Hrvatska nogometna liga - preview 24. kolo

05.04.2009, 10:10, aktualizováno 05.04.2009, 11:28
Previews
Zaujalo nás
Po reprezentační pauze pokračuje také liga na jihu Evropy. Hajduk se po inulém kole dostal do čela a bude hájit náskok v Osijeku, největší konkurent v boji o titul Dinamo hraje v Cibalii. Boj o sestupové pozice uvidí Zadar.

HNK OSIJEK - HAJDUK SPLIT (neděle 16,30 hodin)

Osijek v této sezóně Hajduk ještě neporazil. Ale co nebylo, může být, protože Osijek v minulém kole vybojoval bod na Maksimiru, předtím vyhrál v Zaprešiči.

Hajduk má sice výsledky, ale hraje trošku v kreči. V minulém kole porazil doma Zagreb, ale předtím remizoval ve Vinkovci. Navíc za reprezentaci BiH se zranil Ibričič, který odehrál oba zápasy, stejně jako Boris Pandža. Gabrič nebude hrát kvůli kartám a teď si poslechněte, jak "odpočívali" hráči Hajduku v posledním týdnu: Hrvoje Vejić hrál 90 minut proti Andoře, Nikola Kalinić 12, Danijel Subašić a Drago Gabrić byli na lavičce. Mirko Oremuš, Mario Maloča i Mario Tičinović hráli za jedenadvacítku proti Černé Hoře a Maďarsku, a Senijad Ibričić i Boris Pandža hráli oba zápasy za BiH proti Belgii...

Předpokládané sestavy: Osijek: Skender - Andre Luiz, Smoje, Vida, Ibriks - Todorčev, Jugović, Vidaković - Miličević, Barišić, Primorac. Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Šerić - Gabrić, Andrić, Skoko, Tomasov - Bušić, Kalinić

Vzhledem k unavenosti hráčů Hajduku a motivaci domácích bych se spíše přiklonil k tipu na under 2,5 gólu, kurz 2,05 má rozhodně své value.

CROATIA SESVETE - HNK ŠIBENIK (neděle 16,30 hodin)

Hrát se bude opět na stadionu v Kranjčevičové (stadion NK Zagreb) a Sesvete bude bojovat o poslední místo. V předminulém kole na něm ubránilo bezgólovou remízu se Slavenem, poté prohrála v Rijece po ne úplně špatném výkonu. Navíc ve dnešním zápase bude téměř kompletní, dokonce se rozhodují, kterého útočníka postaví.

Šibenik doma hodně těží z umělé trávy, ale venku to již tak slavné není. Naposledy prohrál na Dinamu 0:3, ale pak doma smetl Inter. To dal hattrick Ermin Zec, který ale do Záhřebu necestuje kvůli třem žlutým kartám. Šibenik tím pádem prohlašuje ústy trenéra Kaliniče, že si jede pro bod.

Předpokládané sestavy: Croatia Sesvete: Radoš - Čutura, Pilipović, Mus, Landeka - Agić, Pollozhani - Palić, Jukić, Juroš - Vojnović Šibenik: Blažević - Kwedi, Bonacin, Raič, Celiščak - Milanović, Elez, Alispahić, Gović - Kovač, Rodić

Já bych se té remízy vůbec nebál, ostatně kurz 3,2 u Sportingbet k tomu přímo vybízí.

INTER ZAPREŠIČ - SLAVEN BELUPO (neděle 16,30 hodin)

Domácí jsou bod nad sestupem a v batohu mají čtyři kousky ze Šibeniku, které se jim z paměti jen tak nevymažou. Předtím doma prohráli s Osijekem 0:1 a Slaven je určitě ještě lepší mužstvo. Ostatně v obou zápasech této sezóny získalo pouze bod, když dostal jediný gól.

Kvůli kartám trenér Perkovič nemůže počítat s Peceljem ani Tomislavem Šaričem. Právě Belupo drží třetí místo, zaručující pohárovou Evropu. V posledních dvou zápasech ztratili body remíza, obzvláště ta domácí s Cibalií hodně mrzí. Do Zaprešiče však odjel kompletní kádr a rozhodně si jedou pro tři body, navíc Vručina je hodně nemotivován, protože se již pár kol netrefil.

Předpokládané sestavy: Inter Zaprešić: Delač, Jančetić, Budimir, Buden, Krznar, Yankep, Cavrić, Grgurović, Batarelo, Gulić, Dodik Slaven Belupo: Rodić, Purić, Kokalović, Rogulj, Maras, Poldrugač, Gregurina, Posavec, Jajalo, Jurić, Vručina.

Přestřelku však nečekám, ostatně under 2,5 gólu je v kurzu u Sportingbet 1,95 docela luxus a patří vsadit s vyšší důvěrou. Pro riskéry by se dala doporučit i dvojka, ale zde ta důvěra již nebude tak velká.

VARTEKS VARAŽDIN - NK ZAGREB (neděle 16,30 hodin)

Varteks je klub, kterému o nic nejde, jen si střídavě doplňuje kasičku vypouštění některých zápasů, jako naposledy doma se Zadarem. Prohra v Rijece byla zasloužená. Klub z hlavního města však vždy v obou zápasech letošní sezóny porazil. Domácí trenér nemůže počítat s Vukmanem, který má přetržený křížový sval, jinak jsou všichni kompletně zdrávi.

NK Zagreb má relativně náskok na sestup, o ničem jiném přemýšlet nemůže. Poslední dva zápasy venku prohrál a v tomto zápase také o nic nejde. U hostů se na místo zraněného Mikuliče do obrany vrací Kartelo.

Předpokládané sestavy: Varteks: Mađarić - Šimek, Lučić, Prahić, Carlos - Brezovec, Lesjak, Golubar, Mumlek - Mujanović, Novinić Zagreb: Škorić - Mujdža, Kartelo, Ivanković, Pejić - Jurendić, Parlov, Šovšić, Špičić - Krstanović, Vugrinec

Vzhledem k naprosté nedůležitosti tohoto zápasu vsadím rozhodně over 2,5 gólu, Sportingbet nabízí kurz 1,7, já vsadím s vyšším vkladem.

NK ZADAR - HNK RIJEKA (neděle 16,30 hodin)

Souboj dvou přístavů bude také bojem o sestup pro domácí a o třetí místo pro hosty. Zadar v posledních zápasech doma o gól vyhrává, naposledy remizoval i ve Varaždinu. S Rijekou ale oba vzájemné zápasy prohrál. Zápas se bude hrát na počet ročního výročí tragicky zesnulého Hrvoje Čustiče, domácí tak budou hodně motivováni a budou kompletní včetně Terkeše.

Hosté se ještě nevzdali boje o třetí místo, ztrácejí na něj bod. Rijeka hrála poslední dva zápasy doma a vyhrála, venku ale letos tak silná není. Do Zadaru připluje s novým kapitánem, po zaviněném dopravním neštěstí přišel o pásku Anas Sharbini a jako kapitán povede tým jeho starší bratr Ahmad. Nepřicestuje však zraněný Budicin a potrestaný Križman.

Předpokládané sestavy: Zadar: Vuković - Šiklić, Milin, Parmaković - Ljubičić, Župan - Bilaver, Ćurjurić, Jozinović - Šaranović , Terkeš. Rijeka: Radman - Miladin, Turkalj, Čejvanović, Dabac - Pamić, Landeka - Štrok, Anas Sharbini, Fernandez - Ahmad Sharbini.

Zadar doma určitě neprohraje, ale dvojtip má kurz jen 1,2, což vůbec nemá cenu sázet, takže se rozhodněte mezi jedničkou a remízou sami.

CIBALIA VINKOVCI - DINAMO ZAGREB (neděle 20,15 hodin) Cibalia v posledních dvou zápasech sebrala po bodu velkým favoritům Hajduku a Slavenu dokonce venku a není nemožné, aby se to opakovalo potřetí. S Dinamem zde na podzim totiž také remizovala 1:1. Cibalia také již neprohrála čtyři zápas v řadě.

Vykartovaní jsou však Medvid a Matič, Leutara nepustí do hry koleno. I přes tyto potíže si Cibalia věří na bod, zápas bude v televizi a stadion je vyprodaný. Dinamo má trošku útlum, v posledním zápase totiž remizovalo s Osijekem 0:0. Navíc Ante Tomič a Dejan Lovren nebudou hrát jistě kvůli zranění, Mirko Hrgovič nastoupí zřejmě pod obstřiky a těsně před zápasem se rozhodne také o startu Mario Mandžukiče.

Předpokládané sestavy: Cibalia: Burcsa - Duvnjak, Milardović, Mešić, Lukačević - Mazalović, Pavličić, Husić, Čuljak - Baraban, Malčić Dinamo: Butina - Etto, Bišćan, Kovač, Hrgović - Calello, Vrdoljak, Sammir, Ibanez - Sivonjić, Tadić.

Očekávám pravděpodobně remízu ( v kurzu 3,6 u Sportingbet se do wildu vyplatí) a na mainu si zahraji under 2,5 gólu. V kurzu 2,1 tamtéž s velkou důvěrou.
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hajduk Split23163441:1851
2.Dinamo Záhřeb23154444:1949
3.Slaven Belupo23106730:2536
4.HNK Šibenik23105836:2335
5.NK Rijeka23105830:2935
6.Varteks Varaždin23941030:3131
7.NK Osijek2378829:2929
8.HNK Cibalia23761021:3527
9.NK Záhřeb23671020:3125
10.Croatia Sesvete23651226:3823
11.Inter Zaprešić23561230:4321
12.NK Zadar23551318:3420

Autor: Ugljan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele