Hrvatska nogometna liga - preview 32. kolo

24.05.2009, 10:19, aktualizováno 24.05.2009, 10:49
Previews
Zaujalo nás
V předposledním kole chorvatské ligy se již nehraje o nic. Dinamo má zajištěn titul, Hajduk coby finalista domácího poháru přímý postup do Evropské ligy, Rijeka a Slaven předkola Evropské ligy. Jelikož odsouhlasení ligy se šestnácti týmy je již zřejmě jen formalitou, do baráže jde z 1. HNL jen Sesvete, ostatní kluby zůstávají. Nicméně i tak se dá něco dobře natipovat.

NK ZADAR - SESVETE CROATIA (neděle 16,30 hodin)

Zadar v posledních zápasech doma makal, aby odvrátil hrozbu baráže, nyní je však již téměř jasné, že silná lobby kolek Sumera a Bobana prosadí šestnáctičlennou ligu, takže se tolik již snažit nemusí. Na druhou stranu má lepší kádr než Sesvete a i když ji letos ještě neporazil, dnes se to podaří. Domácí jsou kompletní. Sesvete je jednoznačně barážovým týmem (už nebudeme mluvit o přímém sestup kvůli rozšíření ligy), takže jedou hrát leda o čest.

Hosté nastoupí bez vykartovaných Dario Šušak, a Milan Đuričić, jinak ve stejné sestavě, v jaké uhráli bod s NK Zagreb.

Předpokládané sestavy:
Zadar: Vuković, Batkoski, Skočibušić, Puljić, Jozinović, Ljubičić, Milin, Surać, Župan, Šaranović, Terkeš
Croatia Sesvete: Radoš, Čutura, Pilipović, Mus, Mamić, Tabi, Agić, Pollozhani, Katanec, Jurakić, Vojnovič

Unibet vypsal na over 2,5 gólu kurz 1,55, já si jej zahraju s maximální důvěrou.

VARTEKS VARAŽDIN - INTER ZAPREŠIČ (neděle 16,30 hodin)

Také v tomto zápase nejde o nic, Varteks od doby, kdy připravil Hajduk o titul, tak dvakrát prohrál, ale s Interem v letošní sezóně získal kompletní počet bodů.

Inter při rozšíření ligy samozřejmě také zachráněn (on by se zachránil i tak), takže i v tomto zápase lze očekávat větší gólový příděl.

Předpokládané sestavy:
Varteks: Dreven - Punčec, Vukman, Carlos, Balajić - Jagačić, Brezovec, Bloudek, Mumlek - Mujanović, Frljužec
Inter Zaprešić: Delač, Ceraj, Golem, Budimir, Buden, Batarelo, Yankep, Grgurović, T. Šarić, Dodo, Gulić

Také v tomto zápase si zahraji over 2,5 gólu, kurz 1,55 a také vyšší důvěra.

HNK RIJEKA - CIBALIA VINKOVCI (neděle 16,30 hodin)

Rijeka sice ještě bojuje o třetí místo, Evropskou ligu má ale i tak jistou. Nicméně hlavní motivací bude asi představení Anase Sharbini, který se bude loučit se stadionem Kantridu, na kterém ihned po zápase začne rozsáhlá rekonstrukce. Doufám jen, že stadion nepřijde o své skály, které jsou tak podobné stadionu portugalské Bragy a z vlastní zkušenosti vím, že sledování fotbalu na takovém stadionu má specifický zážitek. Rijeka doma Cibalii porazila, ale jen 1:0 a ve Vinkovci prohrála 1:3.

Kvůli zranění nemohou domácí počítat s Miladinem, Čagaljem, Hodžićem a Kreilachem, vykartovaní jsou Cerić, Matko, Štrok a Pamić., ale kádr je i tak hodně silný, především s bratry Sharbini a Landekou.

Cibalia by byla zachráněna i kdyby se nerozšiřovala liga, takže přijede na zápas uvolněna, v pohodě a odveze se slušný kotel. Lehčí zranění si vezou Kujundžija, Medvid, Grgić, Lukačević a Čuljak.

Předpokládané sestavy:
Rijeka: Mance - Novaković, Čejvanović, Budicin, Dabac - Landeka, Fernandez - Gerc - Križman, An. Sharbini - Ah. Sharbini.
Cibalia: Burcsa - Radotić, Milardović, Duvnjak, Medvid - Grgić, Mazalović, Pavličić, Lukačević - Kiš, Šimunac

Rijeka určitě vyhraje, kurz okolo 1,2 je však nesmysl, takže raději doporučím opět over 2,5 gólu v kurzu 1,6 u Unibet.

HNK ŠIBENIK - HNK OSIJEK (neděle 16,30 hodin)

Šibenik asi doteď zpytuje svědomí, kde se stala chyba, že nakonec zůstal bez pohárů. Mohl by však přijít i o páté místo (právě v souboji s Osijekem), a tak doufám, že se bude snažit více než v posledních zápasech. Loni vzájemný zápas skončil remízou 1:1.

Bude se zkoušet nová stoperská dvojice, protože kapitán Raič i stoper Bonacin nemohou nastoupit, v kádru si ale zahraje i více mladých hráčů.

Osijek má celkem rozložený kádr, je vyšetřován předseda klubu kvůli finančním machinacím, nejlepší hráč klubu brankář Skener již před měsíce poslán na dovolenou, aby mu klub nemusel vyplácet zápasové prémie... Chybět bude akorát střelec Josip Barišić.

Předpokládané sestavy:
Šibenik: Blažević - Kwedi, Labudović, Spahija, Celiščak - Milanović, Husmani, Elez, Alispahić - Rodić, Zec.
Osijek: Vargić - Ibriks, Smoje, Vida, Višević - Todorčev, Pušić, Vidaković, Knežević - Miličević, Primorac.

Zápas je na tipování hrozně těžký, pokud bych nechtěl použít obligátní NB (no bet), tak doporučím tip, že obě mužstva dají gól. Kurz 1,57 má Unibet, ovšem jen za střed.

SLAVEN BELUPO - HAJDUK SPLIT (neděle 16,30 hodin)

Slaven se bude chtít v domácím zápase rozloučit výhrou a potvrdit třetí místo, Hajduk na druhém již nikdo ohrozit nemůže. Letošní vzájemné zápasy ale skončily 100% bodovým ziskem pro Hajduk.

Domácí jsou kompletní.
Hajduk totálně nezvládl závěr sezóny, kdy měl ještě titul ve svých rukách. Nicméně prohrál doma s Varteksem a po titulu se jen zaprášilo a navíc ani v tomto zápase nebude mít Hajduk motiva. Bude se totiž šetřit na dva zápasy s nenáviděným Dinamem (jeden odveta finále poháru, druhý poslední kolo ligy).

Několik hráčů je potrestaných za karty (Andrića, Linića, J.Buljata i Pandžu), někteří do Kopřivnice neodjeli kvůli zraněním (Kalinić, Oremuš i Tičinović) a ostatní z prvního mužstva (v) začnou na lavičce.

Předpokládané sestavy:
Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Maras - Poldrugač - Gregurina, Posavec, Jajalo - Vručina, Delić.
Hajduk: Tomić - M.Buljat, Maloča, Aračić, Strinić - Jertec, Rosso, Brkljača, Tomasov - Bartolović, Vukušić.

Jednoznačná jednička v kurzu 2,1 u Unibet.

DINAMO ZAGREB - NK ZAGREB (neděle 20,15 hodin)

Dinamo se na Maksimiru bude věnovat především oslavám titulu a i když je v nejlepší formě, nemusí zápas nutně vyhrát. Podzimní zápas vyhrálo Dinamo 3:1.

Slepička a Ante Tomič nenastoupí kvůli zraněním, brankář Butina má stopku kvůli vyloučení v minulém kole a náhradní brankář Kelava je dobrý pouštěč a u nás tak na úrovni divize.

NK Zagreb jde akorát o čest, možná o pokoření Dinama. Dosud jsem většinou sázel, že Dinamo nedostane gól, když vidím, že bude chytat Kelava (což se ostatně čekalo), zkusím dnes jiný tip.

Předpokládané sestavy:
Dinamo: Kelava - Lovren, Barbarić, Bišćan, Ibanez - Tomečak, Calello, Badelj, Sammir - Mandžukić, Sivonjić
Zagreb: Škorić - Celjak, Mikulić, Pavlović, Ivanković - Mujdža, Šovšić, Parlov, Špičić - Vugrinec, Krstanović
Gól hostů má sice kurz jen 1,57, ale Vugrinec je natolik dobrý střelec, že jeden rozhodně dá, takže tento tip i s větší důvěrou.

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dinamo Záhřeb31234469:2373
2.Hajduk Split31213756:2266
3.NK Rijeka311651048:4153
4.Slaven Belupo311561043:3751
5.HNK Šibenik311271241:3243
6.NK Osijek3110111038:3741
7.NK Záhřeb311181234:3841
8.Varteks Varaždin311051640:5235
9.HNK Cibalia31981431:5035
10.Inter Zaprešić31791537:5030
11.NK Zadar31771726:4528
12.Croatia Sesvete31571928:6422

Autor: Ugljan

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Možná by nebyla od věci nějaká diskuze s větším zájmem o chorvatské hráče, abych za dva roky nemusel někomu vysvětlovat, kdo je Landeka (až půjde do Premier League), jako to teď vysvětluju u Anase Sharbini a před dvěma roky jsem vysvětloval u Luky Modriče...

Reagovat
smazaný uživatel

Landeka je další? U těch náctiletých je nejlepší kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

ty se v tehlech hracich vyznas jo ?

Reagovat
smazaný uživatel

slepicka je zranenej nebo proc neni v sestave kola? cet sem o tech jeho slavnych hattrickach a najednou nic

Reagovat
smazaný uživatel

hej ugljan všecko krom 1 zápasu hustý

Reagovat
smazaný uživatel

hej ugljan všecko krom 1 zápasu hustý

Reagovat
smazaný uživatel

Moc ti to nevyšlo tohle kolo, ale poslední kolo kdy se o nic nehrálo, takže v pohodě...Jinak jsem tě sledoval během sezóny a pěkný tipy!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele