Hrvatska nogometna liga - preview 15. kola

16.11.2008, 11:45, aktualizováno 16.11.2008, 11:45
Previews
Po týdenním odpočinku a účasti několika klubů v domácím poháru, který byl na programu v týdnu, se v neděli rozeběhne další kolo chorvatské ligy. Jasným šlágrem kola bude televizní zápas ve Splitu, kam přijede Rijeka, ale ani ostatní zápasy nejsou špatné na tipování.

CROATIA SESVETE - INTER ZAPREŠIČ (neděle 15,30 hodin)
Hráči, trenér a vedení jsou rozhádaní, klubu se nedaří. Navíc připomínám, že Sesvete nehraje na svém stadionku, ale na Maksimiru, takže je vlastně pořád hostujícím mužstvem. V minulém kole mu právě Dinamo naložilo šest gólů. Letošní první zápas skončil 2:3. Interu se naopak v poslední době začalo dařit, přivezl všechny body z Rijeky a v klubu vládne pohoda. Očekávám, že Inter neprohraje.
Předpokládané sestavy - Croatia Sesvete: Radoš, Mamić, Čičak, Landeka, Šušak, Mus, Čižmek, Palić, Jurakić, Juroš, Vojnovič. Inter Zaprešić: Brašnić, Ceraj, Pecelj, Budimir, Krznar, Batarelo, Yankep, Grgurović, Cavrić, Bule, Sivonjić.

CIBALIA VINKOVCI - DINAMO ZAGREB (neděle 15,30 hodin)
Klub z Vinkovci na tom byl podobně, takže vedení našlo tento týden nového trenéra. Ten se již trochu podílel na zisku remízy v domácím poháru na půdě druholigového Pomorace. Nicméně klub není v psychické pohodě a čeká jej favorit favoritů, Dinamo Zagreb. Byť jeden bod by byl pro domácí úspěchem, ale oni na něj nedosáhnou. Letošní výsledek 0:6, loňský na tomto hřišti 1.2.
Předpokládané sestavy - Cibalia: Burcsa - Medvid, Leutar, Milardović - Čuljak, Husić, Pavličić, Mazalović, Radotić - Džafić, Malčić. Dinamo: Butina - Mikić, Bišćan, Lovren, Ibanez - Hrgović, Vrdoljak - Morales, Sammir, Mandžukić - Balaban.

VARTEKS VARAŽDIN - NK OSIJEK (neděle 15,30 hodin)
Velmi těžký zápas na tipování. Varteks i Osijek jsou o maličko lepší na domácích hřištích, ale ani vození bodů z venku jim není cizí. V tabulce jsou na rozdíl bodu, loňský i letošní zápas skončil shodně 1:2. Ty tři góly bych si tipnul i letos.

NK ZAGREB - SLAVEN BELUPO (neděle 15,30 hodin)
Tohle bude zápas o málo gólech. Oba kluby mají jednu z nejlepších defenziv v lize a navíc Zagreb ještě téměř nejhorší ofenzivu. V týdnu navíc hrál pohár, kdy získal díky poslední desetiminutovce bod v Rijece. Vsadil bych neprohru hostů a under 2,5 gólu.
Předpokládané sestavy - Zagreb: Škorić - Mujdža, Mikulić, Kartelo, Ivanković - Abdurahimi, Jugović, Oršulić, Špičić - Vugrinec, Piškor. Slaven Belupo: Rodić - Purić, Rogulj, Lapić, Čaval - Poldrugač - Gregurina, Šafarić, Jajalo - Jurić, Vručina.

NK ZADAR - HNK ŠIBENIK (neděle 15,30 hodin)
Zadaru se začalo dařit, sbírá bodík za bodíkem, i když v minulém kole utrpěl debakl v Osijeku. V tomto případě se jedná o regionální derby, kluby jsou od sebe vzdáleny pár kilometrů. Loňský výsledek 2:2, letos 0:1. Já čekám, že i letos to bude o jednom gólu, ale do opačné branky. Vzhledem k množství absentujících hráčů hostů, je tip na jedničku zcela reálný.

HAJDUK SPLIT - NK RIJEKA (neděle 20,10 hodin)
Hajduk se pod vedením prozatímního kouče Ante Miše docela zlepšil, v minulém kole si poradil se Zagrebem. Ale i Rijeka začala hrát konečně kolektivní fotbal, když Anas Sharbini dostal od trenéra pořádnou "sodu". Bylo to vidět již ve středu v domácím poháru, kdy Rijeka po excelentním výkonu vedla osmdesát minut 2:0, aby vypuštění zápasu přišla o výhru remízou 2:2. Rijeka Hajduk samozřejmě nepodcení , vzhledem k loňskému výsledku 1:1 a letošnímu 1:3 bych si opět vsadil na neprohru klubu z Kantridu.
Předpokládané sestavy - HAJDUK: Subašić - Pandža, Maloča, Rubil, Strinić - Skoko, Andrić, Gabrić, Ibričić - Bartolović, Kalinić. RIJEKA: Radman - Čagalj, Budicin, Novaković, Dabac - Landeka, Štrok - Fernandez, An. Sharbini, Matko - Ah. Sharbini.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve Varaždinu padla taková mlha, že rozhodčí neviděl ani asistenty. Nejdříve zápas přerušil, pak ukončil.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bych se tě, prosím, zeptat co říkáš na Kaliniče?? Popřípadě, který z mladších hráčů má v Chorvatsku největší potenciál?

Reagovat
smazaný uživatel

doporučoval bych číst seriál, který představuje hráče jednotlivých klubů. Určitě zajímavý je třeba Anas Sharbini z Rijeky

Reagovat
smazaný uživatel

UGLJANE:Jak je to s tím Hajdukem?bude je vest Grant ?jinka je to muj nej klub

Reagovat
smazaný uživatel

Grant přiletí do Splitu příští týden a bude se jednat. Situace sleduji (mám v Hajduku kámoše), takže informace zde určitě budou jako první v ČR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele