Hrvatska nogometna liga preview – 13. kolo

02.11.2008, 10:23, aktualizováno 02.11.2008, 10:53
Previews
Komu přinese třináctka štěstí? Podaří se Zadarským bodově dotáhnout alespoň na barážové místo nebo Slaven Belupo převezme pozici lídra ligy? Vsaďte si s naším preview chorvatskou ligu, třeba ta třináctka bude zrovna šťastná pro Vás.

CIBALIA VINKOVCI – HNK OSIJEK (neděle 15,30 hodin)
Loňský zápas 2:0, letošní 0:2. Zkrátka vyhrávají domácí kluby. Trenér domácích Srečko Lučič říká: "Pokud budeme hrát tak jako minulé kolo v Koprivnici, nemám obavy o naše vítězství. Do obrany se nám oproti minulému kolu vracejí Radas a Mešič, určitě nebudou hrát Jurič, Čuljak a Ivanovič. Malé pochyby jsou nad Medvidom a Leutarom, ale oba nejspíš nastoupí." V útoku nastoupí největší hvězda domácích Malčič (budeme jej po neděli představovat v seriálu).

Trenér hostů neví, jestli po klubovém trestu vrátí do branky Skendera, nebo tam nechá Šušnjara, který se velmi dobře projevoval v minulých zápasech. Velkou ztrátou bude vykartovaný kapitán Babič. Proto nebudu váhat nad jedničkou v luxusním kurzu 2,15 u Sportinbet.

Předpokládané sestavy:
Cibalia: Burcsa - Radas, Medvid, Leutar, Mešić - Bagarić, Husić, Milardović Pavličić - Malčić, Babić.
Osijek: Šušnjara (Skender) - Andre Luiz, Smoje, Pranjić, Vida - Lončarević, Todorčev, Jugović, Knežević - Miličević, Barišić.

CROATIA SESVETE – HNK ŠIBENIK (neděle 15,30 hodin)
Nováček po slušném začátku začíná pomalu ztrácet a propadá se do hlubších pater. Naopak Šibenik prožívá polití živou vodou, zisk jedenácti bodů v posledních pěti zápasech ho katapultoval až na čtvrtou příčku tabulky. Zajímavostí je to, že Sesvete nastoupí již na svém třetím "domácím" hřišti a tentokrát soupeře přivítá na Maksimiru. Trenér Petrovič vzhledem ke katastrofálním výkonům v posledních dvou kolech musí udělat radikální změny. Kvůli hrubým chybám se v brance neobjeví Radoš, Šušak a Tabija jsou v karetním trestu.

U hostů se po dvouměsíčním trestu vrací do sestavy Govič a vzhledem k tomu, že je zase vykartovaný Rodič, nastoupí rovnou do zápasu a říká: "Hrajeme na Maksimiru, nejkvalitnějším trávníku v lize, a to bude pro nás výhoda. Ze zápasu nemáme strach, navíc se pocvičíme, jak zde hrát proti Dinamu. Věříme ve vítězství." Ani já moc nepochybuji, v sestavě samozřejmě nastupuje třetí nejlepší ligový střelec Zec a bod by byl pro Sesvete velkým úspěchem. Dvojka do wildu v kurzu 3,4 u Sportingbet je rozhodně lákavá.

Předpokládané sestavy:
Croatia Sesvete: Šimić - Polovanec, Čičak, Landeka, Mamić - Agić, Čižmek - Juroš, V. Petrović, Palić – Vojnovič
Šibenik: Slavica – Kwedi, Kulušić, Raič, Celiščak – A. Bulat, Milanović, Roglić, Alispahić, Gović – Zec.

INTER ZAPREŠIČ – DINAMO ZAGREB (neděle 15,30 hodin)
Béčko proti áčku, tak lze nazvat toto lokální derby. Vzájemné výsledky loni 0:4, letos 1:3. I když se Inter v poslední době hodně snaží, na kádr Dinama samozřejmě nedosahuje. Pokud mu Dinamo nějaký bod nepustí (jako to udělal Hajduk minulé kolo Zadaru), musí to být jednoznačná dvojka.

Hosté stále budou bez Butiny (již náhradní brankář Kelava mne na 90% nutí k tipu na více gólů), chybět bude vykartovaný kapitán Biščan a zranění Chago a Suarez. Na jeho místo se posune Hrgovič (kde měl podle mne hrát již dávno) a tým posílí také návrat Etta. Trenér Ivankovič si "dělá alibi" připomínáním dobrých výsledků Interu, kdy v minulém kole získal bod v Šibeniku a nedávno také na Poljudu s Hajdukem. Na tipování snad jen ten over 2,5 gólu v kurzu 1,6, protože dvojce bych se raději vyhnul.

NK ZADAR – SLAVEN BELUPO (neděle 15,30 hodin)
Domácí v týdnu po penaltách vypadli z ligového poháru s Rijekou, ale čekám, že se soustředí spíše na záchranu v lize. Proti aktuálně nejlepšímu týmu soutěže to budou mít ale velmi těžké. Nicméně pokud zvolí silně defenzivní taktiku, bude mít Slaven s dobýváním jejich branky těžkou práci. Trenér domácích Datkovič prohlašuje: "Nebudu mít k dispozici Župana a Parmakoviče kvůli žlutým kartám. Také Tomasov je zraněný a nevím, jestli bude moci nastoupit. Mám však kvalitní kádr na to, abych mohl dobře nahradit všechny tři!"

Podle mého názoru dosti silná slova, ale uvidíme. Soupeř disponuje druhým nejlepším ligovým kanonýrem, Bojanem Vručinou, který je samozřejmě připraven nastoupit a získat tak tři body. Věřím, že bezgólová remíza by byla úspěchem pro domácích, snad není nereálná. Loni se totiž zde udál výsledek 1:0, vzhledem ke hře obou soupeřů, nabídnu jako nejlepší tip under 2,5 gólu v 1,8 u Sportingbet.

NK ZAGREB – NK RIJEKA (neděle 15,30 hodin)
Loňský výsledek 2:2, ale letos vyhrál Zagreb v Rijece 1:0. Po slibném začátku se také začíná propadat tabulkou, i když ještě nijak závažně. V minulém kole je doma deklasoval Varteks 0:3 a Rijeka je určitě silnější soupeř. Bohužel ta přijíždí do Záhřebu bez svého nejlepšího hráče a kapitána Anase Sharbini, který má zánět kvadricepsu, a to je jako kdyby přijela půlka mužstva.

Skóre se trošku vyrovná, protože domácí mají zraněné Ivankoviče, Džolana a Labudoviče (což jsou ztráty, které se dají nahradit), ale absence potrestaného kapitána Brkljači už dost těžko. Kapitánskou pásku převezme Oršulič. Vzhledem k absencím klíčových hráčů očekávám remízu ve slušném kurzu 3,2 u Sportingbet.

Předpokládané sestavy:
Zagreb: Škorić – Palčić, Mikulić, Kartelo, Čutura – Grgić, Oršulić, Parlov, Pejić – Vugrinec, Jurendić
Rijeka: Radman - Ljubović, Budicin, Čagalj, Bodrušić - Pamić, Landeka - Novaković - Štrok - Matko, Ah. Sharbini.

VARTEKS VARAŽDIN – HAJDUK SPLIT (neděle 20,10 hodin)
Klub s podivnými výsledky se setká s jedním z favoritů na titul. Hajduk je v tabulce třetí a rozhodně si hodlá polepšit, i když zápasy venku mu nejdou. V minulém kole dokonce přenechal (a to doslova!) všechny tři body poslednímu Zadaru. To byl konec trenéra Vučeniče. Mužstvo zatím přebral asistent Miše a je největším kandidátem na uvolněné křeslo. Uvažovalo se i o bývalém trenéru reprezentace Kranjčarovi, ale ten již není tak velkým favoritem. Mezi jména kandidátů padají také Sušak, Vulič nebo Jurčič a dokonce bývalý kouč Rijeky Scoria. Je tedy vidět, že Hajdukem zmítají úplně jiné věci než soustředění na fotbal, a toho by mohli domácí využít.

Varteks je doma celkem nebezpečný, jeho bilance je 4-1-1. Očekával bych dělbu bodů, Hajduk si nesmí další prohru dovolit.

Autor: Ugljan

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kapřík

Varteks vs. Hajduk 0:2(Kalinic, Andric) . A útočí se na první špici .

Reagovat
smazaný uživatel

Odvážné tvrzení, ale nikoliv nemožné

Reagovat
Kapřík

Je nutný to Dinamo setřást z prvního místa, na můj vkus už jsou tam moc dlouho .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele