Horvatska nogometna liga – souhrn 12. kola

26.10.2008, 17:10, aktualizováno 26.10.2008, 18:10
Komentáře a souhrny
Kromě odloženého zápasu NK Rijeka - Dinamo Zagreb nám dnešní odpoledne nabídlo celé dvanácté kolo nejvyšší chorvatské soutěže. Podívejme se, jak to vypadalo na trávnících u Jadranu.

NK ZADAR – HAJDUK SPLIT 1:0 (0:0)
Góly: 1:0 Ljubičič (59‘)
První poločas se odehrával ve velmi přátelském duchu s větší převahou Zadaru. Terkeš měl dvě možnosti, jednu v 16‘ zahodil, ve 23‘ špatně trefil trestný kop. Trenér Hajduku Ivankovič řve na hráče, že nejsou na dovolené. Hráči Hajduku provokovali svého trenéra až do 59‘, kdy se jim to vymstilo a jejich pasivitu potrestal domácí Ljubičič. Od té doby začali hrát a přitiskli Zadar na jeho polovinu. Trenér posílá na hřiště dalšího útočníka na úkor obránce, ale domácí začali "hospodařit" s časem, takže ani čtyřminutové nastavení splitčanům úspěch nepřineslo.

NK ZAGREB – VARTEKS VARAŽDIN 0:3 (0:1)
Góly: 0:1 Mujanovič (14‘), 0:2 Smrekar (47‘), Mumlek (65‘)
Hosté se z ničeho nic dostali do vedení a od té doby začali mít převahu. Tu ještě umocnilo vyloučení přemotivovaného Jurendiče po druhé žluté kartě ve 32‘. O pět minut později měl šanci domácí kapitán Brkljača, ale neřešil dobře a minul ze dvanácti metrů. Minutu před koncem poločasu měl další šanci Mujanovič, ale také nedal. Ve druhé půli hru naprosto ovládli hosté a především Mumlek byl k nezastavení. Na jeden gól přihrál, druhý dal a stal se hvězdou zápasu.

HNK OSIJEK – CROATIA SESVETE 4:2 (1:1)
Góly: 1:0 Barišič (4‘), 1:1 Palčič (11‘), 2:1 Smoje (59‘), 3:1 Luiz (61‘), 4:1 Barišič (68‘), 4:2 Petrovič (86‘)
Po počáteční přestřelce se hra uklidnila a oba kluby si hájí svá pokutová území. Ve druhém poločase se však přestřelka opakovala a za delší konec tahali domácí. Ti sevřeli nováčka na jeho půlce a sázeli góly jako kedlubny na jaře. Snížení hostů z penalty z trestného kopu po katastrofickém výkonu ve druhé půli bylo jen kosmetickou úpravou.

HNK ŠIBENIK – INTER ZAPREŠIČ 1:1 (1:1)
Góly: 0:1 Bule (20‘), 1:1 Zec (41‘)
Hosté se dostali k prvnímu gólu celkem lacino, někdo podal náhradní míč, když domácí čekali na ten ze zázemí. Po autu kapitána Zaprešiče Raiče se k němu dostal Bule a hlavou otevřel skóre. Po tlaku domácích se k míči dostal Zec a po vlastní akci srovnal. Ve druhém poločase se již nic nebezpečného nedělo, obě mužstva byla spokojena s bodem.

SLAVEN BELUPO – CIBALIA VINKOVCI 1:0 (0:0)
Góly: 1:0 Vručina (92‘)
Cibalia betonuje a nedostává se vůbec na polovinu domácích. Ve 39‘ je zraněn domácí hráč, rozhodčí po konzultaci s asistentem vylučuje hostujícího Leutara. Domácí dále tlačí, ale zatím bez efektu. Ve druhém poločase narůstal tlak domácích, který přinesl kýžený úspěchu. Po trestném kopu trefil míč jednoho z hráčů ve zdi, která již byla v šestnáctce a rozhodčí v poslední minutě nařídil pokutový kop. O dvě minuty později se nemýlil Vručina.

NK RIJEKA – DINAMO ZAGREB odloženo!
Hráče Dinama postihla náhlá viróza. K hráčům Butinovi, Chagovi a Biščanovi, kteří by nemohli nastoupit normálně, přibyli odpoledne Kelava, Drpić, Vrdoljak, Mikić a Badelj, což je bez útoku kompletní sestava a hosté by nemohli nastoupit snad ani v základním nutném počtu.

Autor: Ugljan

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doplněny odpovědi u preview 12. kola ohledně střelců HNL

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljane si borec

Reagovat
smazaný uživatel

Cibalia takhle betonuje každý zápas nebo jen teď se Slavenem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele