Hrvatska nogometna liga - preview 21. kolo

08.03.2009, 10:23, aktualizováno 08.03.2009, 11:52
Previews
Zaujalo nás
Třetí jarní kolo chorvatské ligy následuje po domácích pohárových zápasech, ve kterých favorité nezaváhali. Bude se jim dařit i v lize? Nejzajímavější zápas uvidí diváci v Šibeniku, kam přicestuje Rijeka, souboj ze spodních pater se odehraje ve Varaždinu, kam přes celou zemi putuje Zadar. Poradíme vám, co vsadit.

HAJDUK SPLIT - CROATIA SESVETE (neděle 15,30 hodin)

Hajduk vede ligu, v posledním zápase byť oslaben deklasoval Inter na jeho hřišti 4:0, předtím v derby porazil Dinamo. Navíc v týdnu v prvním zápase semifinále Chorvatského poháru smetl Cibalii 4:1 a prakticky je tak ve finále. Ve zkratce řečeno, má pohárovou Evropu na 99,9% jistou, jen záleží, jestli jako vítěz ligy půjde do předkola Ligy mistrů nebo jako finalista domácího poháru do UEFY.

Hajduk bude postrádat zraněné Brkljaču, Rubila a Striniče, ale i bez nich jim to v minulém kole hrálo na jedničku. Croatia je bez peněz, bez domácího stadionu, bez trenéra. V posledním zápase doma podlehla NK Zagreb 1:4, předtím prohrála ve Varaždinu. Přesto je to jeden z mála klubů, které Hajduk dokázaly na podzim porazit, byť jen 1:0. Hostům chybí potrestaný první brankář Radoš a sestavu bude v i poli trochu improvizovaná.

V neděli na Poljudu bude však pomsta sladká, očekává se jen, kolik branek Croatia obdrží. Já tipuji 5 a více, čili pokud najdete někde handicap, tak určitě použijte, u Sportingbet je vypsána sázka na over 3,5 gólu s kurzem 2,1, což lze vsadit s velmi vysokou důvěrou. Over 2,5 u Unibet za kurz 1,5 nesmí na žádném tiketu chybět!

Předpokládané sestavy:

Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Šerić - Gabrić, Andrić, Skoko, Tomasov - Ibričić, Kalinić.

Croatia Sesvete: Šimić - Čutura, Pilipović, Landeka, Mamić - Pollozhani, Agić, Čizmek - Palić, Jurakić - Vojnović.

NK ZAGREB - CIBALIA VINKOVCI (neděle 15,30 hodin)

Domácí jsou jen o skóre až na sedmém místě, které by je nepustilo do nadstavbové části o titul. V posledním kole sice deklasovali Sesvete, ale předtím doma prohráli s Interem a teď v týdnu také doma podlehli v poháru Dinamu 0:2. Na podzim však vyhráli nad Cibalií 1:0.

Zagrebu bude hodně chybět dosud stoprocentní obránce Marko Kartelo, Cibalia má za sebou také středeční pohár, ve kterém podlehla Hajduku. V lize doma naposledy porazila Varteks 1:0, předtím však prohrála v Zadaru 1:2. Vzhledem k tomu, že se jeden sestupující (Croatia) zdá být celkem jasný, bude zde velký boj o baráž mezi Zadarem, Interem a právě Cibalií. Proto si myslím, že zisk bodu v tomto zápase rozhodně pro ně není nereálný, nebo pokud někde najdete, že hosté dají gól, směle do toho!

Předpokládané sestavy:

Zagreb: Škorić - Mujdža, Mikulić, Ivanković, Pejić - Jurendić, Šovšić, Jugović, Špičić - Krstanović, Vugrinec

Cibalia: Burcsa - Duvnjak, Mešić, Leutar, Matić - Babić, Milardović, Mazalović, Lukačević - Malčić, Baraban

HNK ŠIBENIK - NK RIJEKA (neděle 15,30 hodin)

Tento zápas naopak bude soubojem o pohárovou Evropu. Šibenik byl na podzim výborně bránícím mužstvem, jenomže hned v prvním jarním zápase v Koprivnici vzala tato pověst za své, protože od Slavenu dostal Šibenik tři góly, byť po vyloučení obránce Bonacina. Jenomže nevýrazný výkon pokračoval i v posledním zápase doma, kdy Šibenik remizoval 1:1 s dost nevýrazným Osijekem. A Rijeka se svým kádrem i ambicemi bude podstatně silnější soupeř, i když podzimní výsledek 1:0 tomu nenasvědčuje.

Domácím bude ještě chybět vykartovaný Bonacin a zraněný Ante Bulat. Zajímavostí je, že zápas se bude hrát na umělé trávě.

Rijeka sice v prvním zápase jen remizovala v Osijeku 2:2, ale poté již doma porazila Zadar 2:1 a v neděli se bude chtít v Šibeniku také poprat minimálně o bod, který si podle mne odveze.

Hosté měli v týdnu problém s bratry Sharbiniovými, kteří byli lehce zraněni, ale podle posledních informací by dnes měli oba nastoupit.

Pokud umělá tráva nebude pro Rijeku neřešitelný problém, bod si za remízu odveze.

Předpokládané sestavy:

Šibenik: Blažević - Kwedi, Labudović, Raič, Celiščak - Milanović, Ademi, Alispahić, Gović - Rodić, Zec.

Rijeka: Radman - Miladin, Čagalj, Budicin, Dabac - Kreilach, Štrok, Fernandez - An. Sharbini, Križman - Ah. Sharbini.

SLAVEN BELUPO - INTER ZAPREŠIČ (neděle 15,30 hodin)

Hráči z Kopřivnice směle prohlašují, že třetí místo, a tím i soutěž UEFA v příštím roce, je rezervované přímo pro ně. Není to nereálné, aktuálně na něm jsou, v kádru mají nejlepšího střelce ligy Vručinu a výkony především doma předvádějí skvostné. Naposledy doma smetli Šibenik, v minulém kole prohráli na Maksimiru jen 0:1. Podzimní zápas skončil 0:0.

Bude chybět pouze zraněný obránce Kristijan Čaval. Zajímavostí je, že ženy, které přijdou s partnerem, mají dnešní vstup na zápas zdarma.

Inter v prvním jarním kole šokoval kromě mne spoustu sázkařů, když vyhrál na NK Zagreb 1:0. Poté však doma nestačil na Hajduk a nebude stačit ani na Slaven, i když gól dát může.

Předpokládané sestavy:

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Lapić, Bilen - Poldrugač - Šafarić, Posavec, Jajalo - Jurić, Vručina.

Inter: Delač - Budimir, Jančetić, Golem, Krznar, Cavrić, Yankep, Grgurović, Jonjić, Gulić, Dodik

Jasná jednička v kurzu 1,4 nesmí na tiketu chybět.

VARTEKS VARAŽDIN - NK ZADAR (neděle 15,30 hodin)

Varteks bude určitě chtít postoupit do nadstavbové části, i když v ní nebude mít žádnou šanci. Nicméně rivalita mezi kluby ze severu a jihu je všeobecně známá, takže budou chtít Zadar porazit a pomoci tak Cibalii i Interu. V prvním jarním zápase porazil se štěstím Croatii, v posledním prohrál ve Vinkovci 0:1. Na podzim prohrál i v Zadaru, také 0:1.

Za domácí nehraje Mumlej, který stojí za karty. Je to momentálně asi nejlepší hráč chorvatské ligy a bez něj bude hra Varteksu předpokládám dost chaotická.

Zadar bojuje, co může, aby odvrátil sestup, ale venku jim to nejde. Oni mají doma takové specifické hřišťátko podobné "dolíčku" nebo ještě spíše pražskému Meteoru, na kterém se jim daří výborně. Navíc v příštím kole na něm čekají NK Zagreb a to bude zápas o přežití!

Naposledy prohráli zadarští v Rijece, ale dali gól a doma porazili shodným výsledkem 2:1 Cibalii. Gól dát mohou i ve Varaždinu a díky ztrátě špílmachra domácích věřím minimálně v bod hostů. Nepro Zadaru v kurzu 2,05 u Sportingbet za vyšší důvěru.

Předpokládané sestavy:

Varteks: Mađarić - Punčec, Lučić, Vukman, Carlos - Jagačić, Golubar, Bloudek, Brezovec - Mujanović, Smrekar

Zadar: Vuković - Bećiri, Milin, Parmaković - Bilaver, Ljubičić, Župan, Surać, Jozinović - Šaranović, Terkeš

HNK OSIJEK - DINAMO ZAGREB (neděle 20,15 hodin)

Osijek je jarním remízovým králem, doma se rozešel 2:2 s Rijekou, v Šibeniku uhrál výsledek 1:1. Jinak se jedná o klub, který nemá velké ambice, do nadstavbové části se rozhodně nedostane, byť mu na ní chybí aktuálně pouze 2 body. Loni na Maksimiru prohrál jen 0:1.

Vyprodaný stadion z trávníku neuvidí domácí Primorec, Miličevič a Babič.

Dinamo se otřepalo z porážky od Hajduku, následně doma porazilo nebezpečný Slaven Belupo a s kádrem, kterým disponuje, si hravě poradí i s Osijekem. vHostům totiž chybí jen obránce Etto.

Kurz 1,7 na dvojku u Sportingbet je nebetyčný luxus a já si ho zahraju s maximální důvěrou. Předpokládané sestavy:

Osijek: Skender - Vida, Smoje, Pranjić, Andre Luiz - Kurtović, Todorčev - Hrnčević, Knežević, Vidaković - Barišić.

Dinamo: Butina - Lovren, Kovač Bišćan, Ibanez - Vrdoljak, Calello, Morales, Badelj - Slepička, Mandžukić.
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hajduk Split20142437:1744
2.Dinamo Záhřeb20133439:1942
3.Slaven Belupo2094728:2431
4.HNK Šibenik2085729:2029
5.NK Rijeka2085725:2329
6.Varteks Varaždin2083927:2927
7.NK Osijek2067728:2725
8.NK Záhřeb2066819:2724
9.HNK Cibalia20731019:3324
10.Croatia Sesvete20641024:3422
11.Inter Zaprešić2056930:3721
12.NK Zadar20441216:3116

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
Kubin1989

Reagovat
Lorcan

co vlastně znamená "nogometna" ? dík

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalová

Reagovat
smazaný uživatel

hvala za odgovor, torcidašu

Reagovat
smazaný uživatel

hvala za odgovor, torcidašu

Reagovat
smazaný uživatel

Hajduk!!!

Reagovat
božský John

Ugljane,proč hraje dinamo dycky ve 20:15?

Reagovat
smazaný uživatel

není to úplně vždycky, ale většinou. Je to z toho důvodu, že zápasy od 20,15 hodin vysílá vždycky HRTV2 (televize) a upřímně řečeno, kdyby vysílali třeba Sesvete s Croatií, tak by z toho bolely oči i chorvatské spoluobčany! Takže se snaží dávat střídavě Dinamo a Hajduk podle aktraktivity jejich soupeřů.

Reagovat
smazaný uživatel

A jsou nekde linky na netu na divani zapasu z Chorvatska?

Reagovat
smazaný uživatel

nebo aspon archiv spielu - treba abych se na to mohl podivat zpetne?

Reagovat
smazaný uživatel

kompletní archív nevím, ale videa jsou také na www.sportnet.hr (i když jen sestřihy).

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

není zač, od toho jsem tady a když vím, rád poradím

Reagovat
smazaný uživatel

znám jen texťáky na online přenosy. Ale Unibet teď nakoupil mraky stream přenosů z celého světa kvůli live sázkám, takže snad půjde něco najít i tam, jinak nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdy je odkaz na myp2p.eu

Reagovat
smazaný uživatel

tam jsem prave minuly kolo nic nevidel, ani na rojadirecta, ani na atdhe...:/

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou tam dali odkaz na nějaký šlágr, jen už nevím, kdo to hrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Hajduk-Dinamo,to tam bylo,na to sem koukal..skvělá atmosféra,plnej stadion a vítězství Hajduku! je to asi 14 dní zpátek...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, asi jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych rek ze asi akorat spatne hledas ...kdyz sem chtel koukat na derby, tak jsi taky vedel akorat o nejakym tom textaku - ikdyz pak byl prenos v paradni kvalite na SopCastu.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda,taky jsem tam koukal

Reagovat
smazaný uživatel

coze?! Ja? derby me nezajimalo - zajimaji me hlavne normalni spiely z te ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

Dojdi si k ocnimu

Reagovat
božský John

Aha aha..děkuju:)

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jsem se v článku nezmínil, že Dinamo narychlo vyměnilo trenéra. Vyhozen byl Marijan Vlak, dosazen Krunoslav Jurčič (ročník 1969), tak uvidíme, jak jim to večer bude šlapat. Ale Osijek je fakt dost bídnej...

Reagovat
smazaný uživatel

dal jsem to i do novinek, vyřazeni z kádru byli i hráči Boško Balaban a Tomislav Šokota

Reagovat
smazaný uživatel

Boško Balaban - nehrál v Bruggách?

Reagovat
smazaný uživatel

hrál, ale už je skoro 2 roky vrácenej v Dinamu. Ale je tak tragickej, že už nestačí ani na chorvatskou ligu a jestli neskončí úplně, půjde kopat župní přebor nebo do nějakého Interu Zaprešič apod...

Reagovat
smazaný uživatel

A ten Šokota? Ten byl taky dobrý, vždyť byl na ME 2004, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no jo byl, ale v Dinamu jsou teď momentálně prostě lepší, (k mému úžasu zřejmě i Slepička), tak je prostě dali na transfer kartu...

Reagovat
smazaný uživatel

Má ještě na zahraničí? (Tipuji, že už asi ne.)

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu, že je ještě o rok starší než Balaban (ročník 1977), tak to je pro útočníka ve velkém fotbale již konečná. Kdyby kopal na beku, možná někde v Rakousku, ale takhle už opravdu ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jej asi čeká to, co Balabana...

Reagovat
smazaný uživatel

úplně přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Belupo by je nebralo?

Reagovat
smazaný uživatel

Belupo určitě ne, tam je Vručina o několik tříd lepší. Jak říkám, podle mne jedině snad Sesvete, ale to půjde do druhé ligy, tak fakt nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Vručina, nenahánějí se kolem něj už z Evropy?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to samozřejmě nevím, ale pokud ne, byli by všichni hloupí. Je to perspektivní útočník, gólostřelec něco jako Sigi!

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem rád, že to tvrdíte, já ho znám jenom z tabulky střelců...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji, co jsem teď prostuodval na youtube.com, tak podle toho zápasu s Dinamem, kde dal dvě branky je to technicky nadaný hráč...

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj Uglane,jezdíš stále do Hrvatske. Já jezdím k sousedům na Tkon a v Ugljanu jsem byl nádhera. Jinak souhlas s prewiew dnes Hajduk handicap plus Belupo. Měj se

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj ladis, jsem rád, že se zde objevil soukmenovec! Tkon je taky hezkej, hlavně taky téměř bez Čechů. Na dnešek bych doplnil i to Dinamo, Osijeku se nebojím!

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo asi vyhraje dám jej večer spolu s něčím asi Osasuna a líbí se mi i St.Etienne. jinak na Tkon jedu letos opět na začátku července. A máš pravdu velmi málo Čechů je tam klid a pohoda.Letos pojedu opět i na Ugljan i do Zadaru jsem zvědav jak dnes na Varteksu nevím nevím.Měj se

Reagovat
smazaný uživatel

for Ugljan:Připravuješ ten seriál o chorvastskejch mančaftech?

Reagovat
smazaný uživatel

seriál o chorvatských mužstvech vycházel do vánoc. Podívej se na starší články v Chorvatsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo boli Šokota a Balaban vyrdení z kádru? Je to kvôli výkonnosti alebo tam sú aj iné dôvody? Dúfam, že Dinamo opäť obháji titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, nečítal som staršiu diskusiu. Takže je to kvôli výkonnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle víkend byly peníze vydané na sázení, vyhozené do vzduchu. Ani v jedné evropských lig nešla rovina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele