Hrvatska nogometna liga – 5. kolo

23.08.2008, 10:41, aktualizováno 24.08.2008, 09:29
Previews
Před pohárovými odvetami pokračuje 1. HNL a my se můžeme podívat, jak by si jednotlivé kluby měly vést. Jinak v Chorvatsku stále panují ještě velká vedra, takže se opět hraje až v neděli večer. Na podzim se pak zápasy přesunou do odpoledních hodin. Nedělní zápasy budou ještě průběžně aktualizovány.

NK ZADAR – DINAMO ZAGREB sobota 20 hodin
Zadarští otevírají nový stadion (po nutných úpravách, kdy původní zavinil smrt jejich hráče) a hned s Dinamem. Přijde plný dům (což obnáší nějakých 8 000 diváků) a domácí nebudou chtít prohrát. V lize jim to totiž moc nejde, z venku body vozit neumějí a na "domácím" hřišti v Šibeniku toho také moc neuhráli. Navíc jim moc nehraje loňský král ligových střelců Želimir Terkeš, který chtěl přestoupit za lepšími podmínkami, ale klub ho nechtěl pustit. Naštěstí už může nastoupit Župan, ale start kapitána Surače není jistý. "Pokud by ten hrát nemohl, nastoupí Terkeš," říká lodivod domácích Dalibor Zebič.

Dinamo doma v minulém kole vypráskalo Cibaliu 6:0, když se 3x trefil Mandžukič. Ale obávám se, že v tomto zápase nemusí nastoupit, protože Dinamo ve středu na Maksimiru čeká Šachtar Doneck a postup do Ligy mistrů je pro klub alfou a omegou sezóny. V lize jsou jako jednooký mezi slepými králem, tam se honit nemusejí. Ale LM je něco jiného a Zdravko Mamič (majitel klubu) už vidí ty miliony. Trenér Branko Ivankovič hlásí: "Pro domácí bude ohromná výhoda vrátit se na svůj stadion. My nebudeme kompletní, Bulat a Biščan s námi sice přijedou, ale jen do hlediště a zřejmě nenastoupí ani Etto a Drpič. Musíme však zvládnout úlohu favorita, i když naše myšlenky se upínají ke středečnímu zápasu se Šachtarem."

Loňské výsleky 1:2 a 1:5, teď si myslím, že Dinamo může nějaký bod ztratit vzhledem ke svým prioritám.

Pravděpodobné sestavy - Zadar: Ježina – Puljić, Batkoski, Parmaković – Bilaver, Milin, Surać, Pletikosić – Župan, Tomasov - Mitrović. Dinamo: Kelava - Etto, Drpić, Carlos, Hrgović, Vrdoljak, Chago, Mikić, Mandžukić, Morales, Balaban.
TIP: 0

CIBALIA VINKOVCI – INTER ZAPREŠIČ neděle 20 hodin
Loňské výsledky 2:0 a 1:1. Cibalia je doma výborná a určitě bude chtít odčinit debakl z minulého kola s Dinamem. Naopak Inter patří mezi kandidáty sestupu, doma sice nějaký bod dokáže urvat, ale venku bývá žalostný.
Kurz 1,8 je naprostý luxus, který je třeba využít.

CROATIA SESVETE – NK RIJEKA
Tohle bude zajímavý zápas, nováček hraje celkem slušně, i když v minulém kole ztratil vyhraný zápas na Interu. Hráči Rijeky se pomalu začínají probouzet ze šoku, který jim svým odchodem připravil druhý nejlepší střelec ligy Dalovič. V minulém kole dokonce na Kantridu porazili Hajduk. Za Rijeku však nenastoupí kapitán Anas Sharbini a tento hráč sám dělá 50% výkonu.

Pravděpodobné sestavy - Croatia Sesvete: Šimić - Polovanec, Pilipović, I. Landeka, Mamić - Agić, Čižmek, Jurakić - Juroš, Vojnović – Šaban. Rijeka: Radman – Ljubović, Cerić, Budicin, Bodrušić – D. Landeka, Pamić – Novaković, Štrok, Križman – Ah. Sharbini.
Zde bych doporučil remízu.

HAJDUK SPLIT – SLAVEN BELUPO KOPRIVNICE sobota 20 hodin
Hajduk bude pokračovat ve svých nevýrazných výkonech, ze kterých jen vyčnívá pohárová remíza v La Coruni. V minulém kole selhal v Rijece a pokud budou uvažovat tak, že by se měli šetřit před pohárem, honit se nebudou. Navíc nemohou počítat s vykartovaným J. Buljatem a zraněnými Jertecem a Rossou.
Slaven je v daleko lepší formě, navíc i UEFU má luxusně rozjetou, kdy mají dohánět jen jednobrankový náskok Arisu Soluň z Řecka. Nenastoupí vykartovaný stoper Stipe lasič a zraněný záložník Kokalovič.Loňské zápasy 1:0 a 2:0 se mohou opakovat pouze v tom, že zde doporučím jasných méně než 2,5 gólu. V kurzu 1,95 je to velmi solidní value.

Pravděpodobné sestavy - Hajduk: Subašić - Živković, Maloča, Rubil, Gabrić - Skoko, Andrić, Tičinović, Ibričić - Bartolović, Kalinić. Slaven: Rodić - Rogulj, Poldrugač, Bošnjak, Čaval - Bilen, Gregurina, Posavec, Jajalo - Jurić, Vručina.

NK ZAGREB – NK OSIJEK
Druhému záhřebskému klubu se celkem daří, i když v posledním kole odevzdal všechny body v Koprivnici. V tomto zápase si je bude chtít opět vyhrát zpět a věřím, že mužstvo Osijeku nebude zase až tolik proti. I když letos venku vybojovali již dvě remízy, myslím, že tentokrát na body nedosáhnou. Loňský výsledek 0:2 trošku brzdí v důvěře, ale Zagreb byl v té době na sestup, takže to nemusíme brát až tak vážně.
Jednička v kurzu 2,0 se vyplatí.

VARTEKS VARAŽDIN – HNK ŠIBENIK
Souboj dvou nevyzpytatelných mužstev ligy, které si hrají bez jakýchkoliv předpikladů, analýz či statistik. Vzhledem k loňskému výsledku 3:0 (druhý byl 1:1) bych si vsadil více než 2,5 gólu. Ale ihned poznamenávám, že to je nejméně tipovatelný zápas kola, mohla by vyjít i jednička v kurzu 1,7, ale zde není value.

Pravděpodobné sestavy - Varteks: Mađarić - Lučić, Prahić, Šimek, Melnjak - Golik, Brezovec, Novinić, Mumlek - Mujanović, Smrekar. Šibenik: Slavica – Kwedi, Bonacin, Kulušić, Spahija – Milanović, A. Bulat, Alispahić, Gović – Zec, Božić.

Autor: Ugljan

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

newem ale som sklamany z urovne chorvatskej ligy...v europe uz roky nedosihli nic a ani tento rok nedosiahnu dinamo padne s doneckom a hajduk si myslim ze aj po nadejnej remize padne s la corunou a slaven belupo s arisom...ine je to uz z repre...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak chorvatská liga má opravdu slabší úroveň (s naší se nedá srovnat) a v Evropě, pravda již dlouho nic moc neuhráli. Co se týká letošních pohárů, tak Dinamo ani Hajduk bych ještě nezatracoval. Slaven Belupo postoupí na 99%!

Reprezentace, kdyby si to nezvrtala s Tureckem, mohla přivézt z ME medaili...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak se omlouvám, ale tohle preview bude na 14 dní poslední, protože odjíždím do tamních krajin sledovat zápasy online, ale jelikož to bude dovolená, tak nechávám ntb doma.

Reagovat
smazaný uživatel

To není náhrada?

Reagovat
smazaný uživatel

náhrada by byla,ale není nikdo,kdo by tu ligu znal...

Reagovat
smazaný uživatel

No bohužel je to tak. Chce to mít trošku přehled o lize, navštívit pár tamějších stadionů, mluvit plynně chorvatsky a umět psát česky....

Ale doufám, že to vydržíte těch 14 dní, jedná se vlastně jen o jedno kolo, páč je mezitím repre přestávka...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda no. Ta čeština by většině redaktorů nevadila, no, asi...

Reagovat
smazaný uživatel

A chorvatsky se dá přeložit překladačem, rychle jasně, horší je ten přehled.

Reagovat
fantomas

Rychle možná, ale jasně?

Reagovat
smazaný uživatel

na nějakym portále jsou nějaký reportáže z ch. ligy, ale nvm na jakym

Reagovat
fantomas

Jo jo, toho jsem si taky všiml.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatská liga není žádná top,ale v posledních letech se celkem i vyrovnala.Dají se tam najít i zajímavé zápasy,ale to nepomůže k tomu,že žádný klub z Chorvatska pořádnou díru do světa neudělal v pohárové evropě.Ale NK Rijeka je klub kterému fandím,má super stadión tak doufám ve vítězství v Sesvete!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Kantrid je nádhernej, také tam rád chodím. Těmi skálami mi velmi připomíná portugalskou Leiriu

Reagovat
smazaný uživatel

a nie Bragu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale samozřejmě, omlouvám se. V Portugalsku se moc nepohybuju a nevím, proč jsem se takhle přepsal...

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ugljan, proč máš tuhle přezdívku?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle ostrovu nějakého asi.-

Reagovat
smazaný uživatel

Že by to bolo jeho meno?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zadej si do Google a pak už se můžeš jen kochat....

Reagovat
smazaný uživatel

Ne promiň, na kluky fakt nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi asi někde mimo server, kolego...Tady jsme se bavili o něčem jiném...

Reagovat
fantomas

Je to ostrov víš.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, proč myslíš že tam je ironickej smajlík.

Reagovat
fantomas

Ok. Sorry.

Reagovat
Krysar7

Ugljane komplimenty a díky!

Vsadil jsem na Rijeku, Cibaliu a NK Zagreb. Sledoval jsem průběh těchto zápasů na www.livevysledky.wsk. No počítal jsem s prohorou, protože Zapresič vedl v 58. minutě v Cibalii 3:1 a NK prohrávalo doma. Drama do konečného závěru. O to větší radost.

Fotbal se hraje až do konce...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele