Hrvatska nogometna liga - preview 25. kolo

11.04.2009, 12:03, aktualizováno 11.04.2009, 12:23
Previews
Zaujalo nás
Mimořádně v sobotu zavítáme také do Chorvatska na tamní ligovou soutěž. Napínavá je situace jak v čele, kde spolu bojují odvěcí nepřátelé Hajduk a Dinamo, nebo na konci tabulky, kde Zadar bude muset potvrdit předposlední místo na umělé trávě v Šibeniku. Sesvete zřejmě již zůstane sestupová pozice, protože zajíždí do Kopřivnice na stadionek ambiciózního Slavenu Belupo.

DINAMO ZAGREB - INTER ZAPREŠIČ (sobota 16,30 hodin)
Dinamo aktuálně na prvním místě ligové tabulky zázračně otočilo poslední zápas v Cibalii. Předtím však na Maksimiru zaváhalo s Osijekem, když jen remizovalo 0:0. Své "béčko", totiž Inter v posledních zápasech porazilo vždy třígólovým rozdílem.

Dinamo bude kompletní, navíc bývalý útočník Interu nyní ve službách Dinama Sivonjič prohlašuje: "Inter je kvalitní mužstvo, ale na Maksmiru nemá co pohledávat! Nejlepší hráč Interu je Grgurovič, ale ani ten svůj klub nespasí". V Dinamu si už také pozvolna uvědomují, že nákup Slepičky bylo vyhozených milion euro a tak raději dostane příležitost mladičký Tomečak.

Hosté v minulém kole šokovali celé Chorvatsko, když si vyšlápli na favorizovaný Slaven Belupo, který porazili 1:0. Venku už to tak slavné není, naposledy dostali debakl v Šibeniku s výsledkem 0:4.

Předpokládané sestavy: Dinamo: Butina - Etto, Kovač, Bišćan, Hrgović -Tomečak, Vrdoljak, Calello, Sammir - Mandžukić, Sivonjić Inter Zaprešić: Delač -Jančetić, Budimir, Pecelj, Krznar -Yankep, T. Šarić, Grgurović, Batarelo - Dodo, Dodik

Nečekám, že by domácí v boji o titul svoje "béčko" nějak šetřili, takže over 2,5 gólu v kurzu 1,5 u Unibet lze vsadit s velmi vysokou důvěrou.

HAJDUK SPLIT - CIBALIA VINKOVCI (sobota 16,30 hodin)
Hráči Hajduku byli po reprezentační přestávce unaveni, což byl hlavní důvod, že podlehli v Osijeku 0:1. Předtím však doma porazili NK Zagreb 2:0 a dnes budou se svým letos nejčastějším soupeřem bojovat opět o čelo tabulky. (S Cibalií totiž navíc hráli dvojzápase semifinále Chorvatského poháru). Naposledy ve Vinkovci Hajduk remizoval 1:1, když dostal vyrovnávací gól v poslední minutě, ve vzájemném zápase potom soupeře doma porazil 2:0. Hajduku se navíc vrací zraněný Ibričič, takže bude kompletní.

Cibalia v minulém kole hodně potrápila Dinamo, když ještě 15 minut před koncem vedla 2:0, aby nakonec prohrála 3:4! Venku dokázala remizovat i na Slavenu, ale oba zápasy byla v plné síle. Dnes však do Splitu neodcestovali vykartovaní brankář Burcsa, a hráči Milardović, Babić a Lukačević. Navíc bude muset nastoupit ne zcela zdravý Leutar.

Předpokládané sestavy: Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Šerić - Gabrić, Andrić, Skoko, Tomasov - Ibričić, Kalinić Cibalia: Antolović - Leutar, Mešić, Matić, Duvnjak - Radotić, Mazalović, Husić, Medvid - Pavličić, Malčić.

Na sázku rád poradím handicap, bohužel jsem zapomněl u Unibetu požádat o vypsání kurzu, třeba naleznete jinde.

HNK RIJEKA - VARTEKS VARAŽDIN (sobota 16,30 hodin)
Rijeka si stále dělá zálusk na třetí místo zaručující pohárovou Evropu, k tomu však musí vyhrávat minimálně na domácím hřišti. To se jí docela daří, naposledy zde na Kantridu porazila Sesvete, pak však nechala všechny body v Zadaru. Varteks je přijatelný soupeř, Rijeka s ním má pozitivní bilanci a v zápase padají góly.

V jejím kádru dojde k několika změnám, které jsou však na úkor špatného výkonu v Zadaru nikoliv z důvodu zranění. Varteksu naprosto o nic nejde, takže hraje tak jak hraje. V minulém kole prohrál doma s NK Zagreb, předtím také doma remizoval se Zadarem a trenéru Besekovi již dochází trpělivost. Také on udělal v kádru několik změn.

Předpokládané sestavy: Rijeka: Radman - Kreilach, Čagalj, Cerić, Dabac - Pamić, Landeka - Štrok - Križman, An. Sharbini, Ah. Sharbini. Varteks: Mađarić - Šimek, Lučić, Carlos, Balajić - Prahić, Papa, Mujanović, Mumlek - Vuk, Smrekar

Pravděpodobně domácí opět vyhrají, větší jistota se mi však jeví při sázce over 2,5 gólu v kurzu 1,8 u Unibet s vyšší důvěrou.

NK ZAGREB - HNK OSIJEK (sobota 16,30 hodin) Dost nudný fotbal lze očekávat na stadionu v Kranjčevičovoj ulici, kam zavítá Osijek. Záhřebané v minulém kole vyhráli ve Varaždinu, předtím prohráli ve Splitu. Pozitivní je, že začali opět střílet góly. S Osijekem mají lepší bilanci v posledních zápasech a převažují výsledky 2:0.

Sestava z minulého kola zůstane u domácích stejná. Osijek doma v minulém kole porazil unavený Hajduk 1:0 a předtím dokonce dokázal remizovat na Maksimiru. Do dnešního zápasu však nenastoupí vykartovaní Domagoj Vida, Ivan Ibriks a Srđan Vidaković, také zraněný Karel Primorac.

Předpokládané sestavy: Zagreb: Škorić - Celjak, Kartelo, Ivanković, Pejić - Mujdža, Šovšić, Parlov, Špičić - Vugrinec, Krstanović. Osijek: Skender - Andre Luiz (Stranatić), Smoje, Pranjić, Babić - Kurtović, Todorčev, Jugović - Miličević, Barišić, Prijić.

V zápase sice o nic nejde, přesto bych se přiklonil k sázce na under 2,5 gólu, brankář hostí je fakt vynikající. V kurzu 1,8 nabízí Unibet, já si vsadím za vyšší střed.

SLAVEN BELUPO - CROATIA SESVETE (sobota 16,30 hodin)
Domácí střelec Bojan Vručina určitě bude chtít dohnat Nikolu Kaliniče na špičce střelců, ostatně i celý klub bude chtít udržet třetí místo. Poslední výsledky Slavenu však nebyly nijak oslnivé, takže čekám, že dnes vše odnese poslední Sesvete. Na podzim ji Slaven rozdrtil 4:0.

Za domácí nenastoupí vykartovaný střelec Marijo Jurčič. Hosté sice většinou sympaticky bojují o záchranu, ale jsou naprosto nejslabším klubem celé ligy, navíc nez vlastního stadionu a po zásluze spadnou. V Rijece sice dokázali dát dva góly, nakonec však prohráli 2:3 a naposledy "doma" prohráli se Šibenikem. V Koprivnici nenastoupí útočník Semir Slomić.

Předpokládané sestavy: Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Maras - Poldrugač - Šafarić, Posavec, Jajalo - Vručina, Delić Croatia Sesvete: Radoš - Čutura, Pilipović, Mus, Landeka - Agić, Pollozhani - Palić, Jukić, Juroš - Vojnovič

Všechno jiné než hladké vítězství domácích by bylo ohromným překvapením, kurz na jedničku 1,4 u Unibet je ještě docela luxusní a má mojí plnou důvěru.

HNK ŠIBENIK - NK ZADAR (sobota 20,15 hodin)
Šibenik sice hodně těží z domácí umělé trávy, ale v minulém kole výhrou na hřišti Sesvete ukázal, že umí i venku. Navíc v tomto zápase půjde o dalmatinské derby. Naposledy domácí porazili Zadar 1:0 a i ostatní vzájemné zápasy bývají "underové".

Do sestavy domácích se vrací střelec Ermin Zec, který stál kvůli kartám. Ze stejného důvodu opět nenastoupí obránce Bonacin.

Zadar se v minulém kole dostal z posledního místa díky domácí výhře na d Rijekou, ale venku mu to moc nejde. Navíc do tohoto zápasu jde citelně oslaben o kapitána Surače, záložníky Župana a Baranoviče (ten možná nakonec ne zcela zdráv nastoupí) a útočníka Terkeše. Tohle všechno jsou klíčoví hráči hostů a bez nic nemá tým šanci ani na bod.

Předpokládané sestavy: Šibenik: Blažević - Kwedi, Raič, Labudović, Celiščak - Milanović, Ademi, Alispahić, Gović - Rodić, Zec. Zadar: Vuković - Šiklić, Milin, Parmaković - Bilaver, Batkoski, Bečiri, Jozinović, Ćurjurić, Batur - Šaranović.

Jednička v kurzu 1,85 u Unibet je velký luxus a neměla by chybět na žádném tiketu s maximální důvěrou.

Autor: Ugljan

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hajduk

Reagovat
smazaný uživatel

treba 12bet ma kurz na Sibenik 2,075 - takze u Unibetu mi to takovy luxus neprijde

Reagovat
satan_666

mi řekni co tam to Dinamo dělalo že jen 1:0 a co teprve ten Šibenik,ten měl být taky jasnej a 0:0...

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo jsem nakonec nehrál, to "béčko" mne rochu znejistělo, ale Šibenik jsem měl všude, a to jsem šel proti zamilovanému Zadaru...Takže jedna chyba, holt není každý víkend posvícení...

Reagovat
satan_666

to ne,já sázel v šanci a tam naštěstí neměli handicapy ani overy :) ale ten Šibenik tam byl taky za 1,8,no čtyři skupiny,čtyři chyby...smůla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele