Hráči Western Sydney hrozí bojkotem MS klubů

08.12.2014, 11:01
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad možnost zahrát si proti Realu je silnější než peníze, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nechtějí prohrát rozdílem třídy a mít za to tak málo peněz.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že se dostanou přes Cruz Azul, když 9 zápasů nevyhráli. Dal bych jim 25%, a když nevyhrajou tak 15% procent zpět na pokutách.

Reagovat
Josifek

Právě, navíc takoví trochu s prominutím "kopáči", kteří by vůbec měli být rádi, že mají možnost se střetnout s týmy, s jakými si jinak těžko kdy zahrají..ale je fakt, že Mexičani by je měli klepnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni to nebudou zas takoví ,,kopáči" když vyhráli asijskou LM, ale jinak souhlas.

Reagovat
Josifek

Jasně, to byla do jisté míry nadsázka..

Reagovat
r.mrazik

ona je pak otazka,kolik tam berou penez a zda by pripadny prize money pro ne nebylo dost penez ze jo...

Reagovat
Josifek

Asi je fakt, že tady nemáme dostatečně podrobné informace, abychom s čistým svědomím mohli zaujmout nějaký postoj. Na druhou stranu se mi nezdá, že by byli tak špatně placení, aby museli stávkovat...ale možná fakt jsou.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono to pro ně fakt může být málo. Se stačí podívat, jaký je rozdíl v průměrné mzdě u nás a tam. Když si vezmeš, že i u nás mají fotbalisti daleko nadprůměrné platy (z těch nejlepších týmů) a tohle je klub, který vyhrál asijskou Ligu mistrů, tak ty 3-4 tisíce dolarů, co dostanou, se jim může zdát málo. Vykopou na hřišti takový úspěch a vedení pak řekne: Hoši, hrajte takhle dál, budeme mít na to a na tamto a vám dáme jen malou část. Ale kdo ví, jak to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase na druhou stranu, co by chtěli. Ten klub by měl takových peněz využít k rozvoji spíš, než k nějakému přehnanému odměňování hráčů a oni přece peníze taky dostanou. Takže těžko říct, ale zase bych se hned nestavěl jen na jednu stranu

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak nikomu chybet nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Ten turnaj by měl být pro ně odměnou, nechápu a ještě jsou poslední v lize Taky si myslím, že přes Cruz Azul nepřejdou, ale tak stát se může cokoliv a potencionální zápas s Realem je podle mě dostatečná motivace.

Reagovat
Lorcan

Reagovat
cepinzcegamy

se to šíří z Afriky jak ebola

Reagovat
noustres

Zas ty peníze

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by tam nechyběli.

Reagovat
fantomas

Opice z Afriky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

No je to přece jejich výsada nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, tyhle ty spory mají v oblibě hráči afrických, zejména národních týmů, ale napsat Opice z Afriky jako komentář k australskému klubu a bez vysvětlení je blbé.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Ta chyba nemusí být nutně na straně hráčů - záleží, jak jsou nastaveny podmínky. Pokud mají v ostatních soutěžích třeba 30%, tak se jim logicky nechce vzít jen 10%.

Pokud ale klasicky dostávají 10%, tak bych je poslal do hajzlu a postavil juniorku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem zjistil, že když se v roce 2008 na světový pohár klubů dostal Adelaide United, tak tehdy se hráči s vedením klubu dohodli na to, že se rozdělí 50:50 po odečtení nákladů. Takže hráči Wanderers říkají, že je to precedent a chtějí taky 50%.

Jenže v Austrálii to funguje tak, že hráčská asociace funguje jako odbory a vyjednává každý rok s majiteli klubů kolektivní smlouvu, kde jsou stanovené platy a bonusy za vítězství v soutěžích. Ale v této kolektivní smlouvě není žádná zmínka o odměnách a bonusech za účast na Poháru klubů (zřejmě nepočítali, že se tam někdo z Austrálie dostane) a majitelé klubu říkají, že když není odměna stanovena ve smlouvě, tak hráči na žádné bonusy nemají nárok a těch 10% co jim nabízí je pouze jejich dobrá vůle. Na to ale hráči odpovídají, že když nemají nárok na bonus tak klub nemá nárok požadovat po hráčích aby na Poháru klubů hráli, protože účast na té akci není v kolektivní smlouvě.

A ještě pro info. Ten klub založila Fotbalová federace Austrálie (FFA)! v roce 2012 a až letos v květnu na něj našla soukromého kupce/majitele.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele