Hitzfeld upřednostnil Bayern před Realem i Chelsea

26.09.2008, 09:41
Aktuality
Ottmar Hitzfeld patří k nejúspěšnějším trenérům posledních let, žádný div, že je o jeho služby zájem u těch nejslavnějších týmů. Za poslední čtyři roky odmítl Hitzfeld třeba nabídky Chelsea, Realu Madrid nebo Anglie, nyní vede švýcarskou reprezentaci.

Devětapadesátiletý Hitzfeld si slávu vydobyl v rodném Německu. S Borussií Dortmund a Bayerem Mnichov získal sedm trofejí pro vítěze Bundesligy, dvakrát nad hlavu zvedl pohár Ligy mistrů.

Hitzfeldovi v létě skončila smlouva v Bayernu a rozhodl se usednout na lavičku švýcarské reprezentace, přestože měl několik dalších nabídek. "Pro Švýcarsko jsem se rozhodl ne kvůli tlaku od médií, ale pro potěšení, které mi má práce přináší," uvedl Hitzfeld pro ruský Sport-Express.

"Měl jsem nabídky vést národní týmy Anglie, Kamerunu a Pobřeží slonoviny, ale poslechl jsem svoje srdce, protože jsem poloviční Švýcar," pokračoval respektovaný trenér. "Žiji v Německu necelý kilometr od švýcarských hranic, mentalitu tamních lidí dobře znám."

O Hitzfelda byl velký zájem znovu po čtyřech letech. "V roce 2004 jsem měl nabídku na převzetí německé reprezentace, ale ze zdravotních důvodů jsem ji musel odmítnout," vrátil se do minulosti.

"Tahle doba odpočinku byla nejlepší částí mého života. Nemusel jsem se soustavně stresovat, což je nezbytná součást práce trenéra," vzpomínal Hitzfeld. "Když jsem se vrátil do práce, zájem měly Chelsea, Real Madrid a Borussia Dortmund, ale jakmile přišel s nabídkou Bayern, neváhal jsem a hned ji přijal."

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
madridcan

V reale si ho neviem predstavit...to by bol v zalohe bastian a v utoku klose asi.Dobre je tak ako je...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
irik

Ottmar Hitzfeld byl výborný trenér a měl rozum , poukazuje to na velikost Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Hitzfelda jsem měl vždy v oblibě, protože je to velkej gentleman. Docela mě překvapilo, že hráčům vyká.

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z najuspesnejsich trenerov vobec..vysledky hovoria za vsetko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tys odmítl Chelsinku? máš stěstí, že si odmítl

Reagovat
kubys

Bože, kdo ho zastaví

Reagovat
božský John

ale že mu to nevadí,že po každym jeho příspěvku se mu každej směje..

Reagovat
smazaný uživatel

Odborník. Teď povede Švýcary, tedy reprezentaci země, kterou považuji pro život za naprosto ideální a které fandím.

Reagovat
božský John

Souhlasim Svycarsko je idealni zeme a navic je neuveritelne krasna..byl jsem tam se skolou zrovna kdyz bylo EURO..mimo jine v Bernu kde se v ten den hral zapas Italie vs. Holandsko..a atmosfera jedinecna...

Reagovat
smazaný uživatel

A to zdejší lidé... A ta politika... A ten blahobyt... A ty jazyky... A ta vzdělanost... A... Mohl bych pokračovat, prostě miluji Švýcarsko.

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu. Byl jsem tam mnohokrát a jsem nadšen! Životní úroveň - to je zcela jiná rovina než my...Čistota, klid, pořádek, Alpy, příjemní a pohostinní lidé

Jinak Hitzfeld je velký kouč

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcarsko je můj sen

Reagovat
smazaný uživatel

moj sen je hillary duff

Reagovat
smazaný uživatel

Já miluju zase Nizozemsko. To je můj sen.

Reagovat
božský John

taky mas rad zelený list?

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemsko za života Rembrandta van Rijn... V té době byl Amsterdam snad nejvyspělejším městem světa... Taky je to dost pokroková země... Jako první v Evropě tam legalizován potrat, myslím, že i eutanázie, slovo "droga" vlastně pochází z holandštiny...

Reagovat
božský John

Byl jsi tam nekdy?...fakt perfektni zeme..ale uplne me dostalo ze svycari musi mit povinne v kazde domacnosti protiatomovy kryt s vyrobnou kyslku..aspon pruvodce nam to rikal..a kazdy rokse to kontroluje...

Reagovat
smazaný uživatel

O tom krytu jsem to také slyšel, je to fakt mazec... Bohužel jsem tam dosud nebyl, ale do budoucna určitě plánuji... Mám o Švýcarsku jednu knihu, ve které je de facto všechno o této překrásné zemi - od historie přes politiku až po přírodní krásy či bankovnictví... Prostě Švýcarsko: Alpy, zelené louky s pasoucími se kravičkami, jezera, švýcarské hodinky, diskrétnost tamních bank, tři světové jazyky, chuť čokolády, nejvyšší výdělky v celé Evropě, opravdu čestné členství v EU, vysoká vzdělanost, náboženská tolerance... Jednoduše řečeno: ráj na zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

A v neposlední řadě: neutralita politického systému...

Reagovat
smazaný uživatel

Já tam byl a slyšel jsem,že tam nejlépe můžeš získat občanství tak,že si tam někoho vezmeš,jinak můžeš čekat několik let. To potěší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

svata pravda...a jeste pocitacova inteligence..vzdyt svycari jsou co se tyce pouzivani PC na 2. miste na svete myslim..CR je 1.....fakt mili lide nemuzu rict nic spatnyho...silnice,okresky jsou na spickovy urovni..snad jenom ze kdyz projizids horama tak se to tahne kdyz nejedes po dalnici...

Reagovat
smazaný uživatel

v BVB odviedol jeden fantasticky job stéphane chapuisat

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Bayern udělal obrovský kus práce.K Bayernu tak nějak patřil.Díky mu za všechno!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele