Hitzfeld potvrdil, že odejde

02.01.2008, 15:51
Aktuality
Generální manažer Bayernu Mnichov Uli Hoeneß potvrdil, že trenér Ottmar Hitzfeld po sezóně, kdy mu vyprší smlouva, opustí klub. Hitzfeld totiž obdržel zajímavou nabídku. Po Euru 2008 by měl převzít národní tým Švýcarska. Zástupci svazu se s ním již sešli, což potvrdil delegát Ernst Lammli.

"Pravdou je, že jsme se sešli. Byl to však neformální rozhovor mezi starými přáteli," uvedl Lammli s tím, že se zná s trenérem Bayernu 25 let.

Po prohlášení Uliho Hoeneße však tato slova nabrala na intenzitě. "V červnu už Hitzfeld nebude naším koučem," cituje ho německý list Bild. "Můžete to pokládat za jistotu, že odejde. Nebude to ale dříve než v červnu."

O pár hodin později informaci potvrdil pro agenturu SID i samotný Ottmar Hitzfeld. "Své rozhodnutí jsem oznámil funkcionářům před třemi týdny. Chci po sezóně odejít," řekl s tím, že by rád před svým odchodem vyhrál s Bayernem nějaké trofeje.

Hoeneß se zatím odmítl vyjádřit k tomu, kdo by mohl Hitzfelda ve funkci trenéra Bayernu Mnichov nahradit. Německý tisk však nejvíce spekuluje o Marku van Bastenovi, nynějším kouči Nizozemska.

Autor: Pavel Janega / soccerway.com, skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím že je to škoda. Hitzfeld je velmi kvalitní trenér, a s Bayernem se mu zatím daří.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se ta jejich hra zase moc nezdá, takže mi jeho odchod nevadí, ale vadí mě že se uvažuje na Van Bastenem jako náhradou. Už vidím Van Bommela jak se bude tvářit kdyby tam přišel. Radši někoho jinýho, kdo nemá problémy s hráčema.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele