Hrvatska nogometna liga - preview 17. kola

30.11.2008, 10:26, aktualizováno 30.11.2008, 10:26
Previews
Přátelům chorvatského fotbalu a také tipérům této ligy představíme další kolo ligy nejen z jadranského pobřeží. Budeme sledovat výměnu na čele ligy nebo posunutí na pozici o baráž? Jak dopadne Dinamo ve Varaždinu? Zkusíme pomoci natipovat.

CIBALIA VINKOVCI - CROATIA SESVETE (neděle 15,30 hodin)
Tohle je přesně ten zápas, ve kterém může dojít k posunu na barážovém místě. Domácí Cibalia se začala lepšit, sebrala doma bod Dinamu a všechny body odvezla též ze Zaprešiče. Jenomže ani Croatia není již otloukánkem, i když prohrála v posledním kole v Rijece, tak ještě v 92. minutě vedla!

Mezi kluby je rozdíl dvou bodů, ale rozdíl v kurzu, kdy na výhru domácích je vypsáno 1,35, mne docela šokuje. Buďto bookmakeři vědí něco, co já nevím, nebo je ten zápas špatně odhadnutý. Netvrdím, že domácí nevyhrají, ale kurz na jedničku by měl být v reálu někde kolem 1,75.

Předpokládané sestavy:
Cibalia: Burcsa, Mešić, Leutar, Matić, Radotić, Milardović, Mazalović, Pavličić, Husić, Baraban, Džafić.
Croatia Sesvete: Šimić, Čičak, Šušak, Mus, Juroš, Pilipović, Jurin, Palić, Jurakić, Vojnović, Šaban.

HAJDUK SPLIT - NK OSIJEK (neděle 15,30 hodin)
Klub z Poljudu má poprvé v tomto kole teoretickou šanci dostat se na první pozici ligy. Fazónu na to má, stačí jen porazit Osijek a doufat, že Dinamo nevyhraje ve Varaždinu. Navíc loňský výsledek (1:0), i letošní v Osijeku (2:1) také hovoří ve prospěch Hajduku. Osijek navíc v posledním zápase prohrál doma a jen remizoval ve Varždinu. Vsadíme jedničku v kurzu 1,4, má pořád své value.

Předpokládané sestavy:
Hajduk: Subašić - Rubil, J.Buljat, Maloča, Strinić - Gabrić, Andrić, Skoko, M.Buljat - Ibričić, Kalinić.
Osijek: Skender - Andre Luiz, Smoje, Pranjić, Vida - Jugović, Todorčev, Babić, Šolić - Barišić, Miličević.

NK ZAGREB - HNK ŠIBENIK (neděle 15,30 hodin)
Záhřeb se dostal do semifinále domácího poháru, což mu dává teoretickou naději se dostat do pohárové Evropy. Jenže tento těžký středeční zápas proti Rijece ho stál hodně sil a já si nemyslím, že by dokázali zopakovat výkon včetně výsledku z minulého kola, kdy vyhráli v Osijeku.

Naopak Šibenik již v poháru není, takže měl čas na regeneraci a probrání ze šoku, že je na třetím místě ligy. V posledním kole doma porazil Varaždin, porážka v Zadaru se brala jako regionální výpomoc a nelze na ni brát zřetel. Loni zápas skončil 3:1, ale letos již jen 1:1. S velkou jistotou vsadím neprohru hostů a s podobně vysokou také under 2,5 gólu.

Předpokládané sestavy:
Zagreb: Škorić - Mujdža, Pavlović, Kartelo, Ivanković - Abdurahimi, Jugović, Oršulić, Špičić - Vugrinec, Jurendić.
Šibenik: Blažević - Kwedi, Kulušić, Raič, Celiščak - Milanović, Roglić (Ademi), Alispahić, Gović - Rodić, Zec.

SLAVEN BELUPO - NK RIJEKA (neděle 15,30 hodin)
Oba tyto kluby jsou z domácího poháru venku a cesta do Evropy vede jen přes druhé místo v lize. K němu má blíže Slaven nejen ze čtvrtého místa, ale především aktuální formou. Sice ztratil v posledním zápase s Hajdukem, ale ten je v největším laufu.

Rijeka je bohužel tragická, poslední domácí výhra, která se zjevila až v šesté minutě nastavení nelze brát vážně. Slaven sice suspendoval tři své mladé hráče za neprofesionální přístup ke klubu, ale Rijeka přijede dokonce bez pěti hráčů základu. Loňský výsledek 1:0, letošní první 0:2, takže kluby ctí domácí prostředí. Očekávám výhru domácích, v kurzu 1,8 to má slušné value na vyšší střed. Navíc za Rijeku nebudou hrát potrestaný Ahmed Sharbini ani obránce Čagalj.

Předpokládané sestavy:
Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Čaval - Gregurina, Poldrugač, Bilen - Šafarić - Vručina, Jurić.
Rijeka: Radman - Novaković, Cerić, Budicin, Dabac - Landeka, Pamić, Štrok, An, Sharbini - Križman, Gerc.

NK ZADAR - INTER ZAPREŠIČ (neděle 15,30 hodin)
Zadaru doma skončilo období přátelské výpomoci ostatních dalmatských klubů, Zaprešič jim nenechá nic. Ale jeho forma je nestálá, i když vyhrál nad Sesvete v Záhřebu, doma pak podlehl Cibalii. Vzájemný loňský zápas 3:1, letošní však 0:3.

Již je také jasné, že záložník Tomasov se v zimě stěhuje na Poljud (výsledek Zadar - Hajduk 1:0 a následný odchod trenéra Vučeviče mluví za své) a Zadar není tak chudý, že by měl sestoupit. Jednička v kurzu 1,75, ale jen za střed.

Předpokládané sestavy:
Zadar: Vuković, Batkoski, Parmaković, Puljić, Milin, Maruna, Surać, Ljubičić, Pletikosić, Tomasov, Terkeš.
Inter Zaprešić: Brašnić, Ceraj, Pecelj, Budimir, Krznar, Grgurović, Batarelo, Cavrić, Yankep, Bule, Sivonjić.

VARTEKS VARAŽDIN - DINAMO ZAGREB (neděle 20,10 hodin)
Varteks, byť také ze severu země, Dinamo nemiluje. Dokázal to už loni, kdy po špatných výsledcích se vzepjal v tomto vzájemném zápase a vyhrál 4:3. I teď v žádné formě není, remizoval s Osijekem, prohrál v Šibeniku, ale proti Dinamu se vypnou.

To je totiž v menší krizi, byl odvolán trenér Ivankovič, nadto prohrálo doma v poháru UEFA a přivřelo si dveře na postup ze skupiny na šířku jízdenky na vlak. Ostatně Marijan Vlak postoupil z postu asistenta na hlavního trenéra a má Dinamo vyvést z krize.

Avšak majitele klubu Mamiče čeká disciplinární řízení za jeho nemístné poznámky k rozhodčím a může mu být zakázána práce u fotbalu na šest měsíců až na dva roky. To samozřejmě Dinamu také na klidu nepřidá. Neprohra domácích v kurzu kolem 1,65 je velké value!

Předpokládané sestavy:
Varteks: Dreven, Melnjak, Prahić, Lučić, Papa, Brezovec, Golik, Smrekar, Mumlek, Mujanović, Novinić
Dinamo: Butina, Etto, Drpić, Bišćan, Hrgović, Vrdoljak, Tomić, Mikić, Sammir, Mandžukić, Balaban

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ahmad Sharbini hrát nebude, dostal už tři žlutý.

Reagovat
smazaný uživatel

V minulém kole dokonce červenou, ale disciplinárka ještě neproběhla, takže by hrát měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha... tak díky za informaci... jeden web totiž píše něco jinýho...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se omlouvám, trest pro Ahmada Sharbini byl opravdu vynesen, dostal jeden zápas a pokutu 4000 kun. Obránce Čagalj dokonce dva zápasy. Takže by opravdu neměl hrát, tím spíše by měla ta jednička dopadnout...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si tu jedničku taky myslím. Belupo čtyři zápasy za sebou nevyhrálo....

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím Ugljan. Dlouho jsem nic nenapsal, tvá preview ale čtu furt. Jo a to přdstavení těch hráčů - smekám! v tipech se dnes shodujeme až na Hajduk a NK Záhřeb... já zkusím překvapení a vostrou jedničku na NK

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj mamraddort. Díky za pochvalu. Od Hajduku neustoupím, dnes poprvé půjde do čela ligy! NK Zagreb bude unavený po poháru v týdnu, nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže já vždycky když vidím Šibenik na hřištích soupeřů, je to děs a bída. A Hajduk bude překvápko... Vždycky, když má možnost se dostat do čela, zaváhá třeba se Zaprešičem.

Reagovat
smazaný uživatel

Šibeniku stačilo 5 minut na gól. Tenktokrát to Hajduk nepustí, je v ohromným laufu

Reagovat
smazaný uživatel

Velice slušné výsledky!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele