Hrvatska nogometna liga - 3. kolo

09.08.2008, 19:05, aktualizováno 10.08.2008, 09:45
Previews
Zaujalo nás
Po dnešní předehrávce mezi záhřebskými kluby Sesvete a Dinamem v neděli pokračuje 1. HNL. K vidění bude krom zmíněného derby také souboj Cibalia Vinkovci - HNK Šibenik, další ze záhřebských týmů - NK Záhřeb - čeká utkání s Hajdukem Split. Přestože však NK figurují jako domácí, kvůli neudělené licenci zápas na domácí půdě neodehrají.

SESVETE CROATIA ZÁGŘEB – DINAMO ZÁHŘEB
Nováček vstoupil do soutěže výbornými výkony. V prvním kole přišel o všechny body až v nastavení, ve druhém je však již získal na hřišti Šibeniku. Mezi nejlepší hráče patří bosenský záložník Vladimír Petrovič. Hosté se mají v týdnu šanci dostat po letech do Ligy Mistrů, já ani oni nepochybujeme, že se tam dostanou, protože Šachtar Doneck není rovnocenným soupeřem. Avšak v tomto utkání se nebude hrát naplno, někteří klíčoví hráči zřejmě ani nenastoupí (Hrgovič), takže radím nesázet.

CIBALIA VINKOVCI – HNK ŠIBENIK
Domácí jsou na svém hřišti výborní, což potvrzovali celou loňskou sezónu. V prvním kole remizovali s výborným Slavenem Belupo, ve druhém pak prohráli na hřišti Osijeku. Mezi nejlepší hráče patří obránce Ivan Medvid. Hráči Šibeniku byli vždy nejlepší především doma, ale v minulém kole to nepotvrdili prohrou s nováčkem Sesvete. V prvním však vyhráli na Internu, ale tam letos vyhraje téměř každý. Mezi nejlepší hráče patří záložník Ivan Bulat. Loňské výsledky na tomto stadionu 3:3 a 2:0, letos tipuji jasnou jedničku v kurzu 1,85.

NK ZÁHŘEB – HAJDUK SPLIT
Domácí nemohou hrát na svém stadionu, který nedostal licenci pro první ligu, proto bude fanouškovská skupina "Bijeli Andeli" zápas na Maksimiru bojkotovat a bude jej poslouchat v rádiu (vysílá přímým přenosem i televize) na svém stadionu v ulici Kranjčevićevoj. Mezi jejich nejlepší hráče patří záložník Mario Brkljača. Hajduk letos opět tápe a nový trenér Robert Jarni neví co s tím. Klub zasáhla těžká rána, když odešel jejich kapitán Hrgovič do Dinama Záhřeb (přestup ze Sparty do Slavie je proti tomu akt kamarádství a Hrgoviče nesnášejí jak ve Splitu, tak v Záhřebu). V prvním kole těžko porazili doma Zadar (mělo se původně hrát v Zadaru, ale ten ještě neměl hotovou rekonstrukci stadionu), ve druhém už remizovali s Varteksem. Při loňských výsledcích 1:0 a 2:1 tipuji, že ani letos si Hajduk všechny body neodveze.

INTER ZAPREŠIČ – NK RIJEKA
Domácím v loňském kádru plném Brazilců moc hráčů nezůstalo, inu zadarmo se dnes hrát nedá, a tak hraje téměř juniorka. V prvním kole doma prohráli se Šibenikem (i když nebyli horší), ve druhém drželi slušný výsledek na Maksimiru a až v nastavení dostali gól na 3:1. Nejlepším hráčem je brazilský záložník Sammir. Rijeka je po odchodu druhého nejlepšího střelce ligy Radomira Daloviče jako pes bez pána. V prvním kole prohráli na Maksimiru, ve druhém doma na Poljudu s dalším záhřebským klubem NK. Nejlepším hráčem je jednoznačně kapitán a budoucí evropská hvězda zálohy Anas Sharbini. Loňské zápas 0:1 a 2:1, letos se zřejmě schyluje k remíze.

VARTEKS VARAŽDIN – SLAVEN BELUPO KOPRIVNICA
Domácí byli loni po polovině soutěže se třemi body na jasný sestup, pak někde sehnali peníze, koupili pár zápasů, další uhráli a nakonec málem bojovali o poháry. V prvním kole letos porazili NK Záhřeb, ve druhém remizovali ve Splitu. Mezi nejlepší hráče patří útočníci Goran Mujanovič a Matija Smrekar. Slaven má v roce 2008 výbornou formu, v prvním kole sice remizoval v Cibalii, ale v dalším již porazil Zadar. Mimoto vyhrál i v předkole poháru UEFA. Mezi nejlepší hráče patří útočník Bojan Vručina. Loňský výsledek 1:1 se bude pravděpodobně opakovat.

NK ZADAR – NK OSIJEK
Domácí poprvé na zrekonstruovaném stadionu, který pravděpodobně ponese jméno zde loni tragicky zahynuvšího domácího hráče Hrvoje Čustiče. V prvním kole nešťastně prohráli ve Splitu, ve druhém v Koprivnici, ale teď budou slavit úspěch. Mezi jejich nejlepší hráče patří brankář Antonio Ježina, záložník Davor Župan a útočník Želimir Terkeš. Hráči Osijeku bývají lepší doma, což potvrdili v minulém kole, kdy porazili Cibaliu. Remíza na Sesvete v kole prvním byla spíše náhoda. Mezi jejich nejlepší hráče patří útočník Ivan Miličevič. Loňské výsledky 5:1 a 1:1. letos sázím jedničku v luxusním kurzu 2,1.

Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Dinamo Záhřeb22005:16
2.NK Osijek21103:14
3.Varteks Varaždin21103:24
4.Croatia Sesvete21102:14
Hajduk Split21102:14
Slaven Belupo21102:14
7.HNK Šibenik21013:33
8.NK Záhřeb21012:23
9.HNK Cibalia20110:21
10.NK Zadar20021:30
11.Inter Zaprešić20023:60
12.NK Rijeka20020:30

Autor: Ugljan

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kluci z Rijeky šlapeme!!Špatný začátek,ale dobrý konec!

Reagovat
-PeCa_08-

eej ted sem s tama dojel

Reagovat
Slejdy

eeeeej

Reagovat
Kapřík

Hajduk půjde nahoru .

Reagovat
smazaný uživatel

HAJDUK

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tady se snad jeho práce náležitě ocení.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie ako na FP...

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj chlapi, díky za podporu! Doufám, že budete Chorvatsko nadále sledovat, připravuju dost zajímavostí.

Reagovat
One-Real

Chorvatská liga je dost zajímavá, navíc z Chorvatska jde jeden talent za druhým Modrič,Čorluka,Rakitič

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud vím, Rakitič snad nikdy v Chorvatsku nehrál, je to odchovanec Baselu, pokud se nemýlím.

Reagovat
One-Real

Aha...tak to je mejlka, ale stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Podle neoficiálních zpráv půjde Čorluka za svým velkým kamarádem Modričem do Tottenhamu. Přestupní částka je 8 milionů liber, což by mělo být cca 12 mega euro. Za tyhle peníze opravdu dobrý kup, budu zvědav na částky za Anase Sharbiniho...

Reagovat
One-Real

Ano, taky jsem o tom slyšel, Tottenham sice netlačí kraje obrany, ale kraj typu Čorluky se určitě hodí, a aspon bude mít Modrič kamaráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Anas hrá kde?

OT: Ako sa darí Balabanovi v Záhrebe?!

Reagovat
smazaný uživatel

Nikola Kalinič...

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, těším se, Chorvatská liga mě vždycky zajímala, ale těžko se o ní shánělo info.

Reagovat
smazaný uživatel

Mna ani nezaujímala, ale vdaka Ugljanovi začala, ešte pred rokom na FP:))))))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Už se nemůžu dočkat .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Anas Sharbini je kapitán Rijeky, je mu 21 let a čekám, že za pár let dosáhne kvalit Modriče.

Boško Balaban hraje v Dinamu, už dal jeden ligový gól.

HORKÁ AKTUALITA: ČORLUKA JE NA HOTELU V TOTTENHAMU A PRÁVĚ PODEPISUJE SMLOUVU !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Trocha nechápem prečo ho tím ako ManCity nechal odísť.

Reagovat
smazaný uživatel

Peníze, dostanou skoro double!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zasa nechať odísť takého skvelého a mladého hráča.....

Reagovat
smazaný uživatel

''čekám, že za pár let dosáhne kvalit Modriče''

No teda, myslím, že už před rokem jsi o něm říkal, že patří mezi nejlepší hráče Chorvatské ligy, ale že může být až tak dobrý, to jsem netušil.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná si vzpomeneš, že jsem říkal před rokem a půl o Modričovi, že je to hráč za 25 mega euro. Spoustu lidí mne tenkrát nevěřilo, splnilo se to do koruny. Anas Sharbini je další hvězda budoucnosti. Nechápu třeba české kluby, že nezaloví tam, Djalovič z Rijeky šel za 700 000 euro do Rumunska. V Česku by byl hvězda útoku v každém mužstvu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, přitom třeba Kerič se vydařil. Taky si myslím, že brát např. ve Slovinsku či Chorvatsku je další možnost pro české kluby.

Reagovat
Kapřík

Já si ho všimnul teprve díky tobě a měl si pravdu .

Reagovat
herbage

Taky to nechápu, i když Sparta teď loni koupila Avdija Vršajeviče a letos Nejce Pečnika, uvidím co z toho bude. Tudy myslím vede cesta, protože všechny trhy jsou v podstatě rozebraný a tady jde koupit za nízký peníz hodně muziky. Takovej Dušan Basta odešel za 10milionů korun do Udine, Dejan Milanovič za něco okolo 40milionů korun do Lens a filip Djordjevič za asi 30milionů do Nantes a to je jen Červená Hvězda Bělehrad. Srbská a Chorvatská liga je plná talentů, jen to chce mít dobré skauty a občas šťastnou ruku. Hlavně se nebát.

Reagovat
smazaný uživatel

To ano,když se české týmy budou trochu více poohlížet po balkánu,může se liga solidně zkvalitnit,viz. Toleski(i když přišel myslím z Rakouska),Kerič. Zde potenciál rozhodně je,navíc když tito hráči vyletí,může z nich být i solidní balík(Džeko).

Reagovat
smazaný uživatel

Sesvete - Dinamo 0:1, tak varovačka nebyla na místě, ale na druhou stranu se hosté nehonili...

Zítra bude větší fičák!

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane, znáš Dragana Stojkiče?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel osobně neznám

Reagovat
herbage

A Stojana Jakotyče?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je docelea mazec, sledovat i Chorvatskou nejvyssi soutez, ale osobne jsem tomu rad. Doufam ve vice takovych clanku.

Reagovat
Mr.Jindros

"Zaujalo nás"....

Reagovat
PJ

To vis, musime na to nejak upozornit, kdyz je to novy a v neprehlednete neni misto

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatska liga? .... hezky - Eurofotbal zacina bejt fakt vybornej

Reagovat
PJ

Zacina?

Reagovat
smazaný uživatel

EuroFotbal výbornej je, Chorvatsko je jen třešnička na hodně vysokém dortu!

Reagovat
smazaný uživatel

.... myslel sem to samozrejme tak, ze je to porad uzasnejsi a uzasnejsi ....ale fakt klobouk dolu

Tak se v rusky lize budeme snazit nenchat se Chorvatskou ligou zahanbit JEN TAK DAL!

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dotaz: Jakto že Shakhtar není pro Záhřebany rovnocenným soupeřem? za každou cenu Dinamo titul i LM

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dotaz,Terkeš je ten kanonýr,který v poslední sezóně nasázel nejvíce branek v chorvatské lize? A ještě kolik mu je let.

Reagovat
smazaný uživatel

Terkeš byl loni nejlepší střelec ligy, je ze Zadaru a je mu 27 let. Že není Šachtar rovnocenným soupeřem bylo spíše myšleno tak, že má Dinamo velké šance na postup, procentuálně bych to vyjádřil 65% - 35%.

Reagovat
smazaný uživatel

dik

Reagovat
smazaný uživatel

aha, díky, ty se tak moc zajímáš o Chorvatskou ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Chci autorovi poděkovat za tento článek a doufám, že fotbalové zprávy z Chorvatska budou mít větší prostor na eurofotbal.cz

Děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, nějakou dobu jsem v Chorvatsku žil, takže jsem navštívil téměř všechny stadiony a tamější fotbal mne zajímá coby líheň evropských talentů a jejich reprezentace.

Co se týká prostoru na EuroFotbalu, bude hodně záležet na tom, jak Vás články z Chorvatska budou zajímat. Pokud budete mít jakékoliv dotazy k této zemi (či lize), budu se snažit je zodpovědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Mna by ešte zaujímalo ako sa darí Tudorovi v Splite?! Hráva ešte vôbec?

Reagovat
smazaný uživatel

Igor Tudor ukončil před 14 dny aktivní kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele,si pamatuju,že jsi psal i o francouzské lize. Plánuješ zde na to navázat?

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuješ si dobře. Francii zde výborně píše kolega, ale možná mu občas s něčím pomohu

Mimochodem včera jsem trefil kompletní kolo...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný. Včerejší zápasy mě tolik netáhly,i když na zápas Rennes-Marseille bych se určitě rád koukl,ale upřednostnil jsem holt Mela Gibsona. Ale dnešní zápas na Stade Gerland si rozhodně nenechám ujít. Uvidíme,zda Tolouse budou i bez Elmandera s Emanou rovnocenný protivník.

Reagovat
herbage

Mela Gibsona

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný film.

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku si pohrál s historií.

Reagovat
smazaný uživatel

Co čekat od Amerikánů,viz např. Troja,Bitva u Thermopyl. Ale natočeno to bylo kvalitně,nebýt reklam,užil bych si to dosyta.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo já ten film mám taky hodně rád, jeden z mých nejoblíbenější. Ale teda v originálu je to pochopitelně mnohem lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo no,ne,že by Béda,ehm,chci říct Pavel Trávníček byl špatnej,ale v originálu to je samozřejmě nejlepší. Třeba Troja mě zas tolik nebrala,nicméně když jsem to viděl v originále,docela se na to dalo koukat,ale s českým dabingem to stojí za prd.

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme navíc světový unikát v tom, že u nás znovu předabují film, na jehož původní dabing už si dávno každý zvykl a to je pak fakt tragédie.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,to už jsem taky zažil,např. Johnny Depp v Pirátech. Když jsem slyšel jeho "nový" dabing na Nově,tak jsem se málem posral.

Reagovat
herbage

Co vůbec dávali, já TV moc nesleduju?

Reagovat
smazaný uživatel

Statečné srdce.

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes-Marseille jsem dával over 2,5. Bylo hotovo za 18 minut. Já bych raději dneska sledoval Zadar, v Lyonu to bude vraždění neviňátek.

Reagovat
smazaný uživatel

Však já si to taky myslím,ale jako správný fanda si to nenechám ujít. Jinak bych se určitě na dvojku Župan,Terkeš mrknul,v akci jsem je ještě neviděl a rád bych to dohnal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl původně v plánu zápas Zadar-Dinamo 24.8., ale to tam ještě nebudu, takže asi pak půjdu na Rijeka-Slaven nebo Šibenik-Nk Zagreb 31.8.

Reagovat
smazaný uživatel

Půjdeš se kouknout na zápas na živo?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, byl to ještě mladík

Reagovat
smazaný uživatel

Chystám se podle teb vsadit první a poslední v preview zmíněný zápas - můžu ti věřit?

Reagovat
smazaný uživatel

Vsázel jsem to s důvěrou 8/10, což je dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane, nevíš jestli v Chorvatsku hrajou taky nějací češi?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden hrál v Zaprešiči,ale už tam není. Myslím,že aktuálně žádný, ale oni si Chorvati dávají na čas i se soupiskami na svých webech, např. Rijeka stále uvádím Djaloviče, který tam už více než měsíc není...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná si nechtějí připustit, že je opustil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele