Hrvatska nogometna liga - preview 18. kola

07.12.2008, 09:43, aktualizováno 07.12.2008, 11:16
Previews
Po konci Dinama Zagreb, jediného chorvatského zástupce v Poháru UEFA, se opět otevře další kolo tamní ligy. A nabízí nám hned dva šlágry, kdy do Šibeniku přijede našlápnutý Hajduk a Dinamo změří síly s městským rivalem NK Zagreb. Jedná se o poslední kolo, které může rozhodnout o podzimním mistru.

CROATIA SESVETE - NK ZADAR (neděle 15,30 hodin)
Pro hráče Zadaru je tohle výborná příležitost dostat se alespoň na barážové místo a přepustit poslední pozici právě dnešnímu soupeři. Stačí "maličkost" - vyhrát na hřišti Sesvete. Ta totiž hraje naprosto tragicky, kádr nemá na lepší výsledky, v minulém kole prohrála ve Vinkovci, předtím doma se Zaprešičem. Navíc zase vyměnila "domácí" hřiště, dnes bude hrát na stadionu v Krenčevičovoj, kde jinak sídlí NK Zagreb.

Zadar sice prodal skvělého záložníka Tomasova do Hajduku, ten by v tomto zápase ještě mohl nastoupit, kdyby neměl trest za žluté karty, a tak rozhodně nepomůže svému klubu oplatit Croatii letošní porážku 2:1 ze svého hřiště. V záloze ho nahradí uzdravený Župan. Dvojka v kurzech kolem 2,5 má rozhodně své value!

Předpokládané sestavy:
Croatia Sesvete: Radoš, Šušak, Čičak, Landeka, Mus, Čižmek, Pilipović, Palić, Juroš, Šaban, Vojnović.
Zadar: Vuković - Puljić, Batkoski, Parmaković - Maruna, Milin, Ljubičić, Pletikosić - Župan, Surać - Terkeš.

NK OSIJEK - SLAVEN BELUPO (neděle 15,30 hodin)
Tohle bude velmi zajímavý zápas, Osijek totiž na domácím hřišti buď vyhrává nebo prohrává. Navíc má v brance výborného Skendera. V posledním kole sice prohrál na Hajduku (tam by v současné formě Hajduku prohrál snad každý), ale porážka doma se Zagrebem není fanoušky stále odpuštěna.

Slaven se po skvělých začátcích trošku propadá, prohrál doma s Hajdukem, ale i v Zagrebu a poslední výhra nad oslabenou Rijekou byla spíše se štěstím. Kdyby neměli nejlepšího střelce ligy Vručinu (vede společně s Kaliničem z Hajduku), asi by jeho současný stav byl ještě horší.

V tomto zápase nečekám žádné střelecké hody, podle mého vyhraje Osijek 1-2:0, což je v kurzu 2,1 na jedničku krásná sázková příležitost. Loňský výsledek také skončil 1:0, letošní v Koprivnici však 2:4.

Předpokládané sestavy:
Osijek: Skender - Pranjić, Smoje, Višević, Andre Luiz - Jugović (Lončarević), Todorčev, Vidaković - Knežević - Miličević, Barišić.
Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Maras - Nynkeu - Šafarić, Bilen, Čaval - Jurić, Vručina.

DINAMO ZAGREB - NK ZAGREB (neděle 15,30 hodin)
Aktuálně 52. nejlepší klub Evropy by rád přezimoval na čele tabulky. K tomu mu schází jediné, porazit v městském derby NK Zagreb. Po odchodu trenéra Ivankoviče vede mužstvo jeho bývalý asistent, miláček maksimirských tribun Marijan Vlak. Dinamo v minulém kole vyhrálo ve Varaždinu, ale stav kádru není moc růžový.

Určitě nenastoupí nejlepší hráč, záložník Morales, který má virózu. Mandžukič se sice zotavil ze zranění kolena, ale pochytil také nějaký vir, takže o jeho startu se rozhodne až před zápasem. On sám by ale proti svému bývalému klubu velmi rád hrál.

Městský rival v minulém kole dostal lekci od Šibeniku na vlastním hřišti a tento "přečin" hodlá odčinit. Kapitánskou pásku dostal mladý záložník Oršulič, který je ve svých 21 letech nadějí chorvatského fotbalu, a podle svých slov pro úspěch na Maksimiru udělají všechno.

Rozhodně lze očekávat ofenzivní fotbal, vždyť loňský zápas skončil 6:3 a letošní 2:2.

Předpokládané sestavy:
Dinamo: Butina - Etto, Bišćan, Drpić, Hrgović - Vrdoljak, Tomić - Mikić, Sammir, Mandžukić - Balaban.
Zagreb: Škorić - Mujdža, Mehmedagić, Kartelo, Ivanković - Špičić, Brkljača, Jugović, Pejić - Vugrinec, Jurendić.

NK RIJEKA - CIBALIA VINKOVCI (neděle 15,30 hodin)
Rijeka vypadla z domácího poháru, takže tuto sezónu má totálně zpackanou. Anas Sharbini hrál příliš na sebe, jeho bratr Ahmed se zase nechal vylučovat. V minulém kole prohrála v Koprivnici, ale Sesvete doma porazila až po ukončení řádné hrací doby.

Cibalia má za sebou krizi a i špatné rozlosování, takže teď už bude stoupat tabulkou jen vzhůru. V minulém kole rozstřílela Sesvete, předtím vyhrála v Zaprešiči a nepochybuji o tom, že si odveze alespoň bod i z Rijeky. První letošní měření totiž skončilo 1:3. Takže neprohra Cibalie v kurzu 2,5 má i za střed velké value.

Předpokládané sestavy:
Rijeka: Radman - Kreilach, Turkalj, Budicin, Dabac - Štrok, Pamić - Matko, An. Sharbini, Križman - Ah. Sharbini.
Cibalia: Burcsa - Leutar, Radotić, Mešić, Matić - Baraban, Milardović, Husić, Medvid - Malčić, Pavličić.

INTER ZAPREŠIČ - VARTEKS VARAŽDIN (neděle 15,30 hodin)
Inter v minulém kole získal zlatý bod v Zadaru, když vyrovnal dvě minuty před koncem. Dnes bude chtít body všechny a tohle bude velmi opatrný zápas. Varteks totiž prokaučoval minulý zápas, kdy byl jasně lepší a přesto doma prohrál s Dinamem 0:1. Navíc předtím také nedal ani gól v Šibeniku a dostal tam dva. Loňský zápas 0:0, letošní 0:1, takže zde se určitě vyplatí vsadit under 2,5 gólu v kurzu 2,02 u Bwin.

Předpokládané sestavy:
Inter Zaprešić: Brašnić, Ceraj, Pecelj, Budimir, Grgurović, Batarelo, Cavrić, Kukec, Yankep, Bule, Sivonjić.
Varteks: Dreven, Šimek, Lučić, Prahić, Melnjak, Golik, Brezovec, Mumlek, Novinić, Smrekar, Mujanović.

HNK ŠIBENIK - HAJDUK SPLIT (neděle 20,10 hodin)
Souboj dvou sousedních měst, sousedních klubů a klubů s aktuálně nejlepší formou v celé HNL. Šibenik v minulém kole deklasoval Zagreb na jeho hřišti 4:0, předtím doma porazil Varteks. Hajduk vyhrál doma nad Osijekem a vyhrál i v Koprivnici. Docela mne mrzí, že nemám chorvatskou televizi, protože tohle bude zápas podzimu a já očekávám remízu a málo gólů. Loni zápas skončil 1:0, letos zase 0:1 ve Splitu.

Předpokládané sestavy:
Šibenik: Blažević - Kwedi, Kulušić, Raič, Celiščak - Alispahić, A.Bulat, Milanović, Gović - Rodić, Zec.
Hajduk: Subašić - Rubil, J.Buljat, Pandža, Strinić - Gabrić, Linić, Skoko, M.Buljat - Ibričić, Kalinić.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sesvete přece nehraje tak tragicky... Proti Zadaru podle mě uhraje alespoň remízu. A věřím i Rijece. Jinak tím Malináčem jsi myslel Kaliniče, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

malináš je dobrej..

možná by bylo dobry sem davat i tabulku..

Reagovat
smazaný uživatel

no vidíte, co umí opravování ve wordu

Reagovat
smazaný uživatel

V jadranském derby jsem na straně domácího Šibeniku. Doufám, že to doma nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Děs a bída v dnešním odpoledni V Osijeku se deset minut před koncem těžce zranil domácí obránce Viševič a byl odvezen rychlou ihned do nemocnice. Snad bude v pořádku...

Reagovat
smazaný uživatel

ty vazny zraneni ve fotbale sou priserny..

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, budu zjišťovat podrobnosti a dám to sem

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuju na Čustiče... to už není normální.

Reagovat
Radin

Kalinić,Mandžukić

Reagovat
smazaný uživatel

BRAVO HAJDUCE!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele