Hrvatska nogometna liga - preview 16. kola

23.11.2008, 10:18, aktualizováno 23.11.2008, 10:42
Previews
V minulém kole si navzájem předávali body severní a jižní (dalmátské) kluby, tento týden hrají proti sobě, takže se nedají čekat žádné "výpomoci" a bude se hrát opravdu zostra. Největší pozornost je upřena do Kopřivnice, kde proběhne přímý souboj o druhé místo mezi Slavenem Belupo a Hajdukem Split.

DINAMO ZAGREB - NK ZADAR (neděle 15,30 hodin)
V tomto zápase se rozhodně body pouštět nebudou. Dinamo je rozpočtem i kádrem úplně někde jinde, nemusím připomínat, že vede ligu. V minulém kole pustili bod Cibalii, dnes jejího konkurenta o sestup rozstřílejí. Loňský výsledek 5:1. Zranění hráči jako Balaban, Biščan, Carlos a Suarez sice trochu chybět budou, na druhou stranu se do branky vrátil Butina, a do pole po trestu opět nastoupí Morales, Hrgovič a Lovren.

Zadar v minulém kole koupil bod se sousedním Šibenikem, dnes na Maksimiru se naplno projeví jeho nahota. Co se týká sázek, kurz na jedničku je nezajímavý, takže rozhodně poradím handicap v kurzu 1,61 u Sportingbet.

Předpokládané sestavy:
Dinamo: Butina - Etto, Lovren, Drpić, Ibanez - Vrdoljak, Hrgović - Mikić, Morales, Mandžukić - Tadić.
Zadar: Vuković - Batkoski, Parmaković, Puljić, Milin - Maruna, Surać, Ljubičić, Pletikosić, Tomasov - Terkeš.

INTER ZAPREŠIČ - CIBALIA VINKOVCI (neděle 15,30 hodin)
Klub z Vinkovci pod vedením nového trenéra získal v minulém kole bod proti Dinamu, nakolik to bylo "čisté" můžeme jen spekulovat. Zaprešič je pouhé dva body od baráže (tam je momentálně Cibalia) a u nás se takovému souboji říká zápas o šest bodů.

Loňský výsledek 1:0, i když Inter je známý svou ofenzivní hrou, myslím, že v tomto zápase budou oba kluby hrát velmi opatrně. Navíc je dnes vstup zdarma, takže se očekává velká podpora domácích. Dovolím si poradit under 2,5 gólu ve slušném kurzu 2,1 u Sportingbet.

Předpokládané sestavy:
Inter Zaprešić: Brašnić, Ceraj, Pecelj, Budimir, Jinjić, Batarelo, Cavrić, Kukec, Gulić, Bule, Sivonjić.
Cibalia: Burcsa - Mešić, Medvid, Leutar - Radotić, Husić, Pavličić, Mazalović, Baraban - Babić, Malčić.

NK OSIJEK - NK ZAGREB (neděle 15,30 hodin)
Osijek v minulém kole získal bod za nedohraný zápas ve Varaždinu a nutno poznamenat, že se mu precizně vylepšila defenziva. V tomto zápase však bude potřebovat i ofenzivu a loňský výsledek 1:1 trochu straší.

Soupeř má v tabulce stejně bodů a na hřištích soupeřů hraje vyloženě defenzivně. Dnes to bude o tom, jestli a kolikrát se podaří domácím překonat Škoriče v brance hostí. Under 2,5 gólu opět u Sportingbet, tentokrát v kurzu 1,9.

Předpokládané sestavy:
Osijek: Skender - Andre Luiz, Višević, Vida, Vlaović - Babić, Todorčev, Jugović, Šolić - Miličević, Barišić.
Zagreb: Škorić - Mujdža, Pavlović, Kartelo, Ivanković - Abdurahimi, Jugović, Oršulić, Špičić - Krstanović, Vugrinec.

NK RIJEKA - CROATIA SESVETE (neděle 15,30 hodin)
Tento zápas většina sázkových kanceláří vůbec nemá v nabídce, podívejme se proč. Rijeka se s velmi slušným kádrem potácí na devátém místě, pouhý bod od baráže. Přitom hlavně souhra bratří Sharbini je velká devíza a kdekdo se diví, kam až se to Riječané dostali.

Na dnešní zápas bude domácí trenér šetřit několik klíčových hráčů, předně kapitána Anase Sharbini, dále nenastoupí Budicin, Štroko, Čagalj, Turkalj. Rijeka totiž v týdnu hraje odvetu domácího poháru na hřišti v Kranjčevičovoj (NK Zagreb), kde jí jde o hodně.

Croatia má stejně bodů, je o skóre ještě o místo níže. V tomhle klubu, který stále nemá vlastní způsobilé hřiště a své domácí zápasy hraje na Maksimiru, nefunguje už vůbec nic. Hráči nedostávají peníze, mužstvo je rozhádané.

Předpokládané sestavy:
Rijeka: Radman, Novaković, Cerić, Dabac, Bodrušić, Landeka, Pamić, Tapalović, Matko, Ah. Sharbini, Križman.
Croatia Sesvete: Radoš, Čičak, Mus, Landeka, Šušak, Pilipović, Čižmek, Juroš, Jurakić, Palić, Vojnović.

HNK ŠIBENIK - VARTEKS VARAŽDIN (neděle 15,30 hodin)
Šibenik si výbornými výkony drží čtvrtou příčku a všechny body v minulém kole, které byly puštěny Zadaru, budou minulostí. Na hřiště se vrátí hráči, kteří si odpykávali karetní tresty, především Ermin Zec, ostrostřelec domácích, který říká: "Bude to těžký zápas, my však chceme vyhrát. Pokud uhlídáme Milenko Mumleka, který je alfou omegou celého Varteksu, nebojím se, že by se nám to nepodařilo."

Vartesk v minulém kole nebyl schopen dát 82 minut gól Osijeku, poté byl zápas ukončen pro mlhu a následně i vyhlášen jako odehraný. Nevím, proč by se jim to mělo podařit do branky Šibeniku, který má spolu s Hajdukem nejlepší obranu v lize. Pokud to neskončí 0:0, domácí vyhrají.

Předpokládané sestavy:
Šibenik: Blažević - Kwedi, Raič, Kulušić, Celiščak - A. Bulat, Milanović, Alispahić, Gović - Rodić, Zec.
Varteks: Dreven - Papa, Lučić, Prahić, Melnjak - Golik, Brezovec - Mujanović, Mumlek, Smrekar - Novinić.

SLAVEN BELUPO - HAJDUK SPLIT (neděle 20,10 hodin)
Opakování souboje v minulého týdne, kdy se tyto kluby utkaly v rámci domácího poháru. Na Poljudu skončil zápas bez branek.

Domácí ze zápasu mají trošku obavy, budou hrát proti klubu s aktuálně nejlepší formou v lize pod vedením ambiciózního trenéra Ante Mišeho. Navíc otazník visí nad aktuálně druhým nejlepším ligovým střelcem Vručinou, kterého muči vručina. (to je hlavní nadpis článku na chorvatském serveru, který nás informuje, že se Vručina potýká s horečkou). Pokud nebude připraven, nahradí ho Kresinger.

Hajduk má potrestané Striniče a Pandže, ale zaskočí Jurica Buljat, který se výborně uvedl již v minulém kole. Loňský výsledek 2:2 se jistě opakovat nebude, ale remízu opět očekávám.

Předpokládané sestavy:
Slaven Belupo: Rodić - Purić, Rogulj, Lapić, Čaval - Šafarić, Poldrugač, Bilen, Jajalo - Jurić, Kresinger.
Hajduk: Subašić - J.Buljat, Maloča, Rubil, M.Buljat - Skoko, Andrić, Gabrić, Bartolović - Ibričić, Kalinić.

Autor: Ugljan

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když jsem sázel minule na Dinamo, tak to nevyšlo, snad budu mít tentokrát více štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

to nepochybně, Zadar není rovnocenným soupeřem

Reagovat
smazaný uživatel

57. minuta a ono je to stále 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

už ho tam máš

Reagovat
smazaný uživatel

To byly nervy

Reagovat
smazaný uživatel

a teprve ta Rijeka, góly v 92' a 95'

Reagovat
stas87

ale rataju sa nie? no konecne rijeka ide hore

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele