Hradec v generálce udolal Šachtar, ostatní české týmy v Turecku nevyhrály

03.02., 19:51
Aktuality

Hradci Králové se výborně povedla generálka na jarní část sezony a v posledním utkání tureckého soustředění porazil Šachtar Doněck 2:0. Obě branky úřadujícím ukrajinským mistrům vstřelil Ondřej Šašinka. Svěřenci trenéra Václava Kotala zakončili zimní přípravu bez porážky.

Šašinka otevřel skóre ve 22. minutě pohotovou přízemní střelou. Šachtar po změně stran sahal po vyrovnání, ale defenziva "Votroků" tlak favorita přečkala. Královéhradecký útočník Šašinka se poté znovu prosadil v 66. minutě, kdy z dálky překvapil brankáře. Dvanáctý tým prvoligové tabulky odstartuje jarní část nejvyšší soutěže v neděli 11. února doma s Bohemians 1905.

"Vítězství si ceníme, protože Šachtar, jak všichni víme, hraje evropské poháry. Myslím si, že jsme podali zodpovědný výkon. Pro nás je rozhodující, abychom dokázali takový výkon zopakovat i v prvním mistrovském utkání s Bohemians," řekl trenér Kotal klubovému webu.

"Po posledních utkáních jsme kritizovali hráče, že málo zakončují. Jsem rád, že to dneska vzal i Šáša (Šašinka) na sebe. Víme, že má velmi dobré zakončení, takže to jenom potvrdil," přidal kouč Hradce.

Přípravné utkání v Turecku:

FC Hradec Králové - Šachtar Doněck 2:0 (1:0)

Branky: 22. a 66. Šašinka.

Sestava Hradce: Zadražil (46. Knobloch) - Harazim, Čihák, Leibl (77. Spáčil) - Čmelík (65. Pudhorocký), Kučera (90.+1 Kaštánek), Kodeš, Horák - Šašinka, Pilař (46. Krejčí) - Vašulín (71. Hais). Trenér: Kotal.


Olomouc remizovala s dánským Vejle 1:1. Sigmu poslal do vedení v 85. minutě Ebrima Singhateh z penalty, v nastaveném čase vyrovnal Victor Lind. Hanáci ani ve druhém zápase v Turecku nezvítězili, minule podlehli Ludogorci Razgrad 1:3. Olomoučtí vstoupí do ligového jara za týden v Liberci.

"Důležitost výsledků přijde hlavně v sezoně, dnes jsme ale zklamaní. Chtěli jsme soustředění zakončit vítězně. Jednoduchou matematikou to dnes bylo 6:0 na čisté šance, výsledek je ale 1:1. Soupeř dal gól ze střely, která byla tečovaná, jinak ani nešla na bránu. My jsme své šance zahazovali, bohužel proto nejsme vítězní," uvedl trenér pátého mužstva tabulky Václav Jílek.

Přípravné utkání v Turecku:

Sigma Olomouc - Vejle (Dán.) 1:1 (0:0)

Branky: 85. Singhateh z pen. - 90+3. Lind.

Sestava Olomouce: Macík - Pokorný, Beneš (61. Vraštil), Novák - Chvátal (61. Křišťál), Breite (80. Dele), Pospíšil (46. Ventúra), Sláma - Vodháněl (61. Amasi), Zorvan (61. Langer) - Juliš (61. Singhateh). Trenér: Jílek.


Mladá Boleslav s Ludogorcem Razgrad rovněž uhrála výsledek 1:1. Úřadujícího bulharského šampiona poslal do vedení ve 14. minutě Bernard Tekpetey, ještě do pauzy odpověděl Tomáš Ladra. Středočeši udrželi v zimní přípravě neporazitelnost, druhou část ligového ročníku zahájí v sobotu v Plzni.

Přípravné utkání v Turecku:

FK Mladá Boleslav - Ludogorec Razgrad 1:1 (1:1)

Branky: 32. Ladra - 14. Tekpetey.

Sestava M. Boleslavi: Trmal - Kostka, Král, Suchý, Suchomel - Kubista (80. Žitný), Karafiát (75. Buryán) - Ladra (75. Sakala), Mareček (75. Mašek), Kušej (61. Vaníček) - Pulkrab (61. Pulkrab). Trenér: Holoubek.


Vítězná generálka se v Turecku nepovedla ani Jablonci, který vinou branky v nastavení remizoval 2:2 s ukrajinským týmem Veres Rivne. Za Severočechy se trefili Miloš Kratochvíl z pokutového kopu a Jakub Martinec. Jablonečtí se ve 20. kole nejvyšší soutěže představí v neděli 11. února na stadionu pražské Slavie.

Přípravné utkání v Turecku:

FK Jablonec - Veres Rivne (Ukr.) 2:2 (0:1)

Branky: 53. Kratochvíl z pen., 57. Martinec - 27. Mrvaljević, 90+1. Kurko.

Sestava Jablonce: Hanuš - Štěpánek, Hurtado (72. Hübschman), Martinec - Čanturišvili (81. Karban), F. Souček (46. Houska), Nebyla (65. Náprstek), Kratochvíl (72. Drchal), Polidar - Alégué (46. D. Souček), Chramosta (46. Kanakimana). Trenér: Látal.


Bohemians 1905 na závěr tureckého soustředění podlehli CSKA Sofia 1:2 a utrpěli první porážku v zimní přípravě. Bulharský vicemistr si vytvořil dvoubrankový náskok, "Klokani" v 85. minutě už pouze snížili díky Matyáši Kozákovi.

Přípravné utkání v Turecku:

Bohemians Praha 1905 - CSKA Sofia 1:2 (0:1)

Branky: 82. Kozák - 9. Nazon, 53. Phaeton.

Sestava Bohemians: Reichl - Křapka, Vondra, Hybš - A. Kadlec (46. Mužík), Hůlka, Beran, Kovařík - Matoušek (46. Ristovski), Hála (46. Kozák) - Prekop. Trenér: Veselý.


Zlín zdolal Dunajskou Středu na jejím stadionu 1:0 a v přípravě zvítězil po třech bezbrankových remízách. Utkání opět směřovalo k výsledku 0:0, ale v 85. minutě rozhodl Jakub Černín. "Ševci" se tak úspěšně naladili na zápas v Teplicích, který sehrají v neděli 11. února.

Přípravné utkání:

FC Zlín - Dunajská Streda 1:0 (0:0)

Branka: 85. Černín.

Sestava Zlína: Dostál - Cedidla, Kolář, Didiba, Čelůstka (56. Načkebija) - Bužek (73. Slončík), Nombil (56. González) - Fantiš (56. Vukadinovič), Janetzký (83. Černín), Bartošák (83. Reiter) - Schánělec (69. Ikugar). Trenér: Červenka.


Karviná doma porazila Skalici 2:1 a v přípravě vyhrála počtvrté za sebou. Všechny branky padly až v závěrečné půlhodině. Na vedoucí gól Emmanuela Ayaosiho sice odpověděl v 84. minutě Adam Morong, ale krátce nato Slezanům zařídil vítězství Amar Memič. Karvinský nováček příští sobotu přivítá úřadujícího mistra a lídra tabulky Spartu Praha.

Přípravné utkání:

MFK Karviná - Skalica 2:1 (0:0)

Branky: 64. Ayaosi, 85. Memič - 84. Morong.

Sestava Karviné:

I. poločas: Holec - Čurma, Svozil, Bederka, Ražnatović - Žák, Budínský - Kačor, Ezeh, Iván - Vinicius.

II. poločas: Holec - Krčík, Traoré, Kauan Carneiro - Memić, Moses, Boháč, Fleišman - Ayaosi - Akinyemi, Regáli. Trenér: Jarábek.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Axelrose

Látal docela zajímavě střídal v útoku

Reagovat
Axelrose

Sorry, měl tam být Holoubek

Reagovat
Pablos

Hlavně ten Půlkrab je zajímavej

Reagovat
Axelrose

Přesně na to jsem reagoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele