Hrvatska nogometna liga - preview 20. kolo

01.03.2009, 10:40, aktualizováno 01.03.2009, 10:40
Previews
Již druhým jarním kolem pokračuje chorvatská liga. Zajímavý souboj svede Hajduk, který poprvé jako lídr ligy zavítá na "béčko Dinama", totiž Inter Zaprešič. Dinamo naopak přivítá na Maksimiru "farmaceuty" z Koprivnice a přístavní derby uvidí Rijeka, kam zajíždí Zadar. V Záhřebu se střetnou dva domácí týmy na jednom hřišti. Vsaďte si pomocí těchto analýz.

INTER ZAPREŠIČ - HAJDUK SPLIT (neděle 15,30 hodin)
Inter se sice dobrými výsledky z posledních zápasů dostal ze sestupových vod a je aktuálně na devátém místě, ale v neděli přijede "Majstor s mora", i když řádně oslaben. Domácí v minulém kole přehráli NK Zagreb na jeho hřišti (zde jsme tipovali) a v přípravě také měl dobré výsledky. Na podzim dokonce šokoval Poljud, když vyválčil remízu 3:3.

Interu sice odešli zkušení hráči Kukec, Bule a Sivonjić, ale náhrady jsou minimálně v podobě Kamerunce Yankepa.

Hajduk letos poprvé vede ligu, v minulém kole doma porazil Dinamo gólem z penalty za ruku ve zdi a druhým gólem Ibričiče, který by mohl aspirovat na gól roku.

Do Zaprešiče nepojedou zranění Brkljača, Rubil, Strinič, Živkovič a Bušič, vykartovaný je Jurica Buljat.

Předpokládané sestavy: Inter: Delač - Jančetić, Budimir, Pecelj, Krznar - Yankep, T.Šarić, Cavrić, Jonjić - Batarelo, Gulić. Hajduk: Subašić - M.Buljat, Vejić, Pandža, Šerić - Gabrić, Andrić, Skoko, Tomasov - Ibričić, Kalinić.
Vzhledem k optimismu mladých hráčů Interu, oslabenému Hajduku bych do wildu nespíš nasadil remízu. Nejjistějším tipem se mi však zdá over 2,5 gólu v kurzu 1,72 u Sportingbet s poměrně vysokou důvěrou.

HNK RIJEKA - NK ZADAR (neděle 15,30 hodin)
Rijeka drží aktuálně šestou příčku, poslední postupovou do nadstavbové části. Má na ní náskok dva body. V minulém kole jsem čekal, že vyhraje v Osijeku, nakonec se musela spokojit s remízou 2:2. Na podzim ve vzájemném zápase porazila Zadar 3:0.

Trenér Rijeky prohlašuje, že si sice váží individualit na straně Zadaru (Župan, Terkeš), ale jako z týmu z nich nemá strach a Zadar nemá šanci ani na bod. Rijeka nastoupí kompletní.

Zadar stále drží poslední příčku, ale již jen s tříbodovou ztrátou na baráž. V minulém kole porazil doma Cibalii 2:1 díky dvěma gólům probuzeného střelce Terkeše. Také Zadar bude téměř kompletní.

Předpokládané sestavy: Rijeka: Radman - Miladin, Cerić, Budicin, Dabac - Pamić, Štrok, Kreilach - Križman, An. Sharbini, Ah. Sharbini. Zadar: Vuković - Bečiri, Batkoski, Parmaković - Bilaver, Ljubičić, Surać, Župan, Jozinović - Šaranović, Terkeš.
Hosté budou bránit, ale dát gól je v jejich možnostech. Rijeka dá určitě dva, takže mi místo podceněné jedničky (kurz 1,5) vychází spíše over 2,5 gólu v kurzu 1,8 za vyšší střed.

HNK ŠIBENIK - NK OSIJEK (neděle 15,30 hodin)
Šibenik minulém kole hrál vyrovnanou partii v Koprivnici se Slavenem, tedy až do vyloučení Bonacina, pak se sesypal, ale nakonec stačil dát alespoň čestný gól a zmírnil tak porážku na 1:3. I díky výborné obraně a brankáři Blaževičovi drží čtvrtou příčku jen dva body za Pohárem UEFA. Na podzim vyhrál v Osijeku 3:1.

Domácí budou oslabeni o Mehmeda Alispahića (3 žluté karty), Bonacina (za červenou dostal stop na 3 zápasy) a nastoupit nemůže ani Tomislav Labudović.

Osijek je aktuálně sedmý, určitě nemá kádr na to, aby se dostal do první nadstavbové části. V minulém kole sice doma remizoval s Rijekou, ale venkovní zápasy mu tolik nejdou. Hosté mají také problémy se sestavou, takže uvidíme souboj na ostří nože.

Předpokládané sestavy: Osijek: Skender - Andre Luiz, Smoje, Vida, Ibriks - Todorčev, Kurtović - Vidaković, Knežević, Miličević - Primorac. Šibenik: Blažević - Kwedi, Raič, Labudović, Celiščak - Milanović, A. Bulat, Ademi, Gović - Rodić, Zec.
Já bych i přes oslabení domácích volil na tip jedničku, avšak maximálně za střed. Zřejmě i v tomto zápase padne více gólů.

CIBALIA VINKOVCI - VARTEKS VARAŽDIN (neděle 15,30 hodin)
Cibalia na desátém místě dva body od baráže, ve které rozhodně skončit nechce. V minulém kole podlehli domácí po slušném výkonu Zadaru 1:2 a jen potvrdili, že jsou především domácím mužstvem. Loni však ve Varaždinu prohráli 0:3. Domácí jsou kompletní a i když by si rádi ponechali všechny tři body, uznávají, že k nim přijede velmi kvalitní tým s jedním z nejlepších hráčů ligy Miljenko Mumlekem.

Varteks je mužstvem mnoha tváří, současně však žije spíše z historických úspěchů. Nicméně pátá příčka dává určitě minimálně teoretické šance na Pohár UEFA. V minulém kole však měl velmi překvapivě potíže se slabou Croatií, kterou porazil jen 2:1. Hosté jsou oslabeni o zraněné Prahiće a Papu.

Předpokládané sestavy: Cibalia: Burcsa - Radotić, Leutar, Medvid, Milardović - Mazalović, Pavličić, Husić, Andričević - Malčić, Makarin. Varteks: Mađarić - Punčec, Lučić, Vukman, Carlos - Jagačić, Golubar, Bloudek, Mumlek - Mujanović, Smrekar.
Toto je nejtěžší zápas na tipování, rozhodně by zde šel vsadit trojtip. Domácí snad neprohrají.

CROATIA SESVETE - NK ZAGREB (neděle 15,30 hodin)
Sesvete je aktuálně na jedenáctém barážovém místě a podle mne je to největší adept na sestup. Sice nově podepsalo bosenského reprezentačního útočníka Semira Slomiče, kterého nakonec odmítlo Dinamo, ale v tomto zápase ještě nastoupit nemůže. V minulém kole podlehlo Varteksu. Loni ve vzájemném zápase remizovalo se Zagrebem 1:1.

Oba týmy tento zápas hrají na svém domácím stadionu, Sesvete jej má půjčený, protože ten jeho nemá status prvoligového a pro NK je stadion v Krančevičovoj klasicky domácím stánkem.

Domácí klub nastupuje bez trenéra, opilý Zlatko Kranjčar byl od mužstva odvolán, tak klub povede sportovní ředitel. Nemůže počítat s vykartovaným Marijo Čutorou, zraněn je také Šušak. NK Zagreb překvapil všechny kromě mne, když doma prohrál s Interem. Aktuálně je na osmém místě, což je určitě za očekáváním, avšak 3 body od Sesvete by mu stačily na posun do horní poloviny tabulky.

Také hosté mají problém se sestavou, vykartovaní jsou Vedran Ivanković a Ivan Parlov, zraněni Abdurahimija a Celjak.

Předpokládané sestavy: Croatia Sesvete: Radoš - Mamić, Čičak, Pollozhani, Juroš - Pilipović, Čižmek - Šaban, Palić, Jurakić - Vojnović (Jukić). Zagreb: Škorić - Mujdža, Mikulić, Kartelo, Pejić - Jurendić, Jugović, Šovšić, Špičić - Vugrinec, Krstanović.
Některé sázkovky tento zápas již stahují, hosté by neměli Sesvete pustit body, protože kvalita je na jejich straně a chtějí do nadstavbové části. Na druhou stranu zde je nezanedbatelný příjem z pronájmu stadionu... Zkusit dvojku, ale maximálně za střed.

DINAMO ZAGREB - SLAVEN BELUPO (neděle 20,15 hodin)
Dinamo bude znát odpolední výsledek ze Zaprešiče, takže buď dostane šanci dostat se zpět na první místo v tabulce, nebo domácí budou pokračovat ve stíhání Hajduku z místa druhého. Pro ně samozřejmě neexistuje ani varianta druhého místa, takže budou chtít odčinit porážku od Hajduku z minulého kola. Na podzim prohrálo v Koprivnici 0:2.

Za domácí nebude moci nastoupit potrestaný Dejan Lovren a trenér Vlak nevylučuje další změny v sestavě.

Slaven v minulém kole zazářil proti Šibeniku a dvěma góly se blýskl ostrostřelec Bojan Vručina. Nemyslím, že by Slaven byl na Maksimiru úplně bez šance. Navíc si hosté jsou velmi dobře vědomi psychické síly po předchozím zápase, kterou právě Dinamo postrádá. Hosté budou postrádat jen vykartovaného Elvisa Kokaloviće.

Pravděpodobné sestavy:Dinamo: Butina - Tomečak, Bišćan, Kovač, Hrgović - Vrdoljak, Badelj, Sammir - Mandžukić, Balaban, Slepička

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Rogulj, Lapić, Maras - Poldrugač - Šafarić, Bilen, Jajalo - Jurić, Vručina.

Jako úplně výborný tip se mi jeví sázka, že oba týmy v zápase skórují. Kurz 1,8 nabízí Sportingbet a lze vsadit s vyšší důvěrou.
Tabulka celkem
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hajduk Split19132433:1741
2.Dinamo Záhřeb19123438:1939
3.Slaven Belupo1994628:2331
4.HNK Šibenik1984728:1928
5.Varteks Varaždin1983827:2827
6.NK Rijeka1975723:2226
7.NK Osijek1966727:2624
8.NK Záhřeb1966719:2624
9.Inter Zaprešić1956830:3321
10.HNK Cibalia19631018:3321
11.Croatia Sesvete19541023:3419
12.NK Zadar19441115:2916

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

super preview ugljan, ziadny opis, konecne nieco z vlastnej hlavy

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si neuvědomuješ, že když dělají redaktoři opis, je to kvalitnější preview a vytáhnou jen to nejdůležitější?

Reagovat
smazaný uživatel

a ten prvy redaktor od ktoreho to vsetci opisu to ma odkial?

napriklad v skotskych preview ktore sledujem velmi detailne je chyb a chyb. navyse tam velakrat chyba to podstatne ci dolezite.

takze radsej stichni a nic neobhajuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych měl být ticho? Snad mi nechceš říct, že když redaktoři v tom Skotsku nežijí nebo tam pravidelně nežijí (třeba Ugljan do Chorvatska jezdí a určitě tam má kontakty) tak přece nemohou mít narozdíl od Ugljana všechno správně. Navíc většina redaktorů si vybírá jen zranění a řeči před zápasem (třeba já ), jinak nic... A ty zranění a přímou řeč ať chceš nebo opsat musíš.

Reagovat
smazaný uživatel

ked to sledujes (a nemusis vobec v tej krajine zit) takmer cely clanok sa da napisat z vlastnej hlavy. staci tomu rozumiet, sledovat aktualne co sa deje, a mat na pisanie vlohy. jasne ze veci ako zranenia si v hlave nenajdes, zdroj potrebujes, o tom sa nebudeme sporit.

ja som len chcel vyzdvihnut Ugljanovu pracu, pretoze je to napisane takym netradicnym stylom, je tam skratka vidiet jeho rukopis tot vse.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to je napsané jeho stylem a mě se to také líbí. Ale je to jeho "analýza" k sázkám, doufám, že se na mě Ugljan nenaštve, když řeknu, , že k úplnému preview chybějí přece jenom komentáře. Ale sesazovat práci redaktorů na Skotsko, že se o to nějak nezajímají a nerozumí tomu... Myslím, že P. Páral v té lize jede už nějaký ten rok.

Reagovat
smazaný uživatel

kazdy kto sa venuje futbalu aj tipuje takze zabil 2 muchy jednou ranou

Reagovat
smazaný uživatel

To je pěkné, že jsi vyzdvihl Ugljanovu práci, jenomže zároveň si naznačil, jako by ostatní nestály za nic...

Reagovat
smazaný uživatel

To ally: Ne. Tolik peněz eurofotbal.cz nemá, aby zaměstnal redaktory na Skotsko, Anglii, Rusko, Německo, Francii, zaplatil jim tam pobyt a oni by pak psali, jezdili po celý zemi na tiskovky a zjišťovali informace. Jako hurvínek válku si to tady představovat nemůžeš.

Reagovat
smazaný uživatel

to viem dobre priatelu. ja som rad aj za taky web aky je tento, urcite nie je jednoduche ho spravovat aj na tejto urovni.

preco vam vadi ze pochvalim Ugljana? ked nieco pekne napise trebars Fantomas aj toho pochvalim !

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně Uglajnovu nezávidím tvou pochvalu. Jen to trochu vyznělo v prvním komentáři, že práce ostatních je jen okopírovaná a na nic. Ale už dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

toto je presne to co zdobi niektorych redaktorov EF. robit sa najmudrejsim a zhadzovat nazor druhych.

Reagovat
smazaný uživatel

Schazovat "názor druhých"? Vůbec nevím, co tím myslíš...

Reagovat
irik

Blbost, redaktoři si u preview z těch webů, které jsou uvedené jako zdroje berou zpravidla jen zranění a výroky trenérů, a to by mě zajímalo, jak si to má člověk vzít z vlastní hlavy .

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan, nevím nevím s tím NK. Když jsem čet, co předvedli hosté v minulým kole se Zaprešičem a jak dobře si vedla Croatia ve Varaždínu... Fakt je to ostrá dvojka?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to blabolis? Ostatni preview atd snad ostatni odnekud kopirujeme nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je Zaprešič béčko Dinama, tak to chápu, proč Dinamo prej nabízí Interu malou odměnu za nějaký lepší výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už jsem si taky v Chorvatsku vybral - Slaven Belupo...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to shrnu: Samozřejmě preview je čerpáno z chorvatských serverů a z fotbalového svazu, protože sice vím, kdo byl v minulém kole vyloučený, ale počty žlutých již tolik nesleduju. Bez toho by to psát určitě nešlo. Na druhou stranu "ta omáčka" k tomu je z mé hlavy dle vlastních zkušeností a sledování jednotlivých klubů.

Proč tam nejsou ohlasy? Protože jsem přesvědčen, že k sázkařskému preview prrostě nepatří. Co komu pomůže, když v článku dám jako přímou řeč do uvozovek, co řekl trenér Rijeky o soupeři nebo trenér Dinama o vlastních hráčích? To nikomu k tipu přece nepomůže a protože má práce je také časově omezená, raději tam dám nějaké podrobnosti z mé hlavy, které by mohly přispět ke správnému tipu.

Já dnes sázím pouze overy v Zaprešiči a Rijece a zřejmě navečer ještě, že dá gól Belupo (či oba dají gól). Ostatní tipy jsou tam také uvedeny s menší důvěrou.

Reagovat
irik

No jo, jenomže tenhle článek je nadepsaný jakoklasické preview a ne jako ty Tipy a Analýzy u Ligue 1.

Reagovat
smazaný uživatel

však právě proto je tenhle článek preview a u Ligue 1 píšu Tipy a analýzy. Rozdíl je třeba v sestavách

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane, jaké dáváš procentuální šance na titul - Hajduk - Dinamo? 60%:40%?

Reagovat
smazaný uživatel

Hajduk už dlouho byl bez, vzhledem k tomu, že v sezóně 2x Dinamo porazil, věřím mu o něco více, zhruba na těch 60%..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak před večerním zápasem odpolední mainové vyšly, takže spokojenost. Sestavy na večer jsou doplněny!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele