbal si zasluzia chvalu...

Reagovat
alcantara

Urcite si take zapasy zaznamenal, ten tim, ktory take zapasy neodohral, nech sa prvy ozve...

Chapem ten uhol pohladu, na druhej strane superi sa zmohli este k mensej aktivite, ako samotni spanieli. Co su potom oni... Ktore zapasy bez utocnika myslis? Navyse, podstatne nie je co mas na papieri napisane, ale ake ulohy ma ktory hrac na ihrisku. Tim s tromi utocnikmi moze byt omnoho menej nebezpecnejsi a ofenzivnejsi ako tim bez papieroveho hrota na ihrisku. To je snad uplne jasne...

Reagovat
Bayern +

Bayern nemal pod Pepom prepracovanú defenzívnu zložku nikdy (ale to nemal ani pod Juppom). Bayern mal Neuera.

Reagovat
vladis271

Reagovat
herbage

to víš, fanoušci Barcelony budou vnoučatům vyprávět o eleganci Ronaldinha, milimetrových přihrávkách Xaviho, driblingu Iniesty a nadpozemských výkonech Messiho a fanoušci Chelsea budou vyprávět o nákopech Terryho na tribunu, prasečinách Ivanoviće a o aplikaci vozové hradby od nejgeniálnějšího stratéga José "Žižky" Mourinha

Reagovat
Pipo123

A fanúšikovia Arsenalu budú svoje deti a vnúčence posielať na medicínu ne ?

Reagovat
herbage

leda tak na studium psychologie, aby byli předem připraveni na každoroční cyklus očekávání-zklamání a případně si mohli předepsat i nějaká antidepresiva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
Posledni Kovboj

co vypravet, ale ty sestrihy

- terry bezi, odkopne balon

- matic bezi, odkopne balon

- terry bezi, chce odkopnout balon ale misto toho opicha maticovu manzelku, matic ma i pro tenhle pripad pokyny od Mourinha a odkopne balon misto neho... uplne vidim ten obal DVD

Reagovat
technecium

Reagovat
vitasrp

Zcela nepochybně no.

Reagovat
herbage

no, tebe mám úplně před očima, vnuk ti sedí na klíně, nechápavě sleduje sestřih zápasu a ty mu vykládáš: "víš, třeba tenhle nákop, to není obyčejný nákop. To je součást geniální taktiky, kdy míč, který letí vzduchem, tak nemůže soupeř hrát."

Reagovat
Pipo123

Ale povedz mi ako by vysvetlil osobné branénie Cahila a Terryho ?

Reagovat
herbage

myslíš osobní bránění Cahilla Terrym? Hm, tak tuhle kulišárnu jsem taky zrovna nepobral

Reagovat
Pipo123

Presne ten moment proti PSG

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
vitasrp

No já bych mu spíš vyprávěl o těch trofejích, co Chelsea a Mourinho vyhrála/vyhraje...

Reagovat
mojmira

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LGT

Reagovat
Free_player

Reagovat
Manik...

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
aaronramsey

Reagovat
edejv

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Free_player

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Dá se souhlasit, díky za fajn článek Usty..

Přesto bych byl radši, kdyby se ty větší zápasy aspoň časem změnily z naší strany v něco koukatelnějšího, vyhrávat se dá mnoha způsoby.

Reagovat
Swarley

i právě kvůli těmto zápasům musíme na pár postech posílit a získat tam hráče, kteří dokážou takový zápas rozhodnout individuální kvalitou...já jsem nadmíru spokojený s tím, jak hrajeme poslední zápasy a jak jsme zvládli všechna ta velká střetnutí, i když zápas s Chelsea mohl dopadnout výsledkově lépe...

ale to nic nemění na tom, že jdeme správnou cestou a ten současný styl se prostě učíme, kdežto Mourinho už je u kormidla déle a s týmem na tváři svého týmu pracuje už druhou sezónu...snad do příští sezóny svou hru i s posilami pozvedneme ještě na vyšší úroveň...

Reagovat
Pipo123

Van Gaal už nehraje 3-4-3 ? Myslím že v jednom zápase som videl v 4-člennú obranu

Reagovat
Swarley

ne ne, právě došlo k výraznému zlepšení, když jsme konečně přešli na 4-3-3 nebo spíš jakési 4-2-3-1 s Fellainim na AM...těžko ho řadit mezi tu trojku středových hráčů, když se stejně většinu zápasu pohybuje pod útočníkem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad každý čekal že znova předvedou tu jejich prasárnu, ale tohle bylo na domácí utkání opravdu zoufalost a divim se že jim to fanoušci tolerují. Ještě že jsem se hlavně koukal na FA cup a je opravdu smutný že si Reading na neutrální půdě dovolí proti arsenalu mnohem víc a je odvážnější než chelsea doma proti united. výsledek je výsledek ale z tohodle snad ani nejde mít radost

Reagovat
niflheim

Hned bylo jasné

Reagovat
kattos

tato obrana je výjmečná s čechem v bráně nejlepší v historii

Reagovat
vitasrp

Ale vzpomněl jsem si teď na výkon Arsenalu na Manchesteru City - jak byla většina nadšená, že hrál Arsenal konečně strategicky, dobře bránil a odvedl práci vyspělýho týmu.

Akorát my už tím všechny tak serem, že jsou na to téměř všichni alergičtí.

Reagovat
smazaný uživatel

Serete? To nevim, spis s tim potencialem je to k smichu. Jeste vic smesny je, kdyz to predvedete proti oslabenymu tymu v LM a stoji vas to postup.

Reagovat
vitasrp

Nepochybně tím řadu sereme

Reagovat
vitasrp

řadu lidí

Reagovat
Counter

To jo, a pro další řadu lidí (jako vodka, já, Ribery) je to prostě zklamání.

Reagovat
Swarley

v čem jako přesně je to zklamání?

Reagovat
Counter

Že když jim jde soupeř do deseti, tak ani v domácím prostředí neupustí od svého defenzivního plánu A.

Reagovat
Swarley

pro nezaujatého fandu fotbalu, je to zklamání, to chápu

ale jako fanoušek United ze soboty jsem nasrán a nemůžu pochválit Chelsea za to, jak ten zápas zvládla...jediné, co se počítá, je samozřejmě výhra, ale že by se dalo mluvit o nějakém dokonale zvládnutém zápase, s tím už fakt nesouhlasím....a právě proto jsem nasrán (rozhodně ne zklamán), že jsme takhle prohráli...

Reagovat
Counter

Taky je rozdíl nastoupit takhle na ManCity, anebo takhle hrát doma.

Reagovat
vitasrp

Rozhodně je, ale nemyslím si, že by měl způsobit tak velkou odchylku v hodnocení - i když netvrdím, že nechápu, proč je to hodnocení takhle odlišný, žejo.

Reagovat
Counter

No tak další rozdíl je v tom, že Arsenal takhle nastoupil asi poprvé od finále FA Cupu 2005 To se pak obhajuje snáze, než vídat to rok co rok na stadionech větších soupeřů a leckdy i na tom vlastním.

No a samozřejmě, konotace jsou u CFC podstatně někde jinde :-)

Reagovat
One-Real

To je hezký, ale tohle se dalo brát od Řecka, né od týmu s Fabregasem, Oscarem, Hazardem a dalšíma.

Reagovat
Svatej

Reagovat
r.mrazik

navic takhle hrat doma...a pritom mit v lize takovy naskok? ale stejne ti tu budou rvat ody,jak to bylo uzasny

jsem dost rad,ze jim tahle hra neprinesla uspech v LM...desny desny...

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
madridcan

priniesla

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

To byla ale úplně jiná situace. Tehdy jsem Chelsea ještě fandil.

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Na druhou stranu, tím ten výčet končí.

Reagovat
j_mrazik

Tak není problém nás, že za ty prachy pořizujete hráče.... ale vlastně vy to ani hrát jinak nechcete.. teda Mourinho nechce.

Reagovat
SunFells

To je smutné při 30 miliónových náhradnících.

Reagovat
terry

Já za to nemůžu.

Reagovat
SunFells

Nebuď měkký, přijmi zodpovědnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
technecium

Přesně tak. Klub s neomezenýma financema má na víc, než na beton. Říkám to pořád

Reagovat
smazaný uživatel

to je na tom to nejhorší. Mají top DM hráče a díky tomu by oscar. fabregas a hazard měli díky svým kvalitám tvořit hru a dostávat soupeře neustále pod tlak a ono nic

Reagovat
Nikikrew

asi tak

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
CubONE

Reagovat
SunFells

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

né asi

Reagovat
Free_player

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
Bayern +

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Infi

Reagovat
Mada

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Feind

muze se o tom napsat clanek, basen, nebo kniha, ale hovno bude porad hovno a sracka bude porad sracka

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
Side

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
edejv

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SunFells

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Reagovat
FUnk

Reagovat
Free_player

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
scholes18

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
aaronramsey

Reagovat
Bayern +

Reagovat
F.Torres

ámen

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
nani92

Dominantná nuda na ktorú sa okrem modrých nechce nikto pozerať

Reagovat
smazaný uživatel

usty je nejsofistikovanejsi troll na ef

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mada

Reagovat
vodka

Reagovat
herbage

ale konečně to zařadil alespoň do správné kategorie "Názory a komentáře" a necpe to výjimečně do preview a reportů

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Paddy

Reagovat
aaronramsey

Reagovat
F.Torres

Reagovat
terry

Mourinho je král. Hlavně ať ale v příští sezoně zapracuje Bamforda, když je teď nejlepším hráčem Championshipu.

Reagovat
Svatej

Jaký on má vlastně vyložený přednosti, který by ho charakterizovaly? Já koukal pokaždý jen na sestřihy a z těch toho tolik rozpoznat nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Uz ked autor prirovnava slavny utok Barcelony s dnesnou defenzivou Chelsea, mohol by porovnat aj zapracovanie dorastencov Barcelony a dorastencov Chelsea do A-timu tam by to moc dlhy clanok asi nebol....

Reagovat
spider_8

Já jsem ho teda taky viděl jen párkrát, ale přijde mi jako ten typ hráče, co se umí dostat do šance. Ví kam si stoupnout, jak si naběhnout, prostě typický zakončovatel. Navíc v Champu docela zesílil a má i slušnou techniku. Určitě by se měl jako třetí útočník vyzkoušet.

Reagovat
Svatej

to je právě taky to jediný, čeho jsem si všimnul Výběr místa především, nic dalšího

Reagovat
Posledni Kovboj

ten se na to vylozene trese no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, ehm. Afobe.

Reagovat
10
Reagovat
domingo

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

to je právě krásný příklad toho, jak tahle precizní defenziva může jít hodně rychle do kopru, třeba právě ve srovnání s precizní hrou Barcy pod Pepkem, kdy právě rozhoduje to totálně aktivní pojetí versus pasivní role, kdy se snažíš většinu času jen eliminovat soupeře...

Reagovat
terry

Nevim ale teda, proč se pak nechali vymést Barcelonou, když nás tak přejeli.

Reagovat
Posledni Kovboj

Barcelona > PSG > Chelsea, cemu na tom nechapes?

Reagovat
Al Capone

spíše Chelsea pod Mourinhem. Jiný trenér my PSG přejel jak nic.

Reagovat
Posledni Kovboj

To me zas tolik nepali.

Reagovat
Al Capone

Mě taky, jsem rád, že Chelsa vypadla, ale to nic nemění na tom, že PSG je slabý jak čaj.

Reagovat
Swarley

nikoho nepřejeli a to je právě celý paradox té fantastické obranné hry, kdy samozřejmě může většinou tahle taktika slavit úspěch, ale může se také objevit zápas, kdy soupeř bude mít štěstí, využije individuální chyby hráče, dostane se ke šťastnému odrazu nebo něco podobného...tohle všechno umožňuje ta obrovská pasivita a přenechání celého zápasu na soupeře...

to se právě té dominantní Barceloně (se kterou se tu v článku srovnává) stávalo opravdu jen zřídka, protože ta většině soupeřů ani ten balon nepůjčovala a naprosto s přehledem ovládala průběh celého zápasu...tohle se Chelsea pravidelně stávat zdaleka nemusí, může ji to pochopitelně v některých zápasech vyjít a klobouk dolů před propracovaností Mourinhova stylu, ale v tomhle ohledu to dokonalé nikdy nebude a ani být nemůže...sama podstata toho stylu umožňuje to, že může být nějakým způsobem poražen a říkejme tomu klidně náhoda, štěstí, odraz, životní střela...

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně, výstižně řečeno, až slza ukápla

Reagovat
j_mrazik

Přitom často na tenhle faktor vyjmenovaný níž Mourinho sazí, že prostě z něčeho ten gól dá... Je to zvláštní systém, ale funguje to tak. Vždycky aspoň jednou za zápas, i když hraješ kdekoli kdykoli totální hovno, se objeví jedna situace, střela, ze který můžeš dát gól. Při nejhorším to bude plichta 0:0 no.

Reagovat
vodka

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
iamek

OT: Daredevil mega peckaaaa . To jsem necekal. Snad Marvel zacne vsechny sve projekty cpat na Netflix a ne na ABC ( Agenti a Agent Carter dobra kvalitka, ale ty zasrane pauzy a cekani na dalsi dily ).

Reagovat
Posledni Kovboj

dik za tip, furt mi to cpe do suggested, tak se teda kouknu

Reagovat
r.mrazik

povedeny

Reagovat
Kokesh

Co Mou opravdu umi je prizpusobit taktiku podle okolnosti a sily soupere. V tom se mu asi malokdo vyrovna.

Reagovat
C-M@ster

A příště by se tu mohl objevit článek s nadpisem: "Ronaldo sice může mít zlatý míč, ale Messi je Messi"

Reagovat
Al Capone

Ne nebylo to z určitého úhlu pohledu zasloužené. Na defenzivním hnusu prostě není nic zasloužené. Kdyby Mourinho nebyl sráč tak by PSG přejel (to je totiž neskutečně slabý tým). Takže at si klidně brání doma remízu proti 10, ale vždycky bude za vola co si sere do huby.

Reagovat
Pigeon

Na tohle opravdu stačila expresska

Reagovat
smazaný uživatel

www.vaclav-havel.eu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ironický palec,že jo?

Reagovat
smazaný uživatel

oceňujem, že nemal potrebu k tomu nič dodávať, proste mal pocit, že to hovorí samo za seba.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom jo

Já vůl se na ten odkaz podíval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Humanitární vrah

Václav Havel patřil k nejhorlivější podporovatelům NATO. Mimo jiné se o bombardování dnešního Srbska vyjádřil jako o humanitárním: „Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže pochybovat: nálety, bomby, nejsou vyvolávány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární. To, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. A to poskytuje útoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i bez mandátu OSN.“

Tímto výrokem získal mnohých nepřátel zejména u lidí, kteří odmítali akce NATO na území bývalé Jugoslávie. Tzv. Humanitární bombardování byla akce amerického letectva od 24. března – 10. června 1999 během Kosovské války.

Za tři měsíce náletů přišlo o život 3500 lidí, z toho 2500 civilistů. Srbové dokonce po válce postavili památník 500 zabitým dětem, obětem tzv. humanitárního bombardování. Tyto zrůdnosti, vraždy a genocidu podporoval, tudíž byl vrahem.

Velka pravda, za toto sa smazi zásluhou v pekle, kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kokot jsi ty a dlouhodobe to s Palikem a Noel-Miki dokazujete.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mada

Reagovat
Kowe

"Tyto zrůdnosti, vraždy a genocidu podporoval, tudíž byl vrahem." ..tohle je hrozná sračka, něco jako tvoje názory.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Zaschrona

Tohle je samozrejme kravina, nicmene fakt bych rekl, ze je docela zbytecny to takhle generalizovat, s tim zas ja nesouhlasim.

Reagovat
smazaný uživatel

To, co skopiroval Kowe prehanka je, ale podstata toho textu je pravdiva, a ten, kto hovori, ze nie, vedome klame.

Reagovat
Zaschrona

Jojo, priklanim se k tehle strane nazoru na Havla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Mada

Reagovat
vladis271

Reagovat
Cipinho

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

To snad není možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Bol by som zvedavy, Miso, ako by si sa tvaril, keby prislo o zivot tvoje dieta pri náletoch..

Reagovat
Cipinho

Nic o tom nevíš, a děláš machry bež radši diskutovat na novinky..

Reagovat
Mada

Reagovat
risk je zisk

At si kazdy fandi cemu chce, komu chce a jak chce. To, ze nekdo ma rad Barcelonskej styl nikomu neberu, ale prece nemuzete brat nekomu styl, kterym hraje Chelsea. Vzdyt proti velkym tymum je jasne, ze takhle budou hrat (to je cely Mourinho), a deje se to i proti slabsim tymum, kterym ale da Chelsea treba 3-4 goly a je vymalovano. Vsichni vedi jakym stylem hraje Mourinho a preci jsou hraci Chelsea ceneni do nebes. Pulka nejlepsi jedenactky PL bude zaplnena jen hracmi Chelsea, protoze delaji presne svoji praci na svem postu. Nadavate na hrace Chelsea, ale sami byste chteli aby hraci jako Matic, Hazard, Ivanovic ci Terry apod. hrali ve vasich klubech, protoze to jsou proste Top hraci na svem postu.

Reagovat
technecium

Ne, ani jednoho bych v Barce nechtěl, 3 defenzivní kopyta a jeden přehypovanej týpek

Reagovat
Posledni Kovboj

ale tak no.

Reagovat
risk je zisk

kopyta a prehypovanej typek, ty mas dost.

Reagovat
technecium

Hazard mě ještě nepřesvědčil o svých ofenzivních kvalitách. Ale je fakt, že k tomu nemá prostor, když musí bránit v bloku. Asi jsem mu teď ukřivdil no

Reagovat
risk je zisk

Tak urcite by posadil Iniestu.

Reagovat
Usty

Hazard v bloku nebrání, de facto nebrání vůbec, protože má od Mourinha volnost. I proto je letos o parník nejlepší hráč PL.

Reagovat
Usty

Matić a defenzivní kopyto... pak tě má brát někdo vážně.

Reagovat
j_mrazik

Busquetse by posadil?

Reagovat
Usty

To nevím.. v Barce asi ne, ale v Anglii nemá konkurenci. Je pro PL dokonalej.

Reagovat
Matić

Reagovat
Matić

Poví fanoušek týmu, kde hraje stopera Piqué

Reagovat
technecium

Tys letos Piquého asi nesledoval viď

Reagovat
Matić

Jaký letos? Tady jde o celkový srovnání. Vim, že Piqué hraje v této sezóně asi o 300 % líp jak v té minulé, ale aby byl Terry oproti němu "defenzivní kopyto" to je trochu přehnaný. Jo a Neymar není přehypovanej týpek?

Reagovat
technecium

Neymar je 3. nejlepší hráč na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe.

Reagovat
miky10

Klidně i druhej.

Reagovat
Matić

ok, tak s tebou se nemá cenu bavit

Reagovat
technecium

A s tebou snad jo? Ty oceňuješ, když ten hráč umí co nejlíp napálit balón na tribunu. Já Hledám techniku, schopnost dávat góly, vytvářet šance...

Reagovat
kvasha16

fakt neviem o tom ze by Terry casto odkopaval na tribunu, momentalne si od neho taky odkop v psolednom case napamatam ani jeden

Reagovat
Matić

A o kom ty vlastně mluvíš? V tomto ohledu jsem narážel na Neymara a tvoji domněnku, že je Neymar třetí nejlepší hráč na světě, ani bych se nedivil, kdyby to tvoje pořadí bylo 1. Messi 2. Iniesta a 3. Neymar. Neymar je o mnoho víc přehypovanej než Hazard.

Jestli jsi to myslel u stopera, tak Terry je nejproduktivnější obránce v Anglii všech dob (nebo mu k tomu chybí 1 gól) a pravidelně je to náš nejrpoduktivnější obránce v každý sezóně. Od vytváření šancí tam nejsou stopeři, ale jiní hráči, takže to je uplně z cesty a s technikou je na tom Terry s Piquém tak stejně. Terry rozhodně není ten, kdo zakopává míč jen aby byl daleko od brány, naopak se mnohdy snaží celou situaci řešit v klidu, ale to ty nemůžeš vědět, když Chelsea nesleduješ

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, to je Kane.

Reagovat
Zaschrona

Messi, Stones, Kane.

Reagovat
SunFells

Hned za Eriksenem a Bentalebem.

Reagovat
Svatej

Reagovat
SunFells

lol

Reagovat
smazaný uživatel

(držím se zpátky, není tu smajlík "valím se smíchy"). ale beru, že ne každý hráč se hodí každému týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
samson192

Reagovat
Al Capone

Taky to není chyba hráčů, ale Mourinha...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
risk je zisk

Nikde nervu, jen se snazim trochu obhajovat Chelsea style.

Reagovat
Pigeon

tomu říkám myšlenkový pochod

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
FUnk

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diego2

Defenziva je potrebna a Chelsea ji ma dobre promyslenou ale co me stve je ze:

- Mourinho je betonar jak svina a jak to nekdo zavre proti nemu mluvi o fotbalu z 19 stoleti a podobne sracky

- Chelsea s tim kadrem ma na to aby lidi bavila a presto vyhravala ale misto toho dokurvi kazdy velky zapas na ktery se i nezaujaty fanousek tesi.

-je to velkoklub z nejpriposranejsim stylem ze vsech. Kdyz je tym v krizi, slabsi, zraneni tak dejme tomu ale s timto kadrem znicit fotbal a doma. No jo 3 body jsou 3 body a nikdy nepochopim co na tomto fanousky Chelsea pritahuje.

BTW libi se mi jak ted jsou fanousci Chelsea na koni a pisou jak je bavi ze jejich klub ostatni lidi nemusi ale pamatuju si ten plac kdyz si stezovali ze snad vsichni fanousci ostatnich tymu do nich kopou po vyrazeni od PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

ti řeknu co je na tom přitahuje. to je výsledek za každou cenu. To že složení týmu je připravený na to aby si otevřeně zahrálo proti každýmu je jedno, to že se na to nedá moc koukat je tay jedno. zajímalo by mě jak s timhle stylem jsou spokojeni ty fanoušci co jim fandí už z doby před abramovičem. ty co jim začali fandit jenom díky trofejím je to asi jedno.

Reagovat
Diego2

Jasne viteztsvi a trojefe a chapu to u fanousku co chodi na Chelsea a jsou proste z Londyna a je to jejich domaci tym. Me jako televizniho fanouska dovedl k Barcelone ofenzivni styl hry . A proto zdejsi fanousky Chelsea se bavi divat na zapasy jejich klubu v podobe jak proti MANU? Kazdy z nich miluje defenzivni fotbal?

Fanousku Chelsea z dob pred Abramovicem moc neni , respektive co se tyce CZ/SK

Reagovat
smazaný uživatel

tak u fanoušků co tam žijí a chodí na zápasy je to vždycky trochu jiný. ale u těch by mě asi zajímal názor na to co předvádějí pod mourinhem. hodně z nich bude pamatovat ještě do dobu před abramovičem. A bude tu asi i pár fanoušků z tý doby protože ona měla v tu dobu sympatický a zajímavý tým.

Reagovat
kvasha16

mne sa paci to, ze Jose sa vzdy snazi eliminovat silne stranky supera a prisposobit tomu tim a hru, minuly rok to bolo pekne vidno ako sme proti CIty hrali s 30% drzanim lopty a malym poctom prihravok a hned o tyzden sme "prejeli" myslim ze AV so 70% drzanim lopty s 500 (?) prihravkami, ta zmena a prisposobenie timu superovi to je to co mam na Josem rad

Reagovat
technecium

A já jsem zas rád, že v roce 2008 Barcu převzal Pepek a ne Mourinho. Určitě by Mourinho nevytvořil takovou mašinu. Proč? Protože nikdy nepřijde s ničím novým, jen reguje na soupeře.

Reagovat
Diego2

a nemyslis ze tym jako Chelsea a tym oznacujici se vlekoklubem by spis nez reagovat na kazdeho silneho soupere betonem a 30% drzenim mice se mel pokusit prejet je jako prejizdi AV,Hull atd?

Reagovat
Talker

Tak ono když začneš fandit, tak nepřestaneš kvůli jednomu portugalci, který je tam na 3 sezony. K jinému klubu už nepřilnu.

Reagovat
Diego2

Tak ty si jeden z tech co fandili pred Abramovicem ne?

Reagovat
alcantara

Za sucasnu Chelsea treba byt rad, aspon je strasne jednoduche niekoho nenavidiet Pokial svojou betonovou genialitou budu uradovat len v PL a z Europy zmiznu po genialnych tahoch velkeho taktika Mourinha, ako predviedol v suboji s PSG po vyluceni, cim skor, tak sa s tym da zit.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně shrnuto.

Snad zůstane Mou v Anglii co nejdýl a snad bude pořád ve své milované Chelsea. Budu moc rád, že si ho tam budou užívat i ti, kteří schvalovali, co všechno tahle kreatura dokázala vymyslet, aplikovat na hřišti nebo plácat v novinách.

Reagovat
drussbarb

Reagovat
C-M@ster

"Na obranu Rudých ďáblů, v utkání na Stamford Bridge skutečně neměli kudy. Již zmíněná aktivní defenziva Chelsea před šestnáctkou a skálopevná obrana i uvnitř čtverce znemožnila svěřencům Louise van Gaala - až na jednu výjimku na konci první půle - zahrozit ve vápně. Proto se museli omezit na střely zpoza a ty Courtois pohodlně sesbíral. "

Nějak v těch větách nenacházím gólovky Rooneyho a Falcaa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to tezky. Chelsea tenhle defenzivni fotbal predvede 3-5x v sezone, kdyz hraje opravdu dulezitej zapas a chce vyhrat. Funguje to? Ano. Ovsem problem je, ze nezaujatej fanousek samozrejme sleduje pouze tyto zapasy a tim vznikne nazor, ze Chelsea predvadi defenzivni antifotbal. Ovsem to, ze ma Chelsea nejlepsi utok v lize, nejlepsiho nahravace a jednoho z nejlepsich utocniku, to uz nikoho nezajima.

Reagovat
Al Capone

Neříkej, že jinak dalších x zápasů hraje ofenzivně a funguje to, ale pak začne hrát tenhle hnus

Reagovat
smazaný uživatel

To presne rikam. Mourinho hraje na vitezstvi. A pokud se podivas na jeho uspechy tak vidis, ze to funguje.

Reagovat
Al Capone

Takže jenom blábol. Fakt nevěřím, že kdyby mu ofenzivní fotbal fungoval v 95% zápasech sezony tak by najednou změnil taktiku na hnus.

O tom, že je úspěšný nikdo nepochybuje, ale prostě je to namyšlený pako co si sere do huby a které jde přes mrtvoly.

Reagovat
Talker

Tak CFC má nejvíce nastřílených golů v PL tuhle sezonu. Není to ofenzivní válec, druhá polovina sezony je na vyližprdel a nedá se na to koukat, ale podzim byl výborný.

Reagovat
Svatej

kdybys to aspon fakt sledoval a jenom nehádal

Reagovat
smazaný uživatel

No není divu, že nefanoušky klubu zápasy Chelsea - Velký špatný nikoho nezajímají. Jsou to zápasy velkoklubů, které mají předvést to nejlepší z fotbalu

Přiletí mimozemšťan a prý co je to ten fotbal. Já bych ho teda na zápas Chelsea nevzal

Reagovat
smazaný uživatel

Asi stejně, jako se rači dívám na EL než LM. V LM častěji vidíš zápasy (i jiných týmů) jako umí předvést modráci.

Reagovat
Nikikrew

No nebodaj ze by este hrali beton proti slabsim timom (nizsie polozenym v tabulke). Ide o to ze ten tim ma skvely mancaft a hraju doma a hlavne vonku priposrato a tim trpi cely zapas a hlavne fanusikova.

Reagovat
smazaný uživatel

jenomže právě v ty velký zápasy mají být vrcholem kola/ sezóny a mají bavit. Je jasný že to vždycky bylo i trochu takticky svázaný ale třeba souboje united - arsenal byla paráda. To že si pak mourinho troufne na nějaký slabší tým a ještě ho kritizuje ja defenzivní hru je srabárna. lae to je prostě jeho styl. El classico se taky pomalu dostává z těch sraček do kterých to dostal

Reagovat
CubONE

No len prava herna tvar sa ukazuje proti vyrovnanym/lepsim timom...nikoho nezaujima, ze Chelsea da 5tku Burnley, ked to potom zavrie proti kazdemu vyrovnanemu timu.

Reagovat
miky10

Mourinho Bamford

Reagovat
ADM

Videl som teda len 15 minutový zostrih, ale Man Utd tú obranu parádne vetral, dostával sa k zakončeniam, len boli extrémne nepresný a nedôsledný...a to je tá skvelá defenzívna dominancia od Chelsea?

Reagovat
Counter

Srovnatelná s ofenzivou Barcelony v nejlepších letech. Jasný fakt

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co jsi viděl, ale United měli dvě pořádné ''šance'' a to Rooneyho střela a střela Falcaa z boku.

Reagovat
johan14

Z ktorého roku to bol zostrih? Evidentne nie z posledného kola.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Je fantastický, že i když nám laická veřejnost spílá za defenzivní styl fotbalu, tak máme stále nejvíc vstřelených gólů. There will be haters!

Reagovat
Al Capone

S takovým týmem, hrát takový hnus a ještě ho obhajovat to chce pořádné koule (nebo spíše nasráno v hlavě)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jaký hnus? Kde jste to vzali? Statistika mluví jasně, velké zápasy se nevyhrávají v poměru 4:0, ale právě 1:0, 2:1 atd. Prostě zdejším moulům leži v žaludku, že v dané chvíli je Chelsea nejlepší klub na ostrovech.

Reagovat
Al Capone

Mě jsou nějaké ostrovy víš kde. Jako tobě přijde normální s takovým mančaftem bránit doma remízu proti 10 lidem? To už chce pořádnou dávku přizdisráčství.

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy už si zdejší komunita uvědomí, že tituly nevyhrává krásný fotbal, ale především dobře organizovaná obrana. Vy furt kňučíte, že Mourinho hraje defenzivně, ale koukněte se, kam to dotáhl. Hold účel světí prostředky.

Reagovat
smazaný uživatel

to si sebral kde že tituly nevyhrává krásný fotbal? United vždycky hráli na úrovni, city taky hráli koukatelněji a arsenal se vyznačoval právě ofenzivou. a to nemluvim o zahraničí. Dortmund, bayern, barca, real(bez mourinha). ti nevyhráli díky opatrnýmu stylu ale prostě byli nejlepší a přehrávali i v důležitých zápasech ostatní.

Reagovat
Al Capone

A jiní snad nehrají hezčí fotbal a nemají výsledky?

Reagovat
Posledni Kovboj

ani napsat to neumis.

Reagovat
technecium

Tituly nevyhrává krásný fotbal R.I.P. Sir Alex, Ancelotti, Cruyff, Heynckess, Guardiola, Klopp. Nikdy jste nic nevyhráli.

Reagovat
Infernoqt

no já nevím, vyhrál Real ligu mistrů díky super obraně? rok předtím, vyhrál Bayern protože vybetonoval Dortmund ve finále LM? nebo rok předtím... oh wait... tak rok předtím, vyhrála Barcelona nad Mu, protože postavila beton?

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle debata se pořád točí kolem dilematu, jestli je lepší hrát krásný fotbal a vyhrát za deset let jeden FA Cup, červení již vědí, nebo hrát účelně a vyhrát titul, LM a EL. Pro fanouška, klubové představitele a hráče je jednoznačně výhodnější ta druhá možnost.

Reagovat
One-Real

Ty seš vedle. Je spousta případů, kdy hraješ hezky a ještě vyhráváš trofeje. Hlavně jste kurva Chelsea, spousta peněz, dost hráčů stvořených pro atraktivní fotbal, neřeknu mít tým složenej z 11ti Willianů.

Reagovat
smazaný uživatel

Spostu peněz? Letos jsem na přestupech ještě vydělali, narozdíl od United a Litrpůlu. My hrajeme hezky, ale prostě proti velkým týmům hrajeme údržbu a body to přináší, nevidím problém.

Reagovat
smazaný uživatel

jenomže chelsea má rozpočet a složení týmu na to aby zvládla oboje. tak jak do dělají ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

To Slavia taky, ale už dva měsíce chodí místo toho v kanálech.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevim proč měníš téma. Ale složení týmu, zázemí a koncepce je ve slavii těžce v prdeli a dlouhodobě se čeká na majitele. ani jedno se v případě chelsea nedá řící

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě tu LM vyhráli díky absurdnímu štestí a odpornýmu fotbalu ale ten tým nebyl dobrý a hrál to na co měl. Snad mi nechcše tvrdit že teď nemá na víc. Ještě minulou sezonu jsem to aspoň trochu chápal ale teď už neni žádná výmluva

Reagovat
smazaný uživatel

Hele budeme mít dvě trofeje, já jsem naprosto spokojenej. Mě zajímají výsledky, ne fakt, jak jsme jich dosáhli. Navíc odporný fotbal? Ten si fakt představuju jinak.

Reagovat
Al Capone

Takže celou sezonu trpíš nad tím hnusem a pak máš jeden den radost. To je fakt skvělý

Reagovat
j_mrazik

Třeba nekouká na ten fotbal a pak si jenom projede výsledky a jde rovnou slavit.

Reagovat
smazaný uživatel

tak fandíš jim jenom kvůli trofejím, to je tvoje věc. a jestli mi chcěš tvrdit že LM vyhrála aspoň slušnym fotbalem tak máme asi naprosto odlišný pohled na fotbal. tři zápasy po sobě měli absurdní stěstí a absolutně se na to nedalo koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady nikdo netvrdí, že jsme neměli štěstí. Spíš mi ukaž tým, kterej vyhrál bez pomoci paní štěstěny a bez propracované defenzívy. Navíc na domácí zápas proti Barce se koukat dalo a venkovní byl naprostý nailbiter.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim že vždycky je potřeba štestí ale jak jsem napsal tak chelsea ho měla ve třech zápasech po sobě. a to opravdu velký štestí. a propracovaná obrana a totální beton je podle mě něco jinýho

Reagovat
Atlético de Madrid

Výhra Chelsea v LM je naprosto bezprecedentní a neporovnatelná s ničím ve fotbalový historii (byl to nejspíš nejhorší tým, kterej tu soutěž kdy vyhrál), takže s tím to nikdo moc nesrovnává.. A tam to bylo zrovna naprosto ospravdelnitelný, protože na nic lepšího ten tým neměl. Ona CFC hraje většinou celkem pěknej fotbal, proto nechápu Mourka, že to v těhle důležitých zápasech tak často zavírá s tím, že mu stačí remíza a nejde si aktivně pro tři body...

Reagovat
Counter

Reagovat
patas92

Reagovat
Posledni Kovboj

hm, hm, falesny dilema jak lusk, ze ty sis zase po mesici prisel pro nejakej vysmech

Reagovat
Counter

Nemáte

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, už nemáme, ale v tom zápase proti Foxes to doženeme.

Reagovat
smazaný uživatel

to je motto Adidasu.

Reagovat
Counter

V Doncasteru pro defenzivní výkony mají trochu jiné pochopení:

https://youtu.be/xs0vnMril98

Reagovat
-Carles-

Reagovat
patas92

Reagovat
Usty

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
oli9

Reagovat
valloire

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Rarášek

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Gunner14

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Error

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
FUnk

Reagovat
8lampard8

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Paddy

Reagovat
aramaki

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Dobře využil příležitosti.

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
drussbarb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shitcool

Reagovat
F.Torres

nářez

Reagovat
r3

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

takže jako někdo obdivuje ten autobus chelsea a hnusný fotbal

Reagovat
Arbiter

Usty Mourinho Chelsea

Reagovat
Atlético de Madrid

Ta Barcelona s Messim, Xavi a Iniestou dokázala se svým dominantním stylem hry trošku jiný věci než Mourinho se svou defenzivně dominantní Chelsea

Reagovat
Whitemedia

Didier Drogba is now a potential doubt for Sunday's trip to the Emirates Stadium with the ankle problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá být už fit Rémy?

Reagovat
Whitemedia

to doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dyžtak dáme na hrot Mikela! To bude teprve beton.

Reagovat
Nikikrew

to je jedno aj tak bude hrat Costa

Reagovat
Whitemedia

Pochybuji, že se objeví v základu

Reagovat
smazaný uživatel

my, čo poznáme Mourinha, o tom nepochybujeme.

Reagovat
Whitemedia

Mourinho právě řekl, že už by se proti Arsenalu mohl objevit na hřišti.. takže se neobjeví

Reagovat
M0rb1D4S

A zrovna v tomhle zápase by Drogba ani tak nevadil. Je jedno kolik mu je nebo jakou má formu, Arsenalu by ten fík prostě dal.

Reagovat
hitZor

Reagovat
Swarley

šoupne tam místo něj od začátku Ramirese a dílo bude dokonáno...

Reagovat
vodka

to má z toho, jak ho srazil tělem Januzaj...

Reagovat
terry

Stejně jsme teď hráli bez útočníka.

Reagovat
kvasha16

takze Solanke...

Reagovat
smazaný uživatel

Zouma

Reagovat
ACSeRw!n

CFC

nadpis

Mou

Reagovat
johan14

Niektorí si mýlia plážový a ozajstný futbal. Ak chcem vidieť fintičky, góly nožničkami a celý zápas ofenzívnu hru, tak nad plážový futbal nie je. No kto sleduje NFL, tak chápe, že ofenzíva vyhráva zápasy a defenzíva trofeje. Takže výsledok je v konečnom rátaní rozhodujúci. Pre fanúšikov Messiho a spol. odporúčam aby si spomenuli na Inter v 2010 a Chelsea 2012. V oboch prípadoch mali rozhodnutie na vlastnom štadióne a aj tak zlyhali. Nad držaním lopty sa mohli vytešovať v teplákoch pri sledovaní finále.

Reagovat
Swarley

NFL

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Trand

A special teamy Superbowl.

Reagovat
Swarley

obzvlášť pak od některých, chytajících šišku helmou

Reagovat
smazaný uživatel

rozmýšľal som, či je to nejaký vtip na Vadera, ale z toho už sme asi vyrástli. Škoda.

Reagovat
Swarley

tak on už sem ani moc nechodí ne? se asi dal na sledování klasickýho lyžování nebo Carewa

Reagovat
smazaný uživatel

ale chodí, len sa drží v kanáloch. Vždy, keď niekto napíše niečo protislovenské, tak dá palec alebo smajlíka ako nejaká zbytočná existencia, ktorou je, a zase zmizne v šere dánskej hmly.

Reagovat
Swarley

hm, Dánsko, ne Norsko

Reagovat
Counter

Zajímalo by mě, jestli mají i v Dánsku plesy.

Reagovat
Swarley

tak stačí nás jen pozvat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

som myslel, že Carew a lyžovanie je nejaký vás interný humor, ale som rád, že som o nič neprišiel a mýlil som sa.

Reagovat
Swarley

ne to ne, my se tak důvěrně neznáme...jen jeden ples, nic víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Kokotina

Reagovat
smazaný uživatel

Furt slavíš s De Geou?

Reagovat
Arbiter

Reagovat
SunFells

To sis někde půjčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
samson192

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
icka

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
SunFells

Hm

Reagovat
smazaný uživatel

"... ofenzivní show Messiho, Eto’a, Xaviho či Iniesty v letech 2008 až 2011"

Ta ofenzivní show znamenala to, že si celý zápas hrály bago. Samozřejmě pořád lepší než obrana Chelsea, ale dívat se na to časem taky moc nedalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Kritika fotbalu je oprávněná a pochopitelná. Pravdou budiž ale, že jsme za celou sezónu PL nastříleli druhý nejvyšší počet branek (65). Zároveň jsme jich pouze 26 inkasovali (Southampton pouze 24). A pokud hrát zataženě a defensivně, s důrazem na brejky, znamená získávat body, nemám nic proti. Je to jedna z výjimečností, né lahodící oku, ale výjimečnost účelná. A být učelný znamená v mnoha aspektech být tím nejlepším... Hezčí peněženka v hezčí kabele ti taky více aktiv nezařídí.

Reagovat
smazaný uživatel

ja s tym clankom nemam problem a suhlasim s tym no, ale problem nie je to, ze by nam bolo treba vysvetlovat, ze aj defenzivna dominancia je dominancia, aj ked teda, mali sme sance na to, aby sme goly dali, ale chybala kvalita v ofenzive...mne vadi, ze Chelsea prakticky nemala snahu o utocenie, to mi proste vadi, ked je to tim, ktory s prehladom vyhraje ligu..

Reagovat
r.mrazik

mit sedmibodovy naskok a zapas k dobru na druheho,navic hrat doma...a pak tleskat uzasnymu defensivnimu vykonu tymu a hledat krasu a uzas v tom vykonu a tesit se dalsi takove zapasy...krasa

Reagovat
r.mrazik

jinak prosim o upraveni anktery a smazani slova "ve velkych"

Reagovat
samson192

ešte ťa to neprešlo?

Reagovat
r.mrazik

porad ne...

ale jestli kluci napisou jeste nejaky oslavny clanek,tak to jen tak neprejde

Reagovat
samson192

možno Usty prekvapí a napíše niečo až po sezóne

Reagovat
r.mrazik

kdo vi...treba se objevi nejaka nova kampan rozhodcich proti chelsea,nebo opet zahrajou modraci dalsi z tech uzasnych defensivnich zapasu...ja bych se tomu moc nebranil,ze to bude az po sezone

Reagovat
samson192

a možno na ES bude ofenzívne prekvapenie zo strany CFC a priestor pre článok

Reagovat
r.mrazik

takze neco jako verit na jeziska...tak proc ne

Reagovat
HorajzmAmmann

Pravdou je, že jako fanoušek Baníku bych rád za defenzivní styl Svědíka a výsledky 1:0, 0:0. Protože ten tým nic jinýho hrát nemohl.

Ale Chelsea s Hazardem, Oskarem, Fabregasem a podobně by stejně vyhrávala a i kdyby hrála útočně, třeba by měli ještě lepší výsledky a Mourinho by byl chválený za hezký fotbal. Podle mě je to chyba, ale i tak Chelsea vyhrála titul zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No ja nevím. Porste hrajou takticky defenzivni prasarnu, ale narozdíl od United nebo Arsenalu, můžou jejich fanoušci slavit titul. Navíc porazili je? porazili... Myslím, že také ten styl co hraje Chelsea vyžaduje správné hráče, fyzicky je to neuvěřitelně vyčerpávající. Třeba takovej Willian, o kterém křídelním hráči se dá říct, že se pořád vrací do obrany? Mě se na té Chelsea líbí ten pozitivní přístup, stratím balón, presuju protivníka, získám ho zpátky a jdu nanovo... Lepší hrát takhle jako hrát útočně a mít pak děravou obranu. Útok vyhrává zápasy, obrana tituly.

Reagovat
r.mrazik

"Mě se na té Chelsea líbí ten pozitivní přístup, stratím balón, presuju protivníka, získám ho zpátky a jdu nanovo... " a to jsi koukal na jaky zapas?

Reagovat
smazaný uživatel

stratim balon a ziskam ho spatky, tak tuto vetu potvrdzuje to drzanie lopty 21:79

Reagovat
j_mrazik

Tak jim to moc nešlo, ne?!

Reagovat
spider_8

Tak nakonec jsme ten balon vždycky získali zpátky. Pravda někdy to trvalo třeba 10 minut...

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zápase to tak samozřejmě nebylo, ale stačí se podívat na analýzy některých zápasů a jistě mi dáš za pravdu. Teď je to prostě tak, že Chelsea hraje beton, chtějí mít titul, tak si jdou za svým. První polovinu sezón hráli poněkud jiným způsobem.

Reagovat
r.mrazik

tak prvni pulku sezony hrali pekne,to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Všetko sú to hovadiny. Chelsea je hanba, či hrá betón alebo vyhráva 5:0 každý zápas, to je proste nemenný fakt.

Reagovat
samson192

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
FUnk

Reagovat
Ritchie

samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
vrabejka

Liverpool FC opět nedokázal vyhrát důležitý pohárový zápas a Steven Gerrard si nesplní sen vyhrát FA Cup v poslední jeho sezoně za LFC. Základní sestava prošla hned několika změnami. Steven Gerrard byl na utočné pozici vedle Coutinha, Can hrál stopera. Nepochopitelně jsme zase začli hrát na 3 obránce. Opravdu nechápu Brendana , když nam to poslední dobou na 4 obrance šlo parádně. A moje obavy se naplnily, Aston Villa nás přehrávala, prohrávali jsme snad všechny souboje ve středu pole. Proto se BR vrátil k 4-3-2-1. Jenže Can musel hrát pravého beka což nevěstilo nic dobrého. Změna sice přinesla štastná golová střela Coutinha, ale taky velmi záhy vyrovnání Bentekeho. Nakonec rozhodl zapas vítězně pro Aston VIllu Delph který využil chaosu v Liverpoolské obraně a bezproblemu prostřelil padajícího Mignoleta. Tím skončila naše poslední naděje na trofej.

Vedení dalo tři roky Rodgersovi na to aby stabilizoval kádr, získal trofej a ustálil tým v top 4. Nepovedlo se ani jedno, kádr má tak na cca 6.místo v PL. Ale tento zápas nedávám za vinu hráčům ti předvedli na to co mají. Chyba je už v letním přestupáku kdy jsme nakoupili jen průměrné hráče, kteří tak napjate a těžké zápasy prostě nezvládají. Proto doufám že majitelé na konci sezony BR vyhodí a snad novým trenerem bude někdo z dvojice Benitez/Klopp, kteří budou volní. Věřím, že ti by nás dotáhli zase ke špičcce kam Liverpool FC rozhodně patří. Proto podpořme LFC i v tak těžkých chvílích. Příští sezonu snad bude líp.....

Reagovat
Posledni Kovboj

#reliablevrabejka

Reagovat
smazaný uživatel

Benitez? nebud blazon Jany

Reagovat
vrabejka

Samozřejmě upřednostnujem Kloppa. Ale i za Beniteza by jsme konečně viděli LFC dobře bránit.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som za Beniteza

Reagovat
spider_8

Reagovat
I am Mancunian

navrat krala

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Rodgers at nás vede v lize a Benitéz v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Nedovedu si predstavit, ze by nekdy Chelsea nebavila fotbalem

Reagovat
smazaný uživatel

Úplne hneď som vedel kto to písal, dobrá propaganda

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se hrozně líbí, jak tu drtivá většina haterů autora článku argumentačně nestíhá, tak nezbívá nadávat a plivat.

Parádní práce Usty.

Reagovat
smazaný uživatel

*nezbývá omlouvám se za tu hrubku

Reagovat
Posledni Kovboj

v pohode, ta hrubka na tom vubec neni to nejhorsi

Reagovat
r.mrazik

on samotny clanek je argumentacne uzasny

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřečetl jsem si tu jedinej pořádnej argument v tom, proč by ten článek byl špatnej.

Reagovat
Posledni Kovboj

tak treba jen neumis cist.

Reagovat
drussbarb

Argumentačně je napsaný precizně. Já jsem viděl pouze ty "velké" zápasy Chelsea, kde se hrál beton, ale nemám problém uvěřit tomu, že proti slabším hrají pěkně. Ale stejně je těžké Chelsea fandit, tuplem pod Mourkem, který si do médií stěžuje na fotbal z 19. století, když proti němu druhořadý tým praktikuje to, co on proti TOP 3

Reagovat
spider_8

Bamford

Ten kluk příští rok musí začít jako trojka. Nebylo by to ani moc velké riziko, protože v zimě bychom přinejhorším mohli útočníka koupit. Ale věřím, že by se mohl prosadit a postupně plnit podobnou roli, jako měl v United Welbeck. Má 21 let, není na co čekat, stačí se podívat, kde byl loni Kane. Hlavně doufám, že ho nepošleme na hostovačku někam do PL, kde bude sedět na úkor kmenového hráče.

Reagovat
Talker

Pecka, uděláme z nejlepšího hráče Champu hráče, který si kopne na podzim třeba 500 minut, pokud nebude hromada zranění.

Reagovat
spider_8

A jaký jsou jiný možnosti? Poslat ho na hostování do PL, kde se buď neprosadí (tudíž se zahrabe) nebo se prosadí, ale už se nebude chtít vrátit a dělat náhradníka (jako Lukaku). V Chelsea by se mohl prosazovat postupně a tebou zmiňovaných 500 minut mi přijde jako slušná porce na mladýho hráče. Víme jak je na tom Costa se zraněními, navíc mu zase někde blikne a dostane ban třeba na 6 zápasů, takže si myslím, že post trojky není vůbec k zahození. A klidně se taky může stát, že se rozstřílí jako Kane a urve si pro sebe víc minut. Jde jen o to dát mu šanci.

Reagovat
Talker

On je problém v tom, že jsem pravděpodobně těch 500 minut přestřelil. A to asi výrazně.

On je problém, že Mourinho má obvykle na lavičce jen jednoho útočníka, on ani Remy nebyl vždy na lavičce na podzim a to byl francouzský reprezentant a útočník, který dal za rok a půl 20 golů v PL a je v nejlepších letech. A i teď s banem a zraněním Costy má stále pod 800 minut. Sice byl taky zraněný na jaře občas, ale to nic nemění na tom, že na podzim toho prostě moc nenahrál - cca 500 minut z těch 800 měl v roce 2015 (kdy byl právě ten ban a zranění Costy).

Je otázka, kolik by dostal času Bamford, no. 500 by bylo slušných a asi by to v takovém případě mělo smysl, kdyby měl garantovaný alespoň COC a pravidelně lavičku, ale na to se Mourinho zvesela vykašle.

Reagovat
spider_8

U Josého nikdy nic garantovanýho mít nebude, buď bude mít okamžitě přínos pro tým nebo poletí Ale mohl by právě alespoň dostat šanci ukázat, jestli ten přínos má. Třeba by z lavičky rozhodl pár zápasů a José by si ho nechal. U nás to holt není o tom, že hráč dostane prostor, aby se vyhrál

Reagovat
Usty

Nebyl jsi to ty, kdo se mnou argumentoval o tomhle tématu úplně opačně než teď? :D

Reagovat
Arbiter

On tehda snad vycházel z premisy, že Mourinho musí rotovat sestavou...

Reagovat
Talker

Neboj, zvládnu odpovědět Ustymu sám.

Reagovat
Talker

Já se bavil o Solankem.

Pro Bamforda by to byl velký risk, protože by mohl půl roku nebo i rok skončit jako Kalas - bez fotbalu. Což je ve 22 letech celkem hodně, navíc pokud by si kopl jen v U-21, kterou přerostl už 2 roky zpátky (a teď přerostl i champ vlastně).

Proti tomu Solanke může hrát i za akademii a v případě potřeby zaskočit na pozici trojky a nezbrzdí ho to.

Reagovat
Usty

Ok :)

Reagovat
Talker

http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2015/4/21/8460605/give-bamfordinho-a-chance-many-exclamation-points

Tolik k Bamfordovi. Chce hrát za CFC, ale nechce sedět na tribuně. Což by pozice trojky prostě znamenala.

Reagovat
Usty

Jo však já jsem pro to, aby on ani Solanke trojkou nebyli... Protože kdyby Solanke selhal, Mourinho by musel shánět novýho útočníka v lednu a to by bylo na pozici tři fakt nelehký.

Reagovat
Hokaido

Jsou dvě situace, kdy se 95% České republiky sjednotí. Při každém MS v hokeji a u každého článku o Chelsea

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co jste čekali od Chelsea a navíc od Mourinha...z nejedlé houby se jedná nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

To je prvotřídní nálož ©Ustohal

Článek jsem nedočetl, ale "středobod těžiště hry" v nadpise pobavil.

Reagovat
SunFells

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna ten jejich autobus styl je to nejmenší proč mi tahle rakovina vadí. Taktika k fotbalu patří a pokud jim na to chodí lidi a jejich zápasy jsou sledované, tak budou tenhle styl praktikovat pořád, když to nese ovoce. Mě se to nelíbí stejně jako ta barcelonská pseudosračka ale účel ve fotbale světí prostředky.

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna ten jejich autobus styl je to nejmenší proč mi tahle rakovina vadí. Taktika k fotbalu patří a pokud jim na to chodí lidi a jejich zápasy jsou sledované, tak budou tenhle styl praktikovat pořád, když to nese ovoce. Mě se to nelíbí stejně jako ta barcelonská pseudosračka ale účel ve fotbale světí prostředky.

Reagovat
j_mrazik

Tak ona je potřeba trochu jiná dovednost hrát to, co hrála Barcelona a co teď hraje Chelsea.

Reagovat
j_mrazik

Teda to je jasný, že jiná dovednost, ale řekl bych, že i na jiné úrovni. Prostě přehrát někoho aktivně, technicky je mnohem náročnější, než v 9 lidech bránit vápno.

Reagovat
smazaný uživatel

to nezpochybnuji ani tyto styly neporovnávám jen píši, že se mi oba hodně příčí ač jsou jiné

Reagovat
smazaný uživatel

Ono hlavně to přirovnání k barcelonské éře je, řekl bych, poněkud předčasné. Ta trvala de facto několik let. Chelsea ve druhé "Mourinhovské" sezóně vyhraje ligu a k tomu má triumf v podřadnějším poháru, to zas není tak obrovská dominance, alespoň zatím tedy bych o dominanci nemluvil. ManU se probouzí hezky, Arsenal by od příští sezóny možná (po kolikáté už) mohl taky zaútočit na titul konečně. Liverpoolu to bude trvat jednu povedenější výměnu trenéra a u ManCity záleží, jak obmění mužstvo, to současné asi už má to nejlepší za sebou. Až Chelsea vyhraje ligu znovu a k tomu dokráčí v LM alespoň do finále, pak bych hovořil o nějaké dominanci

Pokud autor článku hovoří o dominanci v letošní sezóně, tak je to sice hezké a v případě Anglie se dá takto hovořit možná i, ale jinač? Mnoho povyku pro nic. Ne, nelíbí se mi fotbal Chelsea, ale pro mě za mě...

Reagovat
Swarley

tak hlavně ta dominance se má vztahovat k těm těžkým zápasům a konkrétně k tomu zápasu v sobotu, ale i tak nemůže souhlasit s nějakou defenzivní dominancí a už vůbec ne to nějak srovnávat s Barcou...jak už píšu nahoře, Barca byla svým stylem dominantní a dominantní v tom smyslu, že ty zápasy naprosto ovládala a nebylo v podstatě možné, aby ve většině zápasů prohrála...

Chelsea většinu těch těžkých zápasů tak pod kontrolou zdaleka nemá i když se ji většinou daří výborně soupeře eliminovat...ale jak třeba ukázalo PSG, tak i třeba sobotní zápas, tohle prostě není dominance a není to zápas, který by měl pokaždé skončit tak, že by ho Chelsea vyhrála...na kdyby se nehraje, ale už jen i když vezmeme vyrovnaný počet střel a tutovek jasně svědčí o tom, že to tak pod kontrolou nebylo...

Reagovat
smazaný uživatel

spíš v PL nenarazí na takovou kvalitu, která by ji za to potrestala. Ať se to fandům BPL líbí nebo ne, tak nyní jednoznačně vládnou kluby z La Ligy, na Real a Barcu by nikdo z Anglie neměl a v konfrontaci s Atlety a PSG to Chelsea jeden postup ze tří možností.

Jako fanda Poolu jsem letos v Evropě nadával jak prase a vystoupení považuju za totální hanbu a to jsem od Zbrojovky a Isles zvyklý na ledasco.

Reagovat
Swarley

tak to bych vnímal jako dva problémy...jedna věc je ten jeden sobotní zápas, kdy jsme prostě horší nebyli a Chelsea si to nějak naprosto s přehledem prostě nepohlídala, čili tam bych úplně nějak neřešil to, jaký odstup má Anglická liga v současnosti od zbytku Evropy...že jsme mohli být aktivnější, mohli jsme ještě přidat, samozřejmě, ale i tak to byl přinejmenším vyrovnaný zápas...

a druhá věc je konkurenceschopnost anglických týmů v Evropě, což jsme tu nedávno taky řešili, v současnosti nemají absolutně nárok na takový Real, Barcu nebo Bayern...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Každý hraje to, co umí. Chelsea vyhrává s touto taktikou, někdo vyhrává ofenzivním stylem. Někdo dává víc gólů hlavou, někdo z penalt. Někdo využívá víc svojí rychlost, někdo výšku. Tady je jediný problém a to nějaké všeobecné přesvědčení, že fotbal musí být jen o ofenzivě, ale jestli vyhraji defenzivním stylem není o nic horší. Jde jen o jiný způsob, jak vyhrát zápas. Není to nesportovní a navíc taky na takový styl musím mít kvalitu. Ne že si Frňka řekne, že od teď to každý zápas zavřeme a najednou budeme vyhrávat tituly. Taky rád koukám na zápasy se spoustou šancí a potažmo gólů, ale ještě radši mám, když můj tým vyhrává a přece jenom... jakým stylem toho dosáhne nemusí jiné fans zajímat.

Reagovat
Grahf

Dalšia obhajoba tej sračky od chelsea fandu. Ukažte mi konečne človeka, ktorý bude drukovať podobnej hre a nie je fanda čukotky

Reagovat
smazaný uživatel

Fandové Mourinha

Reagovat
J0EL

Dokonala oda na hovno. Blahozelam

Reagovat
smazaný uživatel

400. pro Hazarda

Reagovat
Matić

Reagovat
Robochelsea

Reagovat
kvasha16

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Ed, Cesc, Wilda a těch pár dalších fešáků co umí hrát pěkný fotbal

Reagovat
Whitemedia

Chudáci s titulem, doma brečí do polštáře

Reagovat
Matić

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si nadpis

Reagovat
fantomas

"Stredobod teziste hry", Usty se teda nedrzi pri zemi...

Reagovat
Counter

Někoho mi to hned připomnělo.

Reagovat
fantomas

No dovol

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
VojtovaChelsea

jsem rád že CFC vede tabulku, ale když sem tam zkouknu zápas tak je mi během chvilku zle

Reagovat
LAM

Když to tu někdo srovnával s Érou Guardioly,tak pro srovnání jedno video.

https://www.youtube.com/watch?v=yMkJht0GxOs

Reagovat
Whitemedia

Nuda

Reagovat
LAM

dokoukej to a pak hodnoť.

Reagovat
Atlético de Madrid

Na tom je nejlepší, jak po pár "uspávacích" přihrávkách následuje ta jedna průniková, která otevře obranu. To bylo na pohyb bez míče úplně stejně náročný jako s míčem - museli se neustále uvolňovat pro převzetí přihrávky a po ztrátě začít okamžitě napadat. Náročnější fotbal si neumím představit.

Reagovat
Atlético de Madrid

Akorát je tam teda vidět, jak to už v tý sezoně pod Vilanovou bylo významně horší než v poslední sezoně pod Pepem - proto nechápu, jak může někdo jeho práci bagatelizovat, s jeho odchodem se z hry Barcelony najednou vytratily ty vzorce, podle kterých se hráči Barcy pohybovali.

Reagovat
LAM

Přesně+ Xavi s Iniestou šli výkonnostně dolů,takže to není možný timhle způsobem hrát.

Reagovat
LAM

Bylo no.Perfektně to fungovalo a bylo až neuvěřitelný co vykombinovali.V útoku byl ale stejně hlavní faktor Messi kterej byl ten hráč kterej dokázal přejít přes 1,2 hráče a pak se to otevřelo.Messi,Iniesta,Xavia Sergio-na těch to stálo.

Dneska je hra daleko víc na útočný trojci a jelikož se nedá tolik spoléhat na zálohu,tak to musí vyplňovat Messi a dost často hrajem 4-4-2.Uvidíme jaký úspěchy LE dosáhne,ale závislost na Messim se vůbec nezmenšila.

Ta hra ze začátku Ery Pepka naprosto fascinovala a nedokážu si přestavit tým kterej by jí dnes dokázal hrát.

Reagovat
technecium

Už vidím stejný video fanoušků Chelsea. Odkop, skluz, hlavička, taktický faul...

Reagovat
Whitemedia

Neuvěřitelné, že s takovým herním stylem střílíme tolik branek, Mourinho je génius

Reagovat
technecium

Fů, průměr dva góly na zápas. Až jsem se z toho čísla zpotil.

Reagovat
LAM

hlavně ty zápasy s silnýma soupeřema.Člověk čeká pořádnej fotbal a pak přijde Chelsea

Reagovat
Whitemedia

Tak samozřejmě nebudeme porovnávat počet našich vstřelených branek s počtem vstřelených branek u Barcy a dalších klubů z nějakých srandalig

Reagovat
technecium

To je argument asi jako: Smrdíš

Reagovat
Whitemedia

To je náhodou fajn argument, na to už nejde nic odpovědět

Reagovat
technecium

Lžeš. Odpověděl jsi

Reagovat
LAM

srandaliga je tak maximálně PL.V Evropě je těch důkazů opravdu hodně

Reagovat
dextroza_m

Srandaliga? Podivej se na body 1.tymu, 10.a predposleniho..rozdily -+ 2b. A to nepocitam mazani anglanu na chleba v lm,el..

Reagovat
j_mrazik

Vidíš ten větší hlad po fotbale na začátku?

Pak je to takový moc profesorský.

Reagovat
Matić

Chelsea po vítězném utkání s Manchesterem United čeká v neděli další ostře sledovaný duel s Arsenalem, proti němuž se CFC dost možná bude muset obejít bez klasického útočníka. Didier Drogba, jenž hrál proti Red Devils, má potíže s kotníkem a mimo hru jsou i Diego Costa a Loïc Rémy.

Myslíte si, že existuje aspoň nějaké %, že by Mou nechal hrát Solankeho nebo Browna, kdyby fakt ani jeden z nich nebyl (i když je to nepravděpodobné) fit? Protože jinak nemáme nikoho, kdo by mohl hrát alespoň flešnou 9 po odchodu Andrého. Jedině Cesc, že by si vzpomněl na pár zápasů v Barce a nároďáku, ale o tom dost pochybuju.

Reagovat
Whitemedia

Ty šance jdou do záporných hodnot, to Mourinho fakt nikdy neudělá

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase už tu ligu fakt máme v kapse, vítězství nad MU to jasně zpečetilo, třeba tentokrát Mourek už překvapí..

Reagovat
Whitemedia

Pro něj bude titul v kapse až bude opravdu jistý.. když budeme pokračovat stejně, tak bude jistý ve 34/35 kole, pak tam podle mého Mourek začne posílat na 30 minut Rubena, Akého a snad i Solankeho Ale nic víc z toho nebude..

Reagovat
Atlético de Madrid

Hazard hrál false 9 tušim v zápase s Juventusem dva roky zpět a nedopadlo to moc dobře Cesc hrál falešnou desítku s nejlepší zálohou na světě za sebou a celý to bylo o tom, aby měli co nejvíc hráčů do kombinace a dokázali se prokombinovat až do brány.

Reagovat
Matić

I kdyby tam hrál Hazard, tak zase není hráč na levé křídlo, asi by tam mohl zaskočit Willian, ale ten tam snad v téhle sezóně ještě nehrál

Reagovat
Robochelsea

...

Ramires-Matić

Willian-Oscar-Hazard

Fabregas

Reagovat
kvasha16

Solanke alebo Zouma

Reagovat
icka

Reagovat
icka

Tam jebnem Ivanovice

Reagovat
Spasitel

Reagovat
smazaný uživatel

Utocnika nebudete potrebovat

Reagovat
M0rb1D4S

To je pravda, na vás stačí Hazard sám.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si nabehl Jsem zvedavy, jestli na neho postavi Wenger Bellerina, nebo se podela a postavi Debuchyho

Reagovat
M0rb1D4S

Ono je prakticky jedno koho na něj Wenger postaví, protože on snad jediný ze všech našich hráčů dostává na hřišti úplnou volnost. Možná se vám ho podaří uhlídat tím, že na něj Wenger postaví Coquelina.

Reagovat
smazaný uživatel

Mysleno tak, s kym se bude behem zapasu nejvic potkavat... Bellerin mu staci rychlostne, ale jeste plave pozicne, bo dost spoliha na tu svou rychlost. Ale vzhledem k tomu, ze vedle neho bude hrat nejspis Gabriel a ne slimak BFG, tak bych se toho az tak nebal. Vedle BFG bych zas postavil radsi Debuchyho, ktery by to tak neotviral a Hazard nechodil na naseho slimaka sam

Reagovat
smazaný uživatel

skôr by hral na hrote Zouma.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Není.

Reagovat
kvasha16

je

Reagovat
smazaný uživatel

Dominance je převaha, nepoddajnost, nadřazenost. Když se tak strašně bojíš útoku soupeře, že raději rezignuješ na vlastní, tak nedominuješ a ani nejsi nadřazen nad soupeřem. Jsi akorát zbabělec.

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

mohli by ti to vydať ako článok

Reagovat
Cobra

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
fenixLFC
Reagovat
Talker

Mě přijde Mourinho jako fotbalový analytik, který dokáže své teorie převést do praxe. Vždy si zanalyzuje soupeře a zjistí, s čím má největší šanci na výhru od A až po Z. Od základní sestavy, rolí jednotlivých hráčů, střídání, vývoje zápasu, zranění hráčů, všeho. Vše má předem rozmyšlené do posledního detailu a toho se prostě drží.

On je prostě v tomhle špička, jenže problém je, že fotbal je i o haluzi a ač se dá velmi dobře zanalyzovat a dá se připravit na mnoho událostí, některé se prostě předvídat nedají. A tam vidím celkem slabinu Mourinha, který se buď drží prvotního plánu nebo mu pár minut trvá si to všechno promyslet a reagovat.

Prostě absolutně pragmatický trenér, který vynechává kompletně emoce. Kvůli tomu je tak úspěšný a tak nenáviděný některými. A některými milovaný.

Reagovat
herbage

zajímavý, že jakmile Chelsea narazí na nějakýho silnějšího soupeře, tak génius Mourek zanalyzuje všechny jeho slabiny a stejně vyjde jako vaše jediná šance na výhru autobus. To buď nemá valný mínění o týmu nebo holt poník zatím jen lehce kluše a teprve příští sezóna začne cválat

Reagovat
Talker

Opět nepochopení textu. Ale u tebe se tomu nedivím, ty většinou ignoruješ to, co nechceš vidět a radši si kopneš, i když se u toho zesměšníš.

Prostě si Mourek řekne, že pokud to zabetonuje, tak má šanci na výhru třeba 30%, 50% na remízu, 20% na prohru. Pokud by hrál otevřenou partii, tak je to třeba 30:40:30. Vyjde mu z toho, že pokud to zabetonuje, tak všichni budou nadávat, ale vyhraje +- stejný podíl těch velkých zápasů, jen jich méně prohraje. Sice tím nasere půlku lidí, ale to je mu u prdele, pokud má body.

Já tenhle přístup neschvaluju, nesouhlasím s ním, ale je to prostě tak. Mourinho je ultimátní pragmatik. Neříká, že cíl je důležitější než cesta, ale že cíl je jediná důležitá věc.

Ve chvíli, kdy by mohl získat více bodů ofenzivním fotbalem, přejde na ofenzivní fotbal. Ve chvíli, kdy by mu beton proti sestupujícím přinesl více bodů než bušení do soupeřovy obrany, tak klidně brání v deseti.

Prostě je mu fotbal u prdele, zajímá ho jen výsledek.

Reagovat
herbage

ne, psaný text chápu dobře. Zkrátka jediná vaše šance, jak porazit silnějšího soupeře, je nasadit taktiku autobus

Reagovat
Talker

Tak alespoň tu šanci máme, oproti Arsenalu

Reagovat
icka

Reagovat
samson192

Reagovat
smazaný uživatel

a to se zatím nepotkal s nikým z evropské top 3, tj Real, Barca a Bayern, zatím je to jen druhý sled s bilancí jeden postup ze tří možností.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted nevím jaký 1 postup ze 3 možností. Ale s třeba s Bayernem se utkal v superpoháru po wonder sezoně Bayernu a skončilo to 2:2 po vyrovnaném průběhu zápasu, kdy navíc hráli o 10 po vyloučení Ramirese.

Reagovat
Bayernista18

Proti silnejm soupeřum nestojí hra Chelsea za nic a horší je, že i když se třeba prohrává a kvůli tomu průběžně nepostupuje, i tak zůstává taktika pořád stejná.

Reagovat
kvasha16

si asi nevidel nas zapas s PS minuly rok

Reagovat
Talker

O tom je ten pragmatismus. Ve chvíli, kdy ví, že s betonem nepostoupí, tak bude hrát aktivně. Stejně tak hraje aktivně proti slabým, protože ví, že jinak by tam mohla být ztráta.

Ono se to vlastně i pěkně provazuje s rotací a dávání šancí mladíkům. On ví, že i ve chvíli, kdy hraje Costa na 80%, tak hraje lépe, než Drogba a Remy. Takže ho prostě nasadí, když může. Ale jaksi si neuvědomuje, že ve chvíli, kdy ho hraje s nějakým problémem nebo unaveného, tak ta výkonnost bude ještě klesat.

To samé s mladíky - radši tam dá Drogbu a nechá ho tam hrát 90 minut chodit po hřišti a občas vyhrát nějaký hlavičkový souboj, protože ví, že nějaký brutální fail dozadu neudělá než aby tam dal mladíka, který není vyhraný a neví u něj, jestli nenamaže soupeři do brejku nebo že se z toho zápasu nepodělá. Sice je ta šance malá, ale pořád větší než u Drogby. A Mourinho se snaží minimalizovat riziko chyb.

Prostě sázka na jistotu, než nějaký risk, který by mohl přinést ovoce.

Reagovat
kvasha16

*PSG

Reagovat
Bayernista18

Tam se na to celkem koukat dalo, já myslel spíš ten letošek, kdy PSG postupovalo, hrálo v 10 a na Chelsea jsem neviděl sebemenší snahu s tim něco udělat.

Reagovat
Robochelsea

Usty, mám jednu pripomienku k článku. Nepoužívaj toľko slov s úvodzovkami Keď občas použiješ nejaký anglický výraz, tak je to príjemné spestrenie, ale také množstvo slov ohraničených čiarkami na začiatku a na konci je podľa mňa trošku iritujúci.

Inak super článok

Reagovat
13

To jen dokazuje vysokou návštěvnost, ne fanoušky.

Reagovat
Robochelsea

Však jasné. Ľudia išli po meste a odrazu si povedali:

,,Aha, tu je nejaký štadión, asi sa tam hrá futbal. Nejdeme sa pozrieť?"

,,No jasné, poďme. A čo je to za klub?"

,,Chelsea. Tá plastická Chelsea, ktorú v roku 2003 kúpi ruský mafián a konečne bude mať fanúšikov."

,,A my nie sme fanúšikovia?"

,,Nie, my a tých ďalších 40 tisíc ľudí sú všetko len náhodní okoloidúci."

Reagovat
13

Reagovat
Swarley

neskutečný příběh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jazdec

Reagovat
Infi

Reagovat
samson192

Reagovat
smazaný uživatel

Vy tady už musíte být fakt zoufalí Ale jo člověk se pobaví

Reagovat
kvasha16

Reagovat
SunFells

Fanouška povzbuzujícího přes stream se vsadím neměli ani jednoho.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadím se, že podobné to bylo i u Arsenalu, pokud teda fanoušci Arsenalu v Čr neměli technologický náskok před zbytkem obyvatel republiky.

Reagovat
SunFells

Já bych to úplně nevylučoval, fanoušci Arsenalu byli vždycky napřed.

Reagovat
smazaný uživatel

No, v tabulce to už nějakou dobu tak nevypadá

Reagovat
Maresma

ty mas nějakou fanouskovskou tabulku?

Reagovat
SunFells

Molos má tabulky na všechno. Po tomhle si ale radši zacpal držku tabulkou čokolády.

Reagovat
smazaný uživatel

to nie sú fanúšikovia, keď nemajú vlajočky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nie, to sú arsenalské, máš to napísané aj v tom linku.

Reagovat
smazaný uživatel

Plastic fans sa hneď poznajú, čo?

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Matić

Reagovat
Jardin
Reagovat
Mada

Reagovat
Cobra

I můj pes dokáže k fotce napsat kdejakou pi*ovinu

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Godwinson

Po delší době fajn diskuze

Reagovat
Swarley

jenom víc takových článků, ať je co řešit

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase by nemusel být tlak pořád na Chelsea, chce to také přenést na jiné kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak jiné klub tlak neunáší a zlomí je to. Tlak musí nést ten nejsilnější a nejodolnější.

Reagovat
Miguel19

Chce to už přestup DdG do Realu

Reagovat
cristiano.K.

kdo by ho chtěl po posledních výkonech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Kam se habe na Mignoleta, to se neda srovnat...

Reagovat
Swarley

to zase ne, to už je moc

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

já si to vždycky užívám. Breku z jiných táborů není nikdy dost

Reagovat
smazaný uživatel

nepleť si brek s opovržením

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj u tebe to splést nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ty si to nepleť.

Reagovat
smazaný uživatel

nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako články o Tottenhamu. Oh wait.... Jaký články.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že tady machrují chudáci z Arsenalu a myslí si, že si zaslouží titul za 10 zápasů..... O víkendu dostanete zase 6 kousků a pak budete brečet

Reagovat
Nikikrew

co 6, rovno desat

Reagovat
technecium

Co deset? Stačí jeden

Reagovat
cristiano.K.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3047019/Brendan-Rodgers-spent-216m-took-Liverpool-delivered-no-trophies-signings-paid-ones-flopped.html

Sakho je a bude hit, Allen je někde mezi, Origiho bych do toho netahal,jinak se s tím dá souhlasit no.

Reagovat
Godwinson

Prakticky totožný článek už sem někdo házel před pár měsíci, každopádně vtipné

Reagovat
Nikikrew

len tak pre zaujimavost, preco Rogesr nedal skoro sancu Lamertovi? Ved ked vidim ze sa nedaru v utocnej fazi, preco to trochu nepomenil? Netvrdim ze Lambert je nejaka superhviezda ale v EPL sa javil vzdy dobre a podla mna si zasluzil tych sanci viac.

Ked mam tak povedat vasu zostavu, asi takto :

Mignolet

Johnson Skrtel Sakho Moreno

Henderson Allen

Lallana Coutinho Sterling

Sturidge

Napr. takato zostava mi vobec nepride zla, naopak ako velmi silna a do 3-4 miesta celkom aj realna. Samozrejme do timu nevidim, nie som expert ale co viem povedat ze hrat na 3-4-3 u vas vobec nie je efektivne ani ucelove. Podla mna Rodgers na to miesto jednoducho nema, tolko co ste investovali a za 3 roky velke nic, to je celkom sklamanie. Ten Kloop by sa vam celkom hodil a posunul by Liverpool urcite vyssie.

Reagovat
smazaný uživatel

Johnson, Lallana a Moreno su slabi hraci, pricom Johnson nema uz ziadnu perspektivu a Lallana je riadne predrazeny a nie je najmladsi... Sturridge je 90% tejto sezony zraneny a casto zraneny (aj ked nie tak, ako Sturridge) byva aj Allen a je lahko nadpriemerny, rovnako ako Henderson, kt.je o malo lepsi.. fakt zostava na 3-4.miesto ... Ostatni vsetko neutiahnu..

Reagovat
cristiano.K.

až na toho Hendersona

Reagovat
cristiano.K.

na začátku sezony mu to nešlo vůbec, pak měl serii pěti zápasů,kdy zahrál slušně, ale pořád tak nějak platí,že do naší hry se nehodí. Určitě větší dostat mohl, jenže když udělal Rodgers se Sterlinga útočníka, tak to vypadalo asi takhle 1. Sturridge 2. Sterling 3. Balotelli 4, Lamber a Borini při hři na jeden hrot se samozřejmě na hřiště nedostával.

Reagovat
fenixLFC

ked bol lambert na ihrisku este s dalsim hrotom tak to bolo fajn

Reagovat
fenixLFC

niikdy, opakujem NIKDY, ked chces hovorit o nejakej najlepsej zostave Liverpoolu,

Reagovat
fenixLFC

*tam KURVA NEMOZES DAT JOHNSONA! to je prve pravidlo

Reagovat
Nikikrew

Prvykrat co som si neprecital clanok, iba diskusiu a to mi v tomto pripade bohato staci. Len tak dalej Usty

Reagovat
smazaný uživatel

"Prvykrat co som si neprecital clanok"

Reagovat
Nikikrew

samozrejme v sekcii PL

Reagovat
Counter

To na " " nic nemění!

Reagovat
Swarley

hm, ten by mohl odhalit, že jsi v jednom preview v textu náhodně napsal "šušeň"

Reagovat
Counter

No naštěstí píšu Španělsko ::uf::

Reagovat
Swarley

to se ta šance rapidně snižuje

Reagovat
SunFells

To jen psal, že se Cristiano v šestnáctce musel natáhnout na kluzkém šušni, protože ke kontaktu nedošlo.

Reagovat
Nikikrew

Ved tie clanky vobec nie su dlhe, zabere ti to max 3 min

Reagovat
Counter

Ale i tak!

Reagovat
fantomas

Achjo...

Reagovat
Usty

Reagovat
Nikikrew

Neber to v zlom, pevne verim ze to je napisane dobre a dalo ti to urcite zabrat, kredit pre teba ale tematika Chelsea a ich defenziva ma naozaj nezaujima, tak som teda isiel rovno do doskusie

Reagovat
Usty

Ok :)

Reagovat
homeles8

Tak to já jsem si asi potřetí přečet nějakej článek na EF, jinak jdu vždyc rovnou do diskuze. Už je to let, co jsem nepřečet žádnej článek... kdybych si to uvědomil úředtim, tak bych nepřečet ani tenhle, abych si nezkazil sérii. Ale stejně si ten minulej článek nepomatuju, tak teď si to někam napíšu a schválně kolik let si budu číst zase jen diskuze :-)

Reagovat
smazaný uživatel

my, rebeli, čo nečítajú články, vieme svoje

Reagovat
Robochelsea

Ja niektoré čítam ale preview a souhrn kola som v živote neprečítal.

Reagovat
Nikikrew

to fakt

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou tady komenty

Reagovat
C-M@ster

Tady je článek v opačném gardu

Nadpis: Anglie bude mít nejnudnějšího mistra posledních let! Ztrácí Mourinho dech?

http://fotbal.hattrick.cz/anglie-bude-mit-nejnudnejsiho-mistra-poslednich-let-ztraci-mourinho-dech/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

četl jsem... hrozně omezenej názor.

je to škoda, když kvalitní autor píše o něčem, o čem nemá příliš páru.. a vyjde z toho tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zajisté máš pravdu jenom ty s obhajováním sračky hrající chelsea

Reagovat
iamek

Reagovat
J0EL

Zaujimave. To iste ma napadlo pri tomto tvojom velkolepom diele.

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Je to narozdíl od tvých výblitků realita. Místní přechytralá redakce EF se prohásila za polobohy kvůli tomu, že prozřeli. Narozdíl od nás, vidíte tu krásu defenzivních výkonů a nazýváte to vyspělým fotbalem nebo dominancí, ať už se to týká téhle modré sračky, nebo toho vymaštěnce s jeho slavným Íránem. Vůbec nic na tom není, je to jen prostředek, jak si honíte ega, že v těch hovnech vidíte něco víc, než obyčejný pivní fanoušek. Jste idioti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jednou urazíš fantomase a dostaneš před Edenem.

Reagovat
*CZE*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Swarley

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fantomas

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Talker

Tak hattrick je přece jenom čtení, které je zajímavé pro ty, kdo anglický fotbal vůbec nesledují nebo ho vidí jednou za měsíc. Respektive nejde vůbec do hloubky, ale jen dloubá povrchově. Něco asi jako blesk o politice.

Reagovat
Talker

Teď jsem si to přečetl celé Hattrick je prostě bulvár. Sice mají pravdu (alespon částečně), ale to podání je strašně směšné.

Reagovat
Mada

Bruce a jeho moudra....

Reagovat
smazaný uživatel

Zato průměr čtyř superlativů na větu dělá z toho tvého výblitku nezaujatý, skoro až kritický článek, viď

Reagovat
Arbiter

"Kritika (z řeckého krinein a kritiké techné, umění rozlišovat a posuzovat) znamená jako činnost hodnocení, posouzení, ocenění."

Takže ano, Usty k tomu přistoupil kriticky...

Reagovat
smazaný uživatel

" Protože negativní kritiky jsou obecně častější, nabývá i slovo kritika někdy užší význam kritiky negativní" - v odstavci "Kritika jako posudek".

Reagovat
Arbiter

to je ale spíš přenesený význam než cokoliv jiného...

Reagovat
icemike

to je všeobecná chyba, stejně jako záměna recenze a kritiky

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
homeles8

Heh. Mě to přijde, že všichni co se tady tomu smějete a nadáváte jste úplně blbý. Třeba jako když na ulici lidi nadávají na žebrajícího kytarystu, že žebrá a smrdí a vypadá divně, místo aby ocenili že dobře hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

tohle je spis zazobanej a vonavej typek s kytarou, co hraje asi tak dobre jako Balotelli strili goly

Reagovat
homeles8

ne

Reagovat
SunFells

Ten ten kytarista ale jen žebrá, smrdí a vypadá divně.

Reagovat
homeles8

ale aspoň se snaží nějak, tady ten u nás hraje fakt dobře a sám mu tam hodim i dvacku když mám u sebe a jdu okolo. Špatný jsou ty samý typy bez kytary co k tobě přijdou a poprosí tě o pár korun na rohlík.

Reagovat
SunFells

Takovým jsem rohlíky kupoval. Teď už jsou upřímní a říkaj si o krabičáka rovnou.

Reagovat
kiwwi

toto cele je tak krcovite obhajovanie tej sracky co Chelsea hra, az je to vtipne... kolko ma Chelsea futbalovych fajnsmekrov a analytikov, ktori si vychutnavaju preciznu defenzivu

Reagovat
homeles8

Tak mě se líbí už jen ten princip toho. Je to jako hrát 90ti minutový sólíčko na kytaru a ani jednou se nepřemáčknout.

Reagovat
Swarley

co máš furt s tou kytarou?

Reagovat
homeles8

jsem úchylák na hraní na kytaru

Reagovat
smazaný uživatel

Ja viem.

Reagovat
homeles8

blahopřeju

Reagovat
Swarley

já hrával na piáno, ale nebyl jsem dost úchylnej a nechal jsem toho

Reagovat
homeles8

škoda

Reagovat
Lacko_Boh

to nevieš,možno by nechodil na EF :3

\||/

Reagovat
homeles8

týpek hrající na piáno > týpek psací na EF

Reagovat
Lacko_Boh

nie,nemyslim si ze su ludia nieco VIAC len preto ze vedia hrat na piano.Jedine čo plati je fanušik Arsenalu > ostatní

ludia s menom Ladislav >ostatní

tí ktorí mi davaju palce hore > ostatní

Reagovat
Swarley

tak tady opravdu nemám jinou možnost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

ale co kdyz ti da palec Petr co fandi chelsea? Je vic nez Ladislav? Je vic nez fanousek Chelsea?

Reagovat
Lacko_Boh

tak je viac ako peter co fandi chelsea ale nedal mi palec ale zaroven je menej ako Peter-fanusik Arsenalu čo mi dal palec.Easy

Reagovat
smazaný uživatel

co máš zas model? moje současná sbírka:

Jackson Flying-V

Epiphone Les Paul beige

Keen blue Superstrat

Stagg 12-string

Washburn WG 10 SCE

+ v nejbližší době origoš, nebo na míru postavené SG

Reagovat
homeles8

heh já mám jednu levnou kytaru ESP LTD SG. Je to moje první kytara, jsem si řek, že si na naučení pořídim levnou a tak nějak jsem se na ní zasek, protože nemám peníze, ale v nejbližší době bych chtěl už nějaký lepší kytary :-) Po tolika letech už by to chtělo

Reagovat
smazaný uživatel

ESP je super značka a SG nejhezčí tvar

Reagovat
Arbiter

Stratocaster nebo Les Paulky mají nejhezčí tvar

Reagovat
smazaný uživatel

každému co jeho jest, nicméně by vypadalo divně, když by se na Stratocaster hrála nějaká temnější a tvrdší hudba, zatímco u SG už to jde a přitom se obě kytary klidně mohou potkat na koncertě nějakého dřevního hardrocku

naopak si někdo těžko vezme BC Rich Warbeast na hraní na maturitním plese

Reagovat
smazaný uživatel

Sam hra na gitare.

Reagovat
fenixLFC

je to ako mat gitaru po najvacsom gitaristovi na svete a hrat tam bez premacknutia stupnicu...

Reagovat
Arbiter

Reagovat
TopinB

Ale kdyz uz tu "sracku" hrajeme, tak nezalezeme az do dalsiho zapasu jak ty

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi, jak tu všem hra Chelsea umí hnout žlučí. Ale správný fanoušek fotbalu, který tomu rozumí, jejich hru ocení, ať je má rád nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

A chybí mi v anketě možnost "všechny kluby by měly hrát ze zabezpečené obrany".

Reagovat
smazaný uživatel

málo irónie na to, že si to písal ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to ale myslím vážně, osobně proti defenzivnímu fotbalu nic nemám. Když někdo tak chce hrát a nese mu to ovoce, proč by měl taktiku měnit? Jenom proto, že veřejnost chce, aby hráli ofenzivně? To je podle mě blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

"Já to ale myslím vážně"

veď práve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

tak těžko si představit, že by ti jakákoliv defenzivní taktika měla v oblasti pěstitelství nést ovoce, ale budiž

Reagovat
Lacko_Boh

hm,určite to vieš dokázať...

Reagovat
Swarley

pochopitelně, jako vášnivý ovocnář jsem napsal i publikaci s názvem "Aplikace defenzivních taktik v ovocných sadech, aneb lze vypěstovat tzv. třešně obranářky?"

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Lacko_Boh

teraz som ťa s Oliverom pekne dostal ,si sa odhalil,Stači si vygooglovať tvoju publikáciu a máme tvoju identutu HAHAHAHAHAHAAA.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Gryphonheart

Jestli na to někdo kouká kvůli spoustě gólů, tak doporučuju přepnout radši na Synot ligu Já jsem rád klidně i za precizní defenzívu a taktické bitvy - a holt kdo umí, ten umí. Máloco mě ve fotbalové historii potěšilo tolik, jako vidět některé týmy kompletně rozložené, hlavně v LM, například Barcelonu.. tam to vždycky potěší dvojnásob.

Reagovat
Arbiter

700. pro Chelsea a Josého Mourinha

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fajdax

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mimalu

Reagovat
kvasha16

Reagovat
edejv

Reagovat
smazaný uživatel

Marek Ustohal odvedl kus kvalitní redaktorské práce – dlouhodobě jeden z nejlepších přispěvovatelů na EF... + Puskasovy články (zřídka publikováno).

Chelsea hraje často super fotbal s tahem na branku, holt 1x, 2x 30x za rok to zrovna nevyjde, no.

Reagovat
domingo

Ja tomu docela rozumim, sam mam radsi efektivni pragmatismus nez arkadovy litani nahoru dolu, ale tohle mi pripada jako postup konspiracnich teoretiku - na zacatku je dany, co si chces myslet, a pak ve veskerych datech lovis ty, co tvuj prednastavenej nazor potvrzujou, a sverepe ignorujes ty ostatni.

Mozna by, Usty, pomohlo, kdybys psal i jindy nez jako reakci na vseobecnej hate, nejses pak klidnej a objektivni

Reagovat
Zaschrona

Ale o Evertonu radsi moc, Usty, nepis, obcas i u tech preview/reportu, kdyz uz to ctu, najdu nejakou volovinku.

Reagovat
Usty

Rád se nechám poučit :D

Reagovat
smazaný uživatel

:D

Reagovat
Usty

Když to pak nemám motivaci :(

Reagovat
smazaný uživatel

"na zacatku je dany, co si chces myslet, a pak ve veskerych datech lovis ty, co tvuj prednastavenej nazor potvrzujou, a sverepe ignorujes ty ostatni." od efektívneho pragmatizmu a tohto, co som teraz skopiroval nie je tak daleko, Aj ty a fantomas ste podobne postupovali pri svojich clankoch súvisiacich s "rasizmom", cize menej logiky, ale za to viac ucelovosti(pragmatizmu)... pri tom vtlkat (cpat) do hlav Stredoeurópanom zapadne vnimanie rasizmu suvisiace s kolonializmom, je podla mna velmi ucelove, a aj usmevne...

Reagovat
Usty

Ty články jsou pořád v první řadě "komentáře", který prostě mají v popisu práce představit autorův názor v nějaký sofistikovanější podobě a představit argumenty.

Neexistuje definitivní pravda, prostě ne. Při tomhle myšlení, kdy existuje řada pohledů na každou titěrnou věc zkrátka nemůže být JEDNA správná odpověď. Všechno je jen o tom, aby ses v komentáři podělil o svoje myšlení (v tomhle případě analytičtější, takže založený na objektivnějších hodnotách než u běžnýho komentáře) a pokusil se o něm přesvědčit čtenáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Chapem a suhlasim, len som chcel povedat, ze nazor moze byt menej ci viac ucelovy alebo logicky....

Reagovat
fantomas

Wut?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

dobra zmet uz si najdi kluka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Rika clovek co za vsim vidi rasismus a dokaze ho najit i v kupe sena..

Reagovat
smazaný uživatel

777. Zelený plod plný nenávisti

Reagovat
smazaný uživatel

1 Milan 34 19 12 3 36 15 +21 50

ligová bilance AC ze sezóny 93/94, kam se na něj Chelsea hrabe :)

Usty to napsal moc dobře

Reagovat
j_mrazik

Bereš si za vzor dobu, kdy vznikla Itálii nálepka, která se jich drží nějakých 20 let?

Ale je fakt, že oni prostě bránit umí.

Reagovat
smazaný uživatel

tím sem chtěl říct, že obraná fáze se dá opravdu vybrousit do dokonalosti a byť s tím většina fanoušků nebude souhlasit (já mám také radši divoké gólové přestřelky a hurá-styly), tak i o tomhle je někdy fotbal a opravdu to není tak, že by ten druhý byl lepší, jen proto, že si posouvá míč po celém hřišti a není schopný najít způsob jak překonat tu defenzivní hráz

Reagovat
kiwwi

to ze braniaci tim nedostane gol predsa nemusi znamenat, ze super neprekonal defenzivnu hradzu...a presne toto je pripad Chelsea

Reagovat
Usty

TOHLE je křeč...

Reagovat
kiwwi

mas to pomylene Ustohal...tohle je fakt

Reagovat
Usty

jako vždy, byla radost s tebou argumentovat

Reagovat
kiwwi

tak ty si v tomto vlakne so mnou predviedol nepriestrelne argumenty, len co je pravda

usty usty, cele zle o co sa tu snazis

Reagovat
Usty

to je neuvěřitelný, jak jsi zabedněnej

já argumenty popsal dvě A4... je tu článek. všiml sis?

Reagovat
kiwwi

vsimol si si ty, ze si sa votrel do diskusie kde sme sa normalne bavili a prispel si akurat tak hovnom? Tie tvoje dve A4ky si mozes strcit akurat tak do prdele ked niesi absolutne schopny zniest kritiku

Reagovat
TopinB

Ty tady prispivas hovnama den co den, pokud teda nahodou Man Utd neprohraje, pak zalezes na dva tydny nebo do dalsi vyhry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Říká někdo, jehož svět je omezený na vlastní názory, které stupidně prosazuje za cenu vlastního zesměšnění... hovnem jsi přispěl ty, když jsi založil v diskuzi vlastní vlákno.

Reagovat
kiwwi

gratulujem, dotiahol si cele svoje posolstvo v tejto diskusii do konca

Reagovat
Usty

občas bys konce v diskuzi mohl dosáhnout i ty, všem by se ulevilo

Reagovat
Talker

Tak má pravdu v tom, že ta defenziva prostě extrémně pevná není a soupeře vždy k nějaké šanci pustíme. A vzhledem k tomu, že tyhle zápasy jsou o jedné-dvou šancích, tak je otázka, jestli je soupeř promění. PSG je proměnilo, MU ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějaké chybky se urodí vždy, od toho je tam pak skvělý brankář, aby je uhasil

jako celek to prostě fungovalo a Mourinho si dokráčel k výsledku jaký chtěl

Reagovat
kiwwi

ono je tiez rozdiel ked skvely brankar vychyta sancu supera alebo ked super v cistej sanci proste zlyha v koncovke

keby dve chybky potrestali utocnici golmi, tak by to asi uz tak nefungovalo a nepisali by ste tu o defenzivnej dominancii prirovnavanej k barcelonskej ofenzivnej dominancii co?

Reagovat
smazaný uživatel

keby/kdyby, to jsou opravdu skvělá slova do diskuse o fotbale

výsledek je daný, Mourinhova taktika vyšla, obránci zaslouží pochvalu, tím bych to celé uzavřel

slůvko "keby" je jen pro hysterky, co nekousnou prohry

Reagovat
kiwwi

hmm tak preco Mourinho nema za sezonu 38 vyhier v lige, nevyhral vsetky pohare a nema 0 inkasovanych kont? To nie je o keby, to je o realnych cislach, nie o jednom zapase ked to o "keby" bolo. Toto co predvadza Chelsea nie je ziadna dominancia, ale prachsprosty beton ktoreho uspech lezi AJ na tom, ze super svoje sance nepremeni. Rozhodne to nie je o tom, ze Chelsea dokaze dominovat v obrane tak, ze nikoho do sance ani nepusti - to by obdivuhodne bolo

Reagovat
Deywid

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

tuto idiocii nechápu! Ty vole ty si nejvíce antiobjektivní uživatel na tomto fóru. Vše proti Chelsea.Vždy a všude! A čím více se blíží další titul CFC tak tím více nenávisti od tebe. za ty roky co sem tu,tě mám přečteného. Když se blížil titul MU tak samé komplimenty a výsměch ostatním. Hlavně CFC a LFC. Když mizérie tak blití na soupeře. Soupeře(u kiwwiho)= Chelsea.

Vsadím se,že po zápase s AFC to bude to samé. Blití na CFC a nenávist. Protože budeš vědět,že titul je už jasný.

Reagovat
homeles8

Však v tomhle komentu má pravdu !!!!!!!!! Zničující pravdu... Ale já pořád doufám že někdo tuhle taktiku do tý dokonalosti, jak píše kiwwi dotáhne. Každopádně Mourinho k tomu má nejblíž. Ale opravdu to zatím tak dokonalý neni. Dokonalý to bude, až bude průměr střel na bránu Chelsea třeba 2 střely z 5ti zápasů a to jenom nějaký zoufalý pokusy z dálky. Když se soupeř jednou za jeden zápas dostane až k bráně, tak je to opravdu špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši co to je za nesmysl ve fotbale ,aby k dokonalosti 2 střely z 5 zápasů? Dyť to už v dnešním fotbale absolutně nejde! A nemá vůbec pravdu !!!!! No a ta poslední věta bez komentáře. Tys v životě nehrál fotbal jinak to nechápu!

Reagovat
Swarley

však hraje na kytaru, už to tu psal několikrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co to plácáš za nesmysly??? mluvíme přeci o TOMTO zápase, který Mourinhovi vyšel

a hlavně on přeci nehraje POŘÁD tento beton, to by jeho tým nebyl druhý v pořadí nastřílených branek soupeřům

hraje přesně to, na co jeho kádr má a co stačí na slabý zbytek letošní PL

Reagovat
homeles8

Ale když už tenhle beton praktikuje, tak pořád za ten zápas má soupeř jednu nebo dokonce i dvě šance a to je špatně. Opravdu k té dokonalosti něco chybí !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo netvrdí, že je to dokonalé, celá debata byla o tom, že tenhle zápas se to povedlo a že jen naivní fanoušci United si bůhvíproč myslí, že jejich tým byl lepší

dokonalé to bylo v jeho prvních dvou sezónách na ostrovech

Reagovat
kiwwi

tak vravis, ze jeho kader mal v nedelu len na to, co predviedli?

Reagovat
smazaný uživatel

ano, v neděli ano, bez zdravého útočníka 1, nebo 2, bylo určitě lepší zatáhnout se, vyčkávat a spoléhat na brejky

Reagovat
Talker

Tak on ten systém prostě funguje, ani Barcelona nedá 38 výher v lize za sezonu, o tom tu řeč taky není. Podezřele často to Mourinhovi vychází - alespoň na remízu, což je prostě jeho cíl. Prostě Mourinho to bere pragmaticky, s betonem a "defenzivní dominancí" má více šancí na zisk alespon jednoho bodu, než s ofenzivním pojetím.

CFC v obraně prostě dominuje, pustí soupeře do jedné-dvou šancí a pokud je soupeř nedá, tak má minimálně bod. Když dá jednu, tak stačí alespon jeden gol na bod. A body prostě nažene na slabších soupeřích.

Kdyby to nebyla alespon částečně pravda, tak momentálně prostě nejsme první s takovým náskokem. I když nám hraje do karet to, že ostatní týmy zažily ultratragické období, příští rok to bude zajímavější.

Reagovat
homeles8

Jasně, dominuje a je v tomhle nejlepší na světě, ale pořád by to mohlo bejt ještě lepší, dotažený do dokonalosti.

Reagovat
kiwwi

no ja som napisal ze ono to funguje, ale funguje to aj preto, ze super nie je viac klinicky v zaklonceni...samozrejme ide to ruka v ruke so statistikou a je jasne ze pri dvoch sanciach je mensia pravdepodobnost strelenia golu ako pri sanciach desiatich, ale ked pustis supera do tutoviek a on ich nepremeni, tak o nejakej defenzivnej dominancii je smiesne rozpravat, zvlast ked super ktory do teba cely cas busil, ta pustil k tolko isto sanciam ak nie menej a ty si vyhral preto, lebo si tu sporadicku sancu vyuzil

ja viem co sa snazia niektori z toho hovna vyrobit (precizna obrana kde supera necham vojst do minima sanci, ale naopak ja z protiutokov mu zatapam viac ako on mne (vdaka mojej preciznej defenzive) a tak nad nim vyhram defenzivnym vykonom), ale toto proste Chelsea nehrala a ani nehra...Chelsea hra prachsprosty beton proti velkym timom

my mame tuto sezonu proti velkym timom podobnu bilanciu ako Chelsea (+- neviem ako to teraz presne je ale boli sme prvi) a boli sme herne horsi len v dvoch zapasoch (v ktorych sme strelili dokopy 6 golov!!!)

Teraz je otazka, je to ucinnejsi sposob ako ziskavat body ako ten nas ked sme ziskali podobny pocet bodov ale odohrali sme tie zapasy s uctou? Ja osobne si myslim, ze Mourinho odkedy dostal nakladacku od Spurs tak si povedal ze taku hanbu uz zazit nechce a proti silnejsiemu to uz nikdy neotvori a tu je vysledok, priposraty futbal ktory niektori beru za nieco vynimocne a tak to proste nie je

Reagovat
Talker

Tak klinický. PSG dalo 3 goly ve dvou zápasech, Citizens 2 ve dvou zápasech, vy jste nám dali v prvním zápase taky gol.

V lize ty "remízové ztráty" tolik nevadí, protože zároveň ztrácí soupeř a navíc je to dlouhodobá soutěž. Přijde mi ale, že v LM se nevyplácí - loni málem PSG, přes které jsme postoupili ofenzivním fotbalem a následně Atletico. Letos PSG.

Reagovat
Talker

Tak ono jde o statistiku.Ve chvíli, kdy získáš 6 bodů z velkých zápasů díky 2 výhrám a 2 prohrám, tak daruješ 2 soupeřům po třech bodech. Když máš 1 výhru a 3 remízy, tak 3 soupeři získali jen po bodu, takže je to "účinnější" na konkurenci.

Já souhlasím, že ten systém není ideální a věřím, že kdybychom proti velkým týmům hráli fotbal, tak dost možná získáme více bodů, ale je to Mourinho, který na to prostě mrdá a má svoji hlavu.

Reagovat
vladis271

Žiadny súper nevyužije každú šancu do ktorej sa dostane. Môže byť akýkoľvek dobrý. Mourinhov systém nie je o tom zabrániť každej šanci, to sa ani nedá. On hrá tak, aby tých šancí bolo čo najmenej. Ja netvrdím, že s týmto článkom súhlasím. Je to kopa nezmyslov o tom ako obhájiť Mourkovu sračku, ktorú hrá proti komukoľvek z top 6 v 90 percentách prípadov. Ale funguje mu to. A ako píše Talker, nažene to proti slabším. Ja by som sa ani nebránil použitiu termínu dfenzívna dominancia v jeho hre. Ale nie tak ako to vysvetlil Usty v tomto článku.

A samozrejme, proti vám to tiež nebola žiadne defenzívna dominancia, ale skôr defenzívna haluz. Ale jemu to často vychádza aj touto haluzou.

Reagovat
smazaný uživatel

s tímhle souhlasím !!!!!!!!!!!!

Reagovat
vladis271

to je zase extrém.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
samson192

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou, pro mě docela povedený článek. Ale je pravda, že se mi jako fanouškovi Chelsea na tyhle zápasy nedívá lehce, jsem v podstatě 60min blízko infarktu, protože mě děsí každý útok, odražený balón, standardka soupeře.. Ale nemyslím si, že tahle hra je Mourkův cíl i do dalších sezón. Pevně doufám, že proti těžkým soupeřům budeme v budoucnu hrát klidně i na brejky, ale ve stylu Atletica třeba.

Reagovat
Bayern +

Hazardík, poď ku nám, aspoň si zahráš futbal.

Reagovat
Spalovač šancí

Podle mě hraje Chelsea v ofensivě moc pěkně. Jenom si nesmíte odskočit na záchod, protože byste mohli tu akci propásnout

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se zrovna ty tlemíš? Vaší ofensivní akce se člověk nedočká, i když na to civí nonstop.

Reagovat
bbbauch

Co to je za blud?

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon. Vypadlo mi slovicko pekne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
miky10

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jacobT

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak si to ta svoloč ještě obhajuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Víte, že umře Kevan a bude nový Targaryen?

Reagovat
technecium

To podle knihy, ale ne podle seriálu

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 4. díle zemře Grey Worm a Ser Barristan.

HAHAHA Zmrdi.

Reagovat
technecium

Tak není jasný, jestli zemřeli nebo ne, akorát je oba asi 2x boli no... To nemusí nic znamenat

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla slušná píčovina, kdyby to oba přežili. Vždyť oba, hlavně Barristan dostal neskutečně do těla.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobně budou žít dál, jelikož alespoň v knížce teda mají vcelku důležitou další roli, především Selmy teda, myslím že to přežijou oba, bohužel teď už ale seriál se moc nedrží knížky a je to škoda rozhodně, například výlet Jaimeho do Dorne je opravdu vtipný :D

Reagovat
vitasrp

Nakonec jsem sepsal analýzu sobotního duelu s Man United - kdyby měl někdo chuť si přečíst kompletní článek, tady je odkaz.

http://www.chelsea-fc.cz/9339-chelsea-1-0-manchester-united-typicky-mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná práce :)

Reagovat
vladis271

stojí to zato čítať. Je tam aj kritika na hru CFC, alebo je to podobné ako tento článok?

Reagovat
vitasrp

Vy máte fakt problém pochopit, že to je analýza. To znamená, že rozebírám, jak oba týmy hrály, kde docházelo ke klíčovým soubojům, jaký byly změny oproti normálu atp.

Hodnocení dobře/špatně přenechávám ostatním, to není úplně to, co mě ve fotbale baví.

Reagovat
vitasrp

Nechápu teda, proč jsem napsal vy, ale to je fuk.

Reagovat
Posledni Kovboj

asi se vladis chtel zeptat, jestli je to podobnej canc jako clanek ustyho, nebo jestli ma i cenu to cist

Reagovat
kvasha16

ako vies aky bol ten clanok Ustyho, ked si ho (usudzujem na zaklade tvojho komentu) sam necital?

Reagovat
Posledni Kovboj

lol, krec

Reagovat
vladis271

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Counter

Jak by asi CFC zahrála s Portem místo Bayernu... 5:0 za poločas by to nejspíš nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

To nikdo nemůže vědět. Nevhodný koment

Já si myslím,že bysme Porto dali v dvojzápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Dali by i Bayern..

Reagovat
smazaný uživatel

Venku by nejspis neprohala 3:1..

Reagovat
edejv

Ty jsi kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Oplatilo sa sledovat toto do konca.

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

0 : 0 a pak 1 : 0, bylo by na co koukat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele