Højlund přepsal historické tabulky. Věřím si, to je podstatné, říká dánský kanonýr

19.02., 12:19
Aktuality
Rasmus Højlund (© AFP)

Dánský kanonýr Rasmus Højlund je šťastný a sebevědomý poté, co v neděli v Premier League dvakrát skóroval při vítězství Manchesteru United na hřišti Lutonu 2:1.

"Říkal jsem si, že by z toho útoku mohlo něco být. Hned jsem věděl, že ho (brankáře Lutonu Thomase Kaminského) překonám," těšilo 21letého Dána v rozhovoru pro Sky News po nejrychlejším venkovním gólu Manchesteru United v historii.

Na první trefu Højlund potřeboval pouhých 37 vteřin od startu. "Jsem dost rychlý, takže jsem si potáhl míč na levou nohu, dostal se kolem gólmana a pak už stačilo trefit se do sítě," dodal bývalý hráč Kodaně.

Jen pár minut nato se Højlund prosadil podruhé. Útočníka United našel stříleným centrem Alejandro Garnacho. Dánský reprezentant pak balon dostal ze své hrudi až do brány. Podle jeho slov šlo o úmysl. "Stoprocentně jsem to takhle chtěl. Švihl jsem sebou, je to vidět," tvrdí.

"Momentálně si hodně věřím. To je podstatné," dodal nejmladší hráč v historii Premier League, který dal gól v šesti zápasech po sobě. Jeho služby si pochvaluje i manažer Manchesteru United Erik Ten Hag.

"Jsme opravdu spokojeni s jeho podpisem. Získali jsme správnou osobnost, protože dokáže hrát pod tlakem," řekl nizozemský kouč podle agentury DPA. "Ukazuje to, když se věci nevyvíjejí podle jeho představ. Třeba jako v první polovině sezony. Je odolný, odhodlaný a umí střílet góly, a to jsme věděli, když jsme ho přiváděli," dodal Ten Hag.

Autor: Vladislav Frk / Flashscore.dk, Ritzau

Komentáře (25)

Přidat komentář
SunFells

Ke gólům se sice včera dostal celkem šťastně, ale tohle je pravda - "Získali jsme správnou osobnost, protože dokáže hrát pod tlakem," řekl nizozemský kouč podle agentury DPA. "Ukazuje to, když se věci nevyvíjejí podle jeho představ."

Tak víš, že třebaže ještě v ideálním případě není jednička do útoku pro klub bojující o trofeje, tak má s jeho kvalitami velmi dobrou šanci se jí stát.

Reagovat
Busby babes

zatim je to sezona, jakou jsem doufal, ze bude mit kdzy prichazel. 13 golu ve vsech soutezich, jestli skonci nekde na 18 golech, tak super prvni rok

Reagovat
Gazdo

Zatial velmi pozitivne prekvapuje

Reagovat
forrest

Reagovat
Golasso

Tady se MU bohužel ta sázka na nejistotu povede, nejspíš.

Reagovat
vodka

jeho work rate je zatím prvotřídní a nepůsobil otráveně, ani když celé zápasy nedostal slušný balon...

Reagovat
Swarley

jako posledni zapasy uz parkrat hlavne Garnacha dořval a to je jedine dobre, protoze ten to v tomhle ohledu potrebuje jako sul a jen mu to muze pomoct, aby nektere situace resil radsi prihravkou... Ale to neni nic proti nicemu a hlavne ho dořve a ten nabeh udela znova a znova... Po letech to vypada, ze prisel nekdo s normalni hlavou...

Reagovat
Neutron

Garnacho je vo finalnej fazi este nevyspely, co je jasne vzhladom k veku, niekedy nehra, ked sa to ponuka a niekedy zajebe najazd na branku no

Reagovat
Neutron

Nenahra

Reagovat
Swarley

Ale zase, neposere se z toho a dalsi zapas jede jakoby se nic nestalo... Je to otravny, je to na facku, ale da se s tim pracovat..

Reagovat
masly008

Neboj, však ho dokundíte taky.

Reagovat
Swarley

Vsak i to je mozny nebo to posere sam, je to prvni sezona

Reagovat
vceradnesazitra

"Získali jsme správnou osobnost" - stejně jako v Antonym?

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Unai

Reagovat
Freedo

V lednu jsem ho kritizoval, protože 1 gól v lize v té době už byla žalostná bilance. Vzal to ale do správných rukou a takovouhle fazónu jsem teda nečekal. Snad mu to vydrží, jsem za něj rád.

Reagovat
j_mrazik

Tak konečně mu taky někdo přihraje.

Reagovat
vodka

no, popravdě je to pořád bída, koneckonců oba góly včera byly dost po haluzi. první obrovská chyba a šanci si udělal sám. Druhý měl skvělý reflex, ale Garnacho určitě nenahrával

Reagovat
j_mrazik

Ten útok máte stejně zvláštní. Všichni hráči jsou tam typu “hlava dolů a utíkám na bránu (Garnacho) nebo k praporku (Rashford, když je bez formy)”.

Reagovat
vodka

Rashford spíš do 2 hráčů než k praporku, ale je to tak

Reagovat
iamek

MLS side Minnesota United have approached Manchester United staff coach Eric Ramsay to be their new head coach.

He’s their top target as new manager as talks are ongoing, progressing well.

Ramsay (31) would be the youngest head coach in MLS history.

Reagovat
nani92

vždy v hlave pri jeho šanciach

https://www.youtube.com/watch?v=ZD6RoBKo4LA

Reagovat
Swarley

Byla to jen otazka casu, protoze jeho pracovitost je uzasna, to je perfektni předpoklad na to, aby z neho neco mohlo byt... Super zprava je taky to, ze se nestala nase klasika a on se z toho neposral... Zapas co zapas stejny pristup a tak jak rekl, pokracoval v poctive praci a ted za to sklízí ovoce...

Smutna vec je, ze v tomhle je za posledni roky jeden z mala... Zatim vypada, ze to ma v hlave vyborne srovnane, je to sympatak, zadny namachrovany lempl, tak snad mu to vydrzi...

Reagovat
Messy<3

Podobnej příběh jako Jonathan David v sezóně 20/21 po příchodu do Lille. Prvních 10 kol L1 čistá nula, ale stejně ho nepřestali stavět. Prostě u některých hráčů je ta adaptace pomalejší, nebo to ovlivňujou jiný faktory, který se jinak, než jako insider, nikdy nedozvíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele