Hráče neprodáváme kvůli penězům, jejich odchody se snažíme načasovat, říká Křetínský

16.01., 14:33
Rozhovory
Daniel Křetínský (© AFP)

Nejoblíbenějším hráčem majitele Sparty Daniela Křetínského (48) je na Letné lídr týmu Ladislav Krejčí (24). Bohatý podnikatel to řekl během prosincové debaty se spolkem Econet. Prozradil také, jaká úskalí řeší letenský klub při odchodech hráčů do zahraničí. "Posledních mnoho let neprodáváme hráče kvůli penězům, ale proto, že oni v nějaký moment začnou brečet a chtějí pryč," překvapil Křetínský osazenstvo v sále. Za příklad dal třeba talentovaného Adama Hložka (21), kterého klub prodal do bundesligového Leverkusenu.

Křetínský hovořil na setkání o ekonomických otázkách. V závěru ale přišla řeč i na jeho fotbalové aktivity. "Jsem rád, že jsme na Spartu nezapomněli. Přinesl jsem podepsaný dres," usmál se nejprve, když dostal otázku, kdo je jeho nejoblíbenějším hráčem.

Nejprve se snažil přítomným vysvětlit, že oblíbených hráčů má vícero, protože je na Letné už řadu let. Pak ale přiznal, že největší sympatie momentálně má Ladislav Krejčí, tahoun letenského týmu. "Můj oblíbený hráč je Láďa Krejčí. Je to kvůli tomu, že je mimořádný charakter," vysvětlil.

Neprodáváme kvůli penězům

V reakci na jeho odpověď okamžitě z pléna přiletěla narážka na to, aby tedy hráče během zimy nepouštěl do zahraničí. Sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický totiž na startu přípravy nevyloučil jeho odchod. Křetínský zareagoval neméně pohotově. "To je omyl. Já nechci pouštět nikoho nikam," rozpovídal se.

"Ten problém je, že oni vám v nějaký moment začnou zuřivě brečet. Ve Spartě je to pak jen o řízení toho, na kdy načasujete odchod, aby se ten hráč nezhroutil. My neprodáváme kvůli penězům. Ta relevance není vůbec taková. Posledních mnoho let neprodáváme nikoho kvůli penězům," líčil podnikatel.

"Jedna z nejdůležitějších věcí, které řešíme, je přesvědčit toho hráče, aby zůstal ještě o chvíli déle. Ale oni se nenechají přesvědčit, i když je to v jejich zájmu," prozradil a hned přidal konkrétní příklad. "Vezměte si Adama Hložka. On i jeho rodina by se rozložili, kdyby neodešel. A v Leverkusenu nehraje. Kdyby odcházel o rok později, tak je to úplně jinak. Kdyby hrál ještě pod Priskem, tak by to byla úplně jiná situace," konstatoval směrem k exsparťanské hvězdičce Křetínský.

A vyzval tazatele, aby v podobném duchu napsal na sociální sítě Krejčímu, aby si odchod ze Sparty nechal hráč ještě projít hlavou. "Tohle je dobrá rada, ale je potřeba to říct Láďovi. Hoďte mu to na Instáč, že nemá odcházet, udělejte kampaň, dohodnuto?" žertoval český miliardář na závěr setkání.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (97)

Přidat komentář
Pablos

Nadruhou stranu, kdyby fakt se udělal přestup Krejčího ze Sparty do Seville ...tak to zní dost lákavě i pro mě jako fotbalového fandy

Reagovat
pobody's nerfect

Pokud nesestoupi.

Reagovat
Pablos

aha, to ani nevím, že tam jsou takhle v pí...

Reagovat
Pablos

tak už koukám

Villarreal 15.

Sevilla 17.

tvl tak co jim tam jebe

Reagovat
dave30

Sevilla letos naprostá bída. Naposledy doma Alavés 2:3. Na druhou stranu si přiznejme, že kdyby byl Krejčí v očích zahraničních trenérů takový bourák, tak ho zřejmě bude chtít někdo jiný než ten, který bude hrát na jaře o záchranu...

Reagovat
Pablos

ještě se mluvilo např. o Lipsku

Reagovat
dave30

To by se mi líbilo více...

Reagovat
St. Pauli

Jen to ne. Ladicka mam celkem v oblibe a nechci ho videt v tomhle paklubu ani nahodou.

Reagovat
Fairplay

Na druhou stranu pokud si tam vybuduje pozici teď, tak pak může za dva roky bojovat o Ligu mistrů nebo docela v klidu hrát Evropskou ligu, protože do top6 se Sevilla asi docela rychle vrátí. Ten zbytek týmů prostě nemá na to dlouhodobě hrát špičku, letos bude zázrak, když ještě na jaře udrží Girona nahoře, ale jinak vidíš, že i nadějně vypadající Getafe to neudrželo, tam nejsou prachy pro ty malý týmy něco dlouhodobě vybudovat a změnu rozhodně nečekám. Naopak pro Krejčího pozitivní ve smyslu že mu asi těžko přivedou nějakou drahou konkurenci. Plus Sevilla krásný město, na žití mě z top lig nenapadá moc lepších adres

Reagovat
KingMaster13

Tak Souček to měl podobný taky musel zachránit bídný klub, aby z něj pak vytvořil renesanční dílo

Reagovat
Hany45

Součkův WestHam

Reagovat
ACSeRw!n

stoperska dvojice Krejci - Ramos

Reagovat
Mr.Mike

Nejpomalejsi stoperska dvojice Spanelsky ligy

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shitcool

Reagovat
kilobyte

https://twitter.com/iKoudy/status/1697975269204586723

Jsem myslel, že jeho nejoblíbenější hráč je Laci.

To s tím brečením hráčů si mohl odpustit. Stačilo říct, že hráči chtějí jít do zahraničí a že jim nemůžou do nekonečna bránit. Tohle je nediplomatické, jak od Tvrdíka.

Reagovat
j_mrazik

Řekl to dobře a za mě ještě vcelku diplomaticky. Vy si taky nevyberete, někdo je studený čumák, někdo je arogantní typ, někdo je moc horlivej a málo diplomatickej, někdo používá zaužívaný fráze. Vám se člověk nezavděčí.

Reagovat
LyEX

Ja si myslím, že to povedal dobre, človek asi trochu zatrpkne po rokoch a podobných jednaniach hráčov a ich zástupcov, hlavne keď sa snažíš niečo budovať. Zároveň sa nesmie zabúdať nato, že hrači majú zmluvy, požiadať o odchod môžeš, ale záleží aj na druhej strane, či to bude akceptovať a nie hneď sa hádzať o zem.

Reagovat
kilobyte

U Hložka jsem nezaznamenal, že by brečel. Naopak táhnul Spartu.

Reagovat
r.mrazik

Paska ho rozhodne chtel prodat...a Hlozan uz chtel do lepsi ligy (i brat lepsi penize)

Reagovat
kilobyte

To ale neznamená, že brečel. Minimálně na výkonech to vidět nebylo.

Reagovat
Pablos

Co ty víš jakej tlak tam byl od jeho rodičů. Jako sorry ten kluk byl jen opěvován a poplácáván od žákovských kategorií a turnájků apod. a navíc Paska do toho ... myslíš si, že ty rodiče nepodlehli přesvědčení, že zrodili nového českého Messiho např. Jasný vím hovno, ale to asi většina z nás... ale třeba to mohlo být opravdu až nepříjemný.

Reagovat
r.mrazik

jo takhle...no,na vykonech to vubec znat nebylo,to je fakt

porad se snazil se prodat

spis to bylo mysleno tak,ze ten prestup tlacili

Reagovat
ACSeRw!n

tady jde o jak se mezi sebou bavi v zakulisi.. to na hristi asi neuvidis covece

Reagovat
kilobyte

Což se zaprvé netahá ven a zadruhé to nemusí být úplně pravda.

Reagovat
Kucka

Laci

Reagovat
Y.N.W.A

no nevím, jestli si tohle Hložek, kterej tam v tom nedávným marastu zachraňoval jméno a značku Sparty po dva roky, zasloužil...

Reagovat
naheCZ

To o Hložkovi je naprostej nesmysl, ten prostě už musel ven.

Reagovat
Pablos

z finančního hlediska jo... ale progres v jeho hře není ani minimální ...spíš naopak zakrněl.

Reagovat
kilobyte

Protože není vyprofilovaný na jeden post. S čímž měl problém i ve Spartě. V Česku to vynahrazoval kvalitou. Jenže v Německu je jiná úroveň. Potřeboval by nějakého trenéra, který by ho začlenil do nějakého systému.

Reagovat
Pablos

To ale nemění nic nad tím, že musel ven, když vidíme realitu.. co když zrovna Priske by byl tím trenérem. Nicméně aby to nevyznělo... jemu se fakt nedivím, že chtěl ven a jeho rodičům taky né a Paskovi samozřejmě z jasných důvodů také né... ale nejde se nedivit ani třeba z pohledu Křetínského.

Reagovat
Pablos

*nejde se divit... ale to si snad rozumíme, že jsem to tak myslel

Reagovat
kilobyte

Podle mě by to v české lize nešlo. Protože tady mu prostě stačila kvalita a nepotřeboval "taktiku". V Leverkusenu narazil a bude muset máknout. Chtělo by to nějaké hostování, aby se vyhrál.

Reagovat
Pablos

Bavíme se o jednom roce... né aby tu byl do 26 let. Pořád tam nevidím ten naprostej nesmysl.

Reagovat
kilobyte

Tak naprostej nesmysl to není. Ale on prostě musel jít ven. Kdyby tady zůstal, tak taky mohl jít sedět do Leverkusenu letos.

Reagovat
Pablos

Takže změna žádná plus titul k tomu.. no nesmysl jak vrata

Reagovat
Pablos

jo ty píšeš, že naprostej nesmysl to není... já už nemumím číst, sorry

Reagovat
Salfovic

To já bych naopak řekl, že je až moc vyprofilovanej na post podhrota, kterej ale už moc týmy nehrajou.

Reagovat
kilobyte

Jo. To bude asi pravda.

Reagovat
Imos

není to spíš takový ten second striker co už se moc nehraje?

Reagovat
Salfovic

Jo, v tom není moc velkej rozdíl.

Reagovat
Imos

vlastně není, ale já furt spíš jako podhrot beru takovýho toho kreativního záložníka jako Frýdek, Karabec, Ševčík, Bořek, apod.

Reagovat
FC Porto FC

10ka a podhrot jsou dva různý charaktery, i když hraji na podobne pozici

Reagovat
Imos

možná ta pozice vizuálně mě v tomhle mate, jinak samozřejmě úlohy a tak jsou jiné - ve své podstatě podhrot což bych chápal jako toho second strikera je třeba Vydra, ale já podhrot si prostě představím na AMku pozičně a beru tu pozici takhle (dost možná špatně)

Reagovat
naheCZ

Ve Spartě už stejně kam růst neměl, ten prostě ven musel. Že mu to v Leverkusenu zatím nijak nejde a neposouvá se je věc druhá, ale rozhodně to neznamená, že měl ještě rok zůstat ve Spartě...

Reagovat
Pablos

Díky Spartě mohl třeba lépe růst v repre... mohl si tam přenést něco z toho, že je zrovna v laufu a toho pak mohlo posouvat dál celkově. Ale to jsou všechno spekulace... proto nepíšu, že nemusel ven, ale spíš narážím jen na to tvé, že musel ...dle mého by se za ten rok nic strašného v jeho vývoji rozhodně nestalo ve Spartě, navíc když tam přišel Priske. Přestup do Leverkusenu zatím vidím jako v jeho vývoji špatný.

Reagovat
Imos

Nevím Pablos, u Hložka co kvalitu prokazoval roky po sobě je docela na místě to "musel" (ideální věk na adaptaci a posun dál), Priske by mu určitě neublížil ale jak říkáš je to co by kdyby náhodou padali ryby do huby...

To co píšeš mi spíš sedí na Juráska co vylítl, šel do Benficy a po půlroce je zralý na Bolku

Reagovat
Pablos

No takhle... beru to jako teď. Proto i to musel už tam teď nevidím tak jednoznačné... dřív jsem ho tam viděl taky (nikdo nevěděl co příjde ve Spartě a že nakonec to bude najednou po letech trefa do výběru trenéra a filozofie) a pak taky samozřejmě jsem mu to přál.... jenže jsem čekal růst, který měl být tím důvodem, že ho v česku už mít nebude... a to se prostě nedostavilo.

Reagovat
Imos

Já tě většinou chápu, co se snažíš říct ale sám víš že je tohle hrozný cobykdyby, i teď si myslím, že pro něj bylo lepší dát si sezonu v bundeslize než dát další rok ve spartě, minimálně i kdyby proto že si natloukl nos a zjistil, že musí fakt makat jinak půjde do háje, to že to úplně nejde mi spíš přijde chyba charakteru (asi) a že fakt asi hložan dost tíhne ke stagnaci

Reagovat
Pablos

No je to coby kdyby to je pravda No ve finále celkově je to jedno... protože to není ani pořádně názor, páč je to právě na tomhle vymyšleném podkladu. A máš pravdu, že mu to přitom mohlo osobně a i fotbalově klidně dost pomoct, jen to navenek nejde tak vidět.

Reagovat
Imos

Právě právě, v tom ti to pokulhává asi nejvíc mně obecně hložan vždycky přišel jako hroznej mámvpíčista

Reagovat
Pablos

Pokulhává, protože i to ,,musel" odejít je pro mě spekulativní vyjádření... v tom právě bude ten zakopaný pes

Reagovat
Imos

Jako jo. Zas sám přiznáváš že před Priskem sis myslel to samý, že "už musí jít" zas mě ale fascinuje že u Krejčího a Vitíka moc tohle nepadá, že už musí jít, aby nezakrněli, tak nevím

Reagovat
TheTopFootbaler

Repre není místo kde se posouvat, to tady píšeš úplně náhodný spekulace

Reagovat
Pablos

Jako, že to když rosteš v repre tím, že získáváš další zkušenosti a nebo si upevňuješ i lepší pozici v týmu u repre... tě nikam celkově neposune jo ? Pochopím nesouhlas, protože fakt je to spekulace (či-li o hovně ve výsledku), ale ten tvůj fakt nechápu na co naráží... protože určitě né na to, co jsem napsal

Reagovat
Imos

podle mě nepochopil, že se snažíš říct, že díky laufu ve Spartě by se posunul a předváděl víc i v repre teoreticky (ale proti tomuhle máš celou Hložkovu repre kariéru doposud, kde ať je kdekoliv tak mu to tam nesedí)

Reagovat
TheTopFootbaler

Joooo já jsem to blbě pochopil, je to jak píše kolega, už chápu jaks to myslel Furt teda nesouhlasím, že ve Spartě měl zůstat, ale už chápu tu tvou myšlenku

Reagovat
Mr.Mike

Ze zakrnel to urcite ne..je v nejlepsim tymu bundesligy i kdyz momentalne sbira starty po minutach tak se na hriste dostava. Asi to pro nej byl vetsi skok nez sam ocekaval,ale ze sel ven je jedine dobre.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
ACSeRw!n

hovno musel

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
20DollarsInMyPocket

To je uplne sokujici, ze chce hrac odejit do zahranici. A zrovna vycitat Hlozkovi, kterej prerostl ligu, tahnul Spartu v dobe, kdy nebyla uplne v kondici a vyhlidky taky nic moc, ze si neco vybrecel, to je uplnej ulet.

Reagovat
Kucka

Reagovat
doshcz

i ty jsi

Reagovat
Bakary3

Navíc Hložek nehraje tuto sezónu, tu minulou měl úplně pohodovou.

Tam to není o tom, že by odešel moc brzy.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
oli9

Reagovat
Cotton

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
verv

Reagovat
r.mrazik

posloucham ten porad a tedy jak tam mluvi o vlastneni medii a dalsi veci...

Reagovat
r.mrazik

jinak vtipna pasaz je o AI,jak tam Dan rika jejich tajne veci a pritom je nadsenci delaji doma

Reagovat
martin.b

výbornej rozhovor, Křéťa je skvělej

Reagovat
r.mrazik

vubec bych do nej nerekl,ze je tak ukecanej...

ale prekvapive to jsou vlastne vsichni bohatsi lidi,ze se radi poslouchaji

Reagovat
Coutinho10

OT: přátelák Slavie když tak řešme pod Kušejem

Reagovat
Rothbard

Zemřel prezident Herthy, 43 let

Reagovat
Imos

infarkt?

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
C-M@ster

To mi přijde bizár tomuhle člověku dávat prostor mluvit o fotbale.

O fotbale ať mluví třeba Šádek, Nezmar... křetínský prosím ne.

Reagovat
ACSeRw!n

nebo Berbr a Hornik

Reagovat
kilobyte

Jenže on byl hostem ekonomické debaty. Kde se ho v poslední otázce zeptali na jeho nejoblíbenějšího hráče. Z hodiny a půl tam mluvil asi 3 minuty o fotbalu. Takže příště nejdříve číst a přemýšlet a až potom kritizovat, prosím.

Reagovat
Pablos

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Nuno čomes

To bys chtěl moc.

Reagovat
shitcool

Reagovat
C-M@ster

Nikde netvrdím opak, takže... říště nejdříve číst a přemýšlet a až potom kritizovat, prosím.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
C-M@ster

To bys chtěl moc.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Tak si ještě přečti, co jsi napsal. Příště radši mlč, pak nebudeš mít problém s přemýšlením.

To že si tam naházíš palce tvé argumenty nezlepší.

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele