Hrvatska nogometna liga - preview 23. kolo

22.03.2009, 09:51, aktualizováno 22.03.2009, 11:17
Previews
Zaujalo nás
Po minulém kole byla rozlosována nadstavbová část, takže se třeba stalo, že Zadar opět míří po čtrnácti dnech do Varaždinu nebo Dinamo se zase střetne s Osijekem, tentokráte ale na Maksimiru. Hajduk, který je o skóre druhý, přivítá na Poljudu NK Zagreb. Poradíme vám, co natipovat, především Unibet podstatně vylepšil nabídku sázkových příležitostí.

DINAMO ZAGREB - HNK OSIJEK (neděle 15,30 hodin)

Dinamo se opět dostalo na první příčku, byť jen o skóre před Hajduk. V posledním zápase doma deklasovalo Šibenik 3:0, předtím vyhrálo v Osijeku 2:0. Loni na Maksimiru porazilo Osijek jen 1:0. V každém případě se nově postavená obrana s Robertem Kovačem drží skvěle, ale i obrana hostů v čele s gólmanem Skenderem hraje také slušně.

Nový trenér Kruno Juršiš varuje před podceněním a připomíná hráčům, aby k zápasu přistoupili jako k finále Ligy mistrů. V sestavě má akorát problém jestli má postavit uzdraveného Moraleze nebo Sammira.

Osijek sice v minulém kole vyhrál v Zaprešiči 1:0, ale předtím prohrál doma s Dinamem 0:2. Trenér Osijeku prohlásil, že nastoupí se třemi útočníky, protože na Maksimiru se nedá na nic čekat. Nebude hrát vykartovaný stoper Pranjič a jeho místo zaujme Vida. Na pravém beku pak bude debutovat Ivan Ibriks.

Unibet vypsal krásný tip, že hosté nedají gól v kurzu 2,0, což je velký luxus a já si to zahraju s maximální důvěrou. Dinamo totiž naposledy doma dostalo gól 7.12. 2008 od Davora Vugrince z NK Zagreb, a to je nějaký střelec, jakého Osijek nemá.

Předpokládané sestavy:

Dinamo: Butina - Tomečak, Kovač, Bišćan, Ibanez - Vrdoljak, Calello, Etto, Sammir - Mandžukić, Sivonjić

Osijek: Skender - Ibriks, Smoje, Vida, Luis - Todorčev, Vidaković, Jugović - Barišić, Miličević, Primorac

HNK RIJEKA - CROATIA SESVETE (neděle 15,30 hodin)

Rijeka určitě pošilhává po třetím místě, zajišťujícím pohárovou Evropu. Ztrácí na něj 3 body a jsou na něj taky tři kandidáti. Nicméně Rijeka si na svém Kantridu drží relativně úspěšnou bilanci 7-1-3 a Sesvete není tým, který by ji mohl ohrozit jako třeba Varteks, který porazila v posledním kole 2:1. Také podzimní zápas se Sesvete zde skončil shodným výsledkem.

Rijeka nastupuje v plné sestavě a nepřipouští nic jiného než zisk tří bodů.

Croatia se již dostala tam, kam kádrem i zázemím patří, tj.na barážovou pozici a po tomto kole možná až na poslední místo. I když v posledních zápasech se jí docela zadařilo, dokázala uhrát bezgólovou remízu doma se Slavenem a na Poljudu s Hajdukem prohrála jen 0:1, což se rozhodně považuje za úspěch.

Croatia má potrestaného prvního brankáře Radoše, dále nebudou hrát útočníci Stjepan Jukić a Semir Slomić. Do sestavy se však vrací zkušený Čutura a poprvé se do základu dostane i Makedonec Artim Pollozhani.

Nicméně si vůbec nepřipouštím, že by mohla získat v Rijece byť jeden bod, ostatně kurz 1,45 na jedničku je docela reálný a dá se hrát s vysokou důvěrou.

Předpokládané sestavy

Rijeka: Radman - Miladin, Cerić, Budicin, Dabac - Landeka, Štrok, Fernandez - Matko, An. Sharbini, Ah. Sharbini.

Croatia Sesvete: Šimić - Čutura, Pilipović, Landeka, Mamić - Pollozhani, Agić, Čizmek - Palić, Jurakić - Vojnović

SLAVEN BELUPO - CIBALIA VINKOVCI (neděle 15,30 hodin)

Největší aspirant na třetí místo v čele s druhým nejlepším kanonýrem HNL Bojanem Vručinou rozhodně bude muset napravovat zaváhání z minulého kola, kdy jen remizoval se Sesvete. Předtím doma porazil Zaprešič jen 1:0 a zdá se, že Vručinovi došly patrony. Podzimní zápas skončil také 1:0.

Slavenu se do sestavy vracejí dříve suspendovaní hráči, takže trenér Petrovič má docela příjemné starosti, komu dát přednost.

Cibalia odvrátila hrozbu sestupu z nedávné doby a ohromným zlepšením obranné činnosti si získala již pětibodový náskok na barážové místo. Přitom relativně dobře vzdorovala i Hajduku v týdnu v odvetě domácího poháru, kde ukopala bezbrankovou remízu (která jí sice nebyla nic platná), ale úspěchy proti silným klubům se vždy cení.

Trenér Mršič prohlašuje, že kolega Petkovič je jeho velkým trenérským vzorem.Mršič má však starosti opačného rázu, vykartovaní jsou Malčić, Pavličić, Baraban a Mazalovič, zranění pak dále Leutar, Radotić i Mešič.

Naposledy v lize hrála Cibalia také s Hajdukem, remizovala 1:1, předtím v Zagrebu na NK 0:0.

Jedničku bych v kurzu 1,52 doporučil jistě nebo dokonce, že hosté nedají gól v kurzu 2,2 také s vysokou důvěrou.

Předpokládané sestavy:

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Maras - Poldrugač - Gregurina, Posavec, Jajalo - Jurić, Vručina.

Cibalia: Burcsa - Duvnjak, Medvid, Milardović, Matić - Babić, Husić, Kiš, Lukačević - Makarin, Kujundžija.

VARTEKS VARAŽDIN - NK ZADAR (neděle 15,30 hodin)

Varteks si tento zápas odehrál již před 14 dny, kdy Zadar porazil 2:0, ale svůj výkon nezopakoval v Rijece, kde prohrál 1:2. Varteks nemá žádné vysoké ambice, navíc je to klub, u kterého je nejvíce známo ovlivňování výsledků. Loni zápasy kupoval, letos je může prodávat, a to by mohl být i tento případ.

Varteksu se vrací jeden z nejlepších hráčů ligy, kapitán Mumlek a trenér Besek samozřejmě prohlašuje, že nečeká nic jiného než výhru.

Zadar je totiž na posledním místě, ale v tomto městě ani neuvažují o tom, že by o ligu měli přijít. V minulém kole porazili domácí NK Zagreb a i když předtím Zadar porazili 2:0, znovu se jim to podařit nemusí.

Bohužel střelec Terkeš hrát nebude, a to je 80% zadarské útočné síly pryč. Maruna nebo Bilaver ho zdaleka nenahradí. Původně jsem chtěl zkusit, že oba dají gól za slušných 1,57 u Unibet, jenomže bez Terkeše to bude pro hosty téměř nemožné, a že by ubránili bezgólovou remízu, se mi moc věřit nechce.

Předpokládané sestavy:

Varteks: Mađarić - Carlos, Lučić, Prahić, Vukman - Brezovec, Lesjak, Golubar, Mumlek - Mujanović, Novinić

Zadar: Vuković - Bećiri, Milin, Parmaković - Maruna, Jerbić, Ljubičić, Jozinović - Surać, Župan - Šaranović

HNK ŠIBENIK - INTER ZAPREŠIČ (neděle 15,30 hodin)

Umělá tráva se domácím vyplácí, naposledy na ní deklasovali Rijeku 3:0. Potom však stejným výsledkem podlehli Dinamu. Nicméně Inter je podstatně slabší a jeho zkušenosti s umělou trávou asi taky nebudou moc růžové. Loňský zápas skončil 1:1, ale to se hrálo ještě na přírodní trávě.

Domácí však mají potrestaného Tomislava Labudoviče, kterého nahradí po dlouhém trestu se vracející Bonacin. Zraněni však jsou: Bašić, Božić, Slavica, A. Bulat, Karadža i Roglić, nicméně Šibenik stejně nepřemýšlí o ničem jiném, než zisku třech bodů.

Inter se drží o bod nad baráží, v posledních dvou zápasech prohrál 0:1. S Osijekem i v Koprivnici se Slavenem. Hostům chybí vykartovaný Krznar a zranění Dodik a Miroslav Šarić.

Nabízená jednička v kurzu 1,6 u Unibet se dá hrát s vysokou důvěrou.

Předpokládané sestavy:

Šibenik: Blažević - Kwedi, Bonacin, Raič, Celiščak - Ademi, Milanović, Alispahić, Gović - Rodić, Zec.

Inter Zaprešić : Delač, Ceraj, Pecelj, Golem, Buden, T. Šarić, Yankep, Grgurović, Cavrić, Batarelo, Gulić

HAJDUK SPLIT - NK ZAGREB (neděle 20,15 hodin)

Hajduk rozhodně nezaváhá a souboj o titul bude letos otevřený až do konce. Mírně v celkovém boji favorizuju právě Hajduk, již jen z toho důvodu, že daleko více a kvalitněji posílil a má i více finančních prostředků, protože vlastníkem klubu je akciovka složená převážně z fanoušků skupiny Torcida (kdežto peníze v Dinamu mizejí v bezedné kapse majitele klubu Zdravko Mamiče). V posledním zápase si nechali dát vyrovnávací gól od Cibalie v poslední minutě, předtím doma porazili Croatii 1:0. Loňský zápas se Zagrebem skončil 4:0.

Kromně zraněných Rubila, Brkljači, Rossy a Jertece jsou všichni připraveni.

NK Zagreb nemá žádné ambice směrem vzhůru, drží osmou příčku bez strachu ze sestupu. Naposledy prohrál v Zadaru a doma nechal bod Cibalii.

Zagrebu bude chybět akorát Pavlovič.

Jednička v kurzu 1,25 je sice žalostně málo, avšak neměla by nikam utéci. Handicap Unibet na mou žádost již také vypsal, kurz 1,65 mi přijde úplně zdarma.

Předpokládané sestavy:

Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Šerić - Gabrić, Andrić, Skoko, Tomasov - Ibričić, Kalinić.

Zagreb: Škorić - Mujdža, Mikulić, Ivanković, Pejić - Jurendić, Parlov, Šovšić, Špičić - Krstanović, Vugrinec.

Autor: Ugljan

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Župan :D:D

Reagovat
smazaný uživatel

to Ugljan: pises tam v Zadaru, ze Terkesa Bilaver kvalitou nenahradi - tak bych jen chtel uvest na pravou miru - Bilaver je obrance a hlavne taky pro trest za karty dnes nemuze hrat...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a jeste Rados chyta za Sesvete... nevim kdes cetl ze je potrestany..

Reagovat
smazaný uživatel

na internetu!

Reagovat
smazaný uživatel

na jakejch strankach? - protoze chytal :)

Reagovat
smazaný uživatel

jak je na tom vůbec Slépa, ugljane?

Reagovat
smazaný uživatel

leští Chorvatům kopačky...

Reagovat
smazaný uživatel

jak nečekané......

Reagovat
smazaný uživatel

Slepica hraje houby, takze nehraje... :)

Reagovat
smazaný uživatel

To Dinamo Záhřeb to pěkně doma nezvládlo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele