Hrvatska nogometna liga - preview 26. kolo

19.04.2009, 10:36, aktualizováno 19.04.2009, 11:11
Previews
V neděli opět pokračuje další kolo chorvatské nejvyšší soutěže. Na dálku se v boji o titul střetnou Hajduk, který jede na "béčko" Dinama do Zaprešiče, to se naopak přesune jen na druhou stranu Záhřebu na hřiště NK, kde se utká s "domácí" Sesvete. Z barážového místa bude chtít uniknout Zadar, ale hostí těžkého soupeře z Koprivnice, Slaven Belupo.

CROATIA SESVETE - DINAMO ZAGREB (neděle 16,30 hodin)
Tak Croatia se po roce v nejvyšší soutěži může už pomalu začít balit zpět do druhé ligy, protože v té první není slabšího týmu. V minulém kole utrpěla debakl v Koprivnici, předtím "doma" podlehla Šibeniku a právem se drží na posledním místě, nyní již se pětibodovou ztrátou na baráž. (Sesvete byl disciplinárně odečten jeden bod.) Poslední vzájemný výsledek na tomto hřišti zněl 0:1.

Domácí klub nastoupí bez suspendovaného Williama Tabiho, chybět bude i mladý reprezentant Antun Palić. Dinamo naopak svádí na dálku boj s Hajdukem o titul, naposledy porazilo Inter jen 1:0, předtím však otočilo prohraný zápas v Cibalii a mužstvo si věří. Na čele má jednobodový náskok. Hostům však bude chybět Pedro Morales pro zranění ramene, dále zraněn je Ante Tomiš a suspendováni Mario Mandžukić a Ivica Vrdoljak.

Předpokládané sestavy:
Croatia Sesvete: Radoš - Čutura, Pilipović, Mus, Landeka - Agić, Pollozhani - Slomić, Jukić, Juroš - Vojnović Dinamo: Butina - Tomečak, Kovač, Bišćan, Ibanez - Calello - Sammir, Badelj, Etto - Sivonjić, Slepička

Různé dvojky či overy mají naprosto mizerné kurzy, takže zkusím tip u Unibet, že domácí nedají gól s vyšší důvěrou. Kurz 2,15 u Unibet je totiž velmi zajímavý a zkušená obrana v čele s Butinou by od téměř druholigového klubu neměla inkasovat.

HNK RIJEKA - NK ZAGREB (neděle 16,30 hodin)
Rijeka chce do pohárové Evropy, zatím na ni ztrácí pouhý bod a musí minimálně domácí zápasy vyhrávat. To se jí podařilo v minulém kole, kdy deklasovala Varteks 4:1, předtím však překvapivě hladce prohrála v Zadaru. Naposledy však doma s NK prohrála 0:1.

V základu bude chybět domácím Hrvoje Štrok pro zranění, suspendován je Kreilach. Nogometni klub ze Zagrebu je relativně v klidu, na postup výše nemá čáku a spadnout již nemůže. Tomu odpovídají výsledky i hra, v minulém kole těžko porazil doma Osijek 1:0, předtím dokonce vyhrál ve Varaždinu, kterému však také již o nic nejde. Za hosty nenastoupí vykartovaný kapitán Matija Špičič, lehce zraněn je i střelec Vugrinec, toho v základu nahradí Piškor.

Předpokládané sestavy: Rijeka: Mance - Novaković, Čagalj, Cerić, Dabac - Landeka, Pamić, Fernandez - Anas Sharbini, Križman, Ahmad Sharbini Zagreb: Škorić - Celjak, Kartelo, Ivanković, Pejić - Mujdža, Parlov, Šovšić, Jurendić - Krstanović, Piškor

Jednička v kurzu 1,9 se prostě musí zkusit, byť jen za vyšší střed.

INTER ZAPREŠIČ - HAJDUK SPLIT (neděle 16,30 hodin)
Inter bude se Zadarem na dálku bojovat o baráž, nemusejí mít však ani jeden strach, neboť z druhé ligy ani jeden z klubů nedosahuje kvalit ani Sesvete, natož jejich. Předpokládám, že budou trochu chtít pomoci Dinamu, se kterým v minulém zápase prohrál jen 0:1, předtím doma nečekaně porazil Slaven. Ve vzájemných zápasech nedávno Hajduku podlehl na svém hřišti 0:4.

Domácí vybrali jedenáctku zdravých hráčů a budou bojovat o bod. Hajduk chce letos titul, nutno říci, že na něj má po delší době jak kádr tak i peníze. V posledním domácím zápase porazil Cibalii 2:0, předtím však unaven po reprezentačních utkáních podlehl v Osijeku 0:1.

Hosté budou mít dvě změny, Ante Šerić je vykartovaný a jeho "náhrada" Ivan Strinič je zraněn. Na lavičce zůstane také Tomasov, který byl nazván nebroušeným diamantem, který ještě není připraven pro bojovná utkání. Nahradí ho mladičký Tičinovič. Trenér hostů Ante Miše prohlašuje:"Jedeme samozřejmě pro 3 body a očekávám, že je zařídí Kalinič s Ibričičem".

Předpokládané sestavy: Inter: Delač - Jančetić, Budimir, Buden, Krznar - Cavrić, Yankep, Grgurović, Batarelo - Dodo, Dodik Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Aračić - Gabrić, Andrić, Skoko, Tičinović - Ibričić, Kalinić.

Pravděpodobně hosté opět vyhrají, větší value se mi však jeví při sázce under 2,5 gólu v kurzu 2,1 u Unibet s vyšší důvěrou.

VARTEKS VARAŽDIN - HNK ŠIBENIK (neděle 16,30 hodin)
Varteksu již o nic nejde, takže si hraje podle nálady. V minulém kole ji zrovna neměl, když obdržel v Rijece debakl a předtím doma podlehl i NK Zagreb. Ve vzájemném zápase ve Varaždinu však Šibenik těsně porazil 2:1. Domácím bude chybět tři zápasy jeden z aktuálně nejlepších hráčů ligy Miljenko Mumlek za červenou kartu na Kantridu, vykartováni jsou Šimek a Papa a po zranění teprve začíná trénovat Vukman.

Šibenik je aktuálně na třetí příčce, která zajišťuje Evropskou ligu na příští sezónu, podle mne ji však do konce neudrží. V minulém kole totiž v televizním zápase doma nedokázal dát gól Zadaru a výhra 1:0 na Sesvete také zrovna nebyla k pokoukání. Varteks bude do konce ligy škodit, bude porážet dalmatinské kluby, naopak slavonským bude nahrávat. Hostům zase hodně bude chybět nejlepší klubový střelec Ermin Zec, který není úplně v pořádku a bude šetřen na domácí zápas s Rijekou.

Předpokládané sestavy: Varteks: Mađarić - Vukman, Prahić, Carlos, Balajić - Brezovec, Golubarm Mujanović, Melnjak - Smrekar, Vuk Šibenik: Blažević - Kwedi, Raič, Bonacin, Labudović - Milanović, Ademi, Elez, Alispahić, Gović - Rodić.

Varteks bez Mumleka nic nevymyslí a hosté bez Zeca gól nejspíš nedají. V tomto zápase bych viděl jako nejlepší tip under 2,5 gólu v kurzu 2,02, hosté si jedou pro bod a získají ho.

NK ZADAR - SLAVEN BELUPO (neděle 16,30 hodin)
Pro Zadar další zápas o setrvání v první lize, doma jim to jde celkem dobře, porazili Rijeku 3:1 a poté dokonce získali bod v Šibeniku. Ten také byl plusový a již počítal s odečtem dvou bodů za dnešní remízu. Zadar hrál se Slavenem naposledy na tomto hřišti 1:1 a podobný výsledek čekám i dnes.

Slaven je největším aspirantem o pohárovou Evropu, poslední dobou se mu nedařilo úplně podle představ, když třeba odevzdal všechny body v Zaprešiči, ale v posledním zápase si to vynahradil, když doma naprosto zesměšnil Sesvete.

V tomto zápase moc gólů nepadne, očekávám bezgólovou remízu. Under 2,5 gólu v kurzu 1,85 má mojí plnou důvěru, i když předpokládané sestavy agentury dosud nevydaly.

CIBALIA VINKOVCI - HNK OSIJEK (neděle 20,15 hodin)
Po krátké době bude opět klub z Vinkovci v přímém televizním přenosu a určitě nedopustí opakování minulého zápasu, kdy prohrál doma vyhraný zápas s Dinamem. Cibalia je totiž venku velmi špatná a tak musí získávat body především doma, protože do baráže ještě spadnout může. Osijek letos však ještě neporazila a dokonce mu nedala ani gól.

Domácím se však po suspendaci vracejí dva klíčoví hráči, brankář Bursca a stoper Milardovič, takže trenér je spokojen. Také Osijek již hraje v klidu, zásluhou skvělého brankáře Skendera dokonce má jednu z nejlepších obran v lize. V minulém kole prohrál 0:1 v Zagrebu na hřišti v Kranjčevičovoj, předtím doma stejným výsledkem porazil Hajduk. Také hosté jsou kompletní a tak slavonské derby může klidně začít.

Předpokládané sestavy: Cibalia: Burcsa - Duvnjak, Milardović, Medvid, Mešić - Mazalović, Pavličić, Husić, Lukačević - Babić, Malčić Osijek: Skender - Andre Luiz, Smoje, Vida, Ibriks - Todorčev, Jugović, Vidaković, Knežević - Barišić, Primorac.

Pokud se nebude opakovat stejná přestřelka v posledních 15 minutách jako s Dinamem, věřím v under a těsné vítězství domácích. Under 2,5 gólu v luxusním kurzu 1,85 a vysokou důvěrou.
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dinamo Záhřeb25174449:2255
2.Hajduk Split25173543:1954
3.HNK Šibenik25116837:2339
4.Slaven Belupo25116835:2739
5.NK Rijeka25115935:3338
6.NK Záhřeb2597927:3234
7.NK Osijek2588930:3032
8.Varteks Varaždin25941232:3731
9.HNK Cibalia25761224:4127
10.Inter Zaprešić25661331:4424
11.NK Zadar25661321:3524
12.Croatia Sesvete25551527:4820

Autor: Ugljan

Komentáře (7)

Přidat komentář
erudovanyodbornik

Nechapu ten prostor co tu dostava ta podprumerna liga to bych tu radsi videl tureckou nebo řeckou soutěž.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím, že Chorvatsko není průměrná liga, ale to samozřejmě není ani turecká a o tom, jestli se řecká průměru přibližuje by se nechalo dlouhodobě diskutovat. Ostatně je věcí každého uživatele, které články si vybere a čte

Reagovat
smazaný uživatel

a co bys tu chtěl tu naší podprůmětnou ligu???

Reagovat
smazaný uživatel

ale za své tipy se dnes rozhodně nestydím!

Reagovat
smazaný uživatel

Mna osobne chorvátska liga zaujima, a vzdy si precitam preview a k tomu zaujimave analyzy pre tiperov , turecká a grécka liga

Reagovat
smazaný uživatel

CHORVATSKO RULEEEEEEEEEEEEZ

Reagovat
Lorcan

Slepička hattrick, chlapec se nám nějak proloup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele