Hrvatska nogometna liga - preview 22. kolo

15.03.2009, 09:39, aktualizováno 15.03.2009, 10:50
Previews
Zaujalo nás
Dalším kolem pokračuje chorvatská liga. Zadar má další šanci snížit sestupové manko v domácím zápase s NK Zagreb, Hajduk zajíždí do Vinkovci a Dinamo na Maksimiru přivítá čtvrtý Šibenik. Zkuste si s námi zatipovat.

CROATIA SESVETE - SLAVEN BELUPO (neděle 15,30 hodin)

Sesvete v minulém kole šokovalo celý fotbalový svět, když na hřišti lídra ligy Hajduku prohrála jen 0:1. Předtím na svém pronajatém hřišti od NK Zagreb prohrála právě s hostitelem 1:4, a to je pravá tvář současné Croatie. V podzimním zápase podlehla Slavenu 0:4.

Velkou výhodou domácích je návrat zkušeného brankáře Radoše, jinak tým nebude měnit úspěšnou sestavu ze Splitu. Slaven je aktuálně na třetím místě, které zajišťuje pohárovou Evropu a ve svém dresu nejlepšího střelce Bojana Vručinu. V posledním zápase vyhrál v Zaprešiči 1:0, předtím shodným výsledkem prohrál na hřišti favorizovaného Dinama.

Také hosté nastoupí v plné sestavě.

Předpokládané sestavy:

Croatia Sesvete: Radoš - Čutura, Pilipović, Mus, Landeka - Agić, Pollozhani - Palić, Slomić, Jurakić (Juroš) - Vojnovič.

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Lapić, Bilen - Poldrugač - Šafarić, Posavec, Jajalo - Jurić, Vručina

Vzhledem k výbornému výsledku Croatie v minulém kole bych zřejmě nejvíce doporučil under 2,5 gólu v exkluzivním kurzu 1,72 u Sportingbet s vyšší důvěrou. Dvojka v kurzu 2,15 je také hratelná, ale maximálně za střed.Zajímavý kurz je také na to, že domácí nedají gól, vypsal mi Unibet v kurzu 3,05, což se rozhodně vyplatí zkusit!

DINAMO ZAGREB - HNK ŠIBENIK (neděle 15,30 hodin)

Dinamo by se po výměně kádru i trenéra rádo vrátilo zpět na čelo tabulky. V minulém kole vyhrálo na hřišti Osijeku 2:0, předtím porazilo na Maksimiru Slaven těsně 1:0. Loňský zápas v Šibeniku skončil 2:2.

Šibenik má doma nově výhodu, umělou trávu, která jim pomohla v deklasování Rijeky 3:0, předtím remizoval s Osijekem 1:1. Klub má sice druhou nejlepší obranu v lize, ale kádr Dinama bude nad jejich síly.

V minulém zápase si těžce zranil koleno záložník Ante Bulat a sezóna pro něj skončila. Přidal se tak k dalším zraněným Petru Bašićovi, Ivanu Božićovi a Hrvoje Slavicemu. Nastoupit stále nemůže potrestaný Bonacin.

Předpokládané sestavy:

Dinamo: Butina - Tomečak, Kovač, Bišćan, Ibanez - Calello, Vrdoljak - Sammir, Badelj, Sivonjić - Mandžukić

Šibenik: Blažević - Kwedi, Labudović, Raič, Celiščak - Milanović, Ademi, Roglić/Elez, Alispahić - Rodić, Zec.

Vzhledem k oslabení Šibeniku a kvalitě Dinama, nesmí jednička byť v malém kurzu 1,3 u Unibetu chybět na žádném tiketu.Na druhou stranu Unibet vypsal na moje požádání některé zajímavé kurzy, například, že hosté nedají gól v kurzu 2,15 a to si rozhodně nenechám ujít.

INTER ZAPREŠIČ - HNK OSIJEK (neděle 15,30 hodin)

Inter má velmi mladý kádr, který se ale dokáže poprat o udržení v lize. V minulém kole statečně vzdoroval v Koprivnici Slavenu a prohrál jen 0:1, předtím však dostal doma od Hajduku čtyři góly. Loni prohrál v Osijeku 1:2.Loni prohrál v Osijeku 1:2. Inter neporazil Osijek již od roku 1993 a zřejmě zůstane věrný tradici.

Osijek rozhodně nemá šanci dostat se do nadstavbové části o titul, ale neměl by mít ani problémy se sestupem. V posledním kole prohrál na Dinamu, předtím však získal překvapivě bod v Šibeniku.Na utkání jede bez zraněných Josipa Kneževića a Karla Primorca, ale šanci na bod určitě má.

Předpokládané sestavy:

Inter: Delač, Jančetić, Budimir, Pecelj, Krznar, Yankep, Grgurović, Cavrić, Jonjić, Gulić, Bagatelo

Osijek: Skender - Vida, Smoje, Pranjić, Andre Luiz - Todorčev, Škorić, Vidaković, Jugović - Miličević, Barišić.

NK ZADAR - NK ZAGREB (neděle 15,30 hodin)

Zadar ani na okamžik nesmí uvažovat o tom, že by v tomto zápase nezískal tři body. On totiž venku hrát vůbec neumí, takže musí využívat specifik svého maličkého stadionku. Tuto možnost však neměl v posledních dvou zápasech, takže prohrál ve Varaždinu 0:2 a v Rijece 1:2. Na podzim však remizoval v Zagrebu 0:0.

Lehké zranění překonal střelec Terkeš a bude připraven.

NK Zagreb má sice ambice na nadstavbovou část, ale když se do ní nedostane, taky se jim svět nezboří. V posledním zápase obrali o bod Cibalii ve Vinkovci, předtím na svém stadionu jako hosté vyhráli nad Sesvete 4:1.

Hostům bude chybět opora týmu Piškor a také Pejič, vrací se Kartelo.

Předpokládané sestavy:

Zadar: Vuković - Bećiri, Milin, Parmaković - Bilaver, Ljubičić, Župan, Surać, Jozinović - Šaranović, Terkeš .

Zagreb: Škorić - Mujdža, Mikulić, Kartelo, Ivanković - Špičić, Oršulić, Parlov, Jurendić - Krstanović, Vugrinec.

Sportingbet tento zápas vůbec nemá vypsaný, jako většina internetových sázkovek, tak jsem našel alternativu u Synottipu v kurzu 1,55 s maximální důvěrou.

NK RIJEKA - VARTEKS VARAŽDIN (neděle 15,30 hodin)

Tohle bude pro mne zápas dne, Rijeka se hodlá poprat o třetí místo, zajišťující pohárovou Evropu a kádr na to rozhodně má. V minulém kole sice na umělé trávě prohrála v Šibeniku, ale předtím doma porazila Zadar. V loňském zápase remizovala ve Varaždinu 3:3. Rijeka hraje zápas za setrvání trenéra Rubriče a není nemožné, že by ho hráči, především bratři Sharbini mohli chtít odstřelit.

Varteks je docela zklamáním ligy, horko těžko se drží na postupu do nadstavby o titul, ale bez výrazných šancí. V minulém kole doma sice porazil Zadar, ale předtím prohrál ve Vinkovci. Jenže Varteksu se vrací jeden z nejlepších hráčů ligy Miljenko Mumlek a je možné, že si body rozdělí.

Předpokládané sestavy:

Rijeka: Radman - Kreilach, Budicin, Cerić, Dabac - Landeka, Štrok, Fernandez - Križman, An. Sharbini - Ah. Sharbini.

Varteks: Mađarić - Punčec, Lučić, Vukman, Carlos - Jagačić, Golubar, Bloudek, Mumlek - Mujanović, Smrekar Já bych docela před jedničkou varoval, já budu hrát, že oba dají gól a tím podle mne zápas také skončí. Unibet vypsal kurz 1,62, který mi přijde úplně zdarma.

CIBALIA VINKOVCI - HAJDUK SPLIT (neděle 20,15 hodin)

Cibalia, jako jedno z výborně doma hrajících mužstev, bude chtít lídra obrat o body. Naposledy se jí to doma podařilo s Varteksem, poté ještě získala bod v Zagrebu na hřišti v Kranjčevičově ulici.

Domácí sice vyhrožují, že Hajduk u nich nečeká nic lehkého, ale na druhou stranu jim bude chybět zraněný kapitán Boris Leutar, dále zranění Davor Bagarić a Željko Malčić.

Loni však prohráli ve Splitu 0:2.

Hajduk bude chtít udržet vedení v lize, v posledním kole sice porazil Sesvete jen 1:0, ale předtím hladce vyhrál v Zaprešiči. Hajduk má za sebou devět výher v kuse, i když jejich hra na pohled není úplně krásná, je však účelná. Nastoupí v téměř úplné sestavě, chybějí zranění Rubil a Brkljača.

Předpokládané sestavy:

Cibalia: Burcsa - Mešić, Milardović, Medvid, Matić - Mazalović, Pavličić, Husić, Lukačević - Baraban, Makarin.

Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Šerić - Gabrić, Andrić, Skoko, Tomasov - Ibričić, Kalinić.

Hajduk neponechá nic náhodě a v těžkém zápase zvítězí. Kurz 1,6 mi však tolik férový nepřijde, vklad není úplně maximální.
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hajduk Split21152438:1747
2.Dinamo Záhřeb21143441:1945
3.Slaven Belupo21104729:2434
4.HNK Šibenik2195732:2032
5.Varteks Varaždin2193929:2930
6.NK Rijeka2185825:2629
7.NK Osijek2167828:2925
8.NK Záhřeb2167819:2725
9.HNK Cibalia21741019:3325
10.Croatia Sesvete21641124:3522
11.Inter Zaprešić21561030:3821
12.NK Zadar21441316:3316

Autor: Ugljan

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ugljan: Zdravím. Nastoupí za Belupo Čaval? Tady v předpokládané sestavě jsem jej nenašel...

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobně nikoliv, protože má 3 žluté karty (ve statistice), v článku o něm není slovo a v sestavě také není.

Reagovat
smazaný uživatel

No, já jsem "četl" na stránkách Slavenu, že půjde na operaci, ale do zápasu by mohl naskočit...

Reagovat
smazaný uživatel

ma jit na operaci s kolenem, nemel by hrat cele jaro...

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane, prosím Tě, mohl by si sem dát nějaké tabulky jako střelce, nejlepší hráče podle bodování atd.

Reagovat
smazaný uživatel

mohu sem dát tabulku, dostat sem střelce je těžké, protože to není naprogramované. Ale vnesu na to dotaz, jinak střelce vede Vručina s Kaliničem po 12 gólech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar Ugljane zdraví kolega s Tkonu Prosím Tě Slepička jen na lavce? Jinak Dinamo by mělo vyhrát co? Přeci jen Šibenik je dobrý doma venku už tak ne. Hajduku věříš? mám trochu obavu,ale určitě nebude chtít opustit první příčku. No a je tu Zadar myslíš,že tutovka? Minule na Varteksu celkem bez šancí. Doma hraje lépe,ale nevím ztráta na Inter pět bodů je dosti. Jinak se měj

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, Slepička měl teplotu, hrát nebude. Dinamo vyhraje určitě, Zadar taky

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan: Prosím tě, jak se věcí mají ohledně odchodu Mandžukiče z Dinama? Je na tom něco pravdy? (slyšel jsem spekulace o Hamburku a Brém) Je to jen kachna nebo je na tom něco pravdy?

Reagovat
smazaný uživatel

mno, Mandžukič v Hamburku opravdu byl (jednalo se, že by mohl nahradit Oliče). Samozřejmě pro takové fotbalistu je Chorvatsko malé, takže určitě někam po sezóně půjde, ale zatím jsou to jen spekulace kam...

Reagovat
smazaný uživatel

ok, díky. jako ono to logiku má. Petrič se v Hamburku osvědčil a Mario (podle mě) bude lepším fotbalistou. Hamburk by mu určitě slušel. Každopádně díky za odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

než Petrič určitě, do Oliče mu ještě chybějí minimálně zkušenosti a rychlost! Samozřejmě sleduju, co se kolem chorvatských hráčů děje, já pořád nechápu, proč někdo už nekoupil třeba Miljenko Mumleka nebo Ermina Zecy, Bojana Vručinu, Anase Sharbini a některé další. Nabízel jsem je Pepovi Chovancovi, ale ten má svou hlavu a nevím, jestli by je na Letné nakonec nezkazili

Reagovat
smazaný uživatel

Jak nabízel...??

Reagovat
smazaný uživatel

Pepino má svojí hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

že mu je vyskautuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Vručina i Sharbini by la byli pro Spartu dost drazí, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

já nevím, co je pro Saprtu drahé, byli by určitě dražší než pamič, na druhou stranu jsou zase fotbalově dost jinde!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Sharbini by asi stál víc než 50 miliónů, že? To by Spata musela prodat půlku kádru, teď to není moc pravděpodobný, protože všechny kluby budou chtít šetřit...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím tak kolem pěti, šesti (pokud se bavíme v eurech)....

Reagovat
smazaný uživatel

Já se bavil spíš v korunách Tak to na něj Sparta nemá ani náhodou...

Reagovat
smazaný uživatel

Mandžukič na svou výšku určitě není tak dynamickej, ale to je jasný. Podle mě má všechno co kvalitní útočník potřebuje. Myslím, že Dinamo v létě prodá dalšího hráče, kterej se prosadí. Mario je pro mě nejlepším hráčem ligy. Jako druhýho mám na seznamu Kaliniče z konkurečního Hajduku, kterej podle mě taky odejde pryč (tady tipuji italii). Jinak komu fandíš na titul? Ja jsem vzdycky fandil Hajduku

Reagovat
smazaný uživatel

Já fandím taky Hajduku.Mandžukič i Kalinič jsou dobří, na chorvatskou ligu určitě nadprůměrní, ale jsou to útočníci ve špičkových klubech. Když v nich budou hrát ti výše jmenovaní, budou také více vidět, co může Mumlek ve Varteksu? Navíc je rozdíl mezi záložníkem a úročníkem, podle toho také nelze hráče srovnávat dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové přidávám se k Vám také fandím Hajduku. Musím souhlasit Mandžukič výborný hráč a Kalinič taktéž

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Já od včerejška přeju Belupu,protože jsem ho dělal do CSM...jinak výše zmínšný hráči jsou fakt dobrý..+Vručina:)

Reagovat
smazaný uživatel

Mám na dnes večer velmi zajímavý zápas.

100% jistota. Dám ho dnes zdarma.

info zde:

www.az.co.cz/forum/nabidka-vt2097.ht-ml

( aby se vám stránka zobrazila, tak si v adrese ve slově html smažte tu pomlčku, tak aby písmena html byla pohromadě)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele