Hrvatska nogometna liga - preview 27. kolo

22.04.2009, 13:34, aktualizováno 22.04.2009, 13:34
Previews
Zaujalo nás
Mimořádně ve středu zavítáme na jih Evropy, kde pokračuje chorvatská liga dalším kolem. V boji o titul se na dálku potká Dinamo se Zadarem a Hajduk s Croatií. O Evropu se v přímém souboji střetne Šibenik s Rijekou. Využijte naše informace k tipování.

HAJDUK SPLIT - SESVETE CROATIA (středa 16,30 hodin)
Hajduku jde letos o titul, možná soupeře podcení, ale v handicapu rozhodně vyhraje. V posledním domácím zápase porazil Cibalii a naposledy vyhrál i v Zaprešiči. Letos v obou zápasech vyhrál Hajduk 1:0.
Ovšem oba týmy před dnešním zápasem mávají bílou vlajkou. Hajduk má totiž vykartováno několik klíčových hráčů (Kaliniće, Andriće, Pandžu, J.Buljata a Maloče), takže příležitost dostanou mladé pušky. Klub má dostatek náhradníků, takže na dnešní zápas se třeba rozhoduje, zda-li Ibričiče v útoku doplní Oremuš nebo Bartolović.
Sesvete bohužel nemá na to, aby se udržela v nejvyšší soutěži a očekávám, že těch pár zbývajících kol dohraje jen z povinnosti. Venku naposledy utrpěla debakl v Koprivnici, na pronajatém domácím hřišti podlehla i Dinamu.
Také hosté mají vykartované hráče, především klíčového záložníka Jasmina Agiće, dále pak Paliće a stopera Čuturu.

Předpokládané sestavy - Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Aračić, Šerić - Gabrić, Linić, Skoko, Tomasov - Ibričić, Oremuš. Croatia Sesvete: Radoš - Mamić, Pilipović, Mus, Šušak - Tabi, Čižmek, Pollozhani, Juroš - Vojnović, Jukić.

Během dne by měl Unibet vypsat handicap na tento zápas, očekávám kurz okolo 1,65, který velmi rád s vysokou důvěrou použiju, protože oslabení domácích je vcelku daleko slabší než chybějící tři klíčoví hráči Sesvete.

NK ZAGREB - CIBALIA VINKOVCI (středa 16,30 hodin)
Záhřebané dohrávají soutěž jen z povinnosti, v posledním kole prohráli v Rijece, ale předtím doma porazili Osijek. Ve vzájemném zápase letos s Cibalií neprohráli.
Domácím se do sestavy vrací pilíř mužstva Vugrinec, zpět je i kapitán Špičič. Naopak nebudou hrát Oršulič (suspendován) a Mikuláš (viróza).
Cibalii jde především o to, aby se nedostala do baráže. Bohužel jde o klub, pro nějž jsou prioritou domácí zápasy, venku boduje pouze zřídka. Naposledy venku prohrála ve Splitu, nato remizovala doma s Osijekem 1:1.
Cibalia je na tom se zraněnými daleko hůře, nemohou nastoupit Medvid, Husić, dále pak Makarin, Grgić, Džafić a Matić, také start Leutara ještě není ujasněn.

Předpokládané sestavy - Zagreb: Škorić - Mujdža, Kartelo, Ivanković, Pejić - Jurendić, Šovšić, Parlov, Špičić -Krstanović, Vugrinec. Cibalia: Burcsa - Radotić, Mešić, Milardović, Duvnjak - Mazalović, Kiš, Lukačević, Pavličić - Baraban, Malčić

Bod by hosté brali, ale vzhledem k oslabení nevím. Možná za střed zkusit málo gólů, u Unibet mají under v kurzu 1,75.

HNK OSIJEK - INTER ZAPREŠIČ (středa 16,30 hodin)
Osijek naposledy docela překvapil ziskem bodu ve Vinkovci, ale ani tento klub již letos o nic nehraje. V posledním domácím zápase porazil Hajduk 1:0. S Interem má pozitivní bilanci, naposledy vyhrál 1:0.
Ale vzhledem k tomu, že už poslední zápasy Osijeku o nic nejde, budou v brance namísto zkušeného Marina Skendera dostávat příležitost brankáři juniorky. Jde i o finančně výhodný obchod, protože Skendera by jako kvalitu museli ještě pár kol do konce ligy draze platit. Kvůli zranění nebude hrát ani kapitán Smoja.
Interu jde naopak o dost, stále mu hrozí baráž. Naposledy prohrál ve Splitu 0:2, ale předtím prohrál jen 0:1 na Maksimiru a doma dokonce stejným skóre porazil Slaven.
Také hosté jsou oslabeni, kvůli kartám budou stát Budimir, Ceraj a Brašnić, zraněný je Dodik.

Předpokládané sestavy - Osijek: Vargić - Ibriks, Pranjić, Vida, Andre Luiz - Todorčev, Lončarević, Vidaković, Knežević - Barišić, Primorac. Inter Zaprešić: Delač - Bubalo, Golem, Buden, Krznar - Batarelo, Yankep, Grgurović, T. Šarić - Bosec, Dodo.

Hosté by mohli získat bod, obrana bez Skendera může být hodně nejistá.

SLAVEN BELUPO - VARTEKS VARAŽDIN (středa 16,30 hodin)
Domácím jde o Evropu a mají k ní nejblíže. V domácích zápasech se jim daří, naposledy deklasovali Sesvete 5:1, poté vyhráli i v Zadaru. Na podzim však ve vzájemném zápase prohráli 2:3.
Domácí jsou kompletní, těší se na souboj sousedského derby a čekají svátek fotbalu.
Varteksu naopak nejde o nic, v posledním zápase sice doma remizovali se Šibenikem, ale předtím podlehli hlace v Rijece. Za Varaždin stále nemůže nastoupit nejlepší záložník ligy Miljenko Mumlek, který má stopku za červenou kartu na Tři zápasy, a toto bude druhý. Na tribunu k němu usedne Lućić, který stojí pro změnu za tři žluté.

Předpokládané sestavy - Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Maras - Poldrugač - Gregurina, Posavec, Jajalo - Vručina, Delić. Varteks: Mađarić - Vukman, Carlos, Prahić, Melnjak - Brezovec, Golubar, Bloudek, Papa - Mujanović, Smrekar

Varteks bez Mumleka je poloviční a i když není nemožné, že by gól nedal, přesto prohraje. Očekávám jedničku i over, oboje s maximální důvěrou.

HNK ŠIBENIK - HNK RIJEKA (středa 16,30 hodin)
Tohle je přímý souboj o třetí místo, poražený ztratí šanci a rozhodovat se pak bude mezi vítězem tohoto zápasu a Slavenem Belupo. Šibenik naposledy remizoval ve Varaždinu, ale předtím remizoval i doma, a to s předposledním Zadarem. Navíc má s Rijekou v této sezóně stoprocentní bilanci.
Domácí střelec Ermin Zec chce i přes nedoléčené zranění nastoupit (to však stále není jisté), takže nenastoupí poze zraněný Celiščak a vykartovaný Ivan Elez, kterého od začátku nahradí Alen Šubić.
Rijeka je na tom o bod lépe, ale její venkovní zápasy jsou dost tragické. Doma sice poráží kdekoho (naposledy NK Zagreb 2:0), ale venku prohrála třeba v Zadaru.
Za Rijeku pravděpodobně nenastoupí bratři Sharbini, což by bylo vážné oslabení.

Předpokládané sestavy - Šibenik: Blažević - Kwedi, Raić, Bonacin, Labudović - Alispahić, Ademi, Milanović - Gović - Šubić, Rodić. Rijeka: sestava zatím není k dispozici.

Vzhledem k tomu, že bratři Sharbini nebudou hrát téměř jistě, volil bych jedničku v kurzu 1,95 za vyšší střed.

DINAMO ZAGREB - NK ZADAR (středa 20,15 hodin)
Dinamo jako vedoucí tým ligy se bude snažit doma uspět, tak jako se mu to povedlo naposledy s Interem, byť jen výsledkem 1:0. Venku poté deklasovalo Sesvete 4:0 a již dlouhou dobu nedostalo gól. Poslední zápas zde skončil 2:0 a z šesti posledních zápasů nezískal Zadar ani bod a kromě výše zmíněného posledního, všechny končili výsledkem over 2,5 gólu.
Za domácí od začátku nastoupí v útoku Slepička, který v minulém kole šokoval celé Chorvatsko hattrickem, sekundovat mu bude Mandžukič. Chybět však budou zranění Pedro Morales, Ante Tomič a v minulém kole se zranil Josip Tadič, který též nemůže nastoupit.
Zadar jako dalmatinský klub zavítá do nepřátelského území s myšlenkou na zisk bodu za bezbrankovou remízu. Ta se mu naposledy povedla v Šibeniku, poté doma prohrál 0:1 se Slavenem.


Předpokládané sestavy - Dinamo: Butina - Lovren, Kovač, Bišćan, Hrgović - Sivonjić, Calello, Vrdoljak, Sammir - Slepička, Mandžukić. Zadar: Vuković - Puljić, Milin, Bilaver - Batkoski, Ljubičić, Bećiri, Jozinović - Surać, Ćurjurić - Terkeš.

Rozhodně si myslím, že je v silách technických hráčů Zadaru uhrát na Maksimiru přijatelný výsledek, zápas je v televizi a to je pro hráče hostů téměř svátkem. Já si vsadím under 2,5 gólu, protože to domácí nebudou mít vůbec snadné. V kurzu 2,55 nabízí Unibet a za střed to rozhodně je třeba zkusit.

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dinamo Záhřeb26184453:2258
2.Hajduk Split26183545:1957
3.Slaven Belupo26126836:2742
4.NK Rijeka26125937:3341
5.HNK Šibenik26117839:2540
6.NK Záhřeb26971027:3434
7.NK Osijek2689931:3133
8.Varteks Varaždin26951234:3932
9.HNK Cibalia26771225:4228
10.Inter Zaprešić26661431:4624
11.NK Zadar26661421:3624
12.Croatia Sesvete26551627:5220

Autor: Ugljan

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ZAUJALO NÁS ...by mně zajímalo kdo to sem přidává...jak to tak vypadá tak tady to skoro nikoho nezajímá...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba já sem si to s chutí přečetl, protože to je pěkná liga na sázení

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pěkný ale když vemeš počet zobrazení tady a u jiných článků nebo počet komentů...moc lidí to opravdu nezajímá...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale některé, třeba vděčnější, ano Rozhodně je to lepší než pětkrát ten samej článek o Čechovi

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ja bych se k tomu taky rad vyjadril - o Chorvatskou ligu se zajimam sam - ctu jejich internetove noviny atd... Ale jsem rad, ze Ugljan jako jeden z mala na ceskem internetu pise o Chorvatske lize a i kdyz s jeho nazory casto nesouhlasim - kazdy ma pravo na nazor - nebo mi nektere informace prijdou zkreslene, tak jsem velice rad, ze se tu takove clanky objevuji - ocenil bych i clanky o jinych mene medializovanych evropskych ligach - srbsko, slovinsko, norsko,... Ale jinak gogo :)

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení v Šibeniku (ale alternativa byla under), jinak zatím opět ziskové, ostatně jako každé kolo

Reagovat
smazaný uživatel

a Zadar také došel v pořádku, ideální liga na sázení!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele