Hrvatska nogometna liga - preview 28. kolo

26.04.2009, 10:44, aktualizováno 26.04.2009, 11:11
Previews
Zaujalo nás
Po vloženém středečním kole jdeme opět tradičně v neděli na ligu k Jadranu. Šest kol před koncem není rozhodnuto o titulu ani o barážistovi. Hajduk se přesune kousek na sever do Zadaru, Dinamo bude chtít získat body ve Varaždinu. Inter ve vzájemném zápase s Cibalií může rozhodnout, který z nich se baráži vyhne. Pojďte opět tipovat s námi a Unibet.

SESVETE CROATIA - HNK OSIJEK (neděle 16,30 hodin)
Domácí opět na vypůjčeném stadionu NK Zagreb v Kranjčevičovoj ulici mají aktuálně pětibodovou ztrátu na baráž a od přímého sestupu je už těžko někdo zachrání. V týdnu utrpěli debakl ve Splitu, minulou neděli dostali na tomhle stadionu čtyři góly od Dinama. V podzimním zápase ale remizovali s Osijekem 1:1. Croatia nastoupí v nezměněné sestavě z posledních zápasů.

Osijek v týdnu dle očekávání pustil jeden bod Zaprešiči, mohl si to dovolit, protože jej v neděli získal v Cibalii a také jim již o nic nejde. V minulém zápase dokonce poslali prvního brankáře Skendera na dovolenou, aby ušetřili na prémiích za zápas. Toto potkalo i klíčového záložníka Ivo Smoje, nicméně Osijek nastoupí se třemi útočníky.

Předpokládané sestavy:
Croatia Sesvete: Radoš - Čutura, Mus, Pilipović, Mamić - Tabi, Agić, Pollozhani, Juroš - Jukić, Vojnović.
Osijek: Vargić - Andre Luiz, Pranjić, Vida, Ibriks - Todorčev, Jugović, Knežević - Miličević, Barišić, Primorac.

Nečekám, že by se domácí ještě k něčemu zmohli a na to, aby si od kvalitnějšího Osijeku zápas koupili, nemají peníze. Dvojka v kurzu 2,2 je docela lákavá a určitě by ve wildu neměla chybět.

NK RIJEKA - SLAVEN BELUPO (neděle 16,30 hodin)
Rijeka v týdnu šokovala Šibenik, když tam vyhrála 1:0. Předtím doma porazila NK Zagreb 2:0 a zdá se, že to s útokem na třetí místo zajišťující Evropskou ligu, myslí vážně. Alespoň jí na něj chybí momentálně jeden bod, o ten je na tom lépe její dnešní soupeř, který zde však v této sezóně již jednou prohrál, a to 0:2.

Trenér Rijeky Rubćić řeší akorát jeden příjemný problém, jestli má v záloze nastoupit zkušený Landaka nebo mladý Pamić. Slaven v týdnu porazil Varteks 2:1 a minulou neděli vyhrál v Zadaru. Jenomže do tohoto zápasu pojede strašně oslaben, nebude hrát kapitán Poldrugač, který v minulém zápase utrpěl otřes mozku a byl odnesen na nosítkách. Kaja Rogulj a Srebrenko Posavec na Kantarid necestují kvůli žlutým kartám, Šafarić a Čaval jsou zraněni.

Předpokládané sestavy:
Rijeka: Mance - Novaković,Čagalj, Cerić, Dabac - Landeka, Štrok, Fernandez - Križman, An. Sharbini - Ah. Sharbini.
Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalovi, Lapić, Maras - Nynkeu - Gregurina, Bilen, Jajalo - Vručina, Delić.

Rijeka v žádném případě nesmí v tomto zápase prohrát, takže neprohra domácích v kurzu okolo 1,3 zavání téměř jistotou, ale má malé value. Zkusil bych tedy raději jedničku v kurzu 2,0 u Unibetu, pokud se hostům podaří dobře bránit, mohl by být i under 2,5 gólu v kurzu 1,9. Ale jejich oslabení je dost citelné.

INTER ZAPREŠIČ - CIBALIA VINKOVCI (neděle 16,30 hodin)
Inter si v týdnu vybojoval veledůležitý bod v Osijeku a tak se stále drží těsně nad barážovou pozicí. Na silnější soupeře však nestačí, v neděli doma podlehl Hajduku 0:2 a ani s Cibalií letos ještě nezískal ani bod. V dresu Internu nenastoupí zranění Yankep, Pecelj, Stipković, Jančetić a vykartovaný Budimir. Především absence Yankepa bude velmi citelná.

Cibalia je především domácím týmem, v týdnu hladce prohrála v Zagrebu, ale ani v neděli doma neměla plný získ, když remizovala s Osijekem.
Hostům se však do sestavy naopak vracejí Medvid, Husić, Leutar a Matić, což je velké posílení.

Předpokládané sestavy:
Inter: Delač, Ceraj, Golem, Buden, Krznar, Grgurović, Cavrić, Batarelo, T. Šarić, Dodo, Bosec
Cibalia: Burcsa - Radotić, Mešić, Leutar, Medvid - Milardović, Husić, Pavličić, Lukačević - Baraban, Malčić

Rozhodně by bylo v silách Interu doma vyhrát a dotáhnout se tak na dnešního soupeře. Bohužel však vážné oslabení kádru mne nutí volit spíše sázku na "jistotu", a tou bue v tomto případě under 2,5 gólu v kurzu 2,02 u Unibetu.

NK ZADAR - HAJDUK SPLIT (neděle 16,30 hodin)
Před tímto zápasem trochu varuji, oba kluby mají docela přátelský vztah a na podzim Hajduk už Zadaru vypomohl, když zde odchodil zápas s výsledkem 1:0 pro domácí. To tenkrát stálo místo trenéa Hajduku Gorana Vukčeviče. Teď se Zadaru však ve dvou zápasech nedařilo, doma prohrál 0:1 se Slavenem a v týdnu 0:2 na Maksimiru.
Župan a Bečirija nenastoupí kvůli kartám, Jozinović a Šaranovič nemohou hrát kvůli zranění. I Terkeš má lehčí zranění, ten však hrát bude určitě.

Hajduku jde o titul a potřebuje každý bodík. Ve středu doma deklasoval Croatii, minulý týden vyhrál v Zaprešiči. Na druhou stranu určitě nepotřebuje, aby Zadar spadnul. V řadách Hajduku sice budou chybět vykartovaní Skoko a Vejit, ale zato nastoupí Subašič, Tomasov, Surač a Buljat, vše bývalí hráči Zadaru.

Předpokládané sestavy:
Zadar: Vuković - Parmaković, Milin, Skočibušić - Bilaver, Ljubičić, Batkoski, Pletikosić - Surać - Mitrović, Terkeš.
Hajduk: Subašić - M.Buljat, J.Buljat, Pandža, Šerić - Gabrić, Andrić, Linić, Tomasov - Ibričić, Kalinić.

Jediným tipem, který zde mohu zodpovědně poradit, je under 2,5 gólu, protože oba kluby budou rády, až tento zápas budou mít konečně za sebou. V luxusním kurzu 2,4 nabízí Unibet a vsadím s vyšší důvěrou.

HNK ŠIBENIK - NK ZAGREB (neděle 16,30 hodin)
Domácí si prohrou v týdnu s Rijekou pořádně přivřeli dveře do Evropy, ztrácejí již 5 bodů. Přitom v neděli vydolovali bod ve Varaždinu. Na podzim se zde rozešli 1:1 a tento výsledek by Šibenik téměř definitivně vyřadil z boje o Evropu. Opět nenastoupí druhý nejlepší ligový střelec Ermin Zec, který je po zranění šetřen na klíčový zápas v Koprivnici. Kvůli kartám nemůže hrát ani Damir Milanović.

Zagrebu již o nic nejde, ale v týdnu klidně zapnul na 100% a deklasoval Cibalii 4:0. Před týdnem však prohrál v Rijece. Hosté jsou kompletní, akorát zraněného Sovšiće nahradí Marin Oršulić.

Předpokládané sestavy:
Šibenik: Blažević - Kwedi, Raič, Bonacin, Celiščak - Ademi, Elez, Alispahić, Gović - Kovač, Rodić.
Zagreb: Škorić - Mujdža, Kartelo, Ivanković, Pejić - Jurendić, Parlov, Oršulić, Špičić - Krstanović, Vugrinec.

Vzhledem k tomu, že cokoliv než výhra domácích je prakticky vyřazuje z bojů o Evropu, zkusím si ji zahrát. Předesílám, že ale Šibenik je z trojice spolu s Rijekou a Slavenem nejmenším favoritem na zisk třetího místa, takže jen tak za střed. U Unibet 1,75.

VARTEKS VARAŽDIN - DINAMO ZAGREB (neděle 20,15 hodin)
Pro domácí tento zápas bude spíše svátkem, přijede slavné Dinamo. Varteksu již o nic nejde a podle toho k zápasům přistupuje. Ve středu prohrál v Koprivnici, předtím doma remizoval se Šibenikem. Na podzim však Dinamu podlehl jen 0:1. Domácím se vrací po suspendaci mozek hry, záložník Miljenko Mumlek, který určitě Dinamu může dělat problémy.

Dinamo bojuje o titul, má jeden bod náskok a určitě jej bude chtít minimálně ponechat. Ve středu na Maksimiru až po zlepšeném výkonu ve druhém poločase porazilo Zadar, před týdnem vyhrálo v Sesvete a nutno říci, že zatímco domácí zápasy Dinamo v poslední době trošku svazují, venku rozdávají každému nadílku.

Předpokládané sestavy:
Varteks: Mađarić - Melnjak, Prahić, Lučić, Vukman - Golubar, Brezovec - Bloudek, Mumlek, Papa - Smrekar
Dinamo: Butina - Etto, Lovren, Bišćan, Ibanez - Tomečak, Vrdoljak, Calello, Sammir - Mandžukić, Slepička

Dinamo velmi pravděpodobně vyhraje, ale kurz 1,35 na dvojku nemá velké value, obzvláště, když bude Dinamo znát výsledek odpoledního zápasu ze Zadaru. Díky návratu domácího Mumleka bych možná zkusil, že Dinamo po dlouhé době dostane gól. Kurz 1,53 je docela slušný.

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dinamo Záhřeb27194455:2261
2.Hajduk Split27193550:1960
3.Slaven Belupo27136838:2845
4.NK Rijeka27135938:3344
5.HNK Šibenik27117939:2640
6.NK Záhřeb271071031:3437
7.NK Osijek27810932:3234
8.Varteks Varaždin27951335:4132
9.HNK Cibalia27771325:4628
10.Inter Zaprešić27671432:4725
11.NK Zadar27661521:3824
12.Croatia Sesvete27551727:5720

Autor: Ugljan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele