Hrvatska nogometna liga - preview 29. kolo

03.05.2009, 13:50
Aktuality
Zaujalo nás
Pět kol zbývá do konce chorvatské ligy a slibuji vám, že to bude zajímavé až do konce. Hajduk s Dinamem v boji o titul o jeden bod prohrává, ale v posledním kole ho přivítá na Poljudu. V tomto kole budeme sledovat nejzajímavější zápasy, a to Dinamo - Rijeka a Slaven - Šibenik.

CIBALIA VINKOVCI - SESVETE CROATIA (neděle 16,30 hodin)
Pro Cibalii ideální zápas, jak se vyhnout baráži. Doma bývají vždy silní, ačkoliv tahle sezóna nebyla podle jejich gusta, nepochybuji o jejich záchraně. V minulém kole remizovali v Zaprešiči, což byl přímý konkurent o barážovou pozici. Croatia konkurentem není, ta sestoupí rovnou! V podzimním zápase zde vyhráli domácí 3:1.

Domácím budou chybět jen zranění Leutar a Radotić, jinak jsou kompletní. Sesvete sice v posledním domácím zápase dokázala vyrovnat a uhrát s Osijekem remízu 1:1, venku je však její přestavení žalostné.

Předpokládané sestavy:
Cibalia: Burcsa - Matić, Milardović, Medvid, Mešić - Mazalović, Pavličić, Husić, Lukačević - Baraban, Malčić
Croatia: Šimić - Pilipović, Mus, Landeka - Agić, Tabi, Šušak - Juroš, Čižmek, Jurakić - Vojnovič

Kurz na jedničku je jen 1,4, ale rozhodně by na tiketu neměl chybět s velmi vysokou důvěrou.

DINAMO ZAGREB - NK RIJEKA (neděle 16,30 hodin)
Dinamo je lídr ligy a na dálku bojuje o titul s Hajdukem. V posledních zápasech vyhrává co se dá, v minulém kole deklasovali Varteks na jeho hřišti 6:1 a jak jsem předesílal, hráčům se nějak lépe hraje na cizích hřištích než na Maksimiru.

Trenér Jurčič tak poprvé neodkryl sestavu, z Rijeky má ohromný respekt, především z Anase Sharbini, Štroka a Landeky. Rijeka je aktuálně na třetím místě a míří mílovými kroky do pohárové Evropy. Také ona v minulém kole dala šest gólů, a to přímému konkurentu o třetí místo, Slavenu Belupo.

Předpokládané sestavy:
Sestavy budou doplněny

Rijeka v tomto zápase může překvapit, kurz na jedničku 1,3 je naprosto směšný, takže potrestáme bookmakery za drzost a vsadíme si neprohru hostů v kurzu 3,05 za střed a že hosté dají gól v kurzu 1,5 už téměř zavání jistotou. Na obranu se v tomto zápase zřejmě moc hledět nebude...

NK ZAGREB - INTER ZAPREŠIČ (neděle 16,30 hodin)
Pro domácí jen zápas o čest, na druhou stranu určitě nebudou chtít Interu body přenechat. V posledním zápase slušně zabojovali v Šibeniku (byť 1:2 prohráli), předtím však doma smetli Cibalii 4:0. Navíc se do útoku vrací Piškor, což bude spolu s Vugrincem velká síla.

Inter má náskok na baráž dva body, naposledy doma remizoval s Cibalií 0:0 a podobnou taktiku vytáhne zřejmě i v tomto zápase. Ostatně vzájemné zápasy se Zagrebem jsou vždy underové. Také Inter je v plné sestavě, vrací se i tvůrce hry Yankee.

Předpokládané sestavy:
Zagreb: Škorić - Celjak, Kartelo, Ivanković, Pejić - Mujdža, Šovšić, Parlov, Špičić - Piškor, Vugrinec
Inter Zaprešić: Delač, Batarelo, Golem, Buden, Budimir, Cavrić, Yankep, Grgurović, T. Šarić, Luiz Hilario Dodo, Gulić

Pokud se domácím podaří vyhrát, bude to tak 1-2:0, takže v tomto zápase si vsadím under 2,5 gólu. V kurzu 2,02 nabízí opět Unibet.

HNK OSIJEK - NK ZADAR (neděle 16,30 hodin)
I Osijek již hraje jen o čest, naposledy nepochopitelně přenechal bod Croatii a v klubu bylo velké rozčarování a všichni dnes očekávají konečně výhru.

Osijek bude však značně oslaben, jak jsem psal minule, prvního gólmana Skendera poslal na dovolenou, teď ještě nemůžou hrát vykartovaní Josip Knežević a Karel Primorac, vrací se však kapitán Smoje.

Zadar bojuje, aby se vyhnul baráži, ale klubu se spíše daří doma, i když ze Slavonie si již jednu bezgóĺovou remízu přivezl (z Varaždinu). Navíc bude chtít odčinit domácí porážku s Hajdukem a zisk bodu z Osijeku není nesplnitelná záležitost. Navíc podle sestavy se zdá Zadar až na záložníka Surače kompletní.

Předpokládané sestavy:
Osijek: Vargić - Ibriks, Vida, Smoje, Andre Luiz - Todorčev, Lončarević, Vidaković - Miličević, Nikšić, Barišić.
Zadar: Vuković - Šiklić, Milin, Skočibušić, Bilaver - Batkoski, Čurjurić, Župan, Pletikosić - Mitrović, Terkeš.

Jediným tipem, který zde mohu zodpovědně poradit, je under 2,5 gólu, i když v jejich vzájemných zápasech letos ještě nepadl. Kurz 1,85 je docela slušný a neprohra Zadaru v kurzu 1,9 také má své value.

SLAVEN BELUPO - HNK ŠIBENIK (neděle 16,30 hodin)
Možná se budete divit, ale tohle stále ještě může být souboj o pohárovou Evropu. Chorvatsko má totiž kvalifikanta do Ligy mistrů a do Evropské ligy vítěze domácího poháru a dva kluby ze druhého a třetího místa. Vzhledem k tomu, že ve finále domácího poháru jsou Hajduk a Dinamo, nepředpokládá se, že by to Evropy šel pohárový semifinalista, takže se zřejmě otevře postupové místo i pro třetí tým ligy. Tím je aktuálně Slaven Belupo s dvoubodovým náskokem na Šibenik.

Oslabený Slaven v minulém kole dostal nadílku v Rijece, ale doma mu to docela šlape, ostatně hraje snad na jednom z nejmenších ligových stadionů v Evropě s kapacitou 3000 diváků. Hráči zranění v minulém zápase v Rijece chybět nebudou, protože stejně v základu nehrají. Vrací se kapitán Poldrugač i útočník Delič.

Šibenik si cestu komplikuje sám, v minulém kole sice vydřel výhru na Zagrebem, ale předtím doma prohrál s Rijekou. I když má ve svém středu druhého nejlepšího střelce ligy Ermina Zeca (o místo se dělí s koprivnickým Bojanem Vručinou), nemyslím, že by bodově uspěli. Chybět totiž budou vykartovaní obránci Kwedi a Čeliščak, což bude velká ztráta.

Předpokládané sestavy:
Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Maras - Poldrugač - Gregurina, Posavec, Jajalo - Vručina, Delić.
Šibenik: Blažević - Spahija, Bonacin, Raič, Labudović - Ademi, Milanović, Elez, Alispahić - Zec, Jakoliš.

Vzhledem k oslabení hostů a výborným výkonům Slavenu doma, zahraju si jedničku v kurzu 1,7 a čekám docela góĺovou přestřelku, takže i over v kurzu 1,8 by neměl na tiketech chybět. Oboje s velmi vysokou důvěrou!

HAJDUK SPLIT - VARTEKS VARAŽDIN (neděle 20,15 hodin)
Hajduk již bude znát výsledek odpoledního zápasu z Maksimiru a já doufám, že výhra je automaticky posune zpět na vedoucí místo. V minulém zápase si totiž i přes oslabení poradili se Zadarem na jeho hřišti 3:0. Hrát nebude kapitán Andrič a poprvé zřejmě nastoupí mladičký Tičinovič.

Varteks v minulém kole dostal doma šest gólů od Dinama, podobný počet na něj bude čekat i na Poljudu. Vartesk sice nastoupí v nejsilnější sestavě, ale na body to stačit nebude.

Předpokládané sestavy:
Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Šerić - Gabrić, Linić, Skoko, Tičinović - Ibričić, Kalinić.
Varteks: Dreven - Vukman, Carlos, Prahić, Balajić - Brezovec, Golubar, Mujanović, Papa - Vuk, Smrekar.

Už jsem zažádal Unibet o vypsání kurzu na handicap, protože očekávám kurz okolo 1,65, nemůžu si tohle value nechat ujít. Určitě s maximální důvěrou.

Jinak dnes v chorvatském tisku Anas Sharbini prohlásil, že jeho reálná cena jsou dva miliony euro. V Evropě se o něj perou zatím jen holandské velkokluby Ajax a PSV a jeho tržní cena je samozřejmě vyšší. Když jsem ho však před dvěma roky nabízel Spartě za ty dva miliony, zdálo se jim to moc. Inu, kdo chce kam...
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dinamo Záhřeb28204461:2364
2.Hajduk Split28203553:1963
3.NK Rijeka28145944:3547
4.Slaven Belupo28136940:3445
5.HNK Šibenik28127941:2743
6.NK Záhřeb281071132:3637
7.NK Osijek28811933:3335
8.Varteks Varaždin28951436:4732
9.HNK Cibalia28781325:4629
10.Inter Zaprešić28681432:4726
11.NK Zadar28661621:4124
12.Croatia Sesvete28561728:5821

Autor: Ugljan

Komentáře (21)

Přidat komentář
domingo

Dá Sharbini zase pět fíků?

Reagovat
smazaný uživatel

Sharbini nedal pět fíků, ale dohromady bratrská dvojice. Záložník Anas dal tři a útočník Ahmad dva. Dnes bude stačit, když dá někdo z nich alespoň jeden a Rijeka žádný nedostane...

Reagovat
domingo

Aha, na livescore to vypadalo, že to dával jeden.

Reagovat
smazaný uživatel

oni jsou oba na A., takže se mohlo plést

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane, nemáš nejaké informácie o možných letných posilách Dinama? Bol by som rád, keby sa purgeri konečne dostali do hlavnej fázy LM, ale keď sa tam nedostali s Modričom, Čorlukom a Eduardom, tak s týmto kádrom to pôjde iba veľmi ťažko.

Reagovat
smazaný uživatel

oni se začnou shánět až podle toho, jak dopadne liga. Moc se ale shánět nebudou, protože titul nevyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo myslíš, že nevyhrajú titul?

Reagovat
smazaný uživatel

protože Hajduk má víc peněz a hraje poslední kolo s Dinamem na Poljudu, takže jim stačí do konce ligy sbírat stejně bodů jako Dinamo a pak ho porazit doma...

Reagovat
smazaný uživatel

No, má to logiku :). Ale aj tak verím plavim. Do konca sezóny sú inak ešte tri derby .

Ale to s tými peniazmi mi nejde do hlavy. Čorluka, Silva, Modrič - to sú milióny EUR, čo sa s nimi stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

peníze šli do klubu jen ze 30%, ostatní byla malá domů pro Zdravko Mamiče...

Reagovat
Zajda

Ugljan myslíš že Osijek nevyhraje??

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že nevyhraje, fandím spíše Zadaru, mám tam na hřišti kamarády

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bude velmi zajimavy duel v Dinamu Zahreb.Rijeka ma formu a chce jit naproti Evropskym poharum,ale Dinamo posledni dobu tahne Mandžukič a Slepička tak si myslím že sice o gol ale bude to 1,kterou mam taky vsazenou

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím, mě jistější přišlo, že Rijeka dá gól, i s větším kurzem

Reagovat
stas87

dik ze veris rijeke ja tiez ale mam obavy aby rozhodca nepomohol domacim odpisknutou jedenastkou ci vylucenim konecne sa forma rijeky zlepsuje teraz uz iba zotrast slaven i sibenik

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí bude ze Splitu, naopak zápas Hajduku píská Záhřebčan, takže žádné pomoci domácím nebudou, spíše naopak!

Reagovat
Tomanatura

2 nevyšly, z toho Hajduk jen tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Hajduk ještě nehrál, zatím jedna chyba. Dáš to sem na příští kolo Ty?

Reagovat
smazaný uživatel

hajduk mozna je uz po titulu

Reagovat
satan_666

ten Yankee u Interu je legrační,to byl Word,nebo se to podařilo tobě?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, word.Správně je Yankep,omlouvám se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele